Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
Android မှာလည်း Find My Network သုံးလို့ရသွားပါပြီ
iPhone တွေမှာလိုမျိုး Find My iPhone လိုမျိုး Network Base Find My ကို Android တွေမှာ Google ကထုတ်ပေးလိုက်ပါပြီ။
အရင်တုန်းကလို Gmail နဲ့ဝင် အင်တာနက်ရှိမှမြင်ရတာမဟုတ်တော့ပဲ ပါဝါပိတ်သွားရင်တောင် Network Base ဆိုတဲ့အတိုင်း နီးစပ်ရာ Android ကနေတစ်ဆင့် Bluetooth ချိတ်ဆက်ပြီး Last Location ပြပေးမယ်လို့ဆိုပါတယ်။ ဒါပေမယ့် လောလောဆယ် Pixel 8 တွေမှာပဲ ဒီ Feature ကရဦးမှာပါ။ တစ်ခြားဖုန်းတွေကတော့ ဖုန်းပါဝါပိတ်သွားရင် လစ်သွားပါပြီ :3
နောက်တစ်ခုက တစ်ခြား Find My Tag တွေ၊ Tablet တွေနဲ့ တစ်ခြား Air Tag လိုမျိုး Tag ကိုလည်း Support လုပ်သွားဦးမှာပါ။
လောလောဆယ်တော့ ဒီ Feature ကို US နဲ့ Canada ထဲမှာပဲ စတင်အသုံးပြုလို့ရဦးမှာဖြစ်ပြီး တစ်ကမ္ဘာလုံးအသုံးပြုနိုင်မယ့် ရက်ကိုတော့ ကြေငြာချင်းမရှိသေးပါဘူး။
အုန်းနို့ သာကူ ကျောက်ကျောလုပ်နည်
******************
ကျောက်ကျောလုပ်ရတာ ဝါသနာမပါပါဘူး ဒါပေမဲ့ စာအုပ်တစ်အုပ်ထဲမှာ အုန်းနို့ သာကူကျောက်ကျော ဆိုပြီး တွေ့တာနဲ့ သာကူဆို ကြိုက်တာမို့ မနေနိုင်လို့ စမ်းကြည့်မယ်ဆိုပြီး စမ်းရင်းနဲ့ လုပ်ဖြစ်သွားပါတယ် ။ fri တို့ရေ ...လုပ်ပြီးတော့ အတော်လေးစားကောင်းတာနဲ့ အတောမသတ်ဖြစ်သွားပါတယ် !!!
ပါဝင်ပစ္စည်း
********
သာကူ---၅ ကျပ်သား
ကျောက်ကျောမှုန့်(AGAR AGAR တံဆိပ်)1ထုပ်
သကြား---၁၀ကျပ်သား
အုန်းနို့ Cream ---ဘူးသေး ၁ ဘူး
ဆား---မန်ကျည်းစေ့ခန့်
ဆွမ်းမွှေးရွက် ---၅ရွက်
ရေ---နို့ဆီဘူး ၂ဘူး
ပြုလုပ်ပုံ
******
၁ ။ ဆွမ်းမွှေးရွက်ကို ကြိတ်ခြေပါ ရေနဲနဲ စိမ်ထားပြီး အရည်စစ်ယူပါ။ အဖတ်ကို ထုပ်ပြစ်ပါ ။
၂ ။ သကြား ဆား ရေ ကျောက်ကျောမှုန့်ကို ဖျော်ပါမယ် ။ ဖျော်ပြီးသား ၃ပုံ ၁ပုံ ကို ဆွမ်းမွှေးရည်ထည့်ကျိုပါ ။ ကျိုပြီး ၁၀မိနစ်လောက်ကြာရင် ပြစ်လာပါတယ် ။ ပြစ်လာတာနဲ့ ထည့်မဲ့ ပုံစံခွက်ထဲ လောင်းထည့် အအေးခံထားပါ။
၃ ။ ကျန် ၂ပုံကို ကျိုပါ ။ဆူပြီး ခဏ နေရင်အုန်းနို့ ထည့်ပြီးကျိုပါ ။ ၁၀မိနစ်လောက်ကြာလို့ပြစ်လာရင် ဇလုံ တစ်လုံးထဲမှာ ရေနွေးထည့်ပြီး အပေါ််ကအိုးကို တင်ပြီးချ ထားပါ (အေးရင်ခဲသွားမှာစိုးလို့ပါ)
၄ ။ သာကူကိုသပ်သပ် အိုးတစ်လုံးနဲ့ ရေ နို့ဆီဘူးနှစ်ဘူးထည့်ပြီးပြုပ်ပါ။အစေ့ပြောက်ရင် ရေသွန်ပြစ်ပြီး သာကူကို အုန်းနို့ရေကျိုပြီးသားထဲ လောင်းထည့်မွှေပေးပြီး ပထမဆွမ်းမွှေး ကျောက်ကျော ရည်ထည့်ထားတဲ့ ခွက်ရဲ့ မျက်နှာပြင်တင်းလာတဲ့ အတွက် အပေါ်ကို်ကိုအသာလေး လောင်းထည့်ပါ ။
ခဏကြာ အအေးခံပြီး အေးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့် လိုသလိုလှီးဖြတ်စားသုံးနိုင်ပါတယ် ။
မွှေးပြီးအရသာရှိတဲ့ ကျောက်ကျောလေးပါ ။
၅ ။ ဆွမ်းမွှေးရွက် မရှိလို့ အောက်ခံ အရောင်လှလှလေးလိုချင်ရင်တော့ အစာသုံးဆိုးဆေး(ကြိုက်တဲ့ အရောင်) အရည်တစ်စက် (သို့)အမှုန့် ငရုတ်ကောင်းစေ့ တစ်စေ့စာ ရေနဲ့ ဖျော်ပြီး ဆွမ်းမွှေးရွက်အစား ထည့်ပါ ။
အရောင်နဲ့ ကျောက်ကျောရည် ပထမ ၃ပုံ ၁ပုံ ထည့်ပြီး အအေးခံထားတဲ့မျက်နှာပြင်မတင်းသေးဘဲ လောင်းထည့် လိုက်ရင်လည်း ရပါတယ် ။ အရောင်ကျားကျားလေး ဖြစ်သွားပေါ့ တစ်မျိုးအမြင်ဆန်းပါတယ် ။
အရသာရှိစွာ ပြုလုပ်စားသုံးနိုင်ကြပါစေ ။