20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

MISS UNIVERSE DAWEI 2025 Moe Kalayar
(Nactional Costume)
တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် တို့၏ ခဲဒင်္ဂါး
ရှေးယခင် က တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် လူမျိုးတို့သည် ကိုယ်ပိုင် ငွေအသပြာ ခဲဒင်္ဂါး ကို တိုင်းပြည်အတွင်း ရောင်းရင် ဝယ်ကူ တိကျ လွယ်ကူမှု ရှိရန် အသုံးပြုခဲ့ သည်ကို ရှေ့ဟောင်း သုတေသန အရ တွေ့ရှိခဲ့ရသည်…ထို ထားဝယ် ဒင်္ဂါတို့မှာ စာဖတ်မရ အဓိပ္ပာယ်ဖော်မရသော ခေတ်ဦး ဒင်္ဂါး/စာပြောင်ပြန် ဖြစ်၍ မှန်ထောင်ဖတ်မှရသော ခေတ်လယ်ဒင်္ဂါး/စာဖတ်၍ ရသော ခေတ်နှောင်းဒင်္ဂါး ဆိုပြီး လည်း ထမ်မံ ဖော်ပြခြင်းကို တဖန်တွေ့ရပြန်သည်….ဒါကြောင့် ယခု Miss Universe Dawei 2025 Moekalayar ဝတ်ဆင်ပြသခဲ့သော (တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် တို့၏ ဒင်္ဂါး Nactional Costume ဟာ ဖြင့် ဗမာတို့၏ ရှေးယခင်ကတည်ရှိခဲ့သော လူမျိုးတစုဖြစ်တဲ့ ထားဝယ်လူမျိုး တို့၏ ကိုယ်ပိုင်ငွေအသပြာ/ကိုယ်ပိုင်ရိုးရာ/ကိုယ်ပိုင်ယဉ်ကျေးမှု/ကိုယ်ပိုင် ဝတ်စား ဆင်ယဉ်မှုကို Designer Saw Michkael(Fashion Costume)မှ ခေတ်နှင့်အညီ တဖန် ပြန်လည်အသက်သွင်း ဖော်ပြ ဖန်တီးခဲ့ခြင်းဖြစ်သည်….
Designer..Saw Michkael _Fashion Costume
Makeup..Hset Hmuu Yan
Illustration..Htet Naing Shein.Amadei Mason
photo..Khant Min Htin(HK Illustration)
Special Thanks.Zwe Shine Ko
ထားဝယ်လူမျိုး တချို့တောင် မသိမထင်ရှား ထင်ယောင်ထင်မှား ဖြစ်နေတဲ့ ထားဝယ်လူမျိုးတို့၏ ငွေ အသပြာ ခဲဒင်္ဂါး ကို ကျနော်တို့လူငယ် တစ်စုမှ ပြန်လည် ကြိုးစားပုံဖော်ထားခြင်းဖြစ်သည်…..
#missuniversemyanmar
#sawmichkael
#fashion
#fashiondesigner
#missuniversedawei2025
#roadtomissuniversemyanmar2025
#moekalayar

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

MISS UNIVERSE DAWEI 2025 Moe Kalayar
(Nactional Costume)
တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် တို့၏ ခဲဒင်္ဂါး
ရှေးယခင် က တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် လူမျိုးတို့သည် ကိုယ်ပိုင် ငွေအသပြာ ခဲဒင်္ဂါး ကို တိုင်းပြည်အတွင်း ရောင်းရင် ဝယ်ကူ တိကျ လွယ်ကူမှု ရှိရန် အသုံးပြုခဲ့ သည်ကို ရှေ့ဟောင်း သုတေသန အရ တွေ့ရှိခဲ့ရသည်…ထို ထားဝယ် ဒင်္ဂါတို့မှာ စာဖတ်မရ အဓိပ္ပာယ်ဖော်မရသော ခေတ်ဦး ဒင်္ဂါး/စာပြောင်ပြန် ဖြစ်၍ မှန်ထောင်ဖတ်မှရသော ခေတ်လယ်ဒင်္ဂါး/စာဖတ်၍ ရသော ခေတ်နှောင်းဒင်္ဂါး ဆိုပြီး လည်း ထမ်မံ ဖော်ပြခြင်းကို တဖန်တွေ့ရပြန်သည်….ဒါကြောင့် ယခု Miss Universe Dawei 2025 Moekalayar ဝတ်ဆင်ပြသခဲ့သော (တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် တို့၏ ဒင်္ဂါး Nactional Costume ဟာ ဖြင့် ဗမာတို့၏ ရှေးယခင်ကတည်ရှိခဲ့သော လူမျိုးတစုဖြစ်တဲ့ ထားဝယ်လူမျိုး တို့၏ ကိုယ်ပိုင်ငွေအသပြာ/ကိုယ်ပိုင်ရိုးရာ/ကိုယ်ပိုင်ယဉ်ကျေးမှု/ကိုယ်ပိုင် ဝတ်စား ဆင်ယဉ်မှုကို Designer Saw Michkael(Fashion Costume)မှ ခေတ်နှင့်အညီ တဖန် ပြန်လည်အသက်သွင်း ဖော်ပြ ဖန်တီးခဲ့ခြင်းဖြစ်သည်….
Designer..Saw Michkael _Fashion Costume
Makeup..Hset Hmuu Yan
Illustration..Htet Naing Shein.Amadei Mason
photo..Khant Min Htin(HK Illustration)
Special Thanks.Zwe Shine Ko
ထားဝယ်လူမျိုး တချို့တောင် မသိမထင်ရှား ထင်ယောင်ထင်မှား ဖြစ်နေတဲ့ ထားဝယ်လူမျိုးတို့၏ ငွေ အသပြာ ခဲဒင်္ဂါး ကို ကျနော်တို့လူငယ် တစ်စုမှ ပြန်လည် ကြိုးစားပုံဖော်ထားခြင်းဖြစ်သည်…..
#missuniversemyanmar
#sawmichkael
#fashion
#fashiondesigner
#missuniversedawei2025
#roadtomissuniversemyanmar2025
#moekalayar

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

MISS UNIVERSE DAWEI 2025 Moe Kalayar
(Nactional Costume)
တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် တို့၏ ခဲဒင်္ဂါး
ရှေးယခင် က တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် လူမျိုးတို့သည် ကိုယ်ပိုင် ငွေအသပြာ ခဲဒင်္ဂါး ကို တိုင်းပြည်အတွင်း ရောင်းရင် ဝယ်ကူ တိကျ လွယ်ကူမှု ရှိရန် အသုံးပြုခဲ့ သည်ကို ရှေ့ဟောင်း သုတေသန အရ တွေ့ရှိခဲ့ရသည်…ထို ထားဝယ် ဒင်္ဂါတို့မှာ စာဖတ်မရ အဓိပ္ပာယ်ဖော်မရသော ခေတ်ဦး ဒင်္ဂါး/စာပြောင်ပြန် ဖြစ်၍ မှန်ထောင်ဖတ်မှရသော ခေတ်လယ်ဒင်္ဂါး/စာဖတ်၍ ရသော ခေတ်နှောင်းဒင်္ဂါး ဆိုပြီး လည်း ထမ်မံ ဖော်ပြခြင်းကို တဖန်တွေ့ရပြန်သည်….ဒါကြောင့် ယခု Miss Universe Dawei 2025 Moekalayar ဝတ်ဆင်ပြသခဲ့သော (တဝဲ (ခေါ် ) ထားဝယ် တို့၏ ဒင်္ဂါး Nactional Costume ဟာ ဖြင့် ဗမာတို့၏ ရှေးယခင်ကတည်ရှိခဲ့သော လူမျိုးတစုဖြစ်တဲ့ ထားဝယ်လူမျိုး တို့၏ ကိုယ်ပိုင်ငွေအသပြာ/ကိုယ်ပိုင်ရိုးရာ/ကိုယ်ပိုင်ယဉ်ကျေးမှု/ကိုယ်ပိုင် ဝတ်စား ဆင်ယဉ်မှုကို Designer Saw Michkael(Fashion Costume)မှ ခေတ်နှင့်အညီ တဖန် ပြန်လည်အသက်သွင်း ဖော်ပြ ဖန်တီးခဲ့ခြင်းဖြစ်သည်….
Designer..Saw Michkael _Fashion Costume
Makeup..Hset Hmuu Yan
Illustration..Htet Naing Shein.Amadei Mason
photo..Khant Min Htin(HK Illustration)
Special Thanks.Zwe Shine Ko
ထားဝယ်လူမျိုး တချို့တောင် မသိမထင်ရှား ထင်ယောင်ထင်မှား ဖြစ်နေတဲ့ ထားဝယ်လူမျိုးတို့၏ ငွေ အသပြာ ခဲဒင်္ဂါး ကို ကျနော်တို့လူငယ် တစ်စုမှ ပြန်လည် ကြိုးစားပုံဖော်ထားခြင်းဖြစ်သည်…..
#missuniversemyanmar
#sawmichkael
#fashion
#fashiondesigner
#missuniversedawei2025
#roadtomissuniversemyanmar2025
#moekalayar

image
image
image
image
image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

1️⃣ချင်း(ဂျင်း)ဝိုင်ပြုလုပ်နည်း
https://greenway.page.link/gingerwine

ချင်းဝိုင်ကို လွန်ခဲ့သောနှစ်များစွာကတည်းက အနောက်နိုင်ငံများတွင် ပြုလုပ်သောက်သုံးနေကြပါတယ်။ လက်ရှိ ဈေးကွက်ထဲတွင် စပျစ်၊ မက်မန်း၊ စတော်ဘယ်ရီ စသောဝိုင်များကို လူကြိုက်များ၍ အဓိကသောက်သုံးကြပါတယ်။ ကျွန်တော်ရေးသားသောချင်းဝိုင်သည် ကျန်းမာရေးကို များစွာအထောက်အကူပြုနိုင်ပြီးအလွယ်တကူပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။

​ကျန်းမာရေးအတွက် ချင်းဝိုင်၏အကျိုးပြုပုံ

ချင်းဟာ လူသားတို့အတွက် များစွာဆေးဖက်ဝင်သော သီးနှံတစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။ အဓိကအားဖြင့် ပျို့အန်ခြင်း၊ အစာမစားခြင်း၊ ဖျားနာခြင်းနှင့် ကြွက်သားများနာကြင်ခြင်း စတဲ့အစာချေမှုပြဿနာများအတွက် ချင်းဟာ အလွန်အသုံးဝင်ပါတယ်။

ချင်းဝိုင်တွင် အဓိကအားဖြင့် လီမွန်ဓာတ်ပါဝင်ပါတယ်။ လီမွန်သည် ခန္ဓာကိုယ်အတွင်းရှိ ကာဗွန်ဟိုက်ဒြိုတ်ကို ထိန်းညှိပေးနိုင်ပါတယ်။ ၎င်းဟာ ဗီတာမင် စီ၏ အရင်းအမြစ်တစ်ခုလည်း ဖြစ်ပါတယ်။

ချင်းဝိုင်ကို ဘယ်လိုပြုလုပ်မလဲ

ဂျင်းဝိုင်ပြုလုပ်သည့် အချိုးအစား

- ရေ (၃( လီတာ

- ဂျင်း (၄၀၀) ဂရမ်(ဂျင်းကို ပါးပါးလှီးထားရပါမယ်)

- သကြား (၄၀၀) ဂရမ်

- တစေး -ဟင်းခတ်ဇွန်း (၁)ဇွန်း

- သကြား (၁)ဇွန်း (တ​​​စေး နှင့် သကြားကို ဖျော်ရပါမယ်)

- လိမ္မော်ခွံကတော့ အနည်းငယ် (သင့်တင့်ရုံ)

- စပျစ်သီးခြောက် (၂၀၀)ဂရမ်

- လိမ္မော်ရည် (၁/၂) ဇွန်း

ပြုလုပ်နည်း

၁။ ပထမဦးစွာ အခွံနွှာထားသောချင်းကို ပလတ်စတစ်ပုံးထဲတွင် အချဉ်ဖောက်ရပါမယ်။

၂။ လီမွန်(လီမွန်အရည်)အခွံနှင့် စပျစ်သီးခြောက်ကို ထည့်ပေးပါ။

၃။ ရေးနွေးပူ ၂ လီတာကို ၎င်းပုံးထဲသို့ လောင်းထည့်ပေးပါ။

၄။ ပြီးလျှင် ၁ရက်အကြာ ဖုံးအုပ်ပေးထားရပါမယ်။

၅။ (၁ရက်ကြာပြီးနောက်) သကြား၊ လီမွန်ဖျော်ရည်၊ တစေးနှင့် ရေအေးကို လောင်းထည့်ပေးပါ။

၆။ သကြားနှင့် တစေးတို့ ကောင်းစွာပျော်ဝင်နိုင်အောင် အနည်းငယ်မွှေပေးရပါမယ်။

၇။ ပြီးလျှင် အဖုံးပြန်အုပ်၍ ၄ ရက်အကြာ အချဉ်ဖောက်ထားရပါမယ်။

၈။ ပြီးရင်တော့ အဖတ်များကို ဇကာဖြင့်စစ်ထုတ်ပါ။ ကတော့ကိုအသုံးပြု၍ ဒန်မီဂျို့ပုလင်းထဲသို့လောင်းထည့်ပြီး လအနည်းငယ်အကြာ ထားပေးရပါမယ်။

၉။ မိမိကြိုက်နှစ်သက်ရာပုလင်းထဲသို့ ထည့်၍သောက်သုံးနိုင်ပါသည်။

ချင်းဝိုင်ဟာ စသောက်လိုက်ချင်း ဂျင်းအရသာပူပူလေးနဲ့ ချိုချိုလေး ပြီးမှ လည်ချောင်းထဲရှင်းသွားတဲ့အရသာကို ခံစားရစေပါတယ်။ အိမ်မှာ အလွယ်တကူပြုလုပ်နိုင်ပြီး ကျန်းမာရေးအတွက် များစွာအထောက်အကူပြုသော ချင်းဝိုင်ကို ပြုလုပ်သောက်သုံးစေနိုင်ရန် ရေးသားလိုက်ရပါတယ်။

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးကြီးသားငါးချဥ်ကြော်
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ဒီလိုငါးချဥ်မျိုးကို ငါးပေါတဲ့မြစ်ဝကျွန်းပေါ်တွေဖက်မှာသိပ်တွေ့ရလေ့မရှိပေမယ့် ကသာ၊ ​ရွှေကူ
တို့လိုမြန်မာပြည်အထက်ပိုင်းမှာအများဆုံးတွေ့ရတယ်။
ငါးအသားလွာကိုထမင်းပါသည်ဆိုရုံလေးနဲ့လောပြီးငါးချဥ်ဖြစ်အောင်လုပ်ထားတာမျိုးပေါ့။
ကြော်တဲ့အခါ ငါးအသားလွှာကို အတုံးလေးတွေဖြစ်အောင်ပြန်လှီးပြီးမှကြော်ရတယ်။
အရသာကိုလဲ စပ်စပ်လေးကြော်ရင်ပိုစားကောင်းတယ်။
အခုဟာက စပ်ပြဲလန် လွန်းလို့ ဆွေ့ဆွေ့ ပါ ခုန်သွားတာ 😋😋😋

ငါးကြီးသားချဥ်..........၂၅ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ..................၂လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ...............၅မွှာ
ခရမ်းချဥ်သီး...............၁လုံး
ငရုတ်သီးခွဲကြမ်း.........၂ ဇွန်း
ငရုတ်သီးစိမ်း...............၁၀တောင့်
ကြက်သွန်န်မြိတ်+နံနံပင်..၃ပင်စီ

ငါးကြီးသားချဥ်ကို အတုံးငယ်လေးများအဖြစ်လှီးဖြတ်ပါ။

ကြက်သွန်နီ၊ဖြူ ၊ ခရမ်းချဥ်သီးတွေကိုပါးပါးလှီးပါ။

ငရုတ်သီးစိမ်း ကိုထက်ခြမ်းပုံစံ စောင်းစောင်းလေးတွေလှီးပါ။

ကြက်သွန်မြိတ်+နံနံပင်တွေကိုခပ်ကြမ်းကြမ်းလေးလှီးဖြတ်ပါ။

ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာ ဆီအနည်းငယ်ကိုအပူပေးပြီးကြက်သွန်နီကိုနနွင်းမှုန့်အနည်းငယ်နှင့်အတူဆီသပ်ပါ။

အနည်းငယ်နွမ်းလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူတွေထည့်ပါ။ မွှေးလာပြီဆိုငရုတ်သီးခွဲကြမ်းဖတ်တွေထည့်ကြော်ပါ။

ငရုတ်သီးကျက်လောက်ပြီဆိုခရမ်းချဥ်သီးနဲ့ငါးကြီးသားချဥ်ကိုအတူထည့်ပါ။

အနည်းငယ်လှိမ့်ကြော်ပြီးလျှင်ငရုတ်သီးစိမ်းတွေထည့်ပါ။

နောက်ဆုံး ခပ်ကြမ်းကြမ်းလှီးထားတဲ့ကြက်သွန်မြိတ်၊ နံနံပင်တွေထည့်မွှေပြီးဖိုပေါ်မှချပါ။

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဝိဉာဉ်တွေက ခန္ဓာကိုယ်ထဲမှာ နေကြတယ်…ငါတို ကမ္ဘာမှာတော့… ငါတိုဝိဉာဉ်တွေက ငါတိုဘေးမှာလမ်းလျှောက်ပြီးနေကြတယ်လေ။

The Golden Compass (2007)

နိဒါန်းလေးကြည့်လိုက်ရုံနဲ့ အရမ်းစိတ်ဝင်စားမိမှာ ပဲဆိုတာမြေကြီးလက်ခတ်မလွဲပါပဲ….လိုင်ရာ တစ်ယောက်ကလေးချင်းစကြနောက်ကြရင်းနဲ့ မထင်မှတ်ပဲ အရေးကြီးကိစ္စတစ်ခုထဲရောက်သွားပါတော့တယ်။ သူကိုယ်တိုင်ကလည်းအဖိုးတန်ရတနာလေးဖြစ်နေပါတယ်..လိုင်ရာကတစ်ဦးတည်းသောအမှန်တရားကို ဖတ်နိုင်သူလေးဖြစ်နေတာပါ..ကဲ လိုင်ရာတစ်ယောက် ဘယ်လိုအမှန်တရားတွေရှာမယ်..ဘယ်လိုဖြေရှင်းသွားမယ်ဆိုတာ…အခုပဲကြည့်လိုက်ကြစိုဗျာ

🌜🆓ဇာတ်ကားကြည့်ရန် ချန်နယ် အရင်Joinပါ 👇

https://t.me/+e7kKNomQo1VjM2I1

🆓🌜ဇာတ်ကားကြည့်ရန်နှိပ်ပါ 👇

https://t.me/c/2152199328/947

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဗမာကြက်ကြော်
°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ဒီဟင်းပွဲတင်တိုင်း မေးကြလေ့ရှိတဲ့မေးခွန်းက အဲ့လိုအရောင်လေးရအောင်ဘယ်လိုကြော်သလဲဆိုတာပါပဲ။

တကယ်တမ်းကမခက်ခဲပါဘူး၊ပြုတ်သည်၊ကြော်သည်အဲ့ဒီနည်းစနစ် ၂ခုလုံးကိုတိတိကျကျလိုက်နာဖို့ပါပဲ။

ဗမာကြက်............၅၀ သား
ချင်းသေးသေး.....၁ တက်

ဗမာကြက်ကို အတွင်းကလီစာတွေသန့်စင်ပြီး ရင်ပုံ၂ ခြမ်း၊ပေါင် ၂ ခုကြော်လဲရပါတယ်။

ကျွန်တော်က ချက်ဖို့အသင့်ခုတ်ပြီးသားကို စားချင်လို့ထကြော်တာကြောင့်အတုံးသေးလေးတွေဖြစ်နေရပါတယ်။

ကြက်သားကိုရေဆေး၊သန့်စင်ပြီးရေစစ်ထားပါ။
ရေခြောက်သွားပြီဆိုရင်၊ဆား၊အရသာမှုန့်၊အရက်အနည်းငယ်၊နနွင်းမှုန့်ပါသည်ဆိုထည့်ပြီးအရသာဝင်အောင်နယ်ပါမယ်။ ၁၀ မိနစ်ခန့်နှပ်ထားပေးပါ။

ပြုတ်အိုးထဲ ချင်းကိုဓားပြားရိုက်ပြီးကြက်သားရေမြှုပ်သည်ဆိုရုံထည့်ပြီးမီးရှိန်အေးအေးမှာအဖုံးပိတ်ပြီးပြုတ်ပါ။

ရေခမ်းစပြုပြီဆိုအသားကိုဝါးတုတ်ချွန်လေးနဲ့ထိုးစမ်းကြည့်ပါ။ ကြက်သားနှုး၊မနှုးဆိုတာ မိမိဝယ်တဲ့အနု၊အရင့်ပေါ်လဲမူတည်ပါတယ်။မာနေသေးရင်ရေအနည်းငယ်ထပ်ထည့်ပြီးပြုတ်ပါ။

ရေခမ်းစအချိန်( အစေးဓာတ်လေးတွေကြက်မှာကပ်နေချိန်)ချပါ။ လုံးဝရေခမ်းခြောက်သွားအောင်ပြုတ်လိုက်မယ်ဆိုရင်ကြော်တဲ့မာဂေါက်ဂေါက်ဖြစ်သွားပါမယ်။
ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာမိမိကြော်မယ့်ကြက်ရဲ့ထုရဲ့ သုံးပုံ
တပုံမြှုပ်ရုံဆီထည့်ပါ။ ငါးမုန့်ခြောက်ထည့်ကြော်ရလောက်တဲ့ဆီအပူချိန်မှာကြက်သားတွေထည့်ကြော်ပါ။

ထည့်ပြီးစ အချိန်မှာမမွှေမိစေရန်သတိပြုပါ။
ရွှေညိုရောင်သမ်းလာပြီဆိုမှတဖက်ကိုလှန်ပြီးနောက်တကြိမ်ရွှေညိုရောင်သမ်းအောင်ကြော်ယူဆီစစ်ပါ။

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ခွေးထက်မျက်နှာသာမပေးခံရတဲ့ သူဌေးသားရဲ့အူတတ်အောင်ရယ်ရမဲ့ကား


The Dog (201
ဘဝက လှည့်ကွက်တွေနဲ့ ပြည့်နေတတ်တယ်တဲ့
ဒီကားလေးကတော့
အဖေ့ရဲ့ ဂရုစိုက်မှုကို ခွေးလောက်တောင် မရတာကြောင့်ဆိုးသွမ်းနေတဲ့ သူဌေးသား Bank
နိုင်ငံတော်က ပြည်သူတွေထက် ခွေးကို အရေးပေးနေလို ဒေါသူပုန်ထ ဆန္ဒပြနေတဲ့ Den
အသက်အငယ်ဆုံး ကွန်ပြူတာပညာရှင်ဖြစ်တာကြောင့် သူ့ပညာတွေ ထုတ်သုံးပြချင်နေတဲ့ ‌ခွေးချစ်တဲ့ Art
သူတို သုံးယောက်ရဲ့ ရည်ရွယ်ချက် “ခွေးခိုးဖို” က ထပ်တူညီနေတဲ့အခါ
သူတိုထင်ထားသလို မရိုးရှင်းပဲ မထင်ထားတဲ့ လျှိဝှက်ချက်တွေ သူတို သိသွားတဲ့အခါ
2010 ကထွက်ရှိခဲ့တဲ့ ဒီကားလေးကတော့ ဇာတ်အိမ်က မရိုးမဆန်းလေးဖြစ်တာကြောင့် ထိုင်းကားကြိုက်သူတွေအတွက်ကြည့်ပျော်မှာဖြစ်ပါတယ်ရှင်။

🧹⛈ဇာတ်ကားကြည့်ရန် ချန်နယ် အရင်Joinပါ 👇

https://t.me/+3YzsZpLDrG9lMWZl

⛈🧹ဇာတ်ကားကြည့်ရန်နှိပ်ပါ 👇

https://t.me/c/2001620303/2824

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဒါလဲ ငါးပိတုံးနဲ့ မန်ကျည်းသီးစိမ်းနု ကို
အညာကျေးလက်ဆန်ဆန်လေးချက်ထားတာ။
မကျည်းသီးနှင့်ငါးဆားနယ်ချက်
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

မကျည်းစိမ်းနုနု...........၁၀ကျပ်သား
ငါးဆားနယ်.................၃၀ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ.. .............၂လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ .............၅တက်
ခရမ်းချဉ်သီး...............၂လုံး
ငရုတ်သီးစိမ်း.............၅တောင့်
ကုလားအော်သီး.........၃တောင့်

ငါးဆားနယ်တွေကို ၁လက်မအရွယ်လေးတွေတုံးပြီးကြက်သီးနွေးရေလေးဖြင့်စိမ်ထားပါ။

မန်ကျည်းသီးနုရဲ့အပွေးလေးတွေကျွတ်အောင်ဆားလေးဖြင့်ပွတ်နယ်ပြီးဆေးပါ။

ရေစစ်ပြီးဆားနှင့်ရောကာညှက်နေအောင်ထောင်းပါ။

ကြက်သွန်နီ၊ ဖြူ တွေကိုလဲရောထောင်းပါ။

ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာဆီခပ်များများလေးထည့်ပြီးရောထားတဲ့ကြက်သွန်နီ၊ဖြူ တွေကိုနနွင်းမှုန့်၊ ငရုတ်စိမ်းမှုန့်လေးအနည်းငယ်ထည့်ပြီးဆီသပ်ပါ။

ခရမ်းချဉ်သီးတွေထည့်ပြီးအနှစ်ကျ ၊ဆီပြန်အောင်ချက်ပါ။

ဆီပြန်လာလျှင် ငါးဆားနယ်တုံးတွေထည့်ချက်ပါ။

ဆား၊ငါးငံပြာရည်၊ဟင်းခတ်မှုန့်တို့ဖြင့်အရသာဖြည့်စွက်ပါ။

အနှစ်ကျလာပြီဆိုရင်တော့ထောင်းထားတဲ့မကျည်းသီးစိမ်းအနှစ်တွေထည့်ပါ။ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့်ကုလားအော်သီးတွေကိုအတောင့်လိုက်ထည့်ပါ။

ရေလေးအနည်းငယ်ထည့်ကာအဖုံးပိတ်ပြီးချက်ပါ။

ဆီပြန်လာချိန်မှ ခြွေထားတဲ့ပင်စိမ်းရွက်လေးတွေထည့်ပါ။

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ချဥ်ငံစပ် ငါးကွမ်းရှပ် နှစ်ပြန်ကြော် 😋😋
**********
ဒီဟင်းလေးကလေ မကြိုက်တဲ့သူ မရှိလောက်တဲ့
ချဉ် ငံ စပ် ဟင်းလေး တစ်ခွက်ပါ။
ထမင်းစားမြိန်လွန်းလို့ အိမ်သားတွေ
ဒီဟင်းပွဲမှာ လက်ဆုံစေတဲ့ ဟင်းလျာလေးပေါ့။

ချက်နည်းလေးက 🌶 🍅 🧄 🧅
*****
မန်ကျည်းသီးကို သဲစင်အောင် ရေသယ့်ဆေးပြီး
မန်ကျည်းသီးဖပ်လေးတွေကို ရေစိမ်ထားပါ။

ခရမ်းချဉ်သီး ကြိတ်ထားပါ။

ငါးကွမ်းရှပ်ကို အတုံးတုံးပြီး ရေဆေး ရေစစ်ထားပါ။

အိုးထဲ ဆီထည့်ပြီး နနွင်းထည့်ပါ။
ဆီ အပူပေးပီးရင် ငါးကွမ်းရှပ် ထည့်ပါ။
အပေါ်ယံလေး နီရံရုံလေးသာကြော်ပြီး ဆယ်ထားပါ။

ဆီကျန်ထဲကို ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်လေးထည့်ပြီး
မီးအားသင့်ရုံနဲ့ ကျွတ်ရုံလေး ကြော်၍
ဆယ်ယူထားပီးရင် အမြှီးဖြုတ်ထားပါ။

ထိုဆီထဲကို
ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနီ ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။

ကြက်သွန် ရွလာခါနီးမှာ မီးအားလျှော့၍
ငရုတ်သီး အကြမ်းဖပ် ထည့်မွှေပြီး
အကြမ်းဖပ် ရွလာတဲ့အခါ

​ကြိတ်ထားတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီး ထည့်၍
မီးအားပြန်တင်ပြီး ဆီသတ်ပါ။
ခရမ်းချဉ်သီး စိမ်းနံ့ပျောက်ရင်

ရေဆေးထားတဲ့ ငါးကွမ်းရှပ်တုံးလေးများ ထည့်မွှေပီးတာနဲ့
ခုနက ရေစိမ်ထားတဲ့ မန်ကျည်းသီးဖပ် နဲ့
မန်ကျည်းရည်တွေ အားလုံး လောင်းထည့်လိုက်ပါ။

ဟင်းချိုမှုန့်, သကြားအနဲငယ်လေး ထည့်မွှေပြီး အဖုံးအုပ်ထားပါ။

ဆူပွက်လာရင် မီးအားလေးလျှော့ပီး အဖုံးအုပ်တည်ပါမယ်။
မီးအားလျှော့ , အဖုံးအုပ် တည်ပေးပါမှ
ငါးကွမ်းရှပ်တုံးလေးတွေပါ အတွင်းသားထိ အိလာသလို
ငါးခြောက်အသားတုံးလေးထဲကိုလည်း
အရသာ စိမ့်ဝင်စေမယ့်အပြင်
ငါးခြောက်တုံးမှာ ရှိတဲ့ အငံဓါတ်လေးတွေကလည်း
ဟင်းအနှစ်ထဲကို စိမ့်ဝင်စေပီး
အနှစ်နဲ့ ငါးခြောက် အရသာ တစ်သားတည်း ကျနေမှာပါ။

အဖုံးလေးဖွင့်ဖွင့်ပြီး မွှေမွှေပေးပါ။

ခုနက ရွနေအောင်
ကြော်ထားတဲ့ ငရုတ်သီးကြော်များပါ ထည့်မွှေပေးပါ။

ဆီပျံခါနီးမှ အရသာ မြည်းပေးပါ။
ပုံမှန်အားဖြင့်တော့ ငါးခြောက်က
တဖြည်းဖြည်းနဲ့ အငံထွက်လာတာမို့ အငံထည့်စရာ မလိုပါဘူး။
လိုတယ်ထင်မှ ဆားလေး သင့်ရုံထည့်ပေးပါ။

ဆီပျံလာရင်တော့
ချဥ်ငံစပ် ငါးကွမ်းရှပ် နှစ်ပြန်ကြော်လေး ရပါပြီ။

🍚 ပြီးရင်တော့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့
ရှူးရှူးရှဲရှဲ ချဥ်ငံစပ် ငါးကွမ်းရှပ် နှစ်ပြန်ကြော်လေးရဲ့
ဟင်းအနှစ်လေးတွေနဲ့နယ်ပြီး ငါးခြောက်တုံးလေး နဲ့
ငရုတ်သီးခြောက်တောင့်လေးကို
ကိုက်ပြီး မြိန်ရှက်စွာ စားသုံးလို့ရပါပြီ။

ငါးကွမ်းရှပ် မရှိရင်လဲ
မိမိနှစ်သက်ရာ ငါးခြောက်နဲ့ ချက်စားလို့ ရပါတယ်။

image