20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကြက်အချင်းတိုင်ချက်နည်း
==============
ကြက်အချင်းတိုင်လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ ကုန်အသစ်ဝင်တာနဲ့ အချင်းတိုင်ဆီပြန်ဟင်းလေးချက်စားဖြစ်ပါတယ်၊ မဆလာအနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ စားကောင်းနေရောနော်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်အချင်းတိုင် ..၅၀သား
ကြက်သွန်နီ..၅လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ.. အမွှာကြီး ၄မွှာ
ငရုပ်ပု...၂ကျပ်သား..အစေ့ထုတ်ပြီးသား
မြေပဲဆီ..၁၀သား
ဆား ....ထမင်းစားဇွန်းဝက်
နနွင်းမှုန့်.. သင့်ရုံ
မဆလာ...လက်ဖက်ဇွန်း ၂ဇွန်း

ပြုလုပ်ပုံ အဆင့်ဆင့်

ပထမဦးစွာ ကြက်အချင်းတိုင် ကို ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး၊ဆား ၊နနွင်း ၊ဟင်းခတ် ၊အရသာမှူန့်တို့ဖြင့်နယ်ထားပါ။

ငရုပ်ပုကိုရေစိမ်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ နီ ချင်း တို့နှင့်ညှက်နေအောင်ရောထောင်းထားပါ။
ချက်မည့်အိုးထဲ ဆီထည့်ကာ အပူပေးပြီး မဆလာ+ငရုပ်အနှစ်များထည့်ပါ။

မွှေးနေအောင်ဆီသတ်ပြီး ကြက်အချင်းတိုင် ထည့်ပါ။သမအောင်ကြော်ပြီး ရေသန့်အမြုပ်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ပြီးဆီရေခမ်း ဆီပြန်သည်ထိထားပါ။
ဆီပြန်လာပါက မီးပိတ်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

image
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Welcome to Myanmar 🇲🇲
Miss Grand International 2024 CJ Opiaza
#missgrandinternational

imageimage
+6
20 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးကြင်းပေါင်း
ငါးကြင်း ၅၀သား
စပါးလင် ၂ပင်
ဂျင်း လက် ၁ဆစ်
ဗီနီကာ ၄ဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူ ၆မွှာ
ကြက်သွန်နီ ၄လုံး
ခရမ်းချဉ်သီး ၆လုံး
နံနံပင် အနည်းငယ်
ငံပြာရည် ။
နနွင်း ။
ငရုတ်ပုထောင်း ။
သကြား(သို့)အချိုမှုန့် ။
ငါးကြင်းကိုရေဆေး ရေစစ်ပြီး ဆား၊နနွင်းနယ်ပြီးနှပ်ထားပါ။ပြီးရင်
pressurecookerထဲသို့စပါးလင်အပေါ်ပိုင်းကိုဖြတ်စည်းပြီးအောက်ကခင်း၍အပေါ်ကငါးတင်ပါ။စပါးလင်၁ချောင်းကိုထုထည့်ပါ။ဂျင်း၂ပြား၊ကြက်သွန်ဖြူ၂မွှာ၊ငံပြာရည်၊ဗီနီကာ၊ရေနို့ဆီဘူး၃ဘူးထည့်၍မီးအနေတော်ဖြင့်၁နာရီခန့်ပြုတ်ပါ။ရလျှင်အရိုးကိုကိုင်ကြည့်ပြီးနူးလျှင်ရပါပြီ။မနူးသေးလျှင်ရေထပ်ထည့်၍တည်ပါ။
ဆီထည့်ပါ။ကြက်သွန်နီ၃လုံး၊ကြက်သွန်ဖြူ၄မွှာ၊ဂျင်း၁ပြား၊စပါးလင်ပါးပါး၂ပြား၊ကိုနနွင်းငရုတ်ပုထောင်းနှင့်ဆီသတ်ပါ။ခရမ်းချဉ်သီး၄လုံးပါးပါးလှီးထည့်ပါ။အနည်းငယ်နွမ်းသွားလျှင်အအေးခံ၍ဆီစစ်ပြီးblenderထဲ၍ကြိတ်ပါ။(သို့)ရေထည့်ပြီးအနှစ်ကျအောင်လုပ်လဲရပါတယ်။အိုးထဲသို့ပြန်ထည့်ပြီးရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ။မဆလာ၊ငံပြာရည်၊သကြားအချိုမှုန့်ထည့်ပါ။ဆီပြန်လာလျှင်ငါးထည့်ပြီးအောက်မကပ်ရုံမွှေပါ။ငါးပြုတ်တုန်းကပိုတဲ့ရေထည့်ပါ။အရမ်းမမွှေပဲအောက်မကပ်ရုံ မွှေပါ။ကြက်သွန်နီ၊ခရမ်းချဉ်သီးအကွင်းလှီး၍ထည့်ပါ။ရေခမ်း ဆီပြန်လျှင် နံနံပင်အုပ်၍ရပါပြီ။

image