ဒီနေ့မနက် ခရမ်းသီးအစာသိပ်နှပ် ဘဲဥပဲတောင့်ရှည်ကြော်
သပြုသီးငါးချဥ်ရည်ဟင်းပါ
ခရမ်းသီးကိုရေဆေးပြီးထိပ်နားထိမပြတ်အောင်လေးစိတ်လှီးပြီအလယ်သားကိုနဲနဲလှီး
ထုက်ကာသေးသေးပြန်လှီးထားပါ
ကြက်သွန်နီဥကြီးတလုံးကိုစင်းလှီးပြီးဆုံထဲထည့်ပါ
ခရမ်းသီးအလယ်သားလှီးထားတာထည့်ပါ ဟင်းခတ်ဇွန်းနှင့်ပုဇွန်ခြောက်မှုန် ၂ ဇွန်း
ထည့်ပါ စိမ်းစားငပိဇွန်းတဝက်
ထည့်ပါ ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်
ဇွန်းတဝက်ထည့်ပါဆားအချိုမှုန့်နနွင်းမှုန့်နဲနဲထည့်ပါ
ကုလားလေးမဆလာ ၂ ထုပ်
ဖေါက်ထည့်ပါ ညက်ညက်ထောင်းပြီးဒယ်အိုးတခုမှာ
ဆီနဲနဲထည့်ပြီးမွှေးလာအောင်
ဆီသပ်ပါ ပြီးရင်ခရမ်းသီးလှီးထားတဲ့ကြားကိုအစာဇွန်းနှင့်ခပ်ထည့်ပြီညှစ်ပါ ဒယ်အိုး
တလုံးမှာစီထည့်ပါ ဆုံဆေးရေကိုခရမ်းသီးတဝက်မြုပ်အောင်ထည့်ပါ ဆီနဲနဲ ရွှေလှေငံပြာရည်နဲနဲထည့်ပြီးအဖုံးပိတ်ပြီးဆူအောင်တည်ထားပါ
ခရမ်းသီးနွှမ်းလာရင်တဖက်စီလှန်ပေးပါ ရေခန်းခါနီးရင်အရသာမြည်းကြည့်ပါ
အနေတော်ဆိုရင်မီးကိုလျော့
ပြီးနှပ်ထားပါ
ရေခန်းဆီပြန်ရင်ခရမ်းသီးနှပ်ရပါပြီး မော်လမြိုင်ဘက်ကချက်လေ့ရှိတဲ့ခရမ်းသီးအစာသိပ်နှပ်ပါပဲ
ပဲတောင့်ရှည်ကိုရေဆေးပြီးလက်နှစ်ဆစ်ခန့်စီလှီးထားပါ ကြက်သွန်နီတဥကိုပါးပါးလှီးပြီးဒယ်အိုးတခုမှာထည့်ပါ နနွင်းမှုန့်နဲနဲထည့်ကာဆီသင်ရုံ
ထည့်ပြီးအနံ့မွှေးလာအောင်ဆီသပ်ပါ ပဲတောင့်ရှည်လှီးထားတာထည့်ပါ မွှေပေးပါ
ရွှေလှေငံပြာရည်အချိုမှုန့်နဲနဲ
ထည့်ပါ မွှေပေးပါ ပဲတောင့်
ရှည်နွှမ်းရင်ဘဲဥတလုံးကို
ဖေါက်ထည့်ပြီးမွှေပေးပါ
ဆီပြန်လာအောင်မွှေပေးပါ
အရသာမြည်းကြည့်ပါ
အနေတော်ဆိုရင်ဘဲဥပဲတောင့်
ရှည်ကြော်ရပါပြီ
သပြုသီးအဖတ်ပြုတ်ထားတာကိုအိုးတလုံးမှာထည့်ပြီးချေကာရေချိန်ဆ
ထည့်ပြီးဆူအောင်တည်ထားပါ ငပိစိမ်းစားနဲနဲထည့်ပါ
ကြက်သွန်နီ ၂ ဥ စင်းလှီးထည့်ပါ ဆီကိုဟင်းခတ်ဇွန်းတဝက်ထည့်ပါငါးကြင်းပြုတ်ထားတာရှိလို့ဟင်းအခတ်ထည့်ပါတယ်
စပါးလင်တချောင်းကိုထုပြီးစည်းထည့်ပါ ဆားအချိုမှုန့်
ရွှေလှေငံပြာရည်ထည့်ပါ
ငရုတ်သီးစိမ်းကြက်သွန်ဖြူထောင်းပြီးထည့်ပါ
အရသာမြည်းကြည့်ပါ
အနေတော်ဆိုရှမ်းနံနံကိုရေဆေးပြီးဖြတ်ထည့်ပါ
သပြုသီးငါးချဥ်ရည်ဟင်းရပါပြီး မွန်ဒေသကချက်တဲ့သပြုသီးငါးမွန်ဟင်းပါပဲ
အရည်ကကိုယ့်စိတ်ကြိုက်
ထည့်လို့ရပါတယ်
စားကောင်းကြပါစေ
Credit U Kyaw Shwe
