28 w - Translate

Return to Never Land (2002)

ကာလအားဖြင့် စစ်ဖြစ်နေသောအချိန်ဖြစ်ပါတယ်…ယောကျာၤးသားများဟာ တိုင်းပြည်ကာကွယ်ဖိုစစ်ထဲဝင်နေရတဲ့အချိန်ဖြစ်တဲ့အတွက်ဝင်ဒီရဲ့ခင်ပွန်းဖြစ်သူလည်း စစ်ထဲဝင်ရပါတယ်…ဒါကြောင့် အစိုးရကနေ ကလေးငယ်များဘေးကင်းဖိုအတွက် စစ်နဲ့လွတ်ကင်းရာနေရာတွေကိုအလှည့်ကျရွေ့ပြောင်းပေးနေရပါတယ်…ဒီထဲတွင် ဝန်ဒီရဲ့သမီးလေး ဂျိမ်းနဲ့သားငယ်လေး ဒန်နီရယ်တိုလည်းပါနေပါတယ်..ဂျိမ်းဟာ အမေဖြစ်သူဝန်ဒီပြောပြာနေကျ အိပ်ရာဝင်ပုံပြင်ဖြစ်တဲ့ ပီတာပန်အကြောင်းကိုမယုံပါဘူး..ဒါကြောင့် အိပ်ရာဝင်ပုံပြင်တွေကိုသူမမုန်းခဲ့ပါတယ်..တစ်ညမှာသူမအိပ်ပျော်သွားတော့ သူမတိုရဲ့အိမ်ကို ကျွန်တော်တိုရဲ့ဇာတ်လိုက်ကျော်ကြီး ကပ္ပတိန်ဟွတ်တိုပင်လယ်ဓားပြအဖွဲရောက်လာပြီးသူမကို NeverLand ကိုဖမ်းဆီးခေါ်သွားပါတော့တယ်…အဲ ကပ္ပတိန်ဟွတ်ဆိုရင် လူတိုင်းသိကြမှာပါ…ကလေးဘဝထဲက အကြိုက်ဆုံးနဲ့အရယ်ရဆုံး ဇာတ်ကောင်ကြီးလေ..အဲတော့ ဂျိမ်းတစ်ယောက် NeverLand လိုခေါ်တဲ့ နိုင်ငံလေးထဲကိုရောက်သွားတဲ့အခါ ဘာတွေဖြစ်လာမလဲ…သူမတကယ်မရှိဘူးလိုထင်နေတဲ့ ပီတာပန့်ကကော တကယ်ပဲ အဲ့နိုင်ငံလေးထဲမှာရှိနေမလား…

😍ကြည့်ရန်နှိပ်ပါ👇

https://t.me/relaxmovie1/1769

image

#ငါးခေါင်းချဉ်ရည်
===========
- ငါးခေါင်းချဉ်ရည်ကို စားသောက်ဆိုင်တွေက၀ယ်မစားပဲ
ကိုယ့်အိမ်မှာကိုယ် ချက်စားလို့ရပါတယ် ။
ငါးကြင်း ၊ ငါးမြင်း ၊ ငါးတန်ခေါင်းတွေနဲ့
ချက်စားလို့ရပါတယ် ။
ငါးမြင်း နဲ့ ငါးတန်ခေါင်းတွေက အသားနည်းလို့
စျေးလည်းသက်သာ ၊ စားလို့လည်းအရသာရှိတဲ့
ငါးကြင်းခေါင်းနဲ့ ချက်ပါမယ် ။

- ငါးကြင်းခေါင်းသေးရင်အလုံးလိုက် ၊
ကြီးရင် အလယ်ကထက်ခြမ်းခွဲပြီး
ပသိတွေထုတ်ပစ်ပါ ။
ပြီးရင် ရေစင်စင်ဆေးထားပါ ။

- အိုးထဲကို ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး
ပူလာရင် နနွင်းမှုန့်ထည့်ပါ ။
စပါးလင်အရင်းပိုင်း စွေစွေလေးလှီးထားတာထည့်ပါ ။
ငရုတ်သီး ၊ ဂျင်း ၊ ကြက်သွန်ဖြူ + နီ ထောင်းထားတာထည့်ပါ ။
မွှေးလာတဲ့အထိဆီသတ်ပြီး ငါးခေါင်းတွေထည့်ပါ ။
ငံပြာရည် ၊ ဆား ၊ အရသာ သင့်ရုံထည့်ပြီး အသာအယာမွှေပါ ။
လက်ဆေးရည်နည်းနည်းထည့်တည်ပြီး
ငါးခေါင်းတွေကို ဆယ်ထားပါ ။

- ကျန်တဲ့အိုးထဲကို မုန်လာဥနီ ၊ မျှစ် ၊ ငုံးဥပြုတ်တို့ထည့်မွှေပါ ။
ပြီးရင် ရေထည့်ပြီး အသီးအရွက်နူးအောင်တည်ပါ ။
အသီးအရွက် နူးခါနီးမှာ ပဲပြားကိုအတုံးလေးတွေလှီးထည့်ပါ ။
အချဉ်အတွက် မန်ကျည်းသီးမှည့်ဖြစ်စေ ၊ သံပုရာရည်ဖြစ်စေထည့်ပါ ။
မန်ကျည်းမှည့်က ဟင်းအရောင်မဲစေလို့
သံပုရာသီးကိုလည်းမသုံးချင်တာနဲ့
တုံယမ်းအခဲပဲ ထည့်ပါတယ် ။

- အရသာမြည်းလို့ အနေတော်ရင် ငါးခေါင်းတွေထည့်လိုက်ပါ ။
ငါးခေါင်းတွေကို ဆယ်မထားရင် ကြေကုန်တတ်ပါတယ် ။
ငါးခေါင်းအနေတော်ရင် ပင်စိမ်းရွက်လေးအုပ်ပြီး
စားဖို့အဆင်သင့်ပါပဲ ။

image

#ပုဇွန်ငါးဆုပ်ချဉ်ရေဟင်း




ပုဇွန်ကျော့ 40 သားခန့်( အခွံခွာရွှံ့ချောင်းထုတ်ထား)

ကန်စွန်းရွက် 1 စည်း ( ချွေ ထားပါ)

ကြက်သွန်ဖြူ 4 မွှာခန် (ညက်အောင်ထောင်းကာ
ငရုတ်ဆုံ ထဲတွင်အနည်းငယ်ချန်ထား၍ ပန်းကန်ဖြင့်
ခတ်ထားပါ။ထို့နောက် ကြက်သွန်နီ 1 လုံးကို ပါ
အနည်းငယ်ချန်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူ နှင်
ရောထောင်းပါ။

ပုဇွန်များကို ဆားteaဇွန်း တစ်ဝက် နနွင်းအနည်းငယ်
သကြားအနည်းငယ်တို့ နှင့်ရောနယ်ကာ စက်ဖြင် ကျိတ်
(သို့) နုတ်နုတ်စင်းထားပါ။ထို့နောက်ပန်းကန်ဖြင့်
ခတ်ထားသောကြက်သွန်ဖြူကိုပါထည့်မွှေကာ အနေတော်
အရွယ် အဆုပ်ကလေးများ ဆုပ်ထားပါ။

အိုးထဲသို့ ဆီအတန်အသင့်ထည့်ကာ ပုဇွန်ဆုပ်များ
ထည့်၍ရွှေညိုရောင် သန်းလာအောင်ကြော၍ ပန်းကန်
ဖြင့်ခတ်ထာ်းပါ။

ထိုနောက် အိုးထဲမှာ ဆီ အနည်းငယ်သာချန်ကာ ကျန်ဆီ
များကို ခတ်ထားပါ။ထိုဆီအနည်းငယ်ထဲသ
ို့ ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ၊နီ ကိုထည့်၊ငရုတ်သီး
မှုန့် ဟင်းခတ်ဇွန်း 1 ဇွန်း ထည့်ကာ ဆီသတ်ပါ။
ပုဇွန်ဆုပ်ကြော်ထည့်ပါ။မန်ကျည်းမှည့်ရည် ဟင်းခတ်ဇွန်း
5 ဇွန်းခန့် ထည့်ပါ။ငံပြာရည် ဟင်းခတ်ဇွန်း 1 ဇွန်းနှင့်
အချို မှုန့် အနည်းငယ်၊သကြား အနည်းငယ် ထည့်ပါ။
အနံ့မွှေးလာရင် ရေ ပုဇွန် မြုတ်အောင်ထည့်ကာ
အဖုံးအုပ်ပြီး ဆူပွက်အောင ထားပါ။်
ထားပါ။ဟင်းဆူပွက်လာပါက အရသာမြည်း၍
ကန်ဇွန်းရွက်များထည့်ပါ။ထို့နောက် အဖုံးအုပ်ကာ
3 မိနစ်ခန့် ထား၍ ချလိုက်လို့ရပါပြီ။

image
28 w - Translate

ျောက်မင်းလေးပြန်လည်မွေးဖွားလာပြီ 😳😳

the monkey king reborn

➪➪➪➪➪➪➪➪➪➪➪➪➪➪

ဝူခုန်းတို ဆရာတပည့်တွေ ခရီးလမ်းတစ်ဝက်မှာ ဘုရားကျောင်းတစ်ကျောင်းကို ဝင်ရောက်နားခိုပြီး အသီးစားသုံးရာကနေ စတင်ဖြစ်ပွားတဲ့အကြောင်းလေးဖြစ်ပါတယ်ဝူခုန်းတို ညီအကို ၃ယောက် ဘုရားကျောင်းကအသီးကိုခိုးစားရာမှ နတ်ဆိုးတွေ မကောင်းဆိုးဝါးတွေရဲ့ ခေါင်းဆောင်ဖြစ်သူ နှစ်ပေါင်းထောင်ချီအောင် ထိန်းချုပ်ပြီးအိပ်စက်နေတဲ့ ယွမ်တိနတ်ဆိုးကြီးကို မထင်မှတ်ပဲ ကျိန်စာတွေကြားမှလွတ်မြောက်ပေးခဲ့မိပါတယ်ယွမ်တနတ်ဆိုးက နတ်ဆိုးနာမည်အတိုင်း လောဘစိတ်တွေနဲ့ လူ နတ် ငရဲဆိုတဲ့ ဘုံ၃ဘုံလုံးကို သူပဲခေါင်းဆောင်လုပ်ချင်တဲ့စိတ်နဲ့ အုပ်ချုပ်သွားဖိုကြံစည်ရာကနေဝူခုန်းတိုရဲ့ ဆရာဖြစ်သူကိုဖမ်းသွားပါတယ်၃ရက်အတွင်းမကယ်နိုင်ရင် ယွမ်တိနတ်ဆိုးရဲ့ လွမ်းမိုးမှူအောက်မှာပဲနေရတော့မှာဖြစ်ပါတယ်ဆရာဖြစ်သူကို ၃ရက်အတွင်း ကယ်ဖိုစီစဉ်နေချိန်မှာပဲ ဝူခုန်းတို ညီအကို ၃ယောက်က မထင်မှတ်ပဲ သူငယ်ချင်းလေးတစ်ယောက်ရသွားပါတယ်အဲ့သူငယ်ချင်းက ဘယ်သူဖြစ်မလဲ?

😍ကြည့်ရန်နှိပ်ပါ👇

https://t.me/MM_SUB2/68

image

ငါးဟင်းချက်တဲ့အခါ
••••••••••• တဆင့်ပြန်ပြီး မျှဝေပေးတာပါရှင့်
ပုံစံ၃မျိုးချက်လို့ရပါတယ်
ဆီသပ်ပြီးဆီသပ်တဲ့အထဲထည့်လုံးချက်တာရယ်
ဆီသပ်ပြီးရေနွေးလောင်းဟင်းရည်ဆူမှငါးထည့်တာရယ်
ငရုတ်သီးအနှစ်နဲ့ငါးကိုတခါတည်းလုံးပြီးချက်တာရယ်ပါ
ဆီသပ်ငါးထည်လုံးတဲ့အရသာကငါးအသားမာမာအရသာအပြည့်အဝဝင်တဲ့အရသာ။
ဆီပြန်နဲ့လိုက်ဖက်ပါတယ်
ဟင်းရည်ဆူမှငါးခပ်ရင်တော့ငါးရဲ့သဘာဝအရသာနူးနူးညံညံ့လေးဖြစ်တယ်
ငါးကျီး၊ငါးခူစတဲ့အကြေးခွံမပါသောငါးချက်ရင်ဟင်းရည်ဆူမှထည့်တာပိုစားကောင်းပါတယ်
ချွဲကျိကျိမဖြစ်စေပါဘူး
ငါးသလောက်လဲပင်လယ်ငါးသလောက်ဆိုဆီသပ်လုံးချက်ရင်အနှစ်ကဆီဂျီးနံ့လိုလိုနံတတ်ပေမယ့်ဟင်းရည်ဆူမှထည့်ချက်ရင်အနံလေးတော်တော်မွှေးပြီးနူးညံ့တယ်
ရေချိုချက်ဆိုရင်တော့ငရုတ်သီးအနှစ်နဲ့တခါတည်းလုံးချက်တာနဲ့လိုက်ဖက်ပါတယ်
လုံးချက်တဲ့အနံ့နဲ့ငါးရေချိုချက်ကလိုက်ဖက်ပါတယ်
ပန်းခရေချက်ရင်းသိလာသလောက်မျှဝေတာပါရှင်

image

ချစ်စရာမျက်နာလေးနဲ့

ဒေသအစားအစာ ...ပိန္နဲသီးရခိုင်ချက်
=======================

ပိန္နဲသီးကို အမှည့်ခံပြီး အသီးအနှံအဖြစ် စားကြသလို မမှည့်ခင်မှာလည်း ပိန္နဲသီးအစိမ်းကို ဟင်းလျာအဖြစ် စားကြပါတယ်။ ပိန္နဲသီးအကင်းလေးတွေကို အကွင်းလှီးပြီး အတို့အမြှုပ်အဖြစ် ပြုတ်စားကြသလို မနုမရင့် အနေတော် ပိန္နဲသီးစိမ်းကို သူ့ချည်းသက်သက်ဖြစ်စေ၊ အသားများနဲ့ ရောလို့တစ်ဖုံ အမျိုးမျိုးအစုံစုံ ချက်ပြုတ်စားကြပါတယ်။

ပိန္နဲသီးရဲ့ဂုဏ်ကို ယောမြို့စားအတွင်းဝန် ဦးဘိုးလှိုင်ရဲ့ ဥတုဘောဇနသင်္ဂဟကျမ်းမှာ ပိန္နဲသီးစိမ်းသည် ချို၏၊ ဖန်၏၊ ကြေခဲ၏၊ လေကိုပျက်စေတတ်၊ ပူလောင်ခြင်းကို ပြုတတ်၏။ အား၊ သလိပ်၊ အဆီခဲတို့ကို ပွားစေတတ်၏။ ပိန္နဲသီးမှည့်သည် အေး၏၊ ချို၏၊ အဆီဩဇာရှိ၏၊ လေ၊ သည်းခြေကိုနိုင်၏လို့ ဖော်ပြထားပါတယ်။

ပိန္နဲသီးနဲ့ဆင်တူလွန်းလို့ ပိန္နဲသီးရယ်လို့ မှားတတ်တဲ့ အသီးတစ်မျိုးရှိပါတယ်။ အဲဒါကတော့ မြိတ်၊ ထားဝယ် ဘက်မှာတွေ့ရတဲ့ စုံပတတ်သီးပါ။ ပိန္နဲပင်က တောင်ပေါ် မြေပြန့်ဒေသမရွေး ပေါက်ရောက်တာကြောင့် ပိန္နဲသီးကို ဒေသအလိုက် ပုံစံအမျိုးမျိုး ချက်ပြုတ်စားသောက် ကြပါတယ်။ မွန်ပြည်နယ်ဘက်မှာ ပိန္နဲသီးစိမ်းကို သက်သတ်လွတ်ဟင်းအဖြစ် စားကြသလို ရခိုင်ဘက်မှာ တော့ ပိန္နဲသီးကို အတုံးလေးတွေတုံးပြီး ဆူးပုပ်ရွက် အုပ်ချက်ရတဲ့ ပိန္နဲသီးရခိုင်ချက်ကို စားဖူးသူတိုင်း စွဲမက် ကြပါတယ်။ ပိန္နဲသီးရခိုင်ချက် ချက်မယ်ဆိုရင် လိုအပ်တာ တွေက ဖော်ပြပါအတိုင်းဖြစ်ပါတယ်။

ပိန္နဲကွင်းအစိမ်း - ၃ ကွင်း
ငရုတ်သီးစိမ်းထောင့် - ၁၀ တောင့်
ကြက်သွန်နီ^ဖြူ - ၂/၁
ဆူးပုပ် - ၁ စည်း
မျှင်ငါးပိ - ကွမ်းသီးလုံးခန့်
ဆား၊ နနွင်း - သင့်ရုံ

ဟင်းချက်တော့မယ်ဆိုရင် ပိန္နဲကွင်းကို အရွယ်တော် အတုံးလေးတွေတုံး၊ ငရုတ်သီးစိမ်းတောင့်ကို အညှာ ချွေကာ ဒယ်အိုးမှာလှော်ပြီး လေးစိတ်ကွဲထောင်းထား၊ ကြက်သွန်ဖြူ/နီကို အခွံသင်ပြီး ညက်ညက်ထောင်းပါ။ အားလုံးအသင့်ဖြစ်က ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာရောထည့်ပြီး မျှင်ငါးပိအရည်ဖျော်လောင်း၊ ဆား၊ နနွင်း ဖြူးပြီး အဖုံးပိတ် တည်ပါမယ်။

ဟင်းအိုးဆူလာက အဖုံးဖွင့်ပြီး အနှံ့မွှေပါ။ ပိန္နဲသီးတုံး လေးများနူးအောင် ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ချက်ရပါ မယ်။ ပိန္နဲသီးတုံးလေးများ နူးလောက်ရင် အသင့်သင် ထားတဲ့ ဆူးပုပ်ရွက်လေးအုပ်ပြီး ရေစပ်စပ်နဲ့ဖိုမှချပါ။ ပူပူလောလော ဆိမ့်ဆိမ့်စပ်စပ်အရသာရှိတဲ့ ပိန္နဲသီးရခိုင် ချက်ဟာ ဆီမလိုတဲ့ သဘာ၀သီးနှံ ဟင်းတစ်မယ်ဖြစ်တဲ့ အပြင် အာဟာရပြည့်၀တဲ့ ကျန်းမာရေး ဟင်းတစ်ခွက်လို့ လည်း ဆိုနိုင်ကြောင်းပါဗျာ...။

image
28 w - Translate

အိမ်ကနေ ထွက်ပြေးလာတဲ့ အိမ်ပြေးကောင်လေးနဲ့ အချိန်ပိုင်း အလုပ်သမား ကောင်မလေးတိုရဲ့ ကြေကွဲစရာအချစ်ဇာတ်လမ်းလေး 💔

Weathering With You ( 2019 ) 📱
=========================

မိုရီရှိမာ ဟိုဒါကာ( Morishima Hodaka ) ဆိုတာက သူနေတဲ့ ကျွန်းမြိုလေးကနေ တိုကျိုမြိုကြီးဆီကို ထွက်ပြေးလာတဲ့ ၁၆ နှစ်အရွယ်အိမ်ပြေးကောင်လေးတစ်ယောက်

အာမာနို ဟီနာ ( Amano Hina ) ကတော့ တိုကျိုမြိုကြီးမှာ အချိန်ပိုင်းအလုပ်လုပ်ပြီး ဘဝကို ထိန်းကျောင်းနေတဲ့ကောင်မလေး

တိုကျိုမြိုကြီးမှာ အသက်မပြည့်တဲ့ကလေးတွေအတွက် အလုပ်ရဖိုဆိုတာ အင်မတန်ခဲယဉ်းပါတယ်…

ဒီတော့ ဟိုဒါကာ အနေနဲ့ တိုကျိုမြိုကြီးမှာ ဒုက္ခပင်လယ်ဝေပြီး အခက်ကြုံတော့တာပေါ့

ဒါပေမဲ့ တစ်နေ့မှာ ဟီနာဆိုတဲ့ ကောင်မလေးနဲ့ အမှတ်မထင်တွေ့ဆုံခဲ့အပြီးမှာတော့……

အခု ပရိတ်သတ်ကြီး ခံစားကြည့်ရှုရမယ့် “ Weathering with you ” ဆိုတဲ့ ဇာတ်လမ်းကြီး စတင်ပါတော့တယ်….

😍ကြည့်ရန်နှိပ်ပါ👇

https://t.me/relaxmovie1/1867

image

ပိန္နဲသီးအစပ်ချက်
----------------------
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• ပိန္နဲသီးအစိမ်း - ၂ ကွင်း
• ငရုတ်သီးစိမ်း - ၁၀ တောင့် (ထောင်းထားပါ)
• ကြက်သွန်ဖြူ - ၄ မြွှာ (ထောင်းထားပါ)
• နံနံပင် - အနည်းငယ်
• ပဲပုပ်မှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း (ကင်ပြီး ထောင်းထားပါ)
• ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ဆား - အနည်းငယ်
• ရေ - အနည်းငယ်
• သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ခရမ်းချဉ်သီးမှည့် - ၁ လုံး (ကြေအောင် ခြေထားပါ)

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပိန္နဲသီးကို အူတိုင်ထုတ်၍ ၁ လက်မအရွယ် ဖြတ်ထားပါ။ ပြီးလျှင် ရေ ပွက်ပွက်ဆူထဲ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ၁၀ မိနစ်ခန့် ပြုတ်ပါ။ ပြီးလျှင် ၎င်းကို ဆယ်ယူပြီး ရေအေးနှင့် ဆေးထားပေးပါ။
၂။ ဒယ်အိုးထဲ ပိန္နဲသီးပြုတ်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ပဲပုပ်မှုန့်၊ အရသာအားလုံးထည့်ပြီး လုံးချက်ချက်ပါ။

image
28 w - Translate

𝗁𝖾𝗅𝗆𝖺 𝗍𝗁𝖾 𝖴𝗇𝗂𝖼𝗈𝗋𝗇 [2024]
 
ကာတွန်းကားသစ်လေး😍

Netflix ရဲ့ 2024 နောက်ဆုံးထွက် musical animation ဇာတ်ကားကောင်းလေးတစ်ကား ဖြစ်ပါတယ်

အဓိက character ဖြစ်တဲ့ မြင်းမလေး Thelma ကို အသံသရုပ်ဆောင်ပေးထားတာကတော့ ဂရမ်မီဆုတွေရထားတဲ့ Brittany Howard ဖြစ်လို သီချင်းတွေ
မကောင်းမှာကို လုံးဝစိတ်ပူစရာ မလိုပါဘူး။
 
ဇာတ်လမ်းလေးကတော့
နာမည်ကျော်အဆိုတော် ဖြစ်ချင်တဲ့ မြင်းပုမလေး Thelma ဟု သူ့ရဲ့အပေါ်ယံရုပ်ရည်ကြောင့် အိပ်မက်တွေ
လက်တွေ့ဖြစ်ဖို အလှမ်းဝေးနေပါတယ်။

အဲဒီချိန်မှာ မတော်တဆမှုတစ်ခုကြောင့် မြင်းပုလေးကနေ unicorn အဖြစ် ပြောင်းသွားချိန်မှာ အောင်မြင်မှုတွေက
ပိုနီးလာမလား ပိုဝေးသွားမလား သူ့ရဲ့မိတ်ဆွေစစ် မိတ်ဆွေတုတွေကရော သူ့ကို ဘယ်လိုဆက်ဆံကြမှာလဲ

စတဲ့ ဇာတ်လမ်းလေးကို အကောင်းဆုံး သီချင်းတွေနဲ့ ထိုင်ရာမှ မကြွ အစအဆုံးကြည့်နိုင်အောင် ဆွဲဆောင်နိုင်မဲ့
ဇာတ်ကားကောင်းလေး ဖြစ်ပါတယ်….

😍ကြည့်ရန်နှိပ်ပါ👇

https://t.me/relaxmovie1/1882

image