စတော်ဘယ်ရီ ကို အုန်းရည်ဖြင့်ပြုလုပ်ထားတဲ့
ကျောက်ကျောကို ၁ယောက်စာစားလို့ရမယ့်ပုံစံလေးတွေလုပ်ပြီး အချိုတည်ခါနီး ဧည့်ခံလိုက်လျှင်အရမ်းအဆင်ပြေပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်လိုက်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
စတော်ဘယ်ရီသီး ၁၀ လုံး (အကွင်းလိုက် ပါးပါးလေးများ လှီးထားပါ)
ကျောက်ကျော ၁ ထုပ် (တယ်လီဖုန်းပုံ ကျောက်ကျောကို ရေနွေး စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်းဖြင့် ဖျော်ထားပါ)
သကြား စားပွဲဇွန်း ၇ ဇွန်း
အုန်းစိမ်းရည် ၂ ၁/၂ လီတာ (လတ်ဆတ်သောအုန်းသီးခွဲ၍ ရသောအရည်)
ပြုလုပ်နည်း
၁။ မကပ်သော ဇောက်နက်အိုးထဲ အုန်းသီးရည် ထည့်ပြီး မီးအနေတော်ဖြင့် တည်ပါ။ အရည်များပူပြီး ပွက်လာလျှင် ကျောက်ကျော၊ သကြား ထည့်ပြီး သကြားအရည် ပျော်သည်အထိ တည်ပါ။ သကြားအရည်ပျော်လာလျှင် စတော်ဘယ်ရီအဖတ်လေး များထည့်ပြီး အဆက်မပြတ်မွှေပါ။ ပါးပါးလှီးထားသော စတော်ဘယ်ရီအကွင်းလေးတွေကို ကျောက်ကျောခဲရန် ခွက်အတွင်း အောက်မှာ သေချာကပ်ထားပါ။ ပွက်ပွက်ဆူလာလျှင် မီးဖိုပေါ်မှချပြီး ခဲမယ့်ခွက်လေးတွေထဲ လောင်းထည့်ပါ။
၂။ ပြီးလျှင် ရေခဲသေတ္တာထဲ အအေးခံထားပါ။
၂၀-၂၅ မိနစ်ခန့် အအေးခံထားပြီးလျှင် ခွက်လေးများထဲမှ ထုတ်၍ စတော်ဘယ်ရီသီးဖြင့်အတူတွဲပြီးသုံးဆောင်
နိုင်ပါတယ်။ အအေးကြိုက်သူများအတွက် စားခါနီးမှာ
ရေခဲသေတ္တာထဲမှ ထုတ်စားတာ ကောင်းပါတယ်။
Credit : Syi Lwin Food Garden for Food Magazine
