22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ကျမ အခုချက်တာ ဝက်သားပါ ။ဝက်သား မစားရင် ကြိုက်ရာ အသားတခုခု နဲ့ချက်ပါ ။
ဝက်သားအသားချည့် ၃၅ကျပ်သား
ပဲစိမ်းဗူးဝက်
ကြာစွယ် ၁၅ကျပ်သား အခွံပါးလေးတွေခြစ် ။ဆေးပြီး လှီး ထားပါ ။
ပထမဆုံး ဒယ်အိုးထဲကို ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူနီ ထည့်ပြီး ဆီ၁၅ ကျပ်သား နဲ့ ဆီသတ်ပါ ။နနွင်းနဲနဲ နဲ့ငြုတ်သီး အကြမ်းမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၁ဇွန်း လောက်ထည့်ပါ ။
ဝက်သားကို ရေဆေး အတုံး သေးသေးလေးတွေ တုံးပြီး ငါးမှုန့် ငြုတ်ကောင်းမှုန့် ပဲငံပြာရည်သင့်သလောက် ထည့်ပြီး မိနစ် ၂၀ လောက် နှပ်ထား ပြီးသား ဝက်သား တွေကို ငြုတ်သီး မကြွပ်ခင် ထည့်ပါ ။ပြီး မာလာရှမ်းကော ထဲ ထည့် တဲ့ အမှုန့် ၂ မျိုးကို လဘက်ရည် ၁ဇွန်း စီလောက်ထည့်ပြီး ၃ မိနစ်လောက် မွှေ ပေးပါ ။ အနံ့ မွှေးလာပြီး ဝက်သားက အပေါ်ယံ ကြက်တဲ့ပုံ ပေါက်မှ ရေ ခပ်စပ်စပ် လေးထည့်ပါ ။အဖုံးအုပ်ထားပါ ။ရေ တွေ ခမ်းလာပြီး နောက် တခေါက် ရေစပ်စပ် လေးထပ်ထည့်ပါ ။အဖုံး ခဏ ပဲအုပ်ပြီး ရေ ကျန်နေ သေးတုန်းမှာ ကြာစွယ် ထည့် ။အပေါ့ အငံ ထပ်မြည်း ငါးမှုန့် ပဲငံပြာရည် လိုရင် ထပ်ထည့်ပါ ။အခု အရသာက အချဉ် မပါပဲ စပ်ပြီး မွှေးပါတယ် ။နောက်ဆုံးဗူးနဲလာတဲ့ပဲ ဗူးဝက် ထည့်သမ အောင်မွှေပါ ။အရသာ အနေတော် ရေခြောက်ပြီး ဆီပြန်လာရင် မီးဖိုက ချပြီး စားလို့ရပါပြီ။

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ကန်စွန်းရွက်ကို
ပုစွန်နဲ့ကင်းမွန် ချဉ်စပ်လေး ရောကြော်ထားတာပါ


ကင်းမွန်
ပုစွန်
ကန်စွန်းရွက်
ခရမ်းချဉ်သီး
ပြုတ်သီးတို့ကို အဆင်သင့်ပြင်ထား

ကြော်မယ့်အိုးထဲ ဆီနည်းနည်းပဲထည့်
ကြက်ဖြူထည့် ဆီသတ်
မွေးပီဆို ခရမ်းချဉ်သီးထည့်
ကင်းမွန်ထည့် ပုစွန်ထည့်
အရာသာထည့်
မွှေပေး..ခဏနေ ကန်စွန်းရွက်ထည့်
ငြုပ်သီးထည့်..မီးပိတ်..ရပါပီ 😊😊😊

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#စားဖြစ်ခဲ့တဲ့ #ကြက်ကင်သုတ်...
အလွယ်တကူ လက်တကမ်း
အသုတ်လို့လဲ ခေါ်ရတယ်... 😁😁

CPက ကြက်ကင်အစပ် တတုံး
၀ယ်ပြီး အိမ်မှာရှိတဲ့
သီးရွက်စုံတွေ လှီးထည့်
ကြက်သွန်နီလေးပါ ထပ်ထည့်ပြီး
သံပုရာသီး ညှစ်
ငြုတ်ဆီခေါက်ထည့်
ဆားအနည်းငယ်နဲ့
သားစိုးလုပ်... 😂😂

ဟောဒီမှာ..ကြက်ကင်သုတ်... 😉

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ချွေတာရေး ဟင်းတခွက်

ပုစွန်ဆိတ် ၂၅၀
ကန်စွန်းရွက် ၁၀၀
ငြုတ်သီး ကြက်သွန်ဖြူ ဆီ ၂၀၀

စားလို့လဲမြိန်...စျေးလဲသင့်...ကျန်းမာရေးနဲ့လဲညီ

တကယ်တော့ ငပျင်းဟင်းလို့ ခေါ်တယ်... 😁😁

ကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်
မွှေးလာရင် ပုစွန်ထည့်
ငြုတ်သီးတောင့်ထည့်
ငြုတ်သီးအနှစ်ထည့်
ကန်စွန်းရွက်ထည့်
ရေလေးနည်းနည်းထည့်ပြီး
မီးပြင်းပြင်းနဲ့ ခဏမွှေပြီးရင် ရပါပြီ...

ခရမ်းချဉ်သီး ၂လုံးလောက်လှီးထည့်
ရေလေးပိုထည့်လိုက်ရင်
ချဉ်စပ်လေးနဲ့ ပုစွန်ဆိတ်ကန်စွန်းသောက်ဆမ်းလေး ရသွားတာပေါ့နော်...

မြန်ကောင်းဟင်းတခွက်ပါ...

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ပုစွန်၅၀၀ဖိုး
(ပုစွန်က ရက်ကျန်တွေမဟုတ်ဘူး..
အရှင်တွေအိမ်ကြမှသေကုန်တာ..)
မျှစ်၁၀၀ဖိုး..
(သူ့ဘာသာလက်ဆနဲ့ထည့်ပေးလိုက်တာ)
ချဥိပေါင်၁၀၀ဖိုး
(၄စည်း)ရောချက်လိုက်တာ..
ဆွမ်းအုပ်နဲ့အပြည့်ပဲ..
မိသားစုများတဲ့သူတွေနဲ့ကိုက်တယ်..စားပါလေ့
ချက်နည်းကတော့..
ခါတိုင်းလိုပဲ..
ချဉ်ပေါင်းကိုရေစစ်ပြီးအိုးထဲထည့်ချေ..
ချဉ်ပေါင်ကြေသွားရင်ခပ်ထား..
ခရမ်းချဉ်သီး..ကြက်သွန်နီကို.ဆား အချိုမှုန့်..ငါးပိ..ငရုတ်သီးအတောင့်ကြော်ကိုကြက်သွန်ဖြူနဲ့ရောထောင်းပြီးဆီမွှေသပ်..
ခရမ်းချဉ်သီးကြေရင်..ပုစွန်ဆိတ်လေးရောမွှေ..
ဆီထွက်လာရင်..ချဉ်ပေါင်နဲ့မျှစ်နဲ့ထည့်မွှေ..
ပြီးရင်ငံပြာရည်လေးနည်းနည်းထည့်..ဆီပြန်ထွက်လာရင်..ကချင်ငရုတ်သီးစိမ်းလေးခြွေထည့်ပြီးစားလို့ရပါပြီရှင်..
မနက်စာ..ထမင်းပူပူလေးနဲ့မြှပ်စားစား...
နေ့လည်စာ ပဲဟင်းရေကျဲလေးချက်ပြီး ရောစားစား....
ညစာ..ကြက်ဥကြော်လေနဲ့တွဲစားစား..
ရှယ်ပဲ
🙂

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဒီလို #ဘဲဥငါးခြောက်အာလူးချဉ်ဟင်း ကြိုက်တဲ့သူများရှိကြလားနော် 😋


ချက်နည်း
---------------

နှစ်သက်ရာ ငါးခြောက်ကို လို သလို
အတုံးလေးတွေ တုံးထားပီး
အငံ ပေါ့အောင် ရေအရင်စိမ်
ပီးရင် အရသာမှုန့် နဲ့ ဆနွင်း နယ်ထားရပါမယ်

ချက်မယ့် ဘဲဥ ကြက်ဥကို ဆားထည့်ပြုတ်
ပီး အခွံ နွာထားပါ, အနည်းငယ်
ပတ်ပတ်လည် မွန်းထားပါနော်( တခြမ်း ခြမ်းပီးချက်လည်း ရပါတယ် နော်)

အနေတော် အာလူးကို ၄စိတ် စိတ်ပီး
အရသာနယ် ထားရပါမယ်

ကြက်သွန် ဖြူ - နီ - ဂျင်းလက် တစ်ဆစ်စစ်
ရော ထောင်း ထားရပါမယ်

မရမ်းသီး နဲ့ မကျည်းသီးမှည့်ကို
ရေနွေး နဲ့ စိမ်ထားရပါမယ်
ရုံး ပတီသီး ကိုလည်း ရေစိမ်ပီးမှ
လို အပ်တဲ့ ဆိုဒ် ဖြတ်ထားပါနော်
(မကျည်းသီးပဲ ထည့်ရင် ဟင်းက
သိပ်မချဉ်လို့ မရမ်းသီး ထည့်တာပါရှင်)

# အရင်ဆုံး ဆီထည့်ပီး ဆူလာရင်
ငါးခြောက်ကို မမာ မပျော့ အနေတော်လေး
ကြော်ပါမယ် , ပီးရင် သပ်သပ် ဆီစစ်
ဆယ်ထားပီး ကျန်နေတဲ့ အိုးထဲက ဆီနဲ့
ကြက်သွန်ဖြူ နီ ဂျင်း ထောင်းထားတာကို
ဆီသတ်ပါမယ် , ငရုပ်သီး အရောင်မှုန့် ထည့်ပါမယ် , မဆလာ နည်းနည်းလေး ထည့်ပါမယ်(ငါးခြောက်နံ့
ပျောက်အောင်ထည့်တာပါ) , အကုန် မွှေး လာရင်တော့
အာလူး နယ်ထားတာ ထည့်ပါမယ်
အစိမ်း နံ့ ပျောက်အောင် ခဏ ထားပီး
ခုန ငါးခြောက် ကြော်ထားတာ ပြန်
ထည့်ပါမယ် , ပီးရင် ရေအနည်းငယ် ထည့်ပါမယ်

# ရေဆူလာပီး အာလူး နူးပီဆိုရင်
အချဉ် ဖျော်ထားတာကို ထည့်ပါမယ်
(အာလူးမနူးခင် အချဉ်ထည့်ရင်
အာလူး မာတတ်ပါတယ်နော်)
ပီးရင် ပြုတ်ထားတဲ့ ဥ တွေကို ထည့်ပါမယ်
အပေါ့အငန် မြည်းပီး အချိုလိုရင်
အချိုမှုန့် အငန်လိုရင် ငံပြာရည် ထည့်ပါမယ်နော် တခါတလေ ငါးခြောက်က ငန် တတ်လို့ပါနော်

ထပ်ဆူလာပီဆိုရင် ရုံပတီသီး များကို ထည့်ပါမယ် ခဏ ထားပီး မဆလာ ကြိုက်ရင် မဆလာ ထပ် ထည့်ပါရှင်
နံံနံပင် ကြိုက်ရင်လည်း ထည့်လို့ရပါတယ်နော်

အားလုံး အဆင်ပြေကြပါစေနော် 😍

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။ - Youtube

Mr Bean's AMAZING New Perfume

22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပြောင်းဖူးဆီပြန်

ပြောင်းဖူးကိုပြုတ်စား ကင်စား ကြော်စားရတာငြီးငွေ့လာလို့
ဆီပြန်ဟင်းလေးချက်လိုက်ပါတယ်ရှင့်

ကြက်သွန်ဖြူနီငရုတ်နီတွေကိုညက်အောင်ထောင်းပြီး
ဆီသတ် အပိုင်းပိုင်းဖြတ်ထားတဲ့ပြောင်းဖူးကိုထည့်
ရေ ဆား သကြားနည်းနည်းထည့်ပြီး ပြောင်းဖူးကိုချက်ပါ

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ထိုင်းStyleပြောင်းဖူးထောင်းနည်း
****************************

ပြောင်းဖူးကိုပြုတ်ပြီး လှီးယူထားပေးပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီး ထန်းလျက် ပုဇွန်ခြောက်တွေကို ထောင်း ထားပါ။ ငံပြာရည် နဲ့ အချိုမှုန့်ထည့်ပါ။ ခရမ်းချဉ်သီး ပဲသီး ကိုလှီးပြီးထည့်ပါ။ နောက်ဆုံး ပြောင်းဖူးကိုထည့်လိုက်ပါ။ မြေပဲလှော်နှင့်ပုဇွန်ခြောက်အကောင်လိုက်ထည့်ပါ။ သံပရာသီး ညှစ်ပါ။ ဒါဆို ထိုင်းstyleပြောင်းဖူးထောင်းလေးရပါပြီ။

image
22 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။ - Youtube

ဖိုးကာ - တိုးတိုးလေးပြောပါ (Lyrics)