ထမင်းပေါင်းအိုးနဲ့ ထမနဲ ထို-းကြမယ်
၁။ အုန်းသီး အဖြူရောင် အသားသီးသန့်ကို ၁ ရက်အခြောက်ခံပါ၊ ပြီးရင် ဆီများများ မီးအေးအေးနဲ့ကြော်ပြီး ဆီစစ်ထားပါ။
၂။ မြေပဲဆံ အခွံချွတ်ပြီး အုန်သီးကြော်ပြီးသားဆီထဲ မီးအေးအေးနဲ့ကြော်ပါ ဆီစစ်ထားပါ။ (မြေပဲ ကြော်ပြီးသားကို သုံးလဲ ရပါတယ်)
၃။ ဂျင်းပါးပါးလှီးပြီး မြေပဲဆံကြော်ပြီးသား လက်ကျန်ဆီဖြင့် ကြော်ပါ။ မွှေးအောင်နီအောင်ကြော်ပါ ဆီစစ်ထားပါ။
၄။ ကောက်ညှင်း ၃ လုံး ရေ ၃ မှတ်ထည့်ပါ။ ဆား သကြား အရသာကြိုတ်သလိုထည့်ပါ တနာရီ စိမ်ပေးထားပါ။
၅။ အချိန် ၁ နာရီပြည့်လျှင် ဂျင်းကြော်ထားတဲ့ ဆီတဇွန်းနှင့် ဂျင်းကြော်များထည့်ပြီး ပေါင်းအိုးဖြင့် ချက်ထားပါ။
၆။ အေးပြီးကြွပ်နေသော မြေပဲဆံကို လုံးကွဲထောင်းထားပါ။
ကောက်ညှင်းကျက်လျှင် နှမ်းဖြူ နှမ်းမည်း ကြော်ထားသောဆီ ကြိုတ်သလောက်ထည့် ရောမွှေပါ။ အိုးထဲမှာ ကြာကြာနှပ်လေ အရောင်ပြောင်းလေပါ။ ဆီမကြိုက်လျှင် ထပ်မထည့်ပါနဲ့။
စားခါနီးမှ အုန်သီးကြော် မြေပဲဆံထောင်းထားတာကို ဖြူးပြီးစားရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ တခါထဲရောမွှေနယ်လည်း ရပါတယ်။ အရသာရှိ အဆင်ပြေစွာ လုပ်စားနိုင်ကြပါစေ။

image
32 w - Translate

ရွှေအလေးချိန် ပြောင်းလဲသတ်မှတ်သဖြင့် ရွှေဆိုင်များ အမြတ်တိုးလာဟု ရန်ကုန်ရွှေအသင်းပြော
ရန်ကုန်၊ ဖေဖော်ဝါရီ ၁၀
ရွှေ ၁ ကျပ်သား အလေးချိန်ကို ၁၆.၃၂၉၃၂၅ ဂရမ်အဖြစ် ပြောင်းလဲသတ်မှတ်လိုက်တာကြောင့် ရွှေဆိုင်များ အမြတ်တိုးလာကြောင်း ရန်ကုန်တိုင်းဒေသကြီး ရွှေလုပ်ငန်းရှင်များအသင်း (YGEA) ကနေ သိရပါတယ်။
အရင်က ရွှေ ၁ ကျပ်သား အလေးချိန် ၁၆.၆ ဂရမ်နဲ့ ၁၀ ပိဿာ ရောင်းနိုင်ရင် အခု ၁၆.၃၂၉၃၂၅ ဂရမ်နဲ့ ရောင်းပါက ၂ ပိဿာခန့် တိုးလာကြောင်း YGEA ဥက္ကဋ္ဌ ဦးမျိုးမြင့်က ငွေကြေးခဝါချမှု တိုက်ဖျက်ရေးသင်တန်းဖွင့်ပွဲမှာ ပြောကြားခဲ့ပါတယ်။
ရည်ညွှန်းဈေးသတ်မှတ်ရေးကော်မတီအနေနဲ့ ၂၀၂၄ ခုနှစ်၊ ဒီဇင်ဘာလ ၆ ရက်နေ့မှ စတင်ပြီး စံချိန်မီ ရွှေ ၁ ကျပ်သား အလေးချိန်ကို ၁၆.၆ ဂရမ်အစား ၁၆.၃၂၉၃၂၅ ဂရမ်ကို ပြောင်းလဲပြီး ရည်ညွှန်းဈေးတွေကို စတင်သတ်မှတ် ထုတ်ပြန်ခဲ့ပါတယ်။
“ရွှေတိုးမှ မြတ်တာပါ။ ဈေးတက်လို့ လိုက်တက်တယ်ဆိုတာ အမြတ်မဟုတ်ပါဘူး။ ရောင်းပြီးတာနဲ့ နောက်တစ်ခါ ပြန်ဝယ်ရင် အမြတ်မရှိတော့ဘူး။ အဲ့ဒါကြောင့် အရှုံးရှိပါတယ်”လို့ ဆိုပါတယ်။
ကောလာဟလကို အခြေခံပြီး ရွှေဈေးနှုန်းကို တဖြည်းဖြည်းနဲ့ ဆွဲတက်လာတာကြောင့် ယခုအခြေအနေမှာ တစ်ကျပ်သားကို ကျပ်သိန်း ၆၀ ကျော်အထိ ရောက်ရှိလာလို့ ဓာတ်သတ္တု (ရွှေ) ရည်ညွှန်းဈေးသတ်မှတ်ရေးကော်မတီက ထုတ်ပြန်ထားတဲ့ ဈေးနှုန်းနဲ့ ရောင်းချဖို့လည်း အသင်းဥက္ကဋ္ဌက တိုက်တွန်းထားပါတယ်။
“ကောလာဟလကြောင့် ဈေးတက်တာကို လက်မခံပါဘူး”လို့ ဦးမျိုးမြင့်က အသိပေးခဲ့ပါတယ်။
ဒီနေ့မှာ ကမ္ဘာ့ရွှေဈေးနှုန်း (Spot Gold) ဟာ တစ်အောင်စ အမေရိကန်ဒေါ်လာ ၂၈၇၆ ဈေးရှိချိန် ဓာတ်သတ္တု (ရွှေ) ရည်ညွှန်းဈေးကော်မတီက သိပ်သည်းဆ ၁၉.၂၅ ဂရမ်/ကုဗစင်တီမီတာ အထက်ရှိတဲ့ စံချိန်မီရွှေတစ်ကျပ်သားဈေး ၅,၄၈၀,၀၀၀ ကျပ် သတ်မှတ်ထုတ်ပြန်ပါတယ်။

image

ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd

image

ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd

image

ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd

image

ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd

image

ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd

image

ဖက်ထုပ်အကြိုက်ဆုံးသူတွေအတွက်ပါ
ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်လေးလုပ်စားကြည့်မယ်
အရင်ဆုံး စားချင်တဲ့အစားတွေကို နူတ်နူတ်စင်းပြီး ပြောင်းဖူး ၊ ဥနီ ၊ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း ၊
ကြက်သားမှုန့် ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည် ၊ ပဲငံပြာရည်အနောက် ၊ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ
ဖက်ထုပ်ပြားတွေထဲထည့်ပြီး ဖက်ထုပ်အနားလေးတွေကို ဆီသုပ်ပြီး ကပ်ပါ
ပြီးသွားရင်တော့ ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပေးပါ ရေခမ်းသွားပြီး အောက်နားလေးတွေ အညိုရောင်လေးတွေဖြစ်လာတဲ့အထိ ထားပါ
ဒါဆိုစားလို့ရနေပြီနော်
#crd

image
image
image
image
image
32 w - Translate

ဘဝမှာ ကိုယ်လိုချင်တာတွေရဖို့ ဒီ(၅)ချက်ကို လုပ်ဆောင်ပါ။
ဘဝမှာ ကိုယ်လိုချင်တာတွေ ရဖို့ဆိုတာ စိတ်ကူးယဉ်ပြီး စောင့်နေရုံနဲ့ မရနိုင်ပါဘူး။ ဒါကို ရဖို့ဆိုရင် မှန်ကန်တဲ့ ခြေလှမ်းတွေ၊ စဉ်ဆက်မပြတ်လုပ်ဆောင်မှုတွေ လိုအပ်ပါတယ်။ ဒါ‌ကြောင့် ကိုယ့်ဘဝမှာ ကိုယ်လိုချင်တာကို ရဖို့ လိုက်နာရမယ့် အချက် (၅) ချက်ကို အသေးစိတ် ဖော်ပြပေးသွားပါမယ်။
၁။ လိုချင်တာကို တိတိကျကျ သတ်မှတ်ပါ။
- ပထမဆုံး အရေးကြီးဆုံးအချက်က ကိုယ်ဘာကို တကယ်လိုချင်တာလဲဆိုတာ ရှင်းရှင်းလင်းလင်း သိရပါမယ်။ ကိုယ်လိုချင်တဲ့အရာက လက်တွေ့ကျ၊တိကျပြီး တိုင်းတာလို့ရတဲ့ ရည်မှန်းချက်မျိုးဖြစ်ရမဲ့အပြင် တိကျတဲ့အချိန်သတ်မှတ်ချက်လဲပါရပါမယ်။ ရည်မှန်းချက်က ရှင်းလင်းနေမှသာ လမ်းကြောင်းကို မှန်ကန်စွာ ရွေးချယ်နိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။
၂။ ရအောင်ယူဖို့ နည်းလမ်း‌တွေကို သိရမယ်။
- ကိုယ်လိုချင်တာကို ရဖို့ ဘယ်လိုနည်းလမ်းတွေ ရှိလဲဆိုတာ သိဖို့လိုပါတယ်။ နည်းလမ်းတွေသိဖို့ လမ်းညွှန်ချက်တွေ ရယူခြင်း၊ အတွေ့အကြုံရှိသူ‌တွေနဲ့ တိုင်ပင်ခြင်း၊ ကိုယ်တိုင်စူးစမ်းလေ့လာရှာဖွေခြင်းတွေ ပါဝင်ပါတယ်။ နည်းလမ်းသိမှသာ ကိုယ့်ရဲ့ ရည်မှန်းချက်ဆီကို ထိထိရောက်ရောက် ချဉ်းကပ်နိုင်မှာပါ။ ဥပမာ၊ ကိုယ်က စီးပွားရေးလုပ်ချင်တယ်ဆိုရင် ဘယ်လိုနည်းလမ်းတွေနဲ့ စတင်ရမလဲဆိုတာ သိဖို့လိုပါတယ်။
၃။ နည်းလမ်းသိတာနဲ့ စတင်လုပ်ဆောင်ပါ။
- နည်းလမ်းသိပြီဆိုရင် အချိန်ဆွဲမနေဘဲ စတင်လုပ်ဆောင်ပါ။ စတင်ခြင်းဟာ အခက်ခဲဆုံးအပိုင်းဖြစ်နိုင်ပေမယ့်၊ ပထမခြေလှမ်းကို စတင်လိုက်ပြီဆိုရင် ကျန်တဲ့လမ်းကြောင်းက ပိုမိုလွယ်ကူလာပါလိမ့်မယ်။ ဥပမာ၊ ကိုယ်က စာရေးဆရာဖြစ်ချင်တယ်ဆိုရင် ပထမဆုံး စာတစ်ပုဒ် စရေးဖို့ လိုပါတယ်။ ကြောက်နေရင်တောင် ကြောက်ကြောက်နဲ့ပဲ စတင်လုပ်ဆောင်လိုက်ပါ။
၄။ ဆက်လက်လုပ်ဆောင်ပါ။
- စတင်လုပ်ဆောင်ပြီးရင် ဆက်လက်လုပ်ဆောင်ဖို့ လိုပါတယ်။ ဘဝမှာ အခက်အခဲတွေ၊ စိန်ခေါ်မှုတွေ ကြုံလာနိုင်ပေမယ့်၊ ဇွဲရှိပြီး ဆက်လက်လုပ်ဆောင်သွားမယ်ဆိုရင် အောင်မြင်မှုဆီကို ရောက်ရှိနိုင်ပါတယ်။ ဥပမာ၊ ကိုယ်က ကိုယ်အလေးချိန် လျှော့ချင်တယ်ဆိုရင် နေ့တိုင်း လေ့ကျင့်ခန်း လုပ်ဖို့ လိုပါတယ်။
၅။ အဆုံးထိ ဇွဲရှိရှိနဲ့ လုပ်ဆောင်ပါ။
- နောက်ဆုံးအချက်က ကိုယ့်ရဲ့ ရည်မှန်းချက်ကို အဆုံးထိ လုပ်‌ ဆောင်ဖို့ပါ။ တစ်ခါတလေမှာ လမ်းခရီးက ရှည်လျားနိုင်ပေမယ့်၊ ကိုယ်လိုချင်တာကို ရဖို့ ဇွဲရှိပြီး အဆုံးထိ လုပ်ဆောင်သွားမယ်ဆိုရင် အောင်မြင်မှုက ကိုယ့်အတွက် စောင့်နေပါလိမ့်မယ်။
လူအုပ်ကြီးနဲ့ ကိုယ့်ကို ကွဲသွားစေတဲ့ အဓိကအကြောင်းအရင်းက Persistence ဆိုတဲ့ မဆုတ်မနစ် ဇွဲရှိရှိလုပ်ဆောင်ခြင်းပါပဲ။
ကိုယ့်ဘဝမှာ ကိုယ်လိုချင်တာကို ရဖို့ဆိုတာ စနစ်တကျ လုပ်ဆောင်ဖို့ လိုပါတယ်။ ဒီအချက် (၅) ချက်ကို လိုက်နာပြီး လုပ်ဆောင်သွားမယ်ဆိုရင် ကိုယ်လိုချင်တာတွေ ရရှိဖို့ အခွင့်အလမ်းတွေ ပိုများလာပါလိမ့်မယ်။ ဘဝမှာ အောင်မြင်မှုဆိုတာ လွယ်ကူတဲ့အရာ မဟုတ်ပေမယ့်၊ မှန်ကန်တဲ့ ခြေလှမ်းတွေနဲ့ လုပ်ဆောင်သွားမယ်ဆိုရင် အောင်မြင်နိုင်မှာ အသေအချာပါပဲ။

#myspaceadmin-m

image

#crispy Potato Wedges
.................

ယခု ကျွန်တော်လုပ်ပြမယ့်ပုံစံကတော့ အရမ်းခြောက်ကပ်မှုမရှိဘဲ ြွကပ်ြွကပ်လေး ဖြစ်တာကြောင့် လူကြိုက်များပါတယ်။ လုပ်ရတာလည်း ခက်ခဲမှုမရှိပါဘူး။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
အာလူး - ၁ ကီလိုဂရမ်
ဂျုံ - ၁၅၀ ဂရမ်
ကြက်သွန်ဖြူမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ပါပရီကာမှုန့် - အနည်းငယ်
ဆား၊ ငရုတ်ကောင်း - အနည်းငယ်
Dijon Mustard - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
တရုတ်နံနံ - အနည်းငယ်
ရေ - သင့်တော်ရုံ

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဦးစွာ အာလူးကို အခွံမနွှာဘဲ ရေစင်အောင် ဆေးပါ။ ပြီးလျှင် ခွဲ၍ စိတ်ပြီး ကျက်လုနီးနီး ပြုတ်ပါ။
၂။ ဂျုံနှစ်ဖြစ်စေရန် ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများ ရောမွှေပါ။ အရမ်းမပျစ်ဖို့ သတိထားပါ။
၃။ ပြုတ်ထားတဲ့ အာလူးများကို ဂျုံနှစ်ထဲနှစ်၍
ကြော်ပါ။ အရောင်များတောက်လာလျှင် ကျက်ပါပြီ။
......................
Crd.
Win Zaw @ Mario Win Zaw

image