Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
" အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းကို သဘာဝအတိုင်း အလွယ်တကူ ဖယ်ရှားနိုင်မယ့် နည်းလမ်းကောင်း "
#အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းသည် လူအများကြားတွင် အဖြစ်များသော ရောဂါဝေဒနာတစ်ခု ဖြစ်ပါတယ်။ အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းက အလွန်မသက်မသာဖြစ်စေပြီး အနည်းဆုံး စိတ်အနှောက်အယှက်လည်း ဖြစ်နိုင်ပါတယ်။
အဓိက အကြောင်းအရင်းကတော့ ထိခိုက်မိခြင်းနှင့် အရိုးအဆစ် ယောင်ယမ်းခြင်းကြောင့်ဖြစ်ပါတယ်။ ဒီလိုအရိုးအဆစ် နာကျင်ခြင်းဖြစ်လာတဲ့အခါ ငွေကြေးကုန်ကျမှုမရှိတဲ့ သဘာဝဆေးနည်းလေးနဲ့ ကုသနိုင်ပါတယ်။
ဂေါ်ဖီထုပ်ဟာ ကျန်းမာပြီး အရသာရှိတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဖြစ်ပါတယ်။ ဂေါ်ဖီထုပ်ကို စားသုံးတာကအကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီး ရရှိစေပါတယ်။
#ဂေါ်ဖီထုပ်မှာ အင်တီအောက်ဆီဒင့်၊ အိုင်းယွန်း၊ ပိုတက်စီယမ်နှင့် မြောက်မြားစွာသော ဗီတာမင်တွေ အများကြီးပါဝင်ပါတယ်။ သွေးနဲ့ပတ်သတ်တဲ့ အဆိပ်ကိုလည်း ဖြေပေးနိုင်ပြီး အဆစ်ရောင်ခြင်းကိုလည်း သက်သာစေပါတယ်။
အရေပြားကို နုပျိုစေပြီး ဝက်ခြံတွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။ psoriases၊ နှင်းခူနှင့် အကောင်ကိုက်ခြင်းကဲ့သို့ တခြားအရေပြားဝေဒနာတွေကိုလည်း သက်သာစေပါတယ်။
ဂေါ်ဖီထုပ်အမျိုးမျိုးမှာ မတူညီတဲ့ အကျိုးကျေးဇူးတွေ ရှိပါတယ်။ အစိမ်းရောင်ဂေါ်ဖီထုပ်ကို ဥပမာ များသောအားဖြင့် အသုပ်နှင့် ဟင်းအရံအဖြစ် ထည့်သွင်းကြပါတယ်။ ဒါက ခန္ဓာကိုယ်အတွက် ဗီတာမင်အများကြီး ပေးပါတယ်။
#အနီရောင်ဂေါ်ဖီထုပ်က ငရုပ်ကောင်းအရသာ အနည်းငယ်ရှိပြီး ခန္ဓာကိုယ်ကို အာဟာရတစ်ချို့ ပေးပါတယ်။Wombok လို့ခေါ်တဲ့ တရုတ်ဂေါ်ဖီထုပ်က ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အလွန်အကျိုးရှိပြီး အဆစ်နာကျင်မှုအတွက် ကုသ၊ ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။
အရိုးအဆစ်နာကျင်မှုကို သက်သာစေဖို့ အတွက် လိုအပ်တာကတော့ ဂေါ်ဖီထုပ်(အကောင်းဆုံးကတော့ အောဂဲနစ်အနီရောင် ဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်ပါတယ်)၊ အလူမီနီယမ် သတ္တုပါး (Aluminum foil)၊ စည်းနှောင်စရာပတ်တီး။
ဘယ်လိုလုပ်မလဲ – ၁။ ဂေါ်ဖီထုပ်၏ အပြင်အရွက်တစ်ခုကို ရေဖြင့် ဆေးကြောပါ။ ခြောက်သွေ့အောင်ထားပါ။ မာတဲ့ ပင်စည်တွေကို ဖယ်ရှားပါ။
၂။ ဂေါ်ဖီက ကြွပ်နေရင် လိပ်လို့အဆင်မပြေတာကြောင့် အနည်းငယ်နွမ်းသွားအောင် အရွက်ပေါ်မှာ ပုလင်းကဲ့သို့ လှိမ့်စရာတစ်ခုခုနှင့် လှိမ့်ပေးပါ။ ဒါမှမဟုတ် နွေးသွားအောင် မီးဖိုပေါ်မှာ ခဏထားပေးပါ။ ပြီးနောက် Aluminum foil ထဲမှာ ဖြန့်ပြီး နာကျင်နေတဲ့ နေရာပေါ်မှာ ပတ်ပေးပါ။
ပြီးမှ အပေါ်က ပတ်တီးတစ်ခုနှင့် ထပ်ပတ်ပေးပါ။ နာကျင်မှု သက်သာသွားတဲ့အထိ ပတ်ပေးထားလို့ ရပါတယ်။ ထိုသက်ရောက်မှုက #ချက်ချင်းနီးပါးကို ဝေဒနာကို သက်သာစေပါတယ်။
ပြန်လည်မျှဝေပါသည်
" အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းကို သဘာဝအတိုင်း အလွယ်တကူ ဖယ်ရှားနိုင်မယ့် နည်းလမ်းကောင်း "
#အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းသည် လူအများကြားတွင် အဖြစ်များသော ရောဂါဝေဒနာတစ်ခု ဖြစ်ပါတယ်။ အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းက အလွန်မသက်မသာဖြစ်စေပြီး အနည်းဆုံး စိတ်အနှောက်အယှက်လည်း ဖြစ်နိုင်ပါတယ်။
အဓိက အကြောင်းအရင်းကတော့ ထိခိုက်မိခြင်းနှင့် အရိုးအဆစ် ယောင်ယမ်းခြင်းကြောင့်ဖြစ်ပါတယ်။ ဒီလိုအရိုးအဆစ် နာကျင်ခြင်းဖြစ်လာတဲ့အခါ ငွေကြေးကုန်ကျမှုမရှိတဲ့ သဘာဝဆေးနည်းလေးနဲ့ ကုသနိုင်ပါတယ်။
ဂေါ်ဖီထုပ်ဟာ ကျန်းမာပြီး အရသာရှိတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဖြစ်ပါတယ်။ ဂေါ်ဖီထုပ်ကို စားသုံးတာကအကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီး ရရှိစေပါတယ်။
#ဂေါ်ဖီထုပ်မှာ အင်တီအောက်ဆီဒင့်၊ အိုင်းယွန်း၊ ပိုတက်စီယမ်နှင့် မြောက်မြားစွာသော ဗီတာမင်တွေ အများကြီးပါဝင်ပါတယ်။ သွေးနဲ့ပတ်သတ်တဲ့ အဆိပ်ကိုလည်း ဖြေပေးနိုင်ပြီး အဆစ်ရောင်ခြင်းကိုလည်း သက်သာစေပါတယ်။
အရေပြားကို နုပျိုစေပြီး ဝက်ခြံတွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။ psoriases၊ နှင်းခူနှင့် အကောင်ကိုက်ခြင်းကဲ့သို့ တခြားအရေပြားဝေဒနာတွေကိုလည်း သက်သာစေပါတယ်။
ဂေါ်ဖီထုပ်အမျိုးမျိုးမှာ မတူညီတဲ့ အကျိုးကျေးဇူးတွေ ရှိပါတယ်။ အစိမ်းရောင်ဂေါ်ဖီထုပ်ကို ဥပမာ များသောအားဖြင့် အသုပ်နှင့် ဟင်းအရံအဖြစ် ထည့်သွင်းကြပါတယ်။ ဒါက ခန္ဓာကိုယ်အတွက် ဗီတာမင်အများကြီး ပေးပါတယ်။
#အနီရောင်ဂေါ်ဖီထုပ်က ငရုပ်ကောင်းအရသာ အနည်းငယ်ရှိပြီး ခန္ဓာကိုယ်ကို အာဟာရတစ်ချို့ ပေးပါတယ်။Wombok လို့ခေါ်တဲ့ တရုတ်ဂေါ်ဖီထုပ်က ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အလွန်အကျိုးရှိပြီး အဆစ်နာကျင်မှုအတွက် ကုသ၊ ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။
အရိုးအဆစ်နာကျင်မှုကို သက်သာစေဖို့ အတွက် လိုအပ်တာကတော့ ဂေါ်ဖီထုပ်(အကောင်းဆုံးကတော့ အောဂဲနစ်အနီရောင် ဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်ပါတယ်)၊ အလူမီနီယမ် သတ္တုပါး (Aluminum foil)၊ စည်းနှောင်စရာပတ်တီး။
ဘယ်လိုလုပ်မလဲ – ၁။ ဂေါ်ဖီထုပ်၏ အပြင်အရွက်တစ်ခုကို ရေဖြင့် ဆေးကြောပါ။ ခြောက်သွေ့အောင်ထားပါ။ မာတဲ့ ပင်စည်တွေကို ဖယ်ရှားပါ။
၂။ ဂေါ်ဖီက ကြွပ်နေရင် လိပ်လို့အဆင်မပြေတာကြောင့် အနည်းငယ်နွမ်းသွားအောင် အရွက်ပေါ်မှာ ပုလင်းကဲ့သို့ လှိမ့်စရာတစ်ခုခုနှင့် လှိမ့်ပေးပါ။ ဒါမှမဟုတ် နွေးသွားအောင် မီးဖိုပေါ်မှာ ခဏထားပေးပါ။ ပြီးနောက် Aluminum foil ထဲမှာ ဖြန့်ပြီး နာကျင်နေတဲ့ နေရာပေါ်မှာ ပတ်ပေးပါ။
ပြီးမှ အပေါ်က ပတ်တီးတစ်ခုနှင့် ထပ်ပတ်ပေးပါ။ နာကျင်မှု သက်သာသွားတဲ့အထိ ပတ်ပေးထားလို့ ရပါတယ်။ ထိုသက်ရောက်မှုက #ချက်ချင်းနီးပါးကို ဝေဒနာကို သက်သာစေပါတယ်။
ပြန်လည်မျှဝေပါသည်
" အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းကို သဘာဝအတိုင်း အလွယ်တကူ ဖယ်ရှားနိုင်မယ့် နည်းလမ်းကောင်း "
#အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းသည် လူအများကြားတွင် အဖြစ်များသော ရောဂါဝေဒနာတစ်ခု ဖြစ်ပါတယ်။ အရိုးအဆစ်နာကျင်ခြင်းက အလွန်မသက်မသာဖြစ်စေပြီး အနည်းဆုံး စိတ်အနှောက်အယှက်လည်း ဖြစ်နိုင်ပါတယ်။
အဓိက အကြောင်းအရင်းကတော့ ထိခိုက်မိခြင်းနှင့် အရိုးအဆစ် ယောင်ယမ်းခြင်းကြောင့်ဖြစ်ပါတယ်။ ဒီလိုအရိုးအဆစ် နာကျင်ခြင်းဖြစ်လာတဲ့အခါ ငွေကြေးကုန်ကျမှုမရှိတဲ့ သဘာဝဆေးနည်းလေးနဲ့ ကုသနိုင်ပါတယ်။
ဂေါ်ဖီထုပ်ဟာ ကျန်းမာပြီး အရသာရှိတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက် ဖြစ်ပါတယ်။ ဂေါ်ဖီထုပ်ကို စားသုံးတာကအကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီး ရရှိစေပါတယ်။
#ဂေါ်ဖီထုပ်မှာ အင်တီအောက်ဆီဒင့်၊ အိုင်းယွန်း၊ ပိုတက်စီယမ်နှင့် မြောက်မြားစွာသော ဗီတာမင်တွေ အများကြီးပါဝင်ပါတယ်။ သွေးနဲ့ပတ်သတ်တဲ့ အဆိပ်ကိုလည်း ဖြေပေးနိုင်ပြီး အဆစ်ရောင်ခြင်းကိုလည်း သက်သာစေပါတယ်။
အရေပြားကို နုပျိုစေပြီး ဝက်ခြံတွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။ psoriases၊ နှင်းခူနှင့် အကောင်ကိုက်ခြင်းကဲ့သို့ တခြားအရေပြားဝေဒနာတွေကိုလည်း သက်သာစေပါတယ်။
ဂေါ်ဖီထုပ်အမျိုးမျိုးမှာ မတူညီတဲ့ အကျိုးကျေးဇူးတွေ ရှိပါတယ်။ အစိမ်းရောင်ဂေါ်ဖီထုပ်ကို ဥပမာ များသောအားဖြင့် အသုပ်နှင့် ဟင်းအရံအဖြစ် ထည့်သွင်းကြပါတယ်။ ဒါက ခန္ဓာကိုယ်အတွက် ဗီတာမင်အများကြီး ပေးပါတယ်။
#အနီရောင်ဂေါ်ဖီထုပ်က ငရုပ်ကောင်းအရသာ အနည်းငယ်ရှိပြီး ခန္ဓာကိုယ်ကို အာဟာရတစ်ချို့ ပေးပါတယ်။Wombok လို့ခေါ်တဲ့ တရုတ်ဂေါ်ဖီထုပ်က ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အလွန်အကျိုးရှိပြီး အဆစ်နာကျင်မှုအတွက် ကုသ၊ ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။
အရိုးအဆစ်နာကျင်မှုကို သက်သာစေဖို့ အတွက် လိုအပ်တာကတော့ ဂေါ်ဖီထုပ်(အကောင်းဆုံးကတော့ အောဂဲနစ်အနီရောင် ဂေါ်ဖီထုပ်ဖြစ်ပါတယ်)၊ အလူမီနီယမ် သတ္တုပါး (Aluminum foil)၊ စည်းနှောင်စရာပတ်တီး။
ဘယ်လိုလုပ်မလဲ – ၁။ ဂေါ်ဖီထုပ်၏ အပြင်အရွက်တစ်ခုကို ရေဖြင့် ဆေးကြောပါ။ ခြောက်သွေ့အောင်ထားပါ။ မာတဲ့ ပင်စည်တွေကို ဖယ်ရှားပါ။
၂။ ဂေါ်ဖီက ကြွပ်နေရင် လိပ်လို့အဆင်မပြေတာကြောင့် အနည်းငယ်နွမ်းသွားအောင် အရွက်ပေါ်မှာ ပုလင်းကဲ့သို့ လှိမ့်စရာတစ်ခုခုနှင့် လှိမ့်ပေးပါ။ ဒါမှမဟုတ် နွေးသွားအောင် မီးဖိုပေါ်မှာ ခဏထားပေးပါ။ ပြီးနောက် Aluminum foil ထဲမှာ ဖြန့်ပြီး နာကျင်နေတဲ့ နေရာပေါ်မှာ ပတ်ပေးပါ။
ပြီးမှ အပေါ်က ပတ်တီးတစ်ခုနှင့် ထပ်ပတ်ပေးပါ။ နာကျင်မှု သက်သာသွားတဲ့အထိ ပတ်ပေးထားလို့ ရပါတယ်။ ထိုသက်ရောက်မှုက #ချက်ချင်းနီးပါးကို ဝေဒနာကို သက်သာစေပါတယ်။
ပြန်လည်မျှဝေပါသည်

ဆော်ဒီအာရေဗျနာမည်ကြီးကလပ်အန်လ်ဟီလာလ်အသင်းဟာ အဂ်လန်ပရီးမီးယားလိဂ်ကလပ်လီဗာပူးလ်မှာခြေစွမ်းကျဆင်းနေတဲ့ တိုက်စစ်မှူးဒါဝင်နူးနက်ဇ်ကိုအသင်းဆီခေါ်ယူဖို့ပထမဆုံးစိတ်ဝင်စားလာတဲ့အသင်းဖြစ်လာတယ်လို့ လီဗာပူးလ်အသင်းဆိုင်ရာနာမည်ကြီးသတင်း Anfield Watch ကဖော်ပြခဲ့ပါတယ်။
ဒါဝင်နူးနက်ဇ်အနေနဲ့ ဒီရာသီကာလမှာသွင်းဂိုးသွင်းယူနိုင်ရေးနဲ့ပတ်သက်ပြီးဝေဖန်မှုအကြီးအကျယ်ခံနေရပြီး သူ့အနေနဲ့ ပြိုင်ပွဲစုံ ၂၆ ပွဲပါဝင်ကစားခဲ့ပြီးနောက် ၄ ဂိုးသွင်း ၄ ဂိုးဖန်တီးထားနိုင်ခဲ့ကာ ကစားသမားအနေနဲ့အသင်းဆီကနေရောင်းချခံရဖို့စဉ်းစားသုံးသပ်နေရတဲ့ပထမဆုံးကစားသမားဖြစ်တယ်လို့သတင်းထွက်လာရတဲ့အထိအခွင့်အရေးကြိမ်ဖန်များစွာလွဲချော်ထားခဲ့ပါတယ်။
နောက်ဆုံးမှာတော့ ဒဏ်ရာပြသနာတွေကြုံတွေ့နေရပြီး အသင်းကနေထွက်ခွာဖွယ်ရှိနေတဲ့နေမာနေရာအစားထိုးဖို့အတွက် အန်လ်ဟီလာလ်အသင်းဟာ ဒါဝင်နူးနက်ဇ်ကိုခေါ်ယူဖို့စိတ်ဝင်စားလာခဲ့ပါတယ်။ဒါအ့ပြင် လီဗာပူးလ်အသင်းရဲ့တိုက်စစ်မှူးဟောင်းဂျော်လ်ဆီဆက်စ်အနေနဲ့လည်းအဆိုပါအသင်းရဲ့နည်းပြဖြစ်နေတာဖြစ်ပါတယ်။
ဆီဆက်စ်အနေနဲ့ ဒါဝင်နူးနက်ဇ်ရဲ့ခြေစွမ်းကိုကြိုက်နှစ်သက်မှုရှိပြီးဘင်ဖီကာအသင်းမှာ ၂၀၂၀-၂၁ ရာသီကာလတွေမှာအတူလက်တွဲဖူးခဲ့တာဖြစ်ပါတယ်။အဆိုပါဥရုဂွေးတိုက်စစ်မှူးအနေနဲ့ ပွဲပေါင်း ၆၆ ပွဲကစားထားရာမှာ ၃၂ ဂိုး ၁၄ ဂိုးဖန်တီးထားနိုင်ခဲ့တာဖြစ်ပါတယ်။
တချိန်တည်းမှာပဲ့လီဗာပူးလ်အသင်းအနေနဲ့ ဒါဝင်နူးနက်ဇ်ရဲ့ပြောင်းရွှေ့ကြေးကိုပေါင်သန်း ၈၅ သန်းသတ်မှတ်ထားခဲ့ပြီး ၂၀၂၂ ခုနှစ်တုန်းကဘင်ဖီကာအသင်းကနေခေါ်ယူတုန်းကပြောင်းရွှေ့ကြေးနဲ့အတူတူဖြစ်ပါတယ်။စာချုပ်သက်တမ်းအရလည်း ၂၀၂၈ ခုနှစ်အထိကျန်ရှိသေးတာကြောင့် တကယ်လို့အသင်းဆီခေါ်ယူချင်တယ်ဆိုရင်တော့ အန်လ်ဟီလာလ်အသင်းအနေနဲ့အနည်းငယ်ကြန့်ကြာမှုရှိနိုင်ပါတယ်။
#ဘောလုံးသတင်းစုံ
ရေဘဝဲအိမ်ချက် ခပ်စပ်စပ်လေး🐙
==================
ချက်ပြုတ်ရန်ကြာမြင့်ချိန် - (၃၅) မိနစ်
ရေဘဝဲ - (၂) ကောင်
ကြက်သွန်မြိတ် (အကြီး) - (၁) ချောင်း
ဂျင်း - စားပွဲတင်ဇွန်း (၂) ဇွန်း
ကိုရီးယားငရုတ်သီးအမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း (၃) ဇွန်း
ပဲငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း (၃) ဇွန်း
သကြား - စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ပြောင်းဖူးမှုန့်/ အာလူးမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ဂျုံမှုန့် - အနည်းငယ်
သကြားရည် (Corn Syrup) - စားပွဲတင်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ဆီ - အနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း
ကြက်သွန်နီ - (၂) လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ - (၇) မွှာ
ငရုတ်ပွ - (၁) တောင့်
ချက်ပြုတ်နည်း
၁) ပထမဆုံးအနေနဲ့ ရေဘဝဲတွေကိုသန့်ရှင်းရေးပြုလုပ်ပြီး ခေါင်းပိုင်းကိုကတ်ကြေးဖြင့် တစ်ဝက်ဖြတ်ပြီးမလိုအပ်သော အရာများကိုရှင်းပြစ်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ရေဘဝဲတွေကိုဂျုံမှုန့်ဖြင့်နယ်ပြီး ရေဆေးချလိုက်ပါ။
၂) ရေပွက်ပွက်ဆူနေသောအိုးထဲကို ရေဘဝဲများထည့်ပြီး ခဏတဖြုတ်ပြုတ်ထားလိုက်ပါ။ ပြီးရင်ပြုတ်ထားရာကနေဆယ်ပြီး မျက်လုံးဖယ်ကာ လက်နှစ်ဆစ်လောက်လှီးလိုက်ပါ။
၃) ကြက်သွန်နီကိုခပ်ပါးပါးလေးလှီးပြီး ကြက်သွန်ဖြူနှင့်ဂျင်းတို့ကို နုတ်နုတ်စဉ်းထားပါ။ ငရုတ်ပွကို ခပ်ထူထူနဲ့ရှည်ရှည်လေးတစောင်းလှီးပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်(အကြီး) ကိုလည်း လက်တစ်ဆစ်ခန့်လှီးထားပါ။
၄) ခွက်တစ်ခုထဲတွင် ကိုရီးယားငရုတ်သီးမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်၊ သကြား၊ ပြောင်းဖူးမှုန့်၊ သကြားရည်နှင့် ငရုတ်ကောင်းမှုန့်အနည်းငယ်တို့ထည့်ပြီးမွှေပါ။
၅) အိုးထဲဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ။ ပြီးလျှင် လှီးထားသောကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ ဂျင်းနှင့် ငရုတ်သီးတို့ကို မီးအေးအေးဖြင့်ကြော်ပါ။ ပြီးလျှင်ရေဘဝဲများထည့်ပြီး ကြော်ပါ။ နောက်ဆုံးအနေနဲ့ ဖျော်စပ်ထားတဲ့ဆော့စ်ပါထည့်ပြီး သေချာကျက်တဲ့အထိ ချက်လိုက်ပါ။ ရေဘဝဲများကျက်သွားတဲ့အခါ ဆယ်ပြီးမိမိတို့ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ ပန်းကန်ထဲထည့်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။