Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
လူ့အသိုင်းအဝိုင်းမှာချစ်ခြင်းမေတ္တာထက်
ပိုလိုအပ်တဲ့အရာကနွေးထွေးမှုပဲ။
နေမကောင်းတဲ့အခါစကားမပြောဖြစ်တာကြာပြီဖြစ်တဲ့ သူငယ်ချင်းတစ်ယောက်ဆီက ဂရုစိုက်နော်ဆိုတဲ့စကားသံ၊ဈေးသွား၀ယ်တိုင်းသမီးစားဖို့ဆိုပြီး
ပေါင်မုန့်တစ်လုံးကိုအမြဲတမ်းအပိုပေးတတ်တဲ့
စတိုးဆိုင်က အဒေါ်ကြီး။
ဘတ်စ်ကားဂိတ်မှာနေ့တိုင်း ဘတ်စ်ကားတစ်စီးကိုအတူစောင့်ရင်းစကားစမြည်းပြောဖြစ်ခဲ့တဲ့ဦးလေးကြီး။
စိတ်၀င်စရာမကောင်းတဲ့ TV Show တွေအကြောင်းပြောတဲ့အခါ အသေအချာနားထောင်ပေးတတ်တဲ့ သူငယ်ချင်း။
ငိုနေတဲ့ကလေးတစ်ယောက်ကို ပေးခဲ့ဖူးတဲ့ သကြားလုံးလေး။
၀မ်းနည်းနေတဲ့အချိန် ရေခဲမုန့်၀ယ်ကျွေးခဲ့တဲ့တစ်စုံတစ်ယောက်။
မိုးအေးတဲ့နေ့တွေမှာခေါက်ဆွဲဘူးတွေလာပေးတတ်တဲ့ အခန်းဖော်။
ရုပ်ရှင်ကားအသစ်ထွက်တိုင်းဒါအစ်မကြိုက်တဲ့ဇာတ်လမ်းမျိုးပဲဆိုပြီးလာမျှဝေတတ်တဲ့ဘေးအိမ်ကကောင်မလေး။
စံပယ်ပန်းတွေကိုမနက်တိုင်း ခြံရှေ့မှာ လာချိတ်ပေးတတ်တဲ့ လမ်းထိပ်ကကလေးလေး။
ချစ်တယ်လို့ပြောစရာမလိုဘူး။
တကူးတကချစ်ပြနေရတာလည်းမဟုတ်ဘူး။
ဒီအတိုင်း တစ်စစီ ပြိုလဲနေတဲ့ ကမ္ဘာကြီးထဲမှာ
သူစိမ်းတစ်ယောက်ကသူစိမ်းတစ်ယောက်ကို
အကောင်းဆုံးပေးနေတဲ့နွေးထွေးမှုပဲ။
#ကြက်မြစ်ကိုဆန်းဆန်းလေးချက်စားကြည့်နော်
ဗမာကြက် အမြစ်အစပ်ဆီပြန်ချက်
🥵🥵🥵🥵🥵🥵
စျေးထဲမှာ အမြစ်သီးသန့်ဝယ်ပြီး
ရေစင်အောင်ဆေးပါ......
အိမ်သုံးဆားဖြင့် ရောမွှေ ရေနစ်ခါဆေးပေးပါ
ငရုတ်သီးစိမ်း အမှည့် လှီးထားပါ အစပ်ကြိုက်ရင် ငရုတ်သီး များများထည်ချက်ပါ.....
အနံ့ အမွှေးအတွက် ဟင်ခက်မွှေး (သို့) နံနံပင် လှီးပြီးထားပါ
အမြစ်( ကြက်သဲမြစ်)ကိုဆားနနွမ်းအရသာသွင်းထား
ငြုပ်ပုဂျင်းကြက်သွန်ဖြူထောင်းမယ်နော်.
ကြက်သွန်နီပါးပါးလှီးကြော်.ကြော်ပီးသားကို
ထောင်းထားမယ်နော်. ငြုပ်သီးဆီသတ်မယ်
ကြက်မြစ်ထည့်လုံးပါ. ရေနဲနဲထည့်မယ်. ဆူလာရင်ကြက်သွန်ကြော်ထောင်းထားတာထည့်မယ်.
ပြီးရင် နံနံပင် ဟင်းခက်မွှေထည့်ပါ
အိုးချခါနီး၁ဆလာအုပ်လိုက်တယ်နော်.
အရမ်းကိုမွှေ း ပီးအရသာကောင်းမွန်တဲ့့ ကြက်သဲမြစ်မဆလာဟင်းလေး ရပါပီ.
ပုံယူသုံးလျှင် credit ပေးပါနော့.
Credit ....
💟💟💟💟💟
💟💟💟💟💟💟💟💟
ဝက်ကလီဇာအချိုကြော်
---------------------------
အခုချက်တဲ့ ဝက်ကလီဇာအစုံမှာ အသည်း , နှလုံး , အဆုတ် , သရက်ရွက် , အူမကြီးတွေပါပါတယ် .. ကလီဇာတွေကို မလှီးမဖြတ်ပဲ အစုံလိုက်ရေဆေးပြီး ဆူအောင်တည်ထားတဲ့ ရေနွေးပူထဲ ခဏထည့်ပြုတ်ပါတယ် .. ၅မိနစ်လောက် ပြုတ်ပြီး ရေတွေအားလုံးသွန်ပစ်လိုက်ပါတယ် .. နောက်ထပ်ရေအသစ်ထည့်ပြီး ပဲငံပြာရည်နဲ့ ဂျင်းလေးထုထည့် နာနတ်ပွင့်လေး တစ်ဝက်လောက် ဖဲ့ထည့်ပြီး နူးတဲ့ထိ ပြုတ်ပါတယ် .. အသည်းကတော့ ခပ်စောစောလေး ဖယ်ထုတ်ထားရမှာပါ .. သိပ်ကြာကြာပြုတ်ရင် မာသွားမှာပေါ့နော် ..
ရေကိုတော့ နူးချိန်နဲ့မှန်းပြီးအသင့်အတင့်ထည့်ရမှာပါ .. နူးချိန်မှာရေများများကျန်နေရင် အလဟဿဖြစ်မှာမို့ပါ .. နူးသွားတဲ့ ကလီဇာအစုံကို ပါးပါးစီလှီးပြီး ခရုဆီ , ပဲငံပြာရည်အပြစ် , ပဲငံပြာရည်အကျဲ , ထညက်လေးတစ်လုံး ထုထည့်ပြီးနယ်ထားပါ .. ဒီထဲမှာ ကျမ အထူးထည့်ထားတာလေးက စမုံစပါးပါ .. စမုံစပါးနဲ့နာနတ်ပွင့်က ဝက်အချိုချက် , ဝက်သားတုတ်ထိုးတို့နဲ့အင်မတန် လိုက်ဖက်ပါတယ် .. မွှေးပျံ့သွားစေတာ လက်တွေ့ထည့်ကြည့်ရင် သိရမှာပါ .. ကလီဇာ ၆၀သား လောက်အတွက် စမုံစပါးလေး လဘက်ရည်ဇွန်းဝက်လောက်ကို မညက်အောင် ထုရုံလေးထုပြီး ထည့်ပါတယ်ရှင် ..
အားလုံးရောနယ်ပြီးရင် ဆီအနည်းငယ်ကို ဆူအောင်တည်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ ၄, ၅မွှာ .. ကြက်သွန်နီ ၃ဥလောက် ထက်ခြမ်းပိုင်းထည့်ပြီး အပူပေးပါ ..ရ ကြက်သွန်နီနွမ်းပြီး အဖတ်လေးတွေကွဲတဲ့ထိ ကြော်ပါ .. အဲဒိနောက် နယ်ထားတဲ့ ကလီဇာများထည့်လိုက်ပါ
နွေရဲ့မေလလေးပေါ့...
တိတ်ဆိတ်လွန်းတဲ့နေ့ရက်တွေရဲ့အစဟာ
ဟိုးသစ်ပင်ဖျားဆီက ဥသြသံလေးဖြစ်မယ်ထင်တယ်...
ပန်းပွင့်လေးတွေဟာ ကောင်းကင်ကြီးကိုမျက်နှာမူရင်း နွေနေ့တွေကို အံတုနေရှာပါတယ်...
ကံ့ကော်ပန်းကလေးတွေက တစ်စုံတစ်ဦးကို မျှော်ငေးနေကြပုံပဲ...အရာရာဟာ လွမ်းမောစရာ...။
ကိုယ်တို့ရဲ့ မေလလေး
ပြီးတော့...လွမ်းစရာကောင်းတဲ့ မေလလေးရေ
ပျော်ရွှင်ခြင်းအပိုင်းအစလေးတွေ သယ်ဆောင်လာခဲ့ပေးမယ်လို့ မျှော်လင့်ပါတယ်...
လွန်ခဲ့တဲ့လတွေထက် နည်းနည်းလေးပိုကြံ့ခိုင်ပေးဖို့
ကိုယ့်ကိုယ်ကို ပိုချစ်တတ်ဖို့ကြိုးစားသင်ယူရင်းပေါ့...
စစ်မှန်တဲ့ချစ်မေတ္တာတွေက သံသရာတစ်ပတ်လည်
ပြန်လာဦးမှာမို့လေ...။
ရှေ့ဆက်မယ့် မေလရဲ့နေ့ရက်လေးတွေမှာ
ချစ်သောငါ ပျော်ရွှင်ပါစေ
ချစ်သောငါ အဆင်ပြေပါစေ
အဆင်ပြေအောင်နေထိုင်ရင်း စိတ်အနာတရတွေ ဝေးပါစေကွယ်...။