Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
◾️Jr Accountant - Mandalay
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23937
◾️လုံခြုံရေးခေါင်းဆောင် - Mandalay
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23938
◾️M&E Technician - Mandalay
Salary Range: Negotiation
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23944
◾️Procurement Assistant - Naypyidaw
Salary Range: MMK 300,000 - 400,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/24013
◾️Assistant Catering Manager - Naypyidaw
Salary Range: MMK : 1,000,000 - 1,500,000
https://www.joimyanmar.com/job/detail/23939
#ကြက်စွပ်ပြုတ်လုပ်နည်း#
အာဟာရပြည့်ဝပြီးအရသာရှိတဲ့ ကြက်စွပ်ပြုတ်ကိုအိမ်မှာလုပ်စားကြရအောင်
ကြက်ကောင်လုံးပြုတ်ပါက ပိုကောင်းပါတယ် မိသားစုတွေစားမည်ဆိုပါက ကြက်ကောင်လုံးပြုတ်တာပိုကောင်းပါတယ်
အာဟာရပြည့်ဝစေဖို့ဆိုရင်တော့ အိမ်ကြက်ကိုသုံးပေးရင်ပိုကောင်းပါတယ်
အသားကြိုက်ရင်တော့မွေးမြူရေးကြက်ကိုသုံးပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်သား
ဂျင်း
ကြက်သွန်ဖြူ
စပါးလင်
ရှောက်ရွက်
တို့ဖြစ်ပါတယ်
အစာလည်းဆေး ဆေးလည်းအစာဖြစ်တက်တာမို့ အချို့သောပါဝင်ပစ္စည်းများက ဆေးဘက်ဝင်စေပါတယ်
ဂျင်း ကြက်သွန်ဖြူတို့ကိုထောင်းထားပါ
စပါးလင်ကိုထုထားပေးပါ
ပြုတ်မည့်ကြက်သားကိုရေဆေးသန့်စင်ထားပါ
အဆင်သင့်ဖြစ်ပါက အိုးထဲသို့ရေအပြည့်ထည့်ပြီးကြက်သားပါထည့်ပြီး မီးပြင်းပြင်းနဲ့ တည်လိူက်ပါ။
ဆူပွက်လာပါက ကြက်သားမှာရှိတဲ့အညစ်အကြေးတွေထွက်ပြီဖြစ်လို့ သွန်ပြစ်လိုက်ပါ ပြီးမှ ရေသစ်ထပ်ထည့်ပြီးဂျင်း ကြက်သွန်ဖြူ စပါးလင်တို့ပါရောထည့်လိုက်ပါ။အရသာအတွက်ကို ဆားဟင်းခပ်မှူန့် အဆင်ပြေသလိုသုံးပေးပါ။
မိနစ်(45)ခန့်ပြုတ်ပြီး အသားလည်းနူးလာပြီဆိုရင်တော့အနံလည်းအတော်လေးမွှေးလာပြီဖြစ်ပါတယ်။
ကြက်ပြုတ်ထဲကိုရှောက်ရွက်ထည့်ပြီးသောက်လည်းရပါတယ်။ဒါမှမဟုတ် ကြက်သားကိုဆယ်ပြီး ဟင်းအရည်ကို ရှောက်ရွက်ခပ်လိုက်ပါကပိုကောင်းပါတယ်။
ကြက်သားကို ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်မန်ကျည်းရည် ကြက်သွန် ငရုပ်သီးမှုန့်ထည့်ပြီးသုပ်စားလည်းရပါတယ်။
#%#%#crd
ဘာနဲ့ပဲဖြစ်ဖြစ် တွဲဖက်ပြီးစားလို့ရမယ့် #အချဉ် လုပ်နည်းများ Save ထားပါ 😍😍
1 ဘိတ်ချဉ်ဆော့
ဟင်းပွဲ အမျိုးမျိုး၊ ခေါက်ဆွဲ/ကြာဆံ/ကတ်ကြေးကိုက်ကြော်နဲ့ပဲတွဲစားစား
လိုက်ဖက်တဲ့ ဆော့လေးပါ ။
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်းဖြူ 3 မွှာ ပါးပါးလှီး
ငရုတ်သီးစိမ်း 3 တောင့် ပါးပါးလှီး
သံပရာသီး 2 စိတ်လောက်ညှစ်ထည့်
ဆား၊ သကြားအနည်းငယ်ထည့်
ပဲငံပြာရည်အကြဲအနည်းငယ်ထည့်ပြီး
ရေအနည်းငယ်နဲ့ရောပြီး သမအောင်မွေလိုက်ရုံပါပဲ ။
________________________________
2 ဂျင်းချဉ်
ကြက်သားကင်၊ အမဲသားကင်၊ ဆိတ်သားကင်တို့နဲ့တွဲဖက်စားရတဲ့ ဆော့လေးပါ။
ပြုလုပ်နည်း
ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ဆား(သို့) ငံပြာရည် အနည်းငယ်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ် ၊
ရှာလကာရည်အနည်းငယ်တို့ကို ရောပြီးကြိတ်လိုက်ရုံလေးပါပဲနော်😉
________________________________
3 ပင်လယ်စာများနဲ့တွဲဖက်စားနိုင်တဲ့ဆော့
ငါးကင်၊ ပုဇွန်ကင်တို့နဲ့ အရမ်းတွေလိုက်ဖက်တဲ့ဆော့လေးပါ။
ပြုလုပ်နည်း
ပထမဦးဆုံး ငရုတ်သီးစိမ်းကို နူးအိလာအောင်အရင်ပြုတ်ပြီး
ဆုံထဲမှာ(ကြိတ်စက်ထဲမှာ) ညက်အောင်လုပ်ပါ ။
မန်ကျည်းမှည့်ရည်ကို ကျဲကျဲလေး ဖျော်ထားပြီး ဆား၊သကြား၊
ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်နဲ့ အားလုံးရောမွှေလိုက်ရင် စားဖို့ ready ဖြစ်ပါပြီ ။
________________________________
4 အကြော်စုံနဲ့တွဲဖက်စားနိုင်တဲ့အချဉ်ရည်လေးပါ။
ပြုလုပ်နည်း
မန်ကျည်းရည် ပျစ်ပျစ်လေးဖျော်ထားပြီး၊ ဂျင်းလက်တစ်ဆစ်၊
ကြက်သွန်ဖြူ 2 မွှာ၊ ငရုတ်သီးစိမ်း 4 တောင့် (3မျိုး) တို့ကို
ညက်အောင် ကြိတ်/ထောင်းပြီး ထန်းလျက် 1 ခဲပါထည့်ပြီးကြိတ်/ထောင်း၊
အားလုံးညက်ပြီဆို စောစောကဖျော်ထားတဲ့ မန်ကျည်းရည်ထည့်၊
ဆား၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်ထည့်၊ နံနံပင်ပါးပါးညှပ်ထည့်၊
ငရုတ်သီးအကျက်မှုမ့်ထည့်ပြီး အားလုံးရောသမအောင် မွှေလိုက်ရင် စားလိုရ့ပါပြီ ။
________________________________
5 သံပရာငရုတ်ချဉ် (အလွယ်ကူဆုံးလေးပါ)
ပြုလုပ်နည်း
ငရုတ်သီးစိမ်း/နီကို ပြုတ်ပြီးညက်အောင်ထောင်း/ကြိတ်ထားပြီး၊
ဆား၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်နဲ့ရောလိုက်ရုံပါပဲ ။
____________________________
6 ထိုင်းဆော့
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်းဖြူ 3 မွှာနဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း 3 တောင့် တို့ကို
အရင်ညက်အောင်ထောင်း/ကြိတ်ပြီး၊ နံနံပင် 3 ပင်ညှပ်ထည့်၊
ထန်းလျက် 1 ခဲပါရောထည့်ပြီးညက်ပြီဆိုမှ သံပရာသီး 1 ခြမ်းညစ်ထည့်၊
ဆား၊ သကြားအနည်းငယ်ထည့်၊ ယိုးဒယားငံပြာရည်၊ ပဲငံပြာရည်အကျဲအနည်းငယ်ထည့်ပြီး၊ ဆန်လှော်မှုန့် ထမင်းစားဇွန်း 1 ဇွန်းခွဲလောက်ထည့်ပြီး သမအောင်မွှေပေး၊
ကြက်သွန်နီဥသေး 1 လုံးပါးပါးလှီးထည့် နံနံပင်ပါးပါးလှီးပြီး
ငရုတ်သီးအကျက်မှုန့် လက်ဖက်စားဇွန်း 1 ဇွန်းလောက်ထည့်ပြီးရင်
ထိုင်း style ဆော့အချဉ်လေးရပါပြီ ။
#credit