တုံယမ်းဟင်းရည်ချက်နည်း

ချစ်မောင်နှမတွေကို ဒီနေ့ ထိုင်းဟင်းလျာဖြစ်တဲ့

တုံယမ်းဟင်းရည်သောက်ချက်နည်းလေး လက်ဆင့်ကမ်းပါရစေ။

တကယ်တော့ တုံယမ်းဟင်းဆိုတာ ထိုင်းနိုင်ငံမှာ နာမည်ကြီးတဲ့

အစားအစာတစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။

အရမ်းလွယ်ပါတယ်။

လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေကို အရင်ပြောပြပါရစေနော်။

ပုဇွန်၊

မှို၊

ခရမ်းချဉ်သီး၊

တုံယမ်းအနှစ် (တုံယမ်းအနှစ်ကိုတော့ ၀ယ်ရတာ လွယ်ပါတယ်)၊

သံပုရာသီး၊

ငံပြာရည်၊

စပါးလင်၊

ရှောက်ရွက်၊

နံနံပင် စတာတွေပါ။

ပြုလုပ်နည်း
___________

ပထမဦးဆုံး ပုဇွန်ကိုင်ရပါတယ်။ အခွံနွှာ၊ အမြီးလေးချန်ထား၊

ပြီးတော့ ကျောဘက်ကနေ ခွဲပြီးတော့ နောက်ချေးထုတ်

သန့်စင်ပြီးတော့ ရေစစ်ထားပါ။

မှိုတွေကို ရေဆေးပြီး လိုချင်တဲ့ ပုံစံလေးတွေဖြစ်အောင် လှီးထားပါ။

သံပုရာရည်ညှစ်ထားပါ။

စပါးလင်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။

ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီးတော့ အစိပ်လေးတွေ စိပ်ထားပေးပါ။

နံနံပင်လေးကို ရေဆေးထားပြီး မထူမပါး လှီးထားပေးပါနော်။

အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီဆိုရင်တော့ မီးဖိုပေါ် အိုးတင်၊

ပြီးတော့ ရေထည့်ပြီး တည်ပါ။

ရေနွေးဆူပြီ ဆိုတာနဲ့ တုံယမ်းအနှစ်တွေ ထည့်ပါတယ်။

အနှစ်ပမာဏကတော့ ကိုယ်စားနိုင်သလောက် အစပ်နှုန်းကို ကြည့်ပြီး

ထည့်ပေါ့နော်။

စပါးလင်ထည့်၊ ပြီးရင် ပုဇွန်ထည့်ပြီး ဟင်းအိုးဆူအောင် ဆက်စောင့်ပါနော်။

ဟင်းအိုးဆူပြီဆိုရင်တော့ မှိုထည့်ပါ။

မှိုထည့်ပြီးရင်လည်း ဟင်းအိုးဆူအောင် ဆက်တည်ထား၊

ဆူပြီဆိုရင်တော့ ခရမ်းချဉ်သီးလှီးထားတာတွေထည့်၊

ဟင်းအိုးဆူအောင် ဆက်စောင့်၊

ဆူလာပြီဆိုရင် ငံပြာရည်၊ သံပုရာရည်ထည့်၊ အပေါ့အငံမြည်း၊

ကိုယ်စိတ်ကြိုက် အရသာတွေ့ ပြီဆိုရင်တော့

အပေါ်ကနေ ရှောက်ရွက်ထည့်၊ နံနံပင်လေးအုပ်လိုက်ရုံပါပဲနော်

image
49 w - Translate

ယနေ့စက်သုံးဆီစျေးနှုန်း (၁-၁၂-၂၀၂၄)

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

image
49 w - Translate

One day in #paris ❤️' 🇫🇷

imageimage
+5