15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မော်လမြိုင်
အင်းဝ​ရှေး​ဟောင်း​ကျောင်းတိုက်
မိုးမြင့်သူဓာတ်ပုံဆိုင် မျက်စောင်းထိုးလမ်းကြား အင်းဝကျောင်းတိုက် ရှေးဟောင်းကျောင်း အထဲမှာ တကယ့်အမွေအနှစ် ရှေးဟောင်းကျောင်းလေးတွေကြီးပဲ ရှေးဟောင်းစောင်းတန်းတဲ့ အထဲလျှောက်ဝင်သွားရင် မဟာမြတ်မုနိပေါက်ရောက်သွားပါတယ်

image
15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မော်လမြိုင်
အင်းဝ​ရှေး​ဟောင်း​ကျောင်းတိုက်
မိုးမြင့်သူဓာတ်ပုံဆိုင် မျက်စောင်းထိုးလမ်းကြား အင်းဝကျောင်းတိုက် ရှေးဟောင်းကျောင်း အထဲမှာ တကယ့်အမွေအနှစ် ရှေးဟောင်းကျောင်းလေးတွေကြီးပဲ ရှေးဟောင်းစောင်းတန်းတဲ့ အထဲလျှောက်ဝင်သွားရင် မဟာမြတ်မုနိပေါက်ရောက်သွားပါတယ်

imageimage
+11

My Fri : ဒီပုံမကြိုက်သေးဖူး ထပ်ရို” က် ပေးပါဦး
Me : အေးအေး သူငယ်ချင်း

image
15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကြက်သားကြော်ဆီချက်
..................................
နောက်ဆီချက်တစ်မျိုးကတော့ ကြက်သားကြော်ဆီချက်ပါ။
ကြက်ဥခေါက်ဆွဲအမျှင်ကို အသုံးပြုထားပြီး ရိုးရိုးကြက်သားပြုတ်အစား ကြက်သားကြော်နဲ့ အစားထိုးထားတာပါ။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
.......................
• ကြက်ပေါင်သား - အရိုးလွတ်တစ်ခု
• ကြက်သွန်မြိတ်လှီးပြီးသား - အနည်းငယ်
• ပဲငံပြာရည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
• ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
• ကြက်ဥခေါက်ဆွဲအသေး - ၂၅၀ ဂရမ်
• ကြက်ဥ - ၁ လုံး
• ဂျုံမှုန့်+ ဆော်ဒါ - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း +လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၈ ပုံတစ်ပုံ
• ကြက်သွန်ဖြူ
• ဆီ
ခေါက်ဆွဲနှင့် တွဲစားရန်ဆော့စ်
........................................
• ပဲငံပြာရည်အကြည် - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
• ခရုဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဇွန်း
• ကြက်သားမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်၀က်
ပြုလုပ်နည်း
..................
၁။ ဦးစွာ ကြက်သွန်ဖြူများကို မညက်တညက်ထောင်းကာ
နနွင်းမထည့်ဘဲ ဆီသတ် ထားပါ။
၂။ အသားကို ပဲငံပြာရည်၊ ဆားနှင့် နာရီ၀က်ခန့်နှပ်ထားပြီးမှ
ကြက်ဥ၊ ဂျုံမှုန့်လူးကာ <ကပ်နေအောင်ကြော်ကာ ဆီစစ်ထားပါ။
၃။ ရလာသောကြက်သားကြော်အား လက်တစ်လုံးခန့်အထူရအောင်
လှီးထားလိုက် ပါ။
၄။ ခေါက်ဆွဲကိုလည်းပြုတ်ထားပြီး ဆီချက်နှင့် ရောနယ်ပေးထားပါ။
(ခေါက်ဆွဲတစ် ပွဲစာကို ဆီ စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်းခန့်ရောနယ်ပါ)။
၅။ ထို့နောက် ဆော့စ်ထည့်ကာ သမအောင်မွှေပါ။
(ခေါက်ဆွဲတစ်ပွဲစာကို ဆော့စ် စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်းခန့်ရောနယ်ပါ)
၆။ လှီးထားသော ကြက်သား၊ ကြက်သွန်မြိတ်နှင့်
ဆီချက်များဆမ်းကာ တွဲဖက်သုံး ဆောင်ပါ။

image

ညအိပ်မပျော်သူများအတွက် ဂျင်းရေ......
ဒီရက်ပိုင်း ညအိပ်မပျော်တာ၊ အိပ်ပျော်ရခက်တာ၊ ညဘက် မကြာခဏ နိုးတာ၊ မနက်ရောက်ရင် ငိုက်မျဉ်းပြီး တစ်နေကုန် သမ်းနေရတာမျိုးတွေ ဖြစ်ဖူးလား။ ဒါဆိုရင် 'ဂျင်းရေ' သောက်ကြည့်ပါ။
👉ပါဝင်ပစ္စည်းများ-
• ဂျင်းအရင့် ၄-၅ ချပ်
• အုန်းသကြား (စိတ်ကြိုက်) မထည့်လည်းရပါတယ်
• ရေ ၅၀၀ မီလီလီတာ
• ပျားရည်အစစ် ၁ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း
👉ပြုလုပ်နည်း.....
ဂျင်းကို ၁၀ မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပါ။ အုန်းသကြားအနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါတယ် (မချိုချင်ရင် မထည့်ပါနဲ့)။ ပြီးရင် အရည်ကိုစစ်ယူပြီး နည်းနည်းအေးသွားတဲ့အခါ ပျားရည်ထည့်ပါ။ ညအိပ်ရာမဝင်ခင် နေ့တိုင်းသောက်ပေးပါ။ ဂျင်းက သွေးလည်ပတ်မှုကိုကောင်းစေပြီး ပျားရည်က ဦးနှောက်ကိုလန်းဆန်းစေပါတယ်။

image
15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

သနားပီး အချစ်ခံရအောင်လဲ
ကိုယ့်ရုပ်ရည်က နိုင်လူရုပ်

image
15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဘယ်အရာမဆိုပေါ.
မရခင်သာ အသဲအသန်ပါ
ရပြီးသွားရင် တန်ဖိုးမထားကျတော့ဘူး။

15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🍋 သံပုရာပင် အသီးများအောင် ပြုလုပ်နည်း 🍋
- မိမိစိုက်ပျိုးထားတဲ့ သံပုရာပင်တွေ ပန်းပွင့်များများပွင့်ပြီး အသီးများစေဖို့အတွက် ဒီနည်းလမ်းတွေကို အသုံးပြုပေးပါ။ 😘
၁။ လေဝင်လေထွက် ကောင်းစေဖို့အတွက် မလိုအပ်တဲ့ အရွက်တွေနဲ့ အကိုင်းအခက်တွေကို ဖြတ်တောက်ပေးပြီး ရေလုံးဝမလောင်းဘဲ ၂ ပတ်ခန့် ထားပေးပါ။ ဒီလိုလုပ်ခြင်းအားဖြင့် ကိုင်းတက်တွေမထွက်ခင် အနာယူဖို့ လှုံ့ဆော်ပေးပါတယ်။ 😘
၂။ ပန်းပွင့်များများ ပွင့်လာစေဖို့အတွက် - ငါးခူစာ ၁ ကီလိုဂရမ် ( စိမ်းစားငပိကို အစားထိုးသုံးနိုင်ပါတယ်။) ၊ ဆန်ဆေးရည် ၃ လီတာ ၊ သကြားညို ၁ ကီလိုဂရမ်တို့ကို သမသွားအောင် ရောစပ်ပေးပြီး သန့်ရှင်းတဲ့ ရေ ၂၀ လီတာထည့်ကာ ပျော်ဝင်သွားအောင် မွှေပေးပါ။ 😘
၃။ ရေမလောင်းဘဲ ၁၅ ရက်ပြည့်တဲ့အခါ ဖော်စပ်ထားတဲ့ အားဆေးရည်ကို ပင်စည်ပတ်ပတ်လည်မှာ စိုစွတ်သွားအောင် လောင်းပေးပါ။ ဒါမှ အညွန့်အသစ်တွေ ထွက်လာဖို့နဲ့ ပန်းပွင့်စေဖို့အတွက် လှုံ့ဆော်ပေးမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ 😘
၄။ သံပုရာပင်ဟာ အရွက်တွေနဲ့အတူ ပန်းပွင့်တွေ ထွက်လာပြီ ဆိုရင်တော့ - ငါးပိရည် ၂ ဇွန်း ( ငါးပိရည် အစိမ်း) ၊ သန့်ရှင်းတဲ့ ရေ ၂လီတာကို ရောစပ်ပြီး အရွက်တွေပေါ်မှာ တစ်ပတ်တစ်ခါ ၊ တစ်ပင်လုံး ဖြန်းပေးရပါမယ်။ ဒါမှ ပန်းပွင့်တွေသန်မာစေပြီး အသီးတင်စေမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ 😘
😘 ဘေးကင်းပြီး ကျန်းမာကြပါစေရှင်

image
15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။ - Youtube

၂၀၂၅မှာနေကြောင့် ဖြစ်လာနိုင်မယ်ႉအရာများ? What the sun cause us in 2025?

15 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဟတ်ယိုင်ကြက်ကြော်
ဟတ်ယိုင်ကြက်ကြော်အတွက် မုန့်နှစ်နယ်နည်းကို သင်ကိုယ်တိုင်လဲ လုပ်နိုင်ပါတယ်။
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်ကတော့ အောက်ပါအတိုင်းပါပဲ 👇
ပါဝင်ပစ္စည်းများ ပြင်ဆင်ခြင်း......
၁။ ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကို ညက်အောင် ထောင်းပါ။
* နံနံပင်အမြစ် ၃ မြစ်
* တရုတ်ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀ မြွှာ
* ဇီယာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
* နံနံစေ့ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
* ငရုတ်ကောင်းစေ့ (အဖြူ) လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
၂။ ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲ ထည့်ပြီး ရောစပ်ပါ။
* ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ပဲငံပြာရည်အကြည် စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
* ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
* ရေအေး စားပွဲဇွန်း ၆ ဇွန်း
* အကြော်မှုန့် စားပွဲဇွန်း ၅ ဇွန်း
* အချိုမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
* ပြီးရင် အားလုံးကို သမအောင် ရောမွှေပါ။
ကြက်သားနယ်ခြင်းနှင့် ကြော်ခြင်း..........
၃။ ကြက်သား ၁.၅ - ၂ ကီလိုဂရမ်ကို ထည့်၍ နယ်ပါ။
ကြက်သားတုံးကြီးတွေဆိုလျှင် အရိုးဘေးနဲ့ အသားနေရာတွေကို ဓားနဲ့ အပေါက်လေးတွေ ဖောက်ပေး/ထိုးပေးပါ၊ ဒါမှ အသားတွေ ညီညာစွာ ကျက်လွယ်ပါလိမ့်မယ်။
ကြက်သားနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကို သမအောင် နယ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ၁ နာရီမှ ၂ နာရီအထိ နှပ်ထားပါ။
(နှပ်နေစဉ်အတွင်းမှာ ကြက်သွန်နီလှီးပြီး ဆားနဲ့ အကြော်မှုန့် အနည်းငယ်ထည့်ပြီး သမအောင် ရောမွှေပါ။
ရွှေညိုရောင်သန်းပြီး ကြွပ်လာတဲ့အထိ ကြော်ပြီး ဖယ်ထားပါ။)
၄။ ကြက်သားနှပ်ပြီးသွားရင် ကြက်သားမှာ အပေါ်ယံကြွပ်ကြွပ်လေးကပ်နေတာ လိုချင်တယ်ဆိုရင် အကြော်မှုန့် စားပွဲဇွန်း ၈ ဇွန်း ထပ်ထည့်ပြီး ကြက်သားပေါ်မှာ ကပ်အောင် နယ်ပေးပါ။
၅။ ဆီပူလာတဲ့အထိ စောင့်ပြီး မီးအလယ်အလတ်နဲ့ ကြော်ပါ။ ကြက်သားကို ရွှေညိုရောင်သန်းပြီး ကြွပ်လာတဲ့အထိ ကြော်ပါ။ ကြက်သားကို ဆယ်ခါနီး ၁ မိနစ်လောက် မီးပြင်းပြင်းနဲ့ ကြော်ပေးပါ ဒါမှ ဆီကို စစ်ထုတ်ပေးပါလိမ့်မယ်။
၆။ ဆီစစ်သွားအောင် ခဏထားပြီး စားသုံးနိုင်ပါပြီ။

image