🥔 အာလူးမဆလာ အစပ်ကြော် 🥔
*********************************
စားဖူးသူတိုင်း အကြိုက်တွေ့စေရမယ့်
အာလူးမဆလာ အစပ်ကြော်နည်းလေး တင်ပေးလိုက်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
**************
၁- အာလူး ( ပြုတ်ပီး ထောင်းထားပါ )
၂- ကြက်သွန်နီ ( နုတ်နုတ်စင်းထားပါ )
၃- ငရုတ်သီးစိမ်း ( ပါးပါးလှီးထားပါ )
၄- ကြက်ဥ ( ခေါက်ထားပါ )
၅- ကော်မှုန့်
၆- မဆလာ
၇- ဟင်းခပ်မှုန့်
၈- ဆား

ပါဝင်ပစ္စည်း ၈ မျိုးကို ရောနယ်လိုက်ပီး
အရသာစပ်ပီး မြည်းကြည့်ပါ။
ပီးရင် နှစ်သက်ရာ အရွယ်လုံး၍
ဆီပူပူထဲထည့်၍ မီးအားပြင်းပြင်းနဲ့ ကြော်ပါ။
နီရဲလာရင် ဆယ်ပြီး
ဆီစစ်စက္ကူပေါ်တင်၍ ဆီစစ်ပီးနောက်
ပူပူနွေးနွေး စားသုံးပါလေ။

မှတ်ချက်
********
အာလူး ၃၀ သား မှ ကြက်ဥ ၁ လုံးသာထည့်ပါ။
အာလူး နည်းနေရင် ခေါက်ထားတဲ့ကြက်ဥကို
တဝက်လောက်သာ ထည့်ပါ။
နောက်ဆုံးမှ ကော်မှုန့်ကို လုံးကောင်းရုံမျှ ထည့်နယ်ပေးပါ။
ပီးမှ လိုသလို အရွယ်အစားလေး လုံးပေးပီး ကြော်ပါ။

အာလူး ၃၀ သား
ကွကျဥ ၁ လုံး
ကော်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်းဆို ရပါပြီ။

image

ကြက်ကလယ်ချက်
စီပီကြက်နဲ့ချက်တယ်
ကြက်သားတွေကိုတုံးပြီးဆားနနွင်းနယ်ထား
ကြက်သွန်ဖြူကြက်သွန်နီဂျင်းငရုတ်သီးတို့ကို
ညက်အောင်ထောင်းပြီးဆီသပ်
နွမ်းရင် ဇီယာစေ့လှော်ထောင်း ကရဝေးရွက်
လေးညှင်းပွင့်ထောင်း တွေထည့်ကြော်
မွှေးလာရင်ကြက်သားတွေထည့်ချက်
ရေကိုလိုမှထည့်
ဒီအတိုင်းဆီနဲ့ချက်လည်းကျက်တယ်
မီးမများစေနဲ့
နူးလို့ဆီပြန်မှဂေါ်ရင်ဂျီမဆလာနဲ့ငရုတ်သီးအလှော်မှုန့်ထည့်တယ်
စပ်စပ်မွှေးမွှေးအရသာရှိတယ်

image

ချဉ်ပေါင်မျှစ်ကြော်
ချဉ်ပေါင်ရွက်တွေကိုအိုးထဲထည့်ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီးကြေသွားအောင်အရင်မွှေပါ
ပြီးရင်ထွက်လာတဲ့ရေတွေသွန်ပြီးစစ်ထားပါ
ကြက်သွန်ဖြူကြက်သွန်နီငရုတ်သီးတို့ကို
မညက်တညက်ထောင်းပြီးဆီသပ်ပါ
နွမ်းရင်စိမ်းစားငပိနဲ့ပုစွန်ခြောက်မှုန့်ထည့်ကြော်ပါ
မွှေးလာရင်မျှစ်တွေအရင်ထည့်ကြော်ပါ
မျှစ်ကြော်နံ့မွှေးလာမှ
ချဉ်ပေါင်တွေထည့် ငန်ပြာရည်ထည့်ပြီး
ကြာကြာလေးမွှေကြော်ပါတယ်
ငရုတ်သီးစိမ်းအုပ်ပါတယ်

image
12 w - Translate

အနုပညာလောကထဲ လက်တွဲခေါ်ပေးတဲ့ ဒါရိုတ်တာ ကို​ဇော် (အာရုံဦး) ရဲ့ မွေးနေ့လေးပွဲကို တတ်ရောက်ခဲ့ကြတဲ့ မင်းသမီးများ 😍
အားကျလိုက်တာ ဦး​ဇော်ရယ်

image

ကြက်သားရှမ်းနံနံအစပ်ချက်
ကြက်သားတွေသေးသေးတုံးပြီးဆား ရသာမှုန့်နယ်ထား
ကြက်သွန်ဖြူကြက်သွန်နီကိုမညက်တညက်ထောင်းဆီသပ်
နွမ်းရင် ငရုတ်သီးခွဲခြမ်းထည့်ကြော်
ပြီးရင်ကြက်သားတွေထည့်ပြီးနူးအောင်ချက်
နူးရင် ပဲသီးစိမ်းထည့်
ရှမ်းနံနံတွေပါးပါးလှီးထည့်ရုံပဲ
အစပ်ကြိုက်ရင်ငရုတ်သီးစိမ်းထည့်

image

Superman ရဲ့ Teaser အသစ်ထွက်လာပါတယ်။ <br>ဒီထဲမှာတော့ Superman တစ်ယောက် ခံလည်းခံနေရသလို ကြုံးလည်းကြုံးနေရပါတယ်

ငါးခြောက်မွှသုပ်စပ်စပ်လေး
ငါးခြောက် (အသားခြောက်) ကို ရေနှစ်ရေလောက် ပြုတ်လိုက်တယ်
ငြုပ်သီးစိမ်းနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို လှော်ထားတယ်

လှော်ထားတဲ့ ငြုပ်သီးစိမ်း ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ငြုပ်သီးအလှော်မှုန့် တို့ကို ထောင်းတယ်
ပြုတ်ထားတဲ့ ငါးခြောက် နဲ့ အကုန်ရောပြီးထောင်းလိုက်တယ်
အရသာ လိုသလိုထည့်ပါ
ပြီးရင် သံပုရာသီးလေးစမ်းပြီးစား 😋

image

ဆားဘဲဥသုပ်

ဆားဘဲဥဆိုတာ ဘဲဥကို ဆား ၁ပုံ ရေ၃ပုံ နဲ့ရောပြီး အလုံပိတ်ဗူးထဲ တစ်လခွဲလောက် စိမ်ပြီးနောက်မှာ ရလာတဲ့ ဘဲဥပါ။ စားကောင်းတဲ့ ဘဲဥလေးမို့ ခနခနသုပ်စားဖြစ်တယ်။ ကြက်သွန်နီ နံနံပင် ငရုတ်သီးစိမ်း ဆားဘဲဥတို့ကို ပါးပါးလှီး ဆီ ကြက်သားမှုန့် ထည့် အပေါ်ကနေ သံပုရာရည်လေးရွဲရွဲလေးဆမ်းပြီး ထမင်းပူပူလေးနဲ့ စားရင် လွှန်ကောင်းတဲ့ ဆားဘဲဥသုပ်လေးပါ။

image

အရည်သောက်ဟင်းလေးစားချင်လို့...😋😋
စျေးထဲမှာရှိတဲ့ရသလောက်အသီးအရွက်လေးနဲ့ပဲ.....
ချက်ထားရတဲ့တာလပေါဟင်း
(ချက်နည်းမပြည့်စုံရင်လည်းခွင့်လွှတ်ပါလို့)
✏ ကြက်ရိုးတွေရေဆေး ဆား ဆနွင်း အရသာမှုန့်လေးနယ်ပြီး
ဂျင်းထောင်းထည့်ပြီးပြုတ်ထား
✏ ဗူးညွန့်တစ်စည်း ၊မျှစ်ဝါနု ၁၀သား ၊ရုံပတီသီး ၁၀တောင့် ၊
မုန်ညင်းဖူး တစ်စည်း ၊ငရုတ်အနီတောင့် ၇တောင့် ၊ဆူးပုတ်
တစ်စည်း...တိုကိုဆားရည်နဲ့စိမ်ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
✏ ဆန်လက်တစ်ဆုပ်ကိုလှော်ပြီးထောင်းထားပါ။
✏ ဟင်းရည်အိုးဆူလာရင် မျှင်ငပိလက်ဖက်စားဇွန်းတစ်ဇွန်းထည့်
ကြက်သွန်ဖြူနှစ်လုံးထောင်းထည့် ။ကြက်သွန်နီတစ်လုံးလေးစိတ်
စိပ်ထည့်ပါ။
✏ ဆန်လှော်မှုန့်ထောင်းထားတာလေးထည့်ပြီးဆူအောင်ထား
✏ ပြီးရင်တော့မျှစ်အရင်ထည့်မယ်....
ကျန်တဲ့အသီးအရွက်တွေအုပ်ပြီး ဆား အရသာမှုန့်လေးခပ်
ငရုတ်ကောင်းမှုန့်လေးဖြူး ဆူးပုတ်ရွက်လေးအုပ်လိုက်ပါ။
😋ဆန်လှော်မှုန့်နံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့အရမ်းစားကောင်းတဲ့
တာလပေါဟင်းလေးတစ်ပွဲရပါပြီနော်.......🍲
🙂 လိုအပ်ချက်လေးတွေရှိရင်လည်းပြောပြပေးပါလို့

image

၀က်ခြေထောက်ပာင်းချို၊ ၀က်ခြေထောက်စတူး

-၀က်ခြေတောက်နဲ.၀က်လက်ဆိုရင် ၀က်ခြေတောက်က
အသားများပြီး ၀က်လက်က အရိုးများပါတယ်...
အသားများတာကြိုက်သူများ ၀က်ခြေတောက်ကိုရွေး၀ယ်ပါ။

၀က်ခြေထောက်ပာင်းချို၊ ၀က်ခြေထောက်စတူးအတွက်

-၀က်ခြေထောက်တချောင်း - အကွင်းလိုက်ခုတ်ထားတဲ.
၀က်ခြေထောက် နှင့် ခွာကိုဓါးနဲ.ခြစ်ကာရေဆေးပြီး
နာနတ်ပွင့် တစ်ခြမ်းနဲ. ေ၇ှာက်ကောပတ်ကောမှုန်.
အနဲငယ်၊ ဆား၊ပဲငံပြာရည်၊ ကြာညို.၊ ခရုဆီ၊
ဆန်အရက်၊အရသာမှုန်.၊ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူ ဓါးပြားရိုက်
တို.ကိုထည်.ကာနယ်ပြီးအနဲဆုံးတစ်နာရီခန်.နပ်ထားပါ။

- ချက်မည်.အိုးထဲသို. ရေ 2 liter ခန်.ထည်.ကာ
တည်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ (5)မွာဓါး
ပြားရိုက်နှင့် ေ၇ှာက်ကောပတ်ကောမှုန်.
အနဲငယ်၊ နာနတ်ပွင့်တစ်ခြမ်း၊ဆား၊ပဲငံပြာရည်၊အရသာမှုန်.
ကိုထည်.ပြီးမီးအေးအေးနှင့်တည်ထားပါ။

-ကြော်မည်.ဒယ်အိုးထဲသို. ဆီဆန်ချိန်ခွက်တစ်ခွက်ခန်.ထည်.ကာ
ဆီကျက်လျှင် နပ်ထားတဲ.၀က်ခြေထောက်ထည်.ကာ
၀က်ခေါက်နီညိုေ၇ာင်သန်းလာသည်အထိကြော်ပါ။
ထိုနောက် ဆယ်ယူပြီးဆီစစ်ကာပွက်ပွက်ဆူ
အောင်တည်ထားသော ပာင်းရည်အိုးထဲသို.
ထည်.ပါ။ ၀က်ခြေတောက်နယ်တုန်းကကျန်တဲ.
အရည်ကိုထည်.ပြီး အဖုံးပိတ်ကာ နှစ်ရေ သုံးရေခန်.
ခန်းပြီး ၀က်ခေါက်နူးသည်အထိချက်ပါ။
၀က်ခေါက်နူး လျှင် ကိုယ်လိုသလောက် ပာင်းရည်ကို
ချန်ထားပါ။
ပာင်းချိုမစားပဲ ၀က်ခြေထောက် စတူးကို
စားမည်ဆိုလျှင်တော. ရေအနဲငယ်သာချန် ပြီး
ကိုက်လန်ရွက်(3)ပင်ေ၇နွေးဖျောကို အပေါ်မှအုပ်လိုက်ပါ။

ပာင်းချိုအတွက်
-ငရုပ်သီးစိမ်း (5)တောင့်ကို ရေဆေးကာပါးပါးလှီးထားပါ။
-နံနံပင် (2) ပင်ကို ရေဆေးကာပါးပါးလှီးထားပါ။
- သံပုရာသီး (1)လုံးကို အစိတလေးတွေစိတ်ထားပါ။
-စားခါနီးမှ ပာင်းချိုပူပူကို ပုဂံထဲခပ်ထည်.ကာ
ပါးပါးလှီးထားသောငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင်၊ငံပြာရည်နှင့်
သံပုရာသီးညှစ်ကာ အပေါ.အငံမြည်းပြီး
ချဉ်၊ငံ၊စပ် အရသာ ၀က်ခြေထောက်က် ပာင်းချိုကို
သုံးဆောင်နုင်ပါပြီ ရှင်..

image