20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Cherry Moe
Top 5 အထိ ခေါ်သံကြီးကို
Supranational မှာ ကြားချင်နေပြီ 🌸👑🇲🇲

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Cherry Moe
Top 5 အထိ ခေါ်သံကြီးကို
Supranational မှာ ကြားချင်နေပြီ 🌸👑🇲🇲

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Cherry Moe
Top 5 အထိ ခေါ်သံကြီးကို
Supranational မှာ ကြားချင်နေပြီ 🌸👑🇲🇲

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Cherry Moe
Top 5 အထိ ခေါ်သံကြီးကို
Supranational မှာ ကြားချင်နေပြီ 🌸👑🇲🇲

image
image
image
image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ယှဉ်တုလိုဖြင့် ဖက်မပြိုင်နိုင်

Episope (1)
https://t.me/galaxyemperor1/13

Episope (2)
https://t.me/galaxyemperor1/14

ကျွန်‌တော်တိုရဲ့ရည်းစားဟောင်းတွေလိုပဲ အသစ်ကနေ အဟောင်းအဖြစ် အခုလည်း အဟောင်းဖြစ်လာမဲ့ ကားသစ်လေးတစ်ကားနဲ့မိတ်ဆက်ပေးမယ် 😉

"တောက်လင်"ဟာ သင်ယူမှုထုံထိုင်းပြီး ရောက်တဲ့အရပ်မှာ အိပ်ပျော်တတ်တဲ့ ကာလနဂါးလေးမလို အနိုင်ကျင့်အနှိမ်ခံလေးဖြစ်နေရှာချိန်... သူကိုယ်တိုင်တောင်မသိလိုက်ပဲ
ဒီကာလနဂါးလေးရဲ့ခန္ဓာကိုယ်ဟာ "ရှေးဟောင်းနတ်ခန္ဓာ"ဖြစ်နေတယ်
ဒီခန္ဓာကို ဘယ်လိုတွေ ပြန်အသက်သွင်း၊ ‌ပြိုင်ဘက်ကင်း‌အောင် ကျင့်ကြံပြီး သူ့ကို အနိုင်ကျင့်တဲ့သူတွေကို ဘယ်လိုတွေ တုန့်ပြန်သွားမလဲဆိုတာ SoulAnimedom ကနေဘာသာပြန်တင်ဆက်ပေးမဲ့ ""ယှဉ်တုလိုဖြင့် ဖက်မပြိုင်နိုင်" ဆိုတဲ့ Donghua Series အသစ်လေးကိုစောင့်ကြည့်လိုက်ရအောင်...✨✨

image
19 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

စီချွမ်ဝက်နားရွက်သုပ်
••••••••••••••••••••••

ဝက်နားရွက်..........၁ခု
ချင်းသေးသေး.......၁တက်
ကြက်သွန်ဖြူ.........၃တက်
သံပုရာသီး............၁လုံး
နံနံပင်.. ..............အနည်းငယ်။
စီချွမ်ငရုတ်နှစ်........၁ဇွန်း

စီချွမ်ငရုတ်နှစ်ဆိုတာ..တရုတ်ပြည်ကတင်သွင်းတဲ့ဆီတိုဟူး၊မှိုကြော်စတာတွေကိုပုလင်းနဲ့စည်သွပ်ထားတဲ့ပုံစံလေးတွေပါ။အဖုံးအနီ၊တံဆိပ်ပတ်အနီရောင်မှာမျက်မှန်နဲ့လူတစ်ဦးပုံပါတတ်တဲ့တံဆိပ်မျိုးပါ။
တခြားအရသာကောင်းမယ့်စီချွမ်ငရုတ်အနှစ်များလဲသုံးနိူင်ပါတယ်။

စီချွမ်ငရုတ်သီးအနှစ်ဟာတခြားဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်တွေနှင့်အတူရောပြီးဆီသတ်ထားတာကြောင့်ထမင်းဖြူနဲ့ဒီတိုင်းနယ်စားလဲအရသာရှိလှပါ
တယ်။

ဝက်နားရွက်ကိုရေဆေးပြီးအရသာနယ်ကာ..ချင်းတစ်တက်လောက်ဓားပြားရိုက်ထည့်ပြီးပြုတ်ပါ။

အရမ်းနှုးအောင်ပြုတ်ဖို့မလိုအပ်ပဲခပ်ကြွပ်ကြွပ်လေးဖြစ်နေဖို့သတိထားပြီးပြုတ်ပါ။

ချင်းနှင့်ကြက်သွန်ဖြူကိုရောပြီးညှက်နေအောင်ထောင်းပြီးရေလေးအနည်းငယ်နှင့်ဖျော်ထားပေးပါ။

ဝက်နားရွက်နှုးတဲ့အခါပါးပါးလေးလှီးပါ။

စီချွမ်ငရုတ်အနှစ်၊သကြား၊ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ဟင်းခတ်မှုန့်၊သံပုရာရည်လေးညှစ်ပြီးချင်းနှင့်ကြက်သွန်ဖြူရောထောင်းထားသောအရည်လေးဆမ်းကာခပ်ဖွဖွနယ်ပေးပါ။

နှမ်းလှော် နှင့်နံနံပင်လေးအလှဆင်လိုက်ရင်လွယ်ကူရိုးရှင်းပြီးမွှေးရနံ့သင်းပျံ့တဲ့စီချွမ်ဝက်နားရွက်သုပ်လေးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြန်ပါပြီ။

image
19 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#သုံးထပ်သားပြုတ်ကြော် အိအိလေးချက်စားရအောင်
===================================
ကိုယ့်လက်ရာ
တအိမ်လုံးအကြိုက်မို့ခနခနလုပ်ကျွေးဖြစ်တဲ့
သုံးထပ်သားပြုပ်ကြော်အိအိလေး
ချဉ်ငံစပ်လေးနဲ့တို့စားရအောင်နော့

သုံးထပ်သားအရွယ်တော်ဖြတ်ပြီးရေဆေးစစ်ထားပါ
အသင့်တည်ထားတဲ့ရေနွေးထဲကို
ရှမ်းနံနံကိုအမြစ်ရောပါရေဆေးပြီးဓားပြားရိုက်ထဲ့
ဂျင်းနဲနဲနဲ့ကြက်သွန်ဖြူ၅မွှာလဲရိုက်ပြားထဲ့ပါ
အရသာထည့်ပြီးဆေးထားတဲ့အသားပါရောထဲ့ပါ
အသားနူးရင်တော့ဆယ်ပြီးပြုပ်ရေသီးသန့်ယူထားပါ
မကပ်အိုးထဲကိုဆယ်ထားတဲ့အသားနဲ့ပြုပ်ရေနဲနဲလေးထဲ့
ငြုပ်ကောင်းနဲ့ခြောက်ကောနဲနဲစီထဲ့
abc ကြာညို့လေးထည့်ပြီးအရောင်ညီအကျက်ညီအောင်လှည့်ပေးပါ
ကိုယ်ကတော့ခရုဆီလေးလဲနဲနဲထဲ့လိုက်သေးတယ်နော်
ရေခမ်းသွားပြီးစိတ်ကြိုက်အရောင်လဲရပြီဆိုရင်တော့ဆယ်ထားပြီး
လိုသလိုပုံစံဖြတ်စိတ်ကြိုက်သုံးဆောင်နိုင်ဘီပေါ့
ပိုပြီးစိုစိုလေးဖြစ်အောင်
ခုနကသီးသန့်ဖယ်ထားတဲ့ပြုပ်ရေလေးကိုယူပွက်အောင်တည်
ကော်မုန့်နဲနဲရေဖျော်ထဲ့အရောင်လေးရအောင်မြင်းပျံကြာညို့လေးနဲနဲထည့်ပြီး
ကြိုလိုက်တော့ကော်ရည်မပျစ်မကျဲလေးရဘီပေါ့သူကအရသာထဲ့ပြီးသားမို့
ထပ်ထဲ့စရာမလိုဘူးနော်
ပြီးရင်ကိုယ်ဖြတ်ထားတဲ့အသားတွေပေါ်လောင်းလိုက်ရုံပါ
ချဉ်ငံစပ်ကတော့ကြက်သွန်ဖြူညက်ညက်ထောင်းထဲရေနွေးပွက်ဆူအရင်ထဲ့မွှေထားငံပြာရေဟင်းခပ်မှုန့်ထဲ့သံပုရာသီးညစ်ထဲ့
အရသာစိတ်ကြိုက်ရရင်တော့
နံနံပင်ဖြတ်ငြုပ်သီးဖြတ်ထားတာတွေရောထဲ့လိုက်ရင်ပြည့်စုံဘီလေ...နော့
ချက်ဟင်းမစားချင်တဲ့နေ့ဆိုအဲ့လိုလေးလဲအဆင်ပြေပါတယ်လို့

image
19 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#မဆလာဝက်အာလူး


***... မဆလာ ဝက်အာလူး ချက်ရန် လိုအပ်တာလေးတွေ…

1. သုံးထပ်သား (သို့) အဆီ အသား မျှသော ဝက် – ၁ ကီလို (၆၅ ကျပ်သား) ခန့်
2. ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
3. chicken powder – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
4. ဆီ – 3/4 cup (180 ml)
5. ပါးပါးသေးသေး လှီးထားသော ကြက်သွန်နီ – 3 cups (750 ml) ခန့်
6. ပါးပါးသေးသေး လှီးထားသော (သို့) ထောင်းထားသာ ကြက်သွန်ဖြူ – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်းခန့်
7. ပါးပါးသေးသေး လှီးထားသော (သို့) ထောင်းထားသော ဂျင်း – ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဝက်ခန့်
8. နနွင်းမှုန့် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်ခန့်
9. အရောင်တင်မှုန့် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
10. ရေဆေး အခွံခွါပြီးနောက် အသားနူးချိန် အရမ်းမပျော်သွားစေရန် အတုံး ကြီးကြီးလှီးထားသော အာလူး – 2 cups (500 ml) ခန့်
11. မဆလာ – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၃ ဇွန်း
12. ရေနွေး – 3 cups (750 ml) ခန့်
13. ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက် (curry leave) – ၁၅ ရွက်ခန့်

ဝက်သားကို ဆား၊ chicken powder တို့ဖြင့် နယ်ပြီး နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပါ။

ဆီ၊ ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ဂျင်းကို high heat ဖြင့် ဆီသတ် (မွှေကြော်) ပေးပါ။

ကြက်သွန်များ ရွှေဝါညိုနုရောင်ပြောင်းလျှင် medium heat သို့လျှော့ပြီး နနွင်းမှုန့် နှင့် အရောင်တင်မှုန့်ထည့်ကာ ၃-၄ ချက်မွှေကြော်ပေးပါ။

ပြီးနောက် အားလူးထည့်ကာ ၂ မိနစ်ခန့် မွှေကြော်ပါ။

နှပ်ထားသော ဝက်သားနှင့် မဆလာထည့်ကာ အသားထဲမှ အရည်များကုန်အောင် မွှေကြော်ပေးပါ။

ရေနွေး ၃ ပုံ ၂ ပုံခန့် ထည့်ကာ အိုးအဖုံး ဖုံး၍ medium heat ဖြင့် ၂၅ မိနစ်ခန့် တည်ပါ။ (ထိုအချိန်အတောအတွင်း အိုးမကပ်စေရန် အပေါ်အောက်လှန်ပြီးမွှေပေးပါ။)

အသား နှင့် အာလူး မနူးသေးပါက ကျန်သည့် ရေနွေး ထပ်ထည့်၍ ဆက်ပြီးတည်ထားပါ။

အသား နှင့် အရည်အနေအထား မိမိစိတ်ကြိုက်ဖြစ်လျှင် ပျဉ်းတော်သိမ်ရွက်ထည့်ကာ ၃-၄ ချက်ခန့်မွှေပြီးနောက် မွှေးကြိုင် နူးအိစားကောင်းလှသော မဆလာ ဝက်အာလူးလေး အရသာရှိစွာ သုံးဆောင်ရန် အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ဝက်သားပဲငပိချက်


***... ဝက်သား ပဲငပိချက် အတွက် လိုအပ်တာလေးတွေ…

1. ဝက်သုံးထပ်သား – ၁ ကီလို (၆၅ ကျပ်သား)
2. အတုံးကြီးကြီးလှီးထားသော ကြက်သွန်နီ – 1 cup (250 ml) ခန့်
3. ဓါးပြားရိုက်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူ အတက်ကြီး – ၁၀ တက်
4. Brown sugar – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း (1 tbsp)
5. ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ( 1 tsp)
6. Chicken powder – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ( 1 tsp)
7. ပဲငံပြာရည်အပျစ် (dark soy sauce) – 1/4 cup (60 ml)
8. ဆီ – 1/4 cup (60 ml)
9. Broad beans paste(ပဲငပိ) – ထမင်းစားဇွန်း ၅ ဇွန်း (5 tbsp)

ပဲငပိမှလွဲ၍ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို နယ်ကာ ၁၅ မိနစ်ခန့် နှပ်ထားပါ။ (ပဲငပိတွင် အရသာပါပြီးသားဖြစ်၍ ဆား နှင့် chicken powder ကို လိုအပ်မှ ပိုထည့်ပေးပါ။)

ပြီးလျှင် ကြက်သွန်များနွမ်းပြီး၊ အသားထဲမှ အရည်များခြောက်သွားအောင် High Heat ဖြင့် မွှေကြော် (လုံး) ပေးပါ။

အရည်များခြောက်သွားလျှင် ရေနွေး 750 ml ခန့် ထည့်ကာ အဖုံး ဖုံးပြီး medium heat ဖြင့် တည်ထားပါ။

အရည်အတော်လေးခမ်းကာ အသားနူးခါနီးလျှင် ပဲငပိ ကို ထည့်၍ အဖုံး ထပ်ဖုံးပြီး low heat ဖြင့် တည်ထားပါ။

အသားများနူးအိကာ ဆီပြန်လာလျှင် အရသာရှိစွာ သုံးဆောင်ရန် အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

C_l-i_f-f_o-r_d t_h-e B_i-g R_e-d D_o-g (2021)

အညွှန်း* 🔽🔽🔽

Universal ရုပ်ရှင်ကုမ္ပဏီကနေ ထုတ်လုပ်ထားပြီး Clifford:The Big Red Dogဆိုတဲ့နာမည်ကြီး ကလေးပုံပြင်စာအုပ်ကိုအခြေခံရိုက်ကူးထားတာပါ...နယူးယောက်မြိုကြီးကို မကြာသေးခင်ကမှပြောင်းလာတဲ့ အလယ်တန်းကျောင်းသူအမ်မလီအတွက်အပေါင်းအသင်းဆိုတာမရှိဘဲအထီးကျန်နေခဲ့ရတာပါ၊ဒီလိုနေရင်းတစ်နေ့မှာ ဘရစ်ဝဲလ်ဆိုတဲ့ တိရစ္ဆာန်ကယ်ဆယ်ရေးသမားကြီးနဲ့တွေ့ပြီး  ကလစ်ဖိုဒ်ဆိုတဲ့ အမွေးနီနီရဲရဲနဲ့ ချစ်စရာပါပီလေးက သူ့ဘဝထဲကို ရောက်လာပါတယ် ....ဒါပေမဲ့အမ်မလီဆီရောက်ပြီး တစ်ရက်အကြာမှာပဲကလစ်ဖိုဒ်လေးဟာအံ့ဩဖွယ်ကောင်းလောက်အောင် နေ့ချင်းညချင်း ၁၀ပေအရွယ် ဧရာမပါပီကြီးဖြစ်သွားတဲ့အခါ....

#credit

ဇာတ်ကားကြည့်ရန် 🔽🔽🔽

https://t.me/Bhone2312/311
https://t.me/Bhone2312/311

image