2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

ရွှေဈေးတက်လာတာ မဟုတ်
ငွေဈေး ကျသွားတာပါ ℹ

ရွှေဆိုတာ ရင်းနှီးမြုပ်နှံရတာမဟုတ်ပါ
မြုပ်နှံလို့လဲ အကျိုးမရှိပါ
ရွှေက ငွေကြေးဖောင်းပွမှုကို ကာကွယ်တာပါ ။ ပြောချင်တာက လူတွေလက်ထဲက ဖောင်းပွနေတဲ့ ငွေကို ရွှေနဲ့လဲပေးလိုက်တဲ့သဘော ။

ဆိုကျပါစို့ ⤵
ကားတစ်စီး သိန်း ၂၀၀ ရွှေတစ်ကျပ် သိန်း၂၀ ။ နောက် ရွှေသိန်း ၄၀ဆို အဲ့ကားက သိန်း၄၀၀ ဝန်းကျင်မှရမယ်
ဆိုလိုချင်တာက ရွှေတက်သလို အကုန်လိုက်တက်တာပါ ။

ဒါပေမယ့် ရွှေဝယ်ထားတော့ ဘာအကျိုးရလဲ ငွေကြေးထက်စာရင် ဘဏ်ထက်တောင်ကောင်းတဲ့ စိတ်ချရတဲ့ ပိုင်ဆိုင်မှုတခု လက်ထဲ ဆုပ်ကိုင်ထားတာမျိုးပါ ။

အခုချိန်မှာတော့ ငွေတွေအများကြီးကိုင်ထားတာထက်စာရင် ရွှေဝယ်ထားတာ ပိုကောင်းတာပေါ့ ။ ဒါပေမယ့် တခုတော့ ရှိတယ် ဝယ်လိုအားများလေ ရွှေစျေးတက်လေပဲဖြစ်မှာတော့ သေချာတယ် ။
အချိန်တခုစောင့် ဖြေးဖြေးဝယ်ကြမယ်ဆိုရင်ဖြင့် စျေးထိန်းသလိုတော့ ဖြစ်မှာပါ ။

ရွှေအများကြီးကိုင်ထားတာက ချမ်းသာသွားတာမဟုတ်ပါဘူး ပိုင်ဆိုင်မှုခိုင်မာတဲ့ ပစ္စည်းတခု ရရှိထားသလိုပါပဲ ။

ဒါကြောင့် သူဌေးအများစုဟာ သူတို့ရင်းနှီးဖို့ကလွဲရင် ခြံ မြေ ကား ရွှေ ဒေါ်လာတွေကို မျှတစွာကိုင်ရင်း ငွေနဲ့အစားထိုး လဲကိုင်ထားကြတာ ။

အားလုံး ပူပင်သောက နည်းကြပါစေ

image
2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

ယနေ့ ရွှေဈေး (မေ - ၃၀ ရက်၊ ညနေ ၄ နာရီ)

-ကမ္ဘာ့ရွှေဈေး
တအောင်စ ၂၃၃၇ ဒေါ်လာ

-အခေါက်ရွှေ တကျပ်သား (ပြင်ပဈေးကွက်)
ရောင်းဈေး ၅၇၂၀၀၀၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး ၅၆၈၀၀၀၀ ကျပ်

-၁၅ ပဲရည် တကျပ်သား
ရောင်းဈေး ၅၅၂၀၀၀၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး ၅၄၈၀၀၀၀ ကျပ်

“လက်ရှိ ရွှေဈေးကွက်အတွင်း ဈေးနှုန်းအတက်အကျ မငြိမ်သေးတဲ့အတွက် ရောင်းမှား၊ ဝယ်မှား မဖြစ်ဖို့ သတိပြုစေလိုပါတယ်။”

ရွှေဈေးနှုန်းများ အချိန်နှင့်အမျှ ပြောင်းလဲနိုင်သည်။

image

?

Cute ?

2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးသလောက်ပေါင်းနည်းပါရှင်
အရင်ဆုံးငါးသလောက်ကိုသန့်စင်ရေဆေးပြီးငါးတကောင်ကို၃ပိုင်း
ပိုင်းပြီးတပိုင်းချင်းစီကိုဓားနဲ့၂ချက်လောက်လှအောင်မွှန်းထားပါ
ငါးတကောင်ကိုရှောက်သီးပါးပါးတစိပ်ညှစ်ပါ။
ငါးသလောက်ပေါင်းရင်ဖြစ်တတ်တာကအရိုးနူးအောင်အချဉ်ထည့်
ရင်းလက်လွန်ပြီးငါးပေါင်းကချဉ်သွားတတ်တာပါပဲ
ဆား၊အရသာ၊သကြား၊ဆနွင်း၊ငံပြာရည်ကိုအရသာမှန်အောင်နှပ်ပါ
ဒါကြောင့်ငါးတကောင်အတွတ်ခန့်မှန်းလို့ရအောင်ရေးပေးတာပါ။
ငါးကိုအရသာနယ်ပြီးနာရီဝက်လောက်နှပ်ထားပါ။
စပါးလင်ကိုဖွာနေအောင်ထုပြီးပေါင်းမယ့်အိုးထဲအောက်ကခင်းပါ။
ကြံချောင်းတွေခုတ်ပြီးခင်းရင်လဲဟင်းအရသာအချိုလဲလေးသလို
အကပ်လဲသက်သာပါတယ်ရှင်
ပြီးရင်ငါးကိုသေချာစီထည့်ပြီးရေနွေးမြှုပ်ရုံထည့်ပြီးတည်ပါ။
ဆူလာရင်မီးကိုလျှော့ချပါရှင်
အရမ်းဆူရင်ငါးတွေကြေတတ်ပါတယ်
မီးအေးအေးနဲ့ငါးရေမြှုပ်ရုံတည်ပါ။.
ထည့်ထားတဲ့ရေတဝက်လောက်ကုန်ရင်ငါးမြှုပ်ရုံပြန်ဖြည့်တည်ပါငါးပေါင်းထားတဲ့အချိန်ငါးကိုဇွန်းနဲ့လုံးဝမမွှေပါဘူးရှင်
၄နာရီလောက်မီးအေးလေးနဲ့တည်ရင်အရိုးနူးပါတယ်
ရေစပ်စပ်ကျန်တဲ့အချိန်ကြက်သွန်နီဥသေးတွေအလုံးလိုက်ထည့်ပါ။
ဆီသပ်ပါမယ်
ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူ၊၊ငရုတ်သီးကိုရောထောင်းပါ။
ကြက်သွန်နီကိုအကွင်းလှီးထားပါ။
ဒယ်အိုးအပူပေးပြီးပူလာရင်ဆီလောင်းပါ။
ငရုတ်သီးထောင်းထားတာနဲ့ကြက်သွန်နီအကွင်းကိုထည့်ပြီးဆီသပ်ပါ
မွှေးပြီးအရောင်ပြောင်းလာရင်ငံပြာရည်ပေါက်ပါ။
ရေနွေးလောင်းပြီးအနှစ်ကိုအရသာသွင်းပါ။
အရသာကိုအနှစ်အတွတ်အရသာအတော်ပဲဖြစ်အောင်တခါတည်း
ထည့်ပါရှင်။
အနှစ်အရသာမှန်သွားမှရေစပ်စပ်ကျန်နေတဲ့ငါးထဲလောင်းထည့်ပါ။
မီးကိုလုံးဝလျှော့ချပြီးအဖုံးဖွင့်ပြီးရေခမ်းအောင်တည်ရင်ရပါပြီ။
အရေးကြီးတာကငါးထဲလဲအရသာအပိုအလိုမရှိအောင်ထည့်ပါ
အနှစ်ထဲလဲအရသာအပိုအလိုမရှိအောင်ထည့်ပါရှင်
အနှစ်နဲ့ငါးထဲထည့်ထားတဲ့အရသာကတွဲစားတဲ့အခါများနေတော့လဲ
ငံပြီးနည်းနေတော့လဲပေါ့ပျက်ပျက်ဖြစ်တတ်လို့ပါ။
အရသာရှိတဲ့ငါးသလောက်ပေါင်းလေးပေါင်းစားကြည့်ပါနော်
ပေါင်းအိုးနဲ့ဆိုရင်တော့ငါးကိုတစ်နာရီလောက်ပေါင်းပြီးအရိုးနူးမှ
မနှစ်ချက်ထားတာလောင်းရင်ရပါပြီ။
#cooking

image
2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

လကုန်ခါနီး ပေါ့ပေါ့ပါးပါး စားရအောင် 🤭🤣

image
2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

လကုန်ခါနီး ပေါ့ပေါ့ပါးပါး စားရအောင် 🤭🤣

image
2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

လကုန်ခါနီး ပေါ့ပေါ့ပါးပါး စားရအောင် 🤭🤣

image
2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

လကုန်ခါနီး ပေါ့ပေါ့ပါးပါး စားရအောင် 🤭🤣

image
image
image
2 နှစ်များ - ဘာသာပြန်ပါ။

အာဝုလို ဖြစ်နေကြပြီမလား 😏

image