21 w - Translate

တချိန်ကဝန်ကြီးသမီးနဲ့ခမ်းနားစွာ လက်ထပ်ခဲ့ဖူးတဲ့ အဆိုတော်ရဲလေး…
ခုတော့ကွာရှင်းလိုက်ပါပြီတဲ့နော်…😍

image

အသားကင်၊ အကြော်အမျိုးမျိုး နဲ့ ဘာနဲ့တွဲစားစား စားလို့ကောင်းတဲ့ အချဥ်ရည်လုပ်နည်း
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့.....
- ကြက်သွန်ဖြူ ၁ ဇွန်း (ထောင်း)
- ဂျင်း ၁ ဇွန်း (ထောင်း)
- မန်ကျီးရေ ပျစ်ပျစ်လေး ၁ ဇွန်း
- လျှာလကာရည် ၁ ဇွန်း
- ပါးပါးလှီး ထားတဲ့ငရုပ်သီးစိမ်း ၁ ဇွန်း
- သကြား ၁ ဇွန်းနဲ့ တဝက်
- ငါးငံပြာရည် ၁ ဇွန်း
- ရေနွေး ၂ ဇွန်း
ထိုင်းအသားကင်ရောင်းတဲ့ဆိုင်တွေ အချဥ်ရည် လုပ်တဲ့နည်းပါ။
အိမ်မှာ လုပ်စားကြည့်နော်.......

#crd

image

ပိန္နဲသီးဟင်း ♡
❀ ❀ ❀
ပိန္နဲသီးနုနုကိုကြော်စားချက်စားသုပ်စားပုံစံအမျိုးမျိုးလုပ်စားလေ့ရှိကြပါတယ်။ သိပြီးသားလည်းရှိသလိုမသိသေးသူများအတွက်ချက်နည်းလေးမျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်း
*********
ပိန္နဲသီးနုနု - တလုံး
ကြက်သွန်နီ - တစ်လုံး
ခရမ်းချဉ်သီး - တစ်လုံး
ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူ - တစ်ဇွန်း
ဆူးပုတ်ရွက် - နှစ်စည်း
နနွင်း - အနည်းငယ်
ဆား - လိုသလောက်
ဟင်းခပ်မှုန့် -တစ်ဇွန်း
ဆီ - အနည်းငယ်
ရှမ်းပဲပုတ်ထောင်း - ၂ဇွန်း
ပြင်ဆင်ချက်ပြုတ်ပုံ
*************
1.ဦးစွာပိန္နဲသီးနုနုကိုအခွံခွာပြီးအကွင်းလိုက်လှီးကာရေဆူတွင်ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီးပြုတ်ပါ။အစေးဓာတ်ကုန်သည်ထိနှစ်ရေသုံးရေလဲပြီးပြုတ်ပါ။ပြီးလျှင်ဆယ်ယူရေစစ်ထားပါ။
2.ရေစစ်ပြီးပါကအလည်အူတိုင်ဖယ်ထုတ်ပြီးလိုသလိုအတုံးငယ်များလှီးဖြတ်ထားပါ(အချို့ဒေသများတွင်ပြုတ်ပြီးသားဝယ်ယူရရှိနိုင်ပါသည်။အစိမ်းဖြင့်လည်းချက်နိုင်ပါတယ်)
3.အိုးတခုတွင်ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီးကြက်သွန်ဆီသပ်ပါ။
အရောင်ရပါကနနွင်းကြက်သွန်ဖြူဂျင်းထောင်းထည့်ပါ။
4.ဆီသပ်နံ့မွေးလာပါကလှီးပြီးသားပိန္နဲသီးကိုထည့်ပြီးဆားဟင်းခပ်မှုန့်ထည့်ပြီးတည်ပါရေအနည်းငယ်ဆီထည့်ပြီးမွေပေးပါ။
(၅)ပိန္နဲသီးအတော်နူးအိပါကခရမ်းချဉ်သီးထည့်ပါ။ဆူးပုတ်ရွက်ခပ်ပြီးမီးဖိုမှချပြီးတည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။ရှမ်းပဲပုတ်ထည့့်လိုကထည့်ပါ (ဆူးပုတ်အရသာသီးသန့်ချက်လို၍မထည့့်ထားပါ)။အစပ်စားလိုပါကငရုပ်သီးစိမ်းထည့်ပါ။ မိမိနှစ်သက်ရာအသားဖြင့်လည်းတွဲချက်နိုင်ပါတယ်
................
#crd

image

လိုက်ကိုပင်း (𝙇𝒚𝙘𝒐𝙥𝒆𝙣𝒆) ဆိုတာကတော့ 𝘾𝒂𝙧𝒃𝙤𝒏 𝒂𝙩𝒐𝙢 40 နဲ့ ဖွဲ့စည်းထားတဲ့ ကယ်ရိုတင်း (𝘾𝒂𝙧𝒐𝙩𝒆𝙣𝒆) အုပ်စုဝင် မော်လီကျူး ဖြစ်ပါတယ်။ အဓိကအများဆုံးပါတာကတော့ ခရမ်းချဉ်သီးအမှည့် ဖြစ်ပါတယ်။ ကျန်အသီးအနှံတွေဖြစ်တဲ့ ဖရဲသီး၊ ပန်းသီးအခွံ၊ စတော်ဘယ်ရီသီး၊ စပျစ်သီးအနီ၊ ငရုတ်သီးအနီတွေမှာလည်း ပါဝင်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ခရမ်းချဉ်သီးကတော့ ပါဝင်မှု အများဆုံးပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ နေ့စဉ်စားတဲ့ အစာရဲ့ 𝟖𝟓% သော လိုက်ကိုပင်းကို ခရမ်းချဉ်သီးမှ ရရှိပါတယ်။
လိုက်ကိုပင်းဟာ ကျွန်တော်တို့ရဲ့ ကျန်းမာရေးအတွက်အများကြီး အထောက်အကူပြုပါတယ်။ လိုင်ကိုပင်းရဲ့ အဓိက တာဝန်ကတော့ အင်တီအောက်ဆီဒင့် (𝑨𝙣𝒕𝙞𝒐𝙭𝒊𝙙𝒂𝙣𝒕) လို့ခေါ်တဲ့ ဓာတ်တိုးဟန့်တားတာဝန်ဖြစ်ပါတယ်။ ကယ်ရိုတင်းအုပ်စုဝင်ထဲမှာ 𝘼𝒏𝙩𝒊𝙤𝒙𝙞𝒅𝙖𝒏𝙩 𝙖𝒄𝙩𝒊𝙫𝒊𝙩𝒚 အများဆုံးဟာ လိုက်ကိုပင်း ဖြစ်ပါတယ်။ ဒါကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အဓိကအရေးကြီးတဲ့ ရောဂါကြီး ၂ ခုမှာ အသုံးဝင်ပါတယ်။
နံပါတ် (၁) ကင်ဆာရောဂါအမျိုးမျိုးကနေ ကာကွယ်ရာမှာ အဓိကဖြစ်သလို ကုသရာမှာလည်း များစွာ အထောက်အကူပြုပါတယ်။ အထူးသဖြင့် အမျိုးသားတွေမှာ အဖြစ်များတဲ့ ဆီးကျိတ်ရောဂါကို ကာကွယ်ရာမှာ နံပါတ်တစ် ဖြစ်ပါတယ်။ အခြားကင်ဆာများအနေနဲ့ ဆီးအိမ်ကင်ဆာ (𝑩𝙡𝒂𝙙𝒅𝙚𝒓 𝒄𝙖𝒏𝙘𝒆𝙧) ၊ အစာအိမ်နဲ့ အူလမ်းကြောင်းကင်ဆာ (𝘿𝒊𝙜𝒆𝙨𝒕𝙞𝒗𝙚 𝙩𝒓𝙖𝒄𝙩 𝙘𝒂𝙣𝒄𝙚𝒓) ၊ အဆုတ်ကင်ဆာ (𝙇𝒖𝙣𝒈 𝒄𝙖𝒏𝙘𝒆𝙧) ၊ အရေပြားကင်ဆာ (𝑺𝙠𝒊𝙣 𝙘𝒂𝙣𝒄𝙚𝒓) ၊ သားမြတ်ကင်ဆာ (𝘽𝒓𝙚𝒂𝙨𝒕 𝒄𝙖𝒏𝙘𝒆𝙧) ၊ သားအိမ်ခေါင်းကင်ဆာ (𝑪𝙚𝒓𝙫𝒊𝙘𝒂𝙡 𝙘𝒂𝙣𝒄𝙚𝒓) တို့ကိုလည်း ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။
နံပါတ် (၂) နှလုံးသွေးကြောကျဉ်းရောဂါနဲ့ ဦးနှောက်သွေးကြောကျဉ်းရောဂါတို့ဖြစ်ပြီး 𝑯𝙚𝒂𝙧𝒕 𝑨𝙩𝒕𝙖𝒄𝙠 လို့ခေါ်တဲ့ နှလုံးသွေးမလျှောက်တော့ပဲ ရုတ်တရက် သေဆုံးခြင်းနဲ့ ဦးနှောက်သွေးကြောပိတ် လေဖြတ်ရောဂါတွေကို ကာကွယ်ကုသရာမှာ အသုံးဝင်ပါတယ်။
ခန္ဓာကိုယ် တစ်ခုလုံးမှာရှိတဲ့ သွေးကြောတွေကျဉ်းရခြင်းရဲ့ အဓိကတရားခံကတော့ 𝙇𝑫𝙇 လို့ခေါ်တဲ့ မကောင်းတဲ့ အဆီ (𝘽𝒂𝙙 𝘾𝒉𝙤𝒍𝙚𝒔𝙩𝒆𝙧𝒐𝙡) ကြောင့် ဖြစ်ပါတယ်။ ဒီအဆီတွေဟာ သွေးထဲမှာ လှည့်လည်သွားနေရာက သွေးကြောနံရံမှာတွယ်ကပ်ပြီး 𝙊𝒙𝙞𝒅𝙖𝒕𝙞𝒐𝙣 လို့ခေါ်တဲ့ ဓာတ်တိုးဓာတ်ပြုမှုဖြစ်ကာ အဲဒီနေရာမှာ အသေတွယ်ကပ် ကျောက်ချထားပါတော့တယ်။ အဲဒီအခါ သွေးကြောနံရံတွေ ထူလာမယ်။ ပြီးတော့ အမျှင်တစ်သျှူး (𝙁𝒊𝙗𝒓𝙤𝒖𝙨 𝙩𝒊𝙨𝒔𝙪𝒆)တွေ ပါဝင်တဲ့အခါ မာလာပါမယ်။ ဒါကို သွေးကြောများမာကြော ကျဉ်းမြောင်းလာခြင်း (𝑨𝙧𝒕𝙝𝒆𝙧𝒐𝙨𝒄𝙡𝒆𝙧𝒐𝙨𝒊𝙨) လို့ ခေါ်ပါတယ်။ ဒီလိုဖြစ်ပြီးရင် သွေးကြောတွေဟာ မူလလို ပြန်မဖြစ်တော့ပါဘူး။ လိုက်ကိုပင်းဟာ 𝙇𝑫𝙇 တွေ ဓာတ်တိုးပြီး စုပုံခြင်းကို တိုက်ရိုက်ဟန့်တားနိုင်စွမ်းရှိလို့ နှလုံးသွေးကြောပိတ်ခြင်းနဲ့ လေဖြတ်ခြင်းတွေကနေ ကာကွယ်နိုင်ခြင်း ဖြစ်ပါတယ်။
လိုက်ကိုပင်းဟာ ဒီအဓိကရောဂါကြီးတွေမှာ အသုံးဝင်တဲ့အပြင် တခြားသော ကျန်းမာရေးအာနိသင်များလည်း ရှိပါသေးတယ်။ နောက်ပို့စ်တွင် ဆက်လက် ဖော်ပြပေးသွားပါမည်။
ဒေါက်တာခင်မောင်လွင် (𝑭𝘼𝑴𝙀)
#crd

image
21 w - Translate

မိုးမိတ်စော်ဘွားကြီး စဝ်ခွန်မောင်
▸Sao Hkun Mong, Saopha of Mongmit. crd - TAI History (fb).
▸𝐅𝐮𝐧 𝐟𝐚𝐜𝐭: The term "Shan" (ရှမ်း) originates from the Sanskrit word "śyāma" (ၐျာမ or သျှာမ), meaning "dark", likely referring to the skin tone of ancestors from Thailand. This later evolves to "သျှာမ်>>သျှမ်>>ရှမ်း". The Shan people refer to themselves as "Tai" (တႆး).

#crd

image
Khine Su Zin shared a post  
21 w

21 w

နွေရာသီရဲ့အပူဒဏ်ကိုဘယ်လိုကာကွယ်ကြမလဲ
အခုလိုပူပြင်းတဲ့နွေရာသီကိုရောက်လာရင် အပူဒဏ်ကြောင့်များစွာစိတ်ညစ်ရပါတယ်။အပြင်သွားခါနီး အဝတ်အစားဝတ်တာကအစ အိမ်မှာနေတာအဆုံး ချွေးထွက်များရင်စိတ်အတော်ကိုညစ်ရတာပါ။ဒါကြောင့်ဘယ်လို နည်းလမ်းလေးတွေနဲ့ကာကွယ်ရမလဲ ဆိုတာကိုဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။

၁။ ရေများများသောက်ပါ
အဓီကအရေးကြီးဆုံးအချက်တစ်ခုဟာရေများများသောက်ဖို့ပါပဲ။ရေသောက်များလို့အကျိုးမဲ့စေတာမရှိပါဘူး ကုန်ဆုံးသွားတဲ့ချွေးဓာတ်တွေကြောင့် ရေကိုမဖြစ်မနေကိုသောက်သုံးပေးဖို့လိုအပ်ပါတယ်။
• ရေဓာတ်ခမ်းခြောက်ခြင်း (Dehydration) မဖြစ်အောင် တစ်နေ့ကို အနည်းဆုံး ၂-၃ လီတာ ရေသောက်ပါ။
• အချိုရည်နဲ့ ကဖင်းဓာတ်များတဲ့ အအေးတွေထက် သန့်ရှင်းသောရေ၊ သစ်သီးဖျော်ရည် (ဥပမာ သံပုရာရည်,ရာသီပေါ်သီးနှံတွေနဲ့ဖျော်ထားတဲ့ဖျော်ရည်) ကို ပိုသောက်ပါ။

၂။ သင့်တော်သော ပွပွယောင်းယောင်းအဝတ်အစားများဝတ်ပါ
• ပွပွချောင်ချောင်၊ဒါမှမဟုတ် အဖြူရောင် (သို့) အရောင်ဖျော့ဖျော့ အဝတ်တွေက နွေရာသီအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။အပူစုပ်တဲ့ အရောင်တောက်တောက်တွေ၊အမဲရောင်၊ကျပ်လွန်းတဲ့အဝတ်အစားတွေကိုရှောင်ရပါမယ်
• ချည်သား၊ လီနင်သား လို လေဝင်လေထွက်ကောင်းတဲ့ အထည်တွေကို ရွေးချယ်ဝတ်ဆင်ပါ။

၃။ အေးမြသော အစားအစာများစားပါ
• သခွားသီး၊ ဖရဲသီး၊ သံပုရာသီး သ ‌ေင်္ဘာသီး ရေဓာတ်ပြည့်ဝတဲ့ အသီးအနှံတွေ စားပေးရပါမယ်။
• အပူအစပ်နဲ့ အဆီများတဲ့ အစားအစာတွေ ဥပမာ- ခေါက်ဆွဲအစပ်တွေ၊ငရုပ်သီးနဲ့လုပ်ထားတဲ့အစားစားတွေ ကို ရှောင်ပါ။
၄။ အပူဒဏ်ကို ရှောင်ပါ
• နေ့လည် ၁၁:၀၀ မှ ၄:၀၀ အထိ နေပူထဲ အလုပ်လုပ်ခြင်း၊ လမ်းလျှောက်ခြင်းကို တတ်နိုင်သမျှ ရှောင်ပါ။ ခရမ်းလွန်ရောင်ခြည် (UV) ကာကွယ်သည့် နေကာမျက်မှန်၊ ဦးထုပ်နဲ့ အဝတ်အစားတွေ ဝတ်ဆင်ပါ။ အေးမြတဲ့အရိပ်ရှိတဲ့အပင်အောက် ဒါမှမဟုတ် အရိပ်ကောင်းကောင်းရတဲ့နေရာအောက်မှာ အလုပ်လုပ်ပါ
• အပြင်သွားရင် ထီး၊ ဦးထုပ် ဆောင်းပါ။ SPF 30+ ပါဝင်တဲ့ ဒါမှမဟုတ် အဲ့ထက်မြင့်တဲ့ နေလောင်ကာခရင်မ် (Sunscreen) ကို အသုံးပြုပါ။ မဖြစ်မနေအပြင်ထွက်ရင်လိုအပ်တဲ့အကာကွယ်တွေဆောင်သွားပါ။
၅။ အိမ်/အခန်းကို အေးမြအောင်ထားပါ
• မနက်ခင်း/ညနေ လေအေးပေးစက်ဖွင့်ပါ မရှိရင် ပြတင်းပေါက်ဖွင့်ပြီး လေဝင်လေထွက်ကောင်းအောင်လုပ်ပါ။မနက်ပိုင်းမှာရေဖြန်းထားပေးပါ။
• အခန်းအပူချိန် ၂၄-၂၆°C အတွင်း ထိန်းထားပါ။
• သင်ပင်တွေကဒီနေရာမှာအကျိုးပြုပါတယ် ဒါကြောင့် အပင်များများစိုက်ပါ။
နွေရာသီကို ကျန်းမာပျော်ရွှင်စွာ ဖြတ်သန်းနိုင်ကြပါစေ! ☀️💦

image
21 w - Translate

နွေရာသီရဲ့အပူဒဏ်ကိုဘယ်လိုကာကွယ်ကြမလဲ
အခုလိုပူပြင်းတဲ့နွေရာသီကိုရောက်လာရင် အပူဒဏ်ကြောင့်များစွာစိတ်ညစ်ရပါတယ်။အပြင်သွားခါနီး အဝတ်အစားဝတ်တာကအစ အိမ်မှာနေတာအဆုံး ချွေးထွက်များရင်စိတ်အတော်ကိုညစ်ရတာပါ။ဒါကြောင့်ဘယ်လို နည်းလမ်းလေးတွေနဲ့ကာကွယ်ရမလဲ ဆိုတာကိုဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။

၁။ ရေများများသောက်ပါ
အဓီကအရေးကြီးဆုံးအချက်တစ်ခုဟာရေများများသောက်ဖို့ပါပဲ။ရေသောက်များလို့အကျိုးမဲ့စေတာမရှိပါဘူး ကုန်ဆုံးသွားတဲ့ချွေးဓာတ်တွေကြောင့် ရေကိုမဖြစ်မနေကိုသောက်သုံးပေးဖို့လိုအပ်ပါတယ်။
• ရေဓာတ်ခမ်းခြောက်ခြင်း (Dehydration) မဖြစ်အောင် တစ်နေ့ကို အနည်းဆုံး ၂-၃ လီတာ ရေသောက်ပါ။
• အချိုရည်နဲ့ ကဖင်းဓာတ်များတဲ့ အအေးတွေထက် သန့်ရှင်းသောရေ၊ သစ်သီးဖျော်ရည် (ဥပမာ သံပုရာရည်,ရာသီပေါ်သီးနှံတွေနဲ့ဖျော်ထားတဲ့ဖျော်ရည်) ကို ပိုသောက်ပါ။

၂။ သင့်တော်သော ပွပွယောင်းယောင်းအဝတ်အစားများဝတ်ပါ
• ပွပွချောင်ချောင်၊ဒါမှမဟုတ် အဖြူရောင် (သို့) အရောင်ဖျော့ဖျော့ အဝတ်တွေက နွေရာသီအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။အပူစုပ်တဲ့ အရောင်တောက်တောက်တွေ၊အမဲရောင်၊ကျပ်လွန်းတဲ့အဝတ်အစားတွေကိုရှောင်ရပါမယ်
• ချည်သား၊ လီနင်သား လို လေဝင်လေထွက်ကောင်းတဲ့ အထည်တွေကို ရွေးချယ်ဝတ်ဆင်ပါ။

၃။ အေးမြသော အစားအစာများစားပါ
• သခွားသီး၊ ဖရဲသီး၊ သံပုရာသီး သ ‌ေင်္ဘာသီး ရေဓာတ်ပြည့်ဝတဲ့ အသီးအနှံတွေ စားပေးရပါမယ်။
• အပူအစပ်နဲ့ အဆီများတဲ့ အစားအစာတွေ ဥပမာ- ခေါက်ဆွဲအစပ်တွေ၊ငရုပ်သီးနဲ့လုပ်ထားတဲ့အစားစားတွေ ကို ရှောင်ပါ။
၄။ အပူဒဏ်ကို ရှောင်ပါ
• နေ့လည် ၁၁:၀၀ မှ ၄:၀၀ အထိ နေပူထဲ အလုပ်လုပ်ခြင်း၊ လမ်းလျှောက်ခြင်းကို တတ်နိုင်သမျှ ရှောင်ပါ။ ခရမ်းလွန်ရောင်ခြည် (UV) ကာကွယ်သည့် နေကာမျက်မှန်၊ ဦးထုပ်နဲ့ အဝတ်အစားတွေ ဝတ်ဆင်ပါ။ အေးမြတဲ့အရိပ်ရှိတဲ့အပင်အောက် ဒါမှမဟုတ် အရိပ်ကောင်းကောင်းရတဲ့နေရာအောက်မှာ အလုပ်လုပ်ပါ
• အပြင်သွားရင် ထီး၊ ဦးထုပ် ဆောင်းပါ။ SPF 30+ ပါဝင်တဲ့ ဒါမှမဟုတ် အဲ့ထက်မြင့်တဲ့ နေလောင်ကာခရင်မ် (Sunscreen) ကို အသုံးပြုပါ။ မဖြစ်မနေအပြင်ထွက်ရင်လိုအပ်တဲ့အကာကွယ်တွေဆောင်သွားပါ။
၅။ အိမ်/အခန်းကို အေးမြအောင်ထားပါ
• မနက်ခင်း/ညနေ လေအေးပေးစက်ဖွင့်ပါ မရှိရင် ပြတင်းပေါက်ဖွင့်ပြီး လေဝင်လေထွက်ကောင်းအောင်လုပ်ပါ။မနက်ပိုင်းမှာရေဖြန်းထားပေးပါ။
• အခန်းအပူချိန် ၂၄-၂၆°C အတွင်း ထိန်းထားပါ။
• သင်ပင်တွေကဒီနေရာမှာအကျိုးပြုပါတယ် ဒါကြောင့် အပင်များများစိုက်ပါ။
နွေရာသီကို ကျန်းမာပျော်ရွှင်စွာ ဖြတ်သန်းနိုင်ကြပါစေ! ☀️💦

image

blade runner 2049

အိုကေပါ

image

ထွက်ထားတာတော့နည်းနည်းကြာပြီဆိုပေမယ့် အခုမှကြည့်ဖြစ်လို့ပါ။ အိန္ဒိယကားတွေအခုမှပြန်ကြည့်ဖြစ်တဲ့အထဲမှာမှ အပြောင်းအလဲလေးဖြစ်နေတဲ့ကားပေါ့။ သိပ္ပံခေတ်လွန်ဆန်ဆန်ရုပ်ရှင်တွေဟာ Bollywoodမှာမြင်ရခဲတဲ့အပြင် ရိုက်လိုက်တဲ့ကားတွေဆိုလည်း failတာများပါတယ်။ Actorတွေရှယ်သုံးထားရင်တောင်CGIများများသုံးရတဲ့ဇာတ်ကားတွေမှာ CGI တွေဂွမ်းနေရင် ပရိသတ်ကလက်မခံကြတာမ​ျားလာပါတယ်။ ပရာဘတ်စ်အရှေ့မှာထွက်ခဲ့တဲ့ရာမကားဆိုတော်တော်ကြီးကို ဂွမ်းတာပါ။ဒါပေမဲ့ဒီကားကတော့ Marvel DCတို့ရဲ့စံနူန်းတွေနဲ့အပြည့်အဝမယှဥ်ပဲ နည်းနည်းတထစ်ချပြီးကြည့်မယ်ဆိုရင်တော့တော်တော်ကြီးအဆင်ပြေတယ်လို့ပြောရပါမယ်။CGI တွေ effectတွေသုံးထားတာတော်တော်အဆင်ပြေပြီး Doom vibeဆန်ဆန်ကိုမှ madmax styleလေးပါပြီး အိန္ဒိယ ပုံစံနဲ့နတ်ဘုရားတွေရဲ့တန်ခိုးစွမ်းအားတွေကိုချိတ်ဆက်ထားတဲ့ပုံစံမျိုးပါ။ ဇာတ်လမ်းလည်းကောင်းမွန်ပြီး အဓိကဇာတ်ကောင်တွေဖြစ်တဲ့ ပရာဘတ်စ် ၊အမီတာဘဂျမ်း၊ဒီပိီကား တို့ထက် ဗီလိန်နေရာကလာမယ့် ကမားလ်ဟာစန်ကပိုပြီးစိတ်ဝင်စားဖို့ကောင်းပါတယ်။ မကြိုက်တာကတော့ထုံးစံအတိုင်း ဖိုက်တင်ခန်းတွေကအိုဗာဖြစ်နေတာရယ်နဲ့ဇာတ်ကောင်တွေရဲ့ချိတ်ဆက်မူကို 1မှာသေချာမပြသွားတာရယ်ပါ။ Kalki 3အထိထွက်မှာဖြစ်ပြီး လက်ရှိမှာတော့ ကုဋေ၁၀၀၀ကေျာ်ရထားတဲ့ရုပ်ရှင်တခုလည်းဖြစ်လို့ ကြည့်ကြည့်ဖို့တိုက်တွန်းချင်ပါတယ်။

image