Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ကမ္ဘာ့အကြီးမားဆုံးများအနက် တခုဖြစ်သည့် ထိုသတ္တုမိုင်းကို သယံဇာတ အခြေအနေ ပြန်လည်သုံးသပ်ရန် ပိတ်ထားသည်မှာ နှစ်နှစ်ကြာပြီဖြစ်သည်။ တစိတ်တပိုင်း ကိုယ်ပိုင်အုပ်ချုပ်ခွင့်ရ ဝပြည်နယ်က သတ္တုတူးဖော်ခွင့် ခွင့်ပြုချက်သစ် လျှောက်ထားရန် ဖိတ်ခေါ်ထားသည်မှာ ခြောက်လကြာပြီဖြစ်သည်။ သို့သော် ယနေ့အချိန်အထိ မည်သည့်လှုပ်ရှားမှုမှ အရှိန်ရလာသည်ကို မတွေ့ရသေးပေ။ လက်တွေ့တွင် မြန်မာမှ သံဖြူသတ္တုရိုင်း အိမ်နီးချင်း တရုတ်သို့ စီးဆင်းမှုသည် လုံးဝနီးပါး ရပ်တန့်သွားသည်။
အောင်မဲညိုအုန်းနို့ကောက်ညှင်း
------------------------------------
ကောက်ညှင်းဆိုရင် ဘယ်လိုပုံစံမဆို ကြိုက် နှစ်သက်သူမို့ စားနေကျပုံစံလေးနဲ့ မတူကွဲပြား အရသာထူးမယ့်ပုံစံလေး ချက်စားဖြစ်တာလေး မျှဝေ ပေးလိုက်ပါတယ်။ အရောင်လေးလည်း ဆန်းသစ်ပြီး ဆေးဖက်ဝင်တဲ့ အောင်မဲညိုပန်းခြောက်လေး အသုံး ပြုထားပါတယ်။ချက်စားကြည့်ရအောင်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကောက်ညှင်းဆန် - ၆ခွက် (ပေါင်းအိုးဆန်ချိန်ခွက်)
ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
သကြား - စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
အုန္းနို့ - ၄၀ဝ မီလီလီတာ
အောင်မဲညိုပန်းပြုတ်ရည် - ၆၀ဝ မီလီလီတာ
(ပန်းခြောက် ၂၀ ဂရမ်+ရေ ၆၀ဝ)
ဆီ - ၅၀ မီလီ
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
ဦးစွာကောက်ညှင်းကို ရေဆေးပြီး ၄ နာရီခန့် ရေစိမ်ထားပါ။ အောင်မဲညိုပန်းခြောက်ကို ရေဖြင့် ရောပြုတ်ပြီး ပြုတ်ရည် ၆၀ဝ မီလီလီတာ ရအောင် ပြုလုပ်ထားပါ။ အားလုံးအသင့်ဖြစ်ပါက ချက်မည့်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီထည့်ပါ။ ဆီပူလာလျှင် ကောက်ညှင်းကို ရေစစ်ပြီး ထည့်ကြော်ပေးပါ။ ကောက်ညှင်းများ အရောင်ကြည်လာပါက အုန်းနို့၊ အောင်မဲညိုပြုတ်ရည်၊ ဆား၊ သကြားတို့ကို ထည့်ပါ။ ရေမှာ ဆန်အထက် အနည်းငယ်သာပိုသော အနေအထားတွင် ရှိရမည်။ အားလုံးသမအောင်မွှေပြီးပါက မီးလျော့ထားပြီး အဖုံးအုပ်ကာ ကောက်ညှင်းနှပ်သည်အထိ ချက်ပေးပါ။ မကြာမကြာ အထက်အောက်လှန်ပေးပါ။ ကောက်ညှင်းနှပ်ပါက အရသာရှိတဲ့ အောင်မဲညိုအုန်းနို့ ကောက်ညှင်းကို မိမိနှစ်သက်ရာ ဘာလချောင်၊ ငါးခြောက်ကြော်၊ အုန်းသီးဆံတို့ဖြင့် တွဲဖက်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။