Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
မဖြစ်နိုင်တဲ့ တစ်စုံတစ်ယောက်ကို
ရင်ထဲမှာ ထားပြီးလွှမ်းမယ်။
ဖြစ်နိုင်တဲ့ တစ်စုံတစ်ယောက်ကို
အနားမှာထားပြီး ပါရမီဖြည့်မယ်။
ဘဝဟာဒီလိုဘဲ ရှင်သန်ကြရတာမလား။
#စာရယ်ကဗျာရယ်
မေ့မရမဲ့တူတူ သတိရလိုက်တာပဲပိုကောင်းပါတယ်။
မေ့မယ်ဆိုပြီး မင်းမျက်နှာလေး မြင်ယောင်မိတာလဲ စိတ္တဇပါပဲ။
#စာတို
The Package
ကမ္ဘာကြီးကို ဂရုမစိုက်တဲ့ လူသားတွေကို ကမ္ဘာကြီးက ပြန်လည်ဒုက္ခပေးတဲ့အချိန် ရောက်လာပါပြီ
ကမ္ဘာပေါ်မှာရှိရှိသမျှ သက်ရှိတိုင်းက သဘာဝအတိုင်း ဖြစ်ပေါ်လာတဲ့ပိုးမွှားကူးစက်ခံလိုက်ရတဲ့အချိန်မှာ
လူသားတွေကလည်း ဇွန်ဘီတွေအဖြစ် ပြောင်းလဲသွားပါတော့တယ်
အသက်ရှင်ကျန်ရစ်နေသေးတဲ့ လူသားတွေရဲ့ ရိက္ခာအတွက် အားကိုးစရာဆိုလို့
ဗီဇပြောင်းလဲထားတဲ့ အပင်တစ်မျိုးပဲ ရှိတော့တဲ့အခြေအနေ ရောက်လာပါပြီ
ကမ္ဘာကြီးကို အရင်ကအတိုင်း ပြန်ဖြစ်အောင်လုပ်နိုင်ဖို့ ကြိုးပမ်းနေကြတာ သိပ္ပံပညာရှင်တွေဆိုပေမယ့်
ထိုသိပ္ပံပညာရှင်တွေအပါအဝင် လူသားအားလုံးအတွက် တစ်ခုတည်းသော အားကိုးရာ မျှော်လင့်ချက်က
အန္တရာယ်တွေ ရင်ဆိုင်ပြီး သိပ္ပံပညာရှင်တွေဆီ ရိက္ခာတွေ၊ လိုအပ်တဲ့ပါဆယ်တွေ ပို့ဆောင်ပေးနေတဲ့လူတွေပဲ ဖြစ်ပါတယ်
သူတို့ကို လူတွေကတော့ 'RIDER' လို့ ခေါ်ကြပါတယ်
Rider တွေဟာ အခက်အခဲတွေ အန္တရာယ်တွေကြားထဲမှာ ပါဆယ်တွေကို အသက်နဲ့ရင်းပြီး ဘယ်လိုပို့ဆောင်သွားမလဲ၊
နောက်ဆုံးမှာ တကယ်ပဲ ကမ္ဘာကြီးကို ကယ်တင်နိုင်ပါ့မလားဆိုတာကြည့်ရှူ့ရမှာဖြစ်ပါတယ်။
#movie
.🌿 ကောက်ညှင်း ရွှေထမင်း 🌿
🔹 ကောက်ညှင်းဆန် ( ၄ လုံး )
🔹 မုန့်လုပ်ထညက် ( ၅၀ သား )
🔹 ဆား ( မကျီးစေ့ခန့် )
မုန့်လုပ်ထညက်ကို ကျိုပီး စစ်၍ နာရီဝက်ခန့်ထားပါ။
( အနည်ထိုင်စေရန် အတွက်ပါ )
နောက်အိုး တစ်အိုးထဲကို ခပ်ဖြည်းဖြည်း သွန်ထည့်ပါ။
အောက်မှာ အနည်ထိုင်နေတဲ့မဲမဲအနည်မှုန်လေးတွေ ချန်ထားခဲ့ပါ။
ပီးရင် အတော်လေးပျစ်အောင် ထပ်ကျိုပေးပါ။
ကောက်ညှင်းဆန်ကို ညတည်းက ရေစိမ်ထားပီး
မနက်ကျရင် ပေါင်းပါ။( မပျော့လွန်း မမာလွန်းတဲ့အနေအထားရှိရပါမယ်။ )
ပေါင်းပီးပီးချင်း ကောက်ညှင်းပေါင်းပူပူနဲ့ထညက်ရည် ပူပူ ပျစ်ပျစ်တွေကို
အိုးတစ်အိုးထဲကို ရောထည့်လိုက်ပါ။ဆား အနည်းငယ်ထည့်ပီးယောက်မ ( သို့ ) ဟင်းချက်ဇွန်းကြီးနဲ့
သမအောင် မွှေပေးပါ။
ကောက်ညှင်းနဲ့ ထညက်ရည် လုံးဝကို တသားတည်းကျသွားပီးလုံးလုံးခဲခဲလေး ဖြစ်သွားတဲ့အထိ မွှေပေးပီးမှ
ဆီသုတ်ထားတဲ့ အောက်ခံလင်ဗန်းထဲကို ထည့်ပါ။ပီးရင် ဗန်းထဲမှာ ညီနေအောင် ဖြန့်လိုက်ပါ။
လက်မှာ လက်အိတ်စွပ်ပီး မျက်နှာပြင်ကို ဆီသုတ်ကာညီညာနေအောင် ထပ်ညှိပေးပါ။
ကျစ်နေအောင် လက်နဲ့ ဖိဖိချပေးပါ။ ရိုက် ရိုက် ပေးပါ။အတော်လေး ဖိချပီးရင် ရပါပီ။
ပီးရင် အအေးခံထားလိုက်ပါ။
လုံးဝအေးသွားမှ လှီးလို့ ရပါမယ်။အနည်းဆုံးတော့ နေ့တစ်ဝက်ထားရပါမယ်။
တစ်ညထားရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ပီးရင်တော့ မိမိကြိုက်တဲ့ ပုံစံလေးလှီးပီး
အုန်းသီးဖြူးကာ စားသုံးနိုင်ပါပီ။
_______________________________
ကောက်ညှင်းပေါင်းတဲ့အခါ လုံးဝမာလို့ မရပါဘူး။
မာသွားရင် ရွှေထမင်းဖြစ်တဲ့အခါ
မာမာခေါက်ခေါက်ကြီးနဲ့ စားမကောင်းတော့ပါဘူး။
အကယ်၍ မာနေတယ်ထင်ရင်
ကောက်ညှင်းဆန်နဲ့ ထညက်ရည်ကို ရောပြီး မီဖိုပေါ်တင်ကာ
မီးအေးအေးနဲ့ စီးထွေးလာအောင် မွှေပေးပြီးမှ
ဗန်းထဲထည့်၍ အအေးခံပေးပါ။
အချိုလေးလေး ကြိုက်သူများကတော့
ထညက် ၁၀ သား ပိုထည့်ပေးလို့ရပါတယ်။
credit