မဂ်လာနံနက်ခင်းပါရှင် 🙏🙏🙏
မိမိသက်တမ်းတစ်လျှောက်လုံးမှာ
ပြုလုပ်ခဲ့သမျှသော
ကံသတ္တိတွေက
မည်သူနှင့်မှမဆိုင်ဘူး။
မိမိနှင့်သာ
ဆိုင်သည့်အကြောင်းကို
ဘုရားရှင်
ဒေဝဒူတသုတ်မှာမိန့်ထားသည်။
ကုသိုလ်အကုသိုလ်ကံတွေကို
အမေကလည်းတာဝန်မယူ။
အဖေကလည်း တာဝန်မယူ။
ဇနီးမယား၊သမီးသားနှင့်
လင်သားမှန်သမျှ
မည်သူကမှတာဝန်မယူကြပါဘဲ၊
ကိုယ်ပြုကိုယ်ခံ
ကိုယ်ပြုကိုယ်စံပါပဲ။
ထို့ကြောင့်မို့
မကောင်းသောအကုသိုလ်တွေကို
ခုလည်းမပြုလေနဲ့။
နောင်လည်း မပြုလေနဲ့။
ဆိုးကျိုးကိုပေးစေတတ်လို့။
ကောင်းတာမှန်သမျှတွေကိုတော့
အကုန်သာလုပ်ကြ။
ကောင်းတာတွေကို
အကျိုးပေးမှာမို့၊
ကောင်းတာတွေထဲမှာလည်း
အဓိက .. ဒါန၊သီလကို
အခြေခံသော
ဝိပဿနာအားထုတ်မှု
အထူးကြိုးစားပွါးများနေဖို့ပါပဲ။
🙏မြောက်ဦးဆရာတော်ဘုရား 🙏

image

မင်္ဂလာရှိသောနေ့သစ်နံနက်ခင်းလေးပါ

image

ခရမ်းသီး ငါးခြောက် ရခိုင်ချက် (လယ်ချက်)

ချက်နည်း .........

ငါးကွန်းရှပ်ခြောက်လေးကို သေချာရေဆေးပြီး အနေတော်အတုံးလေးတွေ တုံးပေးထားပြီး ရေစိမ်ထားပါ ......

ခရမ်းသီးသေးသေးလေးကို အစိပ်လေးတွေ စိပ်ပေးပြီး ချက်မယ့်အိုးထဲ ထည့်ပေးပါ ..... ငါးကွန်းရှပ်ခြောက်ကို ထည့်ပေးပါ ..... ပြီးရင်တော့ ငရုတ်သီးစိမ်းနည်းနည်း (မိမိကြိုက်သလောက်) ညှပ်ထည့်ပေးပါ ...... စိမ်းစားငပိ အနည်းငယ်ထည့်ပေးပါ ...... ဆားနဲ့ ၊ ဟင်းခပ်မှုန့် (အချိုမှုန့်) အနည်းငယ်ထည့်ပေးပါ ...... ဆီနည်းနည်းထည့်ပါ (ဆီမထည့်ဘဲလည်း ချက်တတ်ကြပါတယ်) ...... ရေကို လိုသလောက်လေး ချိန်ဆထည့်ပေးပါ ......

ပြီးရင်တော့ အဖုံးလေးဖုံးပြီး မီးဖိုပေါ်တင်ချက်ပေးရုံပါပဲ ...... ဟင်းအိုးဆူပြီး အရည်လေးခမ်းလာပြီဆိုရင် အပေါ့ ၊ အငံမြည်းပေးပါ ....... မိမိကြိုက်နှစ်သက်သလို အရသာလေးရပြီဆိုရင်တော့ နံနံပင်လေးအုပ်ပေးပြီး အဖုံးလေးဖုံးထားပေးပါ ...... ခဏလေးကြာရင်တော့ နံနံပင်နံ့ စိမ်းစားငပိနံ့လေးနဲ့ ခရမ်းသီးရဲ့ အချိုအရသာ ၊ ငါးကွန်းရှပ်ရဲ့ အချိုအရသာတွေနဲ့ လယ်ချက် စပ်စပ်လေးဟင်းတစ်ခွက်ကို ရပါပြီရှင် ..............

ရခိုင်ရိုးရာဟင်းတွေက ရခိုင်ဒေသထွက် ငပိတွေကို အဓိကသုံး ချက်တတ်ပါတယ် ...... ရခိုင်ဒေသဟာ ငါးပေါတဲ့အတွက် ငပိကောင်းကောင်းကို သဘာဝစစ်စစ်ရနိုင်ပါတယ် ...... ရခိုင်တွေက ဆီနဲ့ ဟင်းချိုမှုန့်ကို အသုံးနည်းပါတယ် ....... ပင်လယ်ပြင်ကို ပိုင်ဆိုင်ထားကြတဲ့ လူတွေပီပီ အရင်တုန်းက ဟင်းချိုမှုန့် နေရာမှာ ပုစွန်နဲ့ ငါးအနှစ်တွေကို အဓိက သုံးတတ်တဲ့ လူမျိုးပါ ...... အခုနောက်ပိုင်းမှ ပုစွန်တွေ နိုင်ငံခြားရောက်ရောက်သွားလို့ ဟင်းခတ်အနေနဲ့ မသုံးနိုင်ကြတော့တာပါ ......

အစားအသောက်ကို ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ စေတနာထား ချက်ပြုတ်ခြင်းဟာ အနုပညာတစ်မျိုးပါ ... 🙂

Credit : Yadana Moe

image

ပိုက်စံအိတ်အလုခံရမှာစိုးရင် ဒါမျိုးလေးကိုင် 👌
ပြောင်းဖူးစားချင်လို့လာလုရင်တော့လဲ မတတ်နိုင်ဘူး 😁

#funny

image
26 w - Translate

နေရာတိုင်းမှာ ပန်းတွေပွင့်ပါစေ 🤍

#flowers

image
26 w - Translate

နေရာတိုင်းမှာ ပန်းတွေပွင့်ပါစေ 🤍

#flowers

image
26 w - Translate

နေရာတိုင်းမှာ ပန်းတွေပွင့်ပါစေ 🤍

#flowers

image
26 w - Translate

နေရာတိုင်းမှာ ပန်းတွေပွင့်ပါစေ 🤍

#flowers

image
26 w - Translate

နေရာတိုင်းမှာ ပန်းတွေပွင့်ပါစေ 🤍

#flowers

image
image
image
image
26 w - Translate

ဘဏ်များက ကျပ်ငွေဖြင့်ထားရှိရမည့် အနည်းဆုံးသီးသန့်ငွေ လိုအပ်ချက်ထက်ကျော်လွန်သော ပျမ်းမျှပိုလျှံသီးသန့်ငွေပေါ်တွင် ပေးသည့်အတိုးနှုန်းအား ၆ ရာခိုင်နှုန်းသို တိုးမြှင့်သတ်မှတ်
-------------------------------------------------------
မြန်မာနိုင်ငံတော်ဗဟိုဘဏ်သည် ဘဏ်များက မြန်မာကျပ်ငွေ (CA ဖြင့်ထားရှိရမည့် အနည်းဆုံးသီးသန့်ငွေ လိုအပ်ချက်ထက် ကျော်လွန်သည့် ပျမ်းမျှပိုလျှံသီးသန့်ငွေအပေါ်တွင် ပေးသည့်အတိုးနှုန်းအား ၃ ဒသမ ၈ ရာခိုင်နှုန်းမှ ၆ ရာခိုင်နှုန်းသို တိုးမြှင့်သတ်မှတ်လိုက်ကြောင်း၂၀၂၅ ခုနှစ် မတ် ၂၁ ရက်တွင် ဗဟိုဘဏ်က ထုတ်ပြန်လိုက်ပါတယ်။
မြန်မာနိုင်ငံတော်ဗဟိုဘဏ်သည် ဘဏ်များ၏ငွေကြေးလွယ်ကူမှုအား ပိုမို အထောက်အကူပြုစေရန်နှင့် ဘဏ်များအတိုးဝင်ငွေ ပိုမိုရရှိစေရန် ဘဏ်များက မြန်မာကျပ်ငွေ (CA ဖြင့် ထားရှိရမည့် အနည်းဆုံးသီးသန့်ငွေလိုအပ်ချက်ထက်ကျော်လွန်သည့် ပျမ်းမျှပိုလျှံသီးသန့် ငွေအပေါ်ပေးသည့် အတိုးနှုန်းအား ၃ ဒသမ ၈ ရာခိုင်နှုန်းသို တိုးမြှင့်သတ်မှတ်ခြင်းအား ရည်ညွှန်းချက်ပါ ညွှန်ကြားချက်အမှတ် (၄/၂၀၂၄) ဖြင့် ထုတ်ပြန်ခဲ့ပြီးဖြစ်ကြောင်း သိရပါတယ်။
#news

image