ဖာကဖောင်ကြော်နည်း။ ထိုင်းဟင်းလျာတစ်မျိုးဖြစ်ပြီးအောက်တွင် ရိုးရှင်းသော ဖာကဖောင်ကြော်နည်းကို ဖော်ပြပေးထားပါသည်။   
### **လိုအပ်သော ပါဝင်ပစ္စည်းများ**   
- ဖာကဖောင်ရွက် (Water Spinach / Morning Glory) - ၁ စည်း   
- ကြက်သွန်ဖြူ - ၃ မွှာ (ထုထောင်းထားပါ)   
- ငရုတ်သီးစိမ်း - ၂-၃ စိမ်း (အလိုရှိသလို ထည့်နိုင်ပါသည်)   
- ငံပြာရည် (Fish Sauce) - ၁ ဇွန်း   
- သကြား (သို့) ထိုင်းဟင်းချိုမှုန့် - ၁ ဇွန်းခွဲ   
- ပဲငံပြာရည် (Soy Sauce) - ၁ ဇွန်း   
- ဆီ - ၂ ဇွန်း   
- ရေအနည်းငယ်   
- ကြက်သား/ ပုဇွန် /ဝက်သား/ပြည်ကြီးငါး ကြိုက်နှစ်သက်ရာ 
### **ကြော်နည်း**   
1. **ဖာကဖောင်ကို သန့်စင်ပါ**   
   - ဖာကဖောင်ကို ရေဆေးကြောပြီး ချွေထားပါ 
2. **ဆီပူအောင်အပူပေးပါ**   
   - ဒယ်အိုးတစ်လုံးတွင် ဆီကို အပူပေးပါ။   
   - ထောင်းထားတဲ့ကြက်သွန်ဖြူနှင့် ငရုတ်သီးစိမ်းကို ဆီသတ်ပါ (မွှေးရန် ၁ မိနစ်ခန့် မွှေပေးပါ)။   
3. **ကြက်သား/ပုဇွန်/ပြည်ကြီးငါး/ဝက်သားကြိုက်နှစ်ရာအသားအသံုးပြုနိုင်ပါတယ်- အသားထည့်မည်ဆိုပါက ကြက်သွန်ဖြူနှင့် အတူ ရောကြော်ပေးပါ 
4. **ဖာကဖောင်ထည့်ပါ**   
   - ဖာကဖောင်ရွက်ကို ထည့်ပြီး အပူပြင်းပြင်းဖြင့် မွှေပေးပါ (၂-၃ မိနစ်)။   
5. **ဟင်းချိုအရသာထည့်ပါ**   
   - ငံပြာရည်၊ သကြား (သို့) ထိုင်းဟင်းချိုမှုန့်၊ ပဲငံပြာရည်တို့ကို ထည့်ပါ။   
   - လိုအပ်ပါက ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ရွက်နုများ နူးညံ့သည်အထိ မွှေပေးပါ။   
6. * 
   - အရွက်များ နူးညံ့ပြီး အရောင်တောက်ပါက မီးဖိုမှ ချပါ။   
### **အရသာပိုမိုကောင်းမွန်စေရန်**   
- ထိုင်းစတိုင် ဖာကဖောင်ကြော်လုပ်လိုပါက **ငရုတ်သီးခြောက်မှုန့်** အနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါသည်။   
- **ထိုင်းငံပြာရည် (Fish Sauce)** ကို အဓိကထားသုံးပါက အရသာပိုနီးစပ်ပါသည်။   
- အရွက်များ အရမ်းမပျော့အောင် အပူပြင်းပြင်းဖြင့် အမြန်ကြော်ပါ။   
ဖာကဖောင်ကြော်ကို ထမင်းနှင့်ကြက်ဉဟဘွိုင်ကြော်နဲ့တွဲဖက်၍ သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။ ချိုချဉ်နှင့် စပ်ဖျဉ်းဖျဉ်းအရသာကို နှစ်သက်ပါက ဤဟင်းလျားကို အိမ်တွင် အလွယ်တကူပြုလုပ်နိုင်ပါသည်။ 😊   
ကြိုက်နှစ်သက်သော အရသာရှိပါစေ! 🍜 
Crd original upload