26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

လှလေခက်လေ(သို့)ပျိုမနိုင် (Dombeya ဒွန်ဘီးယား)

🌸🌸🌸💐‘လှလေခက်လေ’ ပန်းမှာ အပူပိုင်းအာဖရိက ဇာတိဖြစ်သည်။ တောခြောက်လပန်းလည်း ခေါ်သည်။ အဖြူရောင်၊ ပန်းနုရောင်၊ ပန်းရောင်၊ ပန်းဆီရင့် စသည့် အရောင်များရှိသည်။ ဝတ်ဆံအရောင်များ သည်လည်း အနီမှအဖြူထိရှိသည်။
(၁၉၇၃)ခုနှစ်၌ အမေရိကန်ပြည်ထောင်စု စိုက်ပျိုးရေးဌာနက လှလေခက်လေကို စီးပွားဖြစ်စိုက်ပျိုးနိုင်ရန် ဖလော်ရီဒါပြည်နယ်၊ မိုင်ယာမီမြို့တွင် မျိုးထုတ်ဖြန့်ချိခဲ့သည်။ ထို့နောက် ဖလော်ရီဒါတစ်ပြည်နယ်လုံး စိုက်ပျိုးပျံ့နှံ့သဖြင့် ဖလော်ရီဒါခြောက်လပန်းဟုပင် ခေါ်လာကြသည်။
မြန်မာနိုင်ငံ၌ လှလေခက်လေ(ပန်းရောင်) Dombeya Seminole အများဆုံးစိုက်ပျိုး၏။ ဆောင်းရာသီ တွင် ပန်းပွင့်သည်။ ရနံ့သည် ပျားရည်နံ့သင်းသဖြင့် ပျား၊ ငှက်၊ လိပ်ပြာ တို့ခုံမင်သည်။ ကြံ့များသည် အရိုးရော အခေါက်ပါ စားသုံးသည်။ ပန်းခိုင်သည်အဆုပ်လိုက်ပွင့်ပြီး ခြောက်လျှင် လိမ္မော်ခြောက်ရောင်သို့ ပြောင်းကာ ပန်းမကြွေဘဲ အခိုင်လိုက်ကျန်သည်။ အရွက်သည် သုံးခွချွန်ဖြစ်သည်။

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

လှလေခက်လေ(သို့)ပျိုမနိုင် (Dombeya ဒွန်ဘီးယား)

🌸🌸🌸💐‘လှလေခက်လေ’ ပန်းမှာ အပူပိုင်းအာဖရိက ဇာတိဖြစ်သည်။ တောခြောက်လပန်းလည်း ခေါ်သည်။ အဖြူရောင်၊ ပန်းနုရောင်၊ ပန်းရောင်၊ ပန်းဆီရင့် စသည့် အရောင်များရှိသည်။ ဝတ်ဆံအရောင်များ သည်လည်း အနီမှအဖြူထိရှိသည်။
(၁၉၇၃)ခုနှစ်၌ အမေရိကန်ပြည်ထောင်စု စိုက်ပျိုးရေးဌာနက လှလေခက်လေကို စီးပွားဖြစ်စိုက်ပျိုးနိုင်ရန် ဖလော်ရီဒါပြည်နယ်၊ မိုင်ယာမီမြို့တွင် မျိုးထုတ်ဖြန့်ချိခဲ့သည်။ ထို့နောက် ဖလော်ရီဒါတစ်ပြည်နယ်လုံး စိုက်ပျိုးပျံ့နှံ့သဖြင့် ဖလော်ရီဒါခြောက်လပန်းဟုပင် ခေါ်လာကြသည်။
မြန်မာနိုင်ငံ၌ လှလေခက်လေ(ပန်းရောင်) Dombeya Seminole အများဆုံးစိုက်ပျိုး၏။ ဆောင်းရာသီ တွင် ပန်းပွင့်သည်။ ရနံ့သည် ပျားရည်နံ့သင်းသဖြင့် ပျား၊ ငှက်၊ လိပ်ပြာ တို့ခုံမင်သည်။ ကြံ့များသည် အရိုးရော အခေါက်ပါ စားသုံးသည်။ ပန်းခိုင်သည်အဆုပ်လိုက်ပွင့်ပြီး ခြောက်လျှင် လိမ္မော်ခြောက်ရောင်သို့ ပြောင်းကာ ပန်းမကြွေဘဲ အခိုင်လိုက်ကျန်သည်။ အရွက်သည် သုံးခွချွန်ဖြစ်သည်။

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

လှလေခက်လေ(သို့)ပျိုမနိုင် (Dombeya ဒွန်ဘီးယား)

🌸🌸🌸💐‘လှလေခက်လေ’ ပန်းမှာ အပူပိုင်းအာဖရိက ဇာတိဖြစ်သည်။ တောခြောက်လပန်းလည်း ခေါ်သည်။ အဖြူရောင်၊ ပန်းနုရောင်၊ ပန်းရောင်၊ ပန်းဆီရင့် စသည့် အရောင်များရှိသည်။ ဝတ်ဆံအရောင်များ သည်လည်း အနီမှအဖြူထိရှိသည်။
(၁၉၇၃)ခုနှစ်၌ အမေရိကန်ပြည်ထောင်စု စိုက်ပျိုးရေးဌာနက လှလေခက်လေကို စီးပွားဖြစ်စိုက်ပျိုးနိုင်ရန် ဖလော်ရီဒါပြည်နယ်၊ မိုင်ယာမီမြို့တွင် မျိုးထုတ်ဖြန့်ချိခဲ့သည်။ ထို့နောက် ဖလော်ရီဒါတစ်ပြည်နယ်လုံး စိုက်ပျိုးပျံ့နှံ့သဖြင့် ဖလော်ရီဒါခြောက်လပန်းဟုပင် ခေါ်လာကြသည်။
မြန်မာနိုင်ငံ၌ လှလေခက်လေ(ပန်းရောင်) Dombeya Seminole အများဆုံးစိုက်ပျိုး၏။ ဆောင်းရာသီ တွင် ပန်းပွင့်သည်။ ရနံ့သည် ပျားရည်နံ့သင်းသဖြင့် ပျား၊ ငှက်၊ လိပ်ပြာ တို့ခုံမင်သည်။ ကြံ့များသည် အရိုးရော အခေါက်ပါ စားသုံးသည်။ ပန်းခိုင်သည်အဆုပ်လိုက်ပွင့်ပြီး ခြောက်လျှင် လိမ္မော်ခြောက်ရောင်သို့ ပြောင်းကာ ပန်းမကြွေဘဲ အခိုင်လိုက်ကျန်သည်။ အရွက်သည် သုံးခွချွန်ဖြစ်သည်။

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

လှလေခက်လေ(သို့)ပျိုမနိုင် (Dombeya ဒွန်ဘီးယား)

🌸🌸🌸💐‘လှလေခက်လေ’ ပန်းမှာ အပူပိုင်းအာဖရိက ဇာတိဖြစ်သည်။ တောခြောက်လပန်းလည်း ခေါ်သည်။ အဖြူရောင်၊ ပန်းနုရောင်၊ ပန်းရောင်၊ ပန်းဆီရင့် စသည့် အရောင်များရှိသည်။ ဝတ်ဆံအရောင်များ သည်လည်း အနီမှအဖြူထိရှိသည်။
(၁၉၇၃)ခုနှစ်၌ အမေရိကန်ပြည်ထောင်စု စိုက်ပျိုးရေးဌာနက လှလေခက်လေကို စီးပွားဖြစ်စိုက်ပျိုးနိုင်ရန် ဖလော်ရီဒါပြည်နယ်၊ မိုင်ယာမီမြို့တွင် မျိုးထုတ်ဖြန့်ချိခဲ့သည်။ ထို့နောက် ဖလော်ရီဒါတစ်ပြည်နယ်လုံး စိုက်ပျိုးပျံ့နှံ့သဖြင့် ဖလော်ရီဒါခြောက်လပန်းဟုပင် ခေါ်လာကြသည်။
မြန်မာနိုင်ငံ၌ လှလေခက်လေ(ပန်းရောင်) Dombeya Seminole အများဆုံးစိုက်ပျိုး၏။ ဆောင်းရာသီ တွင် ပန်းပွင့်သည်။ ရနံ့သည် ပျားရည်နံ့သင်းသဖြင့် ပျား၊ ငှက်၊ လိပ်ပြာ တို့ခုံမင်သည်။ ကြံ့များသည် အရိုးရော အခေါက်ပါ စားသုံးသည်။ ပန်းခိုင်သည်အဆုပ်လိုက်ပွင့်ပြီး ခြောက်လျှင် လိမ္မော်ခြောက်ရောင်သို့ ပြောင်းကာ ပန်းမကြွေဘဲ အခိုင်လိုက်ကျန်သည်။ အရွက်သည် သုံးခွချွန်ဖြစ်သည်။

image
image
image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးသလောက်ပေါင်းအလွယ်ကူဆုံးနည်း

ငါးသလောက် တစ်ကောင်ကို အကြေးထိုး,
အူဖောက် သန့်စင်ပီး

ဆား,သကြား,အရသာမှုန့် နနွင်း,ရှောက်သီးတို့ဖြင့်နယ်၍ နာရီဝက်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။

ခရမ်းချဉ်သီး နှစ်ခြမ်းခြမ်းထားပါ။

ကြက်သွန်နီ နှစ်ခြမ်းခြမ်းထားပါ။

ကြက်သွန်ဖြူမွှာလေးများ မထူမပါး လှီးထားပါ။

ငါးသလောက် ပေါင်းပါတော့မယ်။

***

အိုးထဲဆီထည့်၍ ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့် ထည့်မွှေပီးရင် အပူပေးပီး မီးခဏပိတ်ပါ။

နှစ်ခြမ်းခြမ်းထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ ခရမ်းချဉ်သီးကို အောက်မှခံပြီး ခင်းပါမယ်။

ပီးရင် နှပ်ထားတဲ့ ငါးသလောက်များ တင်ပါမယ်။

ရေနွေးပူပူကို ငါးသလောက်မြုပ်အောင် ထည့်ပါမယ်။

မီးအားမပြင်းစေပဲ တည်ထားပါမယ်။ ရေခန်းရင် နောက်တစ်ရည် ထပ်ထည့်ရပါမယ်။ ပဲငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ထည့်ပါမယ်။

ရေခန်းခါနီး, အိုးချခါနီး ၁၅ မိနစ် အလိုမှာ ကြက်သွန်ဖြူခွဲခြမ်းလေးများ ထည့်ပေးပါ။

ဆီပျံလာရင် ငါးသလောက်ပေါင်းရပါပီ။

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပုစွန်ထုပ်ဆီပြန်ဟင်း

ပုစွန်ဆတ်ထုပ်ကို သန့်စင်ပြီး အမြီးလေးတွေချန်ထားပါ။ပြီးရင် ဆား၊အရသာမှုန့်၊ဆနွင်း၊ငံပြာရည်တိုနဲ့နယ်ထားပါ။ကြက်သွန်ဖြူ၊နီ၊ဂျင်းကို ထောင်းထားပါ။ဆီအိုးတည်ပြီး ဆီဆူရင် ထောင်းထားတဲ့ကြက်သွန်ထည့်ပါ။ဆနွင်းမှုန့်နဲနဲထည့်ပါ။အရောင်တင်မှုန့်ကို ပါလေဟန်လေးသာထည့်ပါ။ကြက်သွန်နွမ်းရင် ပုစွန်တွေထည့်ပါ။
ခဏနေမှ တဖက်တချက်လှန်ပေးပါ။ပုစွန်တင်းလာမှ ရေနဲနဲထည့်ပါ။ဆီပြန်ရင် ရပါပြီနော်။ပုစွန်ချက်ရင် အရောင်တင်မှုန့်တွေ အများကြီးမထည့်ရပါ။ပြီးရင် အကြာကြီးမချက်ရပါ။ကြာသွားရင် မာပြီး စားမကောင်းပါ

image

image

Cristiano Ronaldo abs workout routine ! ?

How tk get big boulder shoulders 101

4 Exercises To Grow Bigger Biceps