#အီကြာကွေး ကြော်နည်း

လူကြီးရော လူငယ်တွေပါ မနက်ဖက်အဆာပြေကို လက်ဖက်ရည်နဲ့ အီကြာကွေး တို့စားရတဲ့ဖီလင်ကို ခံစားဖူးကြမှာပါ။
ဟိုး ယခင်နှစ်များကဆို.. လူငယ်တွေ မနက်စောစော လက်ဖက်ရည်ဆိုင်ထိုင် လက်ဖက်ရည်ပေါ့ဆိမ့်လေးရယ် အီကြားကွေးနဲ့ ကြက်ဥကာကျက်လေးနဲ့ တွဲစားလိုက်ရရင် ဘဝဟာ တော်တော့်ကို ပြည့်စုံသွားပါပြီ။ ဘော်ဒါတွေနဲ့ တော်ကီပွားရင်း လက်ဖက်ရည်သောက်ရတဲ့ အရသာ...😋
အခုတော့ လူငယ်တွေ လက်ဖက်ရည်ဆိုင်ထိုင်လည်း ဖုန်းတစ်လုံးနဲ့ အချိန်ကုန်နေကြတာမို့ ယခင်လို လက်ဖက်ရည်ဆိုင်ထိုင်ရတဲ့ ဖီလင်ကို မသိကြတော့ပါဘူး.. ထားပါတော့ ဒါက လူငယ်တွေ ကိစ္စ ခုက အဲ့လိုလက်ဖက်ရည်ဆိုင်တွေမှာ မပါမဖြစ်တဲ့ အီကြာကွေးကို ကိုယ်တိုင် အိမ်မှာ အလွယ်တကူလုပ်စားချင်ရင် လုပ်စားလို့ရအောင်နည်းလမ်းတွေကို မျှဝေပေးမှာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ဂျုံမှုန့် ၁၅၀ ဂရမ်
သကြား လက်ဖက်စားဇွန်း ၃ဇွန်း
ပွဆေး လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ဇွန်း
ဆား လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ဇွန်း
yeast လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ဇွန်း
ရေနွေးနွေး (သို့) နွားနို့အနည်းငယ်
ကြော်ရန် ဆီ

ကြော်နည်းအဆင့်ဆင့်

၁။ သကြားလက်ဖက်စားဇွန်း ၁ဇွန်းနှင့် yeast ၁ဇွန်းကို ရေနွေးနွေးတွင်ထည့်ပြီး ၁၀မိနစ်ခန့်စိမ်ထားပါ။
( instant yeastဖြစ်လျှင် စိမ်စရာမလိုပါ ထည့်မွှေလို့ရပါတယ်)

၂။ ဆီမှလွှဲ၍ ကျန်ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးနှင့် စိမ်ထားသော yeastများကို ရောမွှေပါ။ (သတိပြုရန်မှာ (ရေ သို့ နွားနို့ကို ဖြည်းဖြည်းချင်းဆီထည့်ပါ ရေများလျှင်မကောင်းသလို ရေနည်းလျှင်လဲမကောင်းပါ။ ပုံမှာပြထားသလိုဖြစ်သည်အထိ နှဲပေးရပါမယ်)

၃။ နှဲပြီးသား မုန့်များကို အဝတ်စိုစိုဖြင့်အုပ်ကာ ပူနွေးသောနေရာမှာ ၂နာရီခန့်ထားပြီး မုန့်နှစ်များ ၂ဆ ပွလာသည်အထိ ထားပါ

၄။ ပွလာသော မုန့်နှစ်များကို ၄မိနစ်ခန့် ပြန်နှဲပြီးနောက် တလက်မခန့်အထူရှိသည်အထိ လှိမ့်တုံးဖြင့် လှီမ့်ထားပါ

၅။ လှိမ့်ပြီးသား မုန့်နှစ်များကို ညီညာပြီး အနည်းငယ် ရှည်သော အရွယ်အနေအထား ရသည်အထိ အပိုင်းလေးများ ပိုင်းဖြတ်ထားပါ (ပုံမှာပြထားသည့်အတိုင်း)

၆။ ပိုင်းဖြတ်ထားသော မုန့်နှစ် အလည်တွင် တူဖြင့် အရာပေးပြီး ရေစွတ်ကာ အပေါ်မှ မုန့်နှစ်အပိုင်းတခုထပ်တင်ပြီး အနည်းငယ်အားဖြင့်ဖိကာ အရာပေးပါ (ပုံပါအတိုင်း)

၇။ ဆီကို အနည်းငယ် ပူလာအောင် အပူပေးပြီးနောက် မုန့်များ တခုဆီထည့်ပြီး ရွှေဝါရောင်သန်းလာသည်အထိ တဖက်ဆီမကြာခဏလှန်ပြီး ကြော်ပါ (ဆီသည် အပူချိန် ၃၅၀•C ဖြစ်နေရပါမည်)

၈။ ကျက်လျှင် အအေးခံ စားလို့ရပါပြီ 🤣🤣🤣

image

ဝက်သား ၃ထပ်သားအကြွပ်ကြော် ကြော်နည်း
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
(၁) ရေနွေးဆူအောင်တည်ထားပါ။ သကြားအနည်းငယ်နဲ့ ပဲငံပြာရည်(အကြည်)ထည့်ပြီး ဝက်သား ၃ထပ်သားကို ၅မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
(၂) ဝက်သားကို ဆယ်ယူပြီး အခေါက်ဘက်ကို ဇွန်းခရင်းဖြင့် နေရာအနှံ့ကို ထိုးဆွထားပါ။
(၃) ရှာလကာရေ၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို အခေါက်ထဲစိမ့်၀င်နေအောင် ပွတ်လိမ်းပေးထားပါ။
(၄) ငှက်ပျောရွက် သို့ ဖက်ရွက်ပေါ်တင်ပြီး နေပူထဲ ၅မိနစ်ခန့် လှန်းထားပေးပါ။
(၅) အခေါက်ပေါ်ကနေ အသားအထိ ၃ကြောင်းခန့် ဓါးဖြင့်လှီးထားပါ။ အကုန်မပြတ်စေပဲ ထက်၀က်သာ လှီးပါ။
(၆) ဆီကို ပူနေအောင်တည်ထားပြီးမှ ၃ထပ်သားကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်အောက် အကျက်ညီအောင် လှန်ပေးပါ။
(၇) အနေတော်လေးကျက်ရင် ဆယ်ပြီး အအေးခံထားပြီးမှ ကိုယ်လိုသလောက်အတုံးလေးနဲ့ လှီးဖြတ်ပြီး သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

image

ဝက်သား ၃ထပ်သားအကြွပ်ကြော် ကြော်နည်း
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
(၁) ရေနွေးဆူအောင်တည်ထားပါ။ သကြားအနည်းငယ်နဲ့ ပဲငံပြာရည်(အကြည်)ထည့်ပြီး ဝက်သား ၃ထပ်သားကို ၅မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
(၂) ဝက်သားကို ဆယ်ယူပြီး အခေါက်ဘက်ကို ဇွန်းခရင်းဖြင့် နေရာအနှံ့ကို ထိုးဆွထားပါ။
(၃) ရှာလကာရေ၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို အခေါက်ထဲစိမ့်၀င်နေအောင် ပွတ်လိမ်းပေးထားပါ။
(၄) ငှက်ပျောရွက် သို့ ဖက်ရွက်ပေါ်တင်ပြီး နေပူထဲ ၅မိနစ်ခန့် လှန်းထားပေးပါ။
(၅) အခေါက်ပေါ်ကနေ အသားအထိ ၃ကြောင်းခန့် ဓါးဖြင့်လှီးထားပါ။ အကုန်မပြတ်စေပဲ ထက်၀က်သာ လှီးပါ။
(၆) ဆီကို ပူနေအောင်တည်ထားပြီးမှ ၃ထပ်သားကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်အောက် အကျက်ညီအောင် လှန်ပေးပါ။
(၇) အနေတော်လေးကျက်ရင် ဆယ်ပြီး အအေးခံထားပြီးမှ ကိုယ်လိုသလောက်အတုံးလေးနဲ့ လှီးဖြတ်ပြီး သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

image

ဝက်သား ၃ထပ်သားအကြွပ်ကြော် ကြော်နည်း
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
(၁) ရေနွေးဆူအောင်တည်ထားပါ။ သကြားအနည်းငယ်နဲ့ ပဲငံပြာရည်(အကြည်)ထည့်ပြီး ဝက်သား ၃ထပ်သားကို ၅မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
(၂) ဝက်သားကို ဆယ်ယူပြီး အခေါက်ဘက်ကို ဇွန်းခရင်းဖြင့် နေရာအနှံ့ကို ထိုးဆွထားပါ။
(၃) ရှာလကာရေ၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို အခေါက်ထဲစိမ့်၀င်နေအောင် ပွတ်လိမ်းပေးထားပါ။
(၄) ငှက်ပျောရွက် သို့ ဖက်ရွက်ပေါ်တင်ပြီး နေပူထဲ ၅မိနစ်ခန့် လှန်းထားပေးပါ။
(၅) အခေါက်ပေါ်ကနေ အသားအထိ ၃ကြောင်းခန့် ဓါးဖြင့်လှီးထားပါ။ အကုန်မပြတ်စေပဲ ထက်၀က်သာ လှီးပါ။
(၆) ဆီကို ပူနေအောင်တည်ထားပြီးမှ ၃ထပ်သားကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်အောက် အကျက်ညီအောင် လှန်ပေးပါ။
(၇) အနေတော်လေးကျက်ရင် ဆယ်ပြီး အအေးခံထားပြီးမှ ကိုယ်လိုသလောက်အတုံးလေးနဲ့ လှီးဖြတ်ပြီး သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

image

ဝက်သား ၃ထပ်သားအကြွပ်ကြော် ကြော်နည်း
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
(၁) ရေနွေးဆူအောင်တည်ထားပါ။ သကြားအနည်းငယ်နဲ့ ပဲငံပြာရည်(အကြည်)ထည့်ပြီး ဝက်သား ၃ထပ်သားကို ၅မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။
(၂) ဝက်သားကို ဆယ်ယူပြီး အခေါက်ဘက်ကို ဇွန်းခရင်းဖြင့် နေရာအနှံ့ကို ထိုးဆွထားပါ။
(၃) ရှာလကာရေ၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို အခေါက်ထဲစိမ့်၀င်နေအောင် ပွတ်လိမ်းပေးထားပါ။
(၄) ငှက်ပျောရွက် သို့ ဖက်ရွက်ပေါ်တင်ပြီး နေပူထဲ ၅မိနစ်ခန့် လှန်းထားပေးပါ။
(၅) အခေါက်ပေါ်ကနေ အသားအထိ ၃ကြောင်းခန့် ဓါးဖြင့်လှီးထားပါ။ အကုန်မပြတ်စေပဲ ထက်၀က်သာ လှီးပါ။
(၆) ဆီကို ပူနေအောင်တည်ထားပြီးမှ ၃ထပ်သားကို ထည့်ကြော်ပါ။ အပေါ်အောက် အကျက်ညီအောင် လှန်ပေးပါ။
(၇) အနေတော်လေးကျက်ရင် ဆယ်ပြီး အအေးခံထားပြီးမှ ကိုယ်လိုသလောက်အတုံးလေးနဲ့ လှီးဖြတ်ပြီး သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီ။

image
image
image

#ပျားမြီးရွက်
၁။ကျောက်ကပ်နှင့်ပက်သက်သောရောဂါများအတွက်
အရွက်ပြုတ်ရည်ကိုသောက်ပေးနိုင်ပါသည်။
၂။ခန္ဓာတစ်ကိုယ်လုံးနာကျင်ကိုက်ခဲခြင်းအတွက်
အရွက်ပြုတ်ရည်ကိုရေချိုးခြင်း၊သောက်ပေးခြင်းတို့
ပြုလုပ်နိုင်ပါသည်။
၃။အရွက်သတ္တုရည်သည်သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို
သိသာစွာကျဆင်းစေတတ်ပြီး
အဆီဓာတ်များကိုလည်းကျစေနိုင်သောသတ္တိရှိသည်။
၄။ပိုးမွှားများကြောင့်ဖြစ်သောအနာများနှင့်
အဆစ်ရောင်ခြင်းတို့တွင်သတ္တုရည်ကိုလိမ်းပေးနိုင်သည်။
၅။သွေးချို၊ဆီးချိုရောဂါအတွက်
ပျားမြီးစွဲရွက်လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်
တစ်ခါစား(၃)ရွက်နံနက်၊ညစားပေးခြင်းဖြင့်
သွေးတွင်းရှိသကြားဓာတ်ကိုကျဆင်းစေ၍
ဆီးချိုသက်သာစေသည်။

image

အမေပေးလိုက်တဲ့မုန့်ဖိုး လမ်းရောက်မှကြည့်မိတယ်🥲

image

#ပူစီနံနှင့်ကျန်းမာ​ရေးအာနိသင်
၁။ ဘက်တီးရီးယားနဲ့ မှိုပိုးတွေကို သေစေပါတယ်။
နောက်ပြီး ကပ်ပါးပိုး ကြောင့်ဖြစ်တဲ့ ယောနိရောင်ရမ်းခြင်း၊
ပါးစပ်အနာပေါက်ခြင်းတွေကို သက်သာ စေပါတယ်။
၂။ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းတွေ ပါဝင်တဲ့အတွက်
အိုမင်းရင့်ရော်ခြင်း ကနေ ကာကွယ်ပေးပါတယ်။
၃။ ဗီတာမင်အေ၊ သံဓာတ်နဲ့ မက်ဂနီ ဆီယမ်တွေကြွယ်ဝစွာပါဝင်တဲ့အတွက်
ခုခံအားစနစ်ကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်ပါတယ်။
၄။ ဗီတာမင်စီဓာတ် ပါဝင်မှုများတဲ့ အတွက် သွားဖုံးနာခြင်း၊
သွေးထွက်ခြင်း၊ သွားဖုံးပြည်တည်ခြင်းတွေမှာ ပူစီနံကိုချေထားတဲ့အရည်ကို
သောက်သုံးပေးသင့်ပါတယ်။
၅။ အစာချေဖျက်ခြင်းကို အားပေးပြီး အစာအိမ်ရောင်ခြင်း၊
နာခြင်းတွေကို ကာကွယ်ပေးနိုင်တဲ့ Thymol နဲ့ Carvacol ဓာတ်တွေပါဝင်နေပါတယ်။
၆။ အသက်ရှူလမ်းကြောင်း ပိုးဝင်ခြင်းမှာ
ပူစီနံရွက်ကိုရှူပေးရင် သက်သာနိုင်ပြီး ရေနွေးနွေးမှာ ပူစီနံရွက်ကိုထည့်ပြီး နှသောက်သုံးပေးရင် သွေးမပေါ်ခင် ဖြစ်တတ်တဲ့နာကျင်မှုကို သက်သာစေပါတယ်။

image

6သတဲ့ထိ ဘယ်သူနဲ့မှ မတည့်သောအခါ..😞

image
12 w - Translate

ဆက်ဆံ ရေးတိုင်းမှာ တတ်နိုင်သမျှ
အ ကောင်းဆုံးဆိုတာပဲ ပေးခဲ့တာမလို
ဆက် ကောင်း ပေးဖို မတန် တော့ဘူးလို
ထင်မိတဲ့အခါ လိပ်ပြာလုံစွာနဲ့
နှုတ်ဆက်ဖိုလဲ ဝန်မ လေးတတ်ပါဘူး။