27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ပိန္နဲသီးပြုတ်သုပ် 🍲

ကုန်ကျစရိတ်လည်းသက်သာပြီးအရသာရှိရှိစားသုံးနိုင်တဲ့ပိန္နဲသီးပြုတ်သုပ်လေးပါရှင့် 🤩

🍲 ပါဝင်ပစ္စည်းများ

- ပိန္နဲသီးပြုတ်
- မြေပဲထောင်း
- မြေပဲဆံကြော်
- ပုစွန်ခြောက်ထောင်း
- ဆူးပုပ်
- ကြက်သွန်နီ
- ဆီချက်
- ဆား
- ငံပြာရည်
- ငရုတ်အလှော်မှုန့်
- ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ်

🍲 ပြုလုပ်ပုံ

🔸ပိန္နဲသီးမနုမရင့်(နုလွန်းရင်သိပ်မကောင်း)ကို အခွံသင်တုံးတစ်ပြီး ဆားအနည်းငယ်ထည့်ကာ နူးအိတဲ့ထိ ပြုတ်ပေးရပါမယ်။နူးလာရင် ရေညှစ်ပြီး အမွှာလေးတွေ ဖဲ့ရွဲ့ထားပါရှင်း ။

🔸မြေပဲလှော် မညက်တညက်ထောင်းမယ်။
သတ်လွတ်မဟုတ်ရင် ပုဇွန်ခြောက်ကိုလည်း မညက်တညက် ထောင်းထားပါ။

🔸ဆူးပုပ်အနည်းငယ် ပြုတ်ပြီး ရေညှစ် ခပ်နုပ်နုပ်လေးလှီးထားပါ ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီး ရေဆေး ရေစစ်ထား ပိန္နဲသီး နဲ့ အတူတူ သုပ်မယ့်ပန်းကန် ထဲ ထည့်ပါမယ်။

🔸ကိုင်းခရမ်းချဉ် အနှစ် ကျိုထားတာပါ ။
မလုပ်နိုင်ရင် အစိမ်းတိုင်း လှီးထည့် လည်း ရပါတယ်ရှင့်..

🔸သုပ်တော့မယ်ဆို မြေပဲထောင်း ပုစွန်ခြောက်ထောင်း ဆူးပုပ် ကြက်သွန်နီ ဆီချက် ဆား ငံပြာရည် ငရုတ်အလှော်မှုန့် ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ် စသည်တို့ကို ထည့်ပါမယ်။ သေချာ နှံ့စပ်အောင် နယ်ပေးပြီးရင် အရသာမြည်းကြည့်ပါ..

🔸ချဉ်ငံစပ် ထိထိမိမိလေး ဆို ရပြီရှင်းမြေပဲဆံကြော် ဖြူးပြီးထမင်းနဲ့တွဲစားလို့ရသလို ဒီတိုင်းအလွတ်စားလည်းအရမ်းအရသာရှိပါတယ်ရှင့် 🤩

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဘဲဥချဉ်ဟင်းကို အရသာရှိရှိ ချက်နည်း 🥰

ဘဲဥချဥ်ဟင်း ချက်နည်း
ဘဲဥကိုရေမြုတ်အောင်ထည့်ဆားလေးထမင်းစားဇွန်းတဝက်လောက်ထည့်ပြီးကျက်အောင်ပြုတ်ပြီးအအေးခံပြီးအပ်ချည်ကြိုးလေးနဲ့နှစ်ခြမ်းခွဲထားပါ
မန်ကျည်းရည်လေးအနည်းငယ်ဖျော်ထားပါ.
ကြက်သွန်နီလေးလုံးလောက်နဲ့ကြက်သွန်ဖြူတလုံးလောက်ကိုရောထောင်းအရောင်တင်မုန့်တဇွန်းနဲ့ငပိစိမ်းစားလက်တဆစ်လောက်ထည့်ထောင်းထားပါ
ဒယ်အိုးထဲဆီထည့်ဆီပူရင်နနွင်းလေးထည့်ပါ
ပြီးရင်ထောင်းထားတာထည့်ဆီသတ်ပါ
ဆီသတ်နံလေးမွေးလာရင်ရေထည့်ပါ
ပြီးရင်မန်ကျည်းရည်အသင့်အတင့်လေးဖျော်ထည့်ပါ
ပြီးရင်အရသာအတွက်လိုအပ်တဲ့ဆားကြက်သားမုန့်ထည့်ပါရှင်
ပြီးမှခြမ်းထားတဲ့ဘဲဥလေးတွေထည့်ရေလိုသေးရင်ထပ်ထည့်ဆူအောင်တည်အရသာလေးမြည်းမဆလာလေးခပ်ပြီးရပါပြီရှင်

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကြက်အချင်းတိုင်ချက်နည်း
==============
ကြက်အချင်းတိုင်လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ ကုန်အသစ်ဝင်တာနဲ့ အချင်းတိုင်ဆီပြန်ဟင်းလေးချက်စားဖြစ်ပါတယ်၊ မဆလာအနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ စားကောင်းနေရောနော်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်အချင်းတိုင် ..၅၀သား
ကြက်သွန်နီ..၅လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ.. အမွှာကြီး ၄မွှာ
ငရုပ်ပု...၂ကျပ်သား..အစေ့ထုတ်ပြီးသား
မြေပဲဆီ..၁၀သား
ဆား ....ထမင်းစားဇွန်းဝက်
နနွင်းမှုန့်.. သင့်ရုံ
မဆလာ...လက်ဖက်ဇွန်း ၂ဇွန်း

ပြုလုပ်ပုံ အဆင့်ဆင့်

ပထမဦးစွာ ကြက်အချင်းတိုင် ကို ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး၊ဆား ၊နနွင်း ၊ဟင်းခတ် ၊အရသာမှူန့်တို့ဖြင့်နယ်ထားပါ။

ငရုပ်ပုကိုရေစိမ်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ နီ ချင်း တို့နှင့်ညှက်နေအောင်ရောထောင်းထားပါ။
ချက်မည့်အိုးထဲ ဆီထည့်ကာ အပူပေးပြီး မဆလာ+ငရုပ်အနှစ်များထည့်ပါ။

မွှေးနေအောင်ဆီသတ်ပြီး ကြက်အချင်းတိုင် ထည့်ပါ။သမအောင်ကြော်ပြီး ရေသန့်အမြုပ်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ပြီးဆီရေခမ်း ဆီပြန်သည်ထိထားပါ။
ဆီပြန်လာပါက မီးပိတ်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
27 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image