Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ဝက်ပဲငပိ ချက်နည်း...😋😋😋
================
ပါဝင်ပစ္စည်း 👩🍳
-ဝက်သား (သုံးထပ်သား) - ၃၀သါး
-ပဲငပိ - ၁၀သါး
-ကြက်သွန်နီ - 5 လုံး
-ကြက်သွန်ဖြူ + ဂျင်း - အနည်းငယ်
-ငရုတ်သီးစိမ်း (ကုလားအော်သီး) - အနည်းငယ်
ပြင်ဆင်ပုံ 👩🍳
ဝက်သားကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး ဆားဆနွင်းနယ်ပြီးပြုတ်ထားပေးပါရှင်။ပြုတ်တဲ့အချိန် အရမ်းမနူးအိသွားဖို့သတိပြုပေးပါ...
ကြက်သွန်ဖြူဂျင်းထောင်းထားပါ။ကြက်သွန်နီကိုလေးစိပ်ထိုးထားပါရှင်။(ပဲငပိက ကုန်စုံဆိုင်တွေမှာ တရုတ်ပဲငပိလို့ မေးဝယ်လို့ရပါတယ်...
၁၀သါးမှ ၅၀၀ကျပ်ဝန်းကျင်ပါ)။ကျက်ပြီးသော ဝက်သားများကို အနေတော်တုံးထားပေးပါရှင်။
ချက်နည်း 👩🍳
ပထမဆုံး ထောင်းထားတဲ့ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ဂျင်းကို ဆီသတ်ပါရှင်။အရောင်တင်မှုန့်၊ဆနွင်းမှုန့်မထည့်ပါဘူးနော်....
ဆီသတ်မွှေးလာလျှင် ပဲငပိထည့်ပြီး ဆီထပ်သတ်ပါ ပြီးလျှင် တုံးထားတဲ့ဝက်သားထည့်ပါ...
ဆား / ငံပြာရည် လုံးဝ မထည့်ရပါ။ အချိုမှုန့် ထည့်လို့ရပါတယ် မေကတော့ အချိုမှုန့်မသုံးလို့ သကြားထည့်ပါတယ်။
ပြီးလျှင် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပေးပါရှင်။ရေခမ်းခါနီး ကြက်သွန်နီ လေးစိပ်ထိုးထားတာလေးထည့်ပါရှင် ငရုတ်သီးစိမ်းခွဲထည့်ပါရှင် ကြက်သွန်နီ နူးလာရင် ကျက်ပါပြီ 😉
စားကောင်းအဆင်ပြေကြပါစေရှင် 🤗
(ကြက်သားကိုလဲ ထိုနည်းအတိုင်းချက်ပါ)
ငါးတံခွန် အချိုခြောက်ကိုဝယ်ပြီး ရေဆေးပြီး နေပြန်လှန်းတယ်
နှစ်သက်သလို ပိုင်းဖြတ်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ အကြွပ်ကြော်ပြီးဆယ်ထားပါ
ကျန်ခဲ့တဲ့ဆီထဲကို ကြက်သွန်နီ ပါးပါးလှီးကြော်ပါ နွမ်းခါနီး ကြက်သွန်ဖြူထည့်ပါ
အနီရောင်သမ်းလာရင် မီးအနိမ့်ဆုံးလျော့ပါ
ကြွပ်ပြီဆိုငြုပ်သီးခွဲခြမ်းထည့်လိုက ထည့်ပါ
ပြီးတော့ ဆယ်ထားတဲ့ငါးခြောက်ကြာ်ထည့်ပါ ဆား အရသာမှုန့်ထည့်ပါ နံ့အောက် အထက်အာက်လှန်ပြီးရင် ရပါပြီ
ငါးခြောက်ကြော်ရင် မီးလျာ့ပါနော် ကျွမ်းမှာစိုးလို့
ငါးတံခွန်ကလဲ
အငံနဲ့ စပေါ့ခြောက်အချို၂မျိုးရှိတယ်
အချိုမှ ဒီလိုကြွပ်ကြွပ်လေးရမှာပါ
အငံက အစိုဓာတ်နဲ့မို့ငြုပ်သီးများများနဲ့ ကြော်စားမှကောင်းတာ
တစ်လောကလုံးက
အပေါ်ယံတွေပါလို့
နားလည်သွားတဲ့ တစ်နေ့မှာ
တစ်ယောက်ထဲလည်း
နေတတ်လာမယ် ။
#crdtooriginalpost
#??????????????