Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
မြေငလျင်သတင်း
၂၀၂၅ ခုနှစ်၊ ဇူလိုင်လ ၃၀ ရက်နေ့၊ မြန်မာစံတော်ချိန် (၀၅) နာရီ၊ (၅၄) မိနစ်၊ (၅၄) စက္ကန့် အချိန်တွင် နေပြည်တော်မြေငလျင်စခန်းမှ အရှေ့မြောက်ဘက် (၄၀၅၇) မိုင်ခန့်ကွာဝေးသော မြန်မာနိုင်ငံပြည်ပ (Off east coast of Kamchatka)၊ မြောက်လတ္တီတွဒ် (၅၂.၅၅) ဒီဂရီ၊ အရှေ့လောင်ဂျီတွဒ် (၁၆၀.၀၃) ဒီဂရီ၊ အနက် (၄၄)ကီလိုမီတာခန့်ကို ဗဟိုပြု၍ အင်အားရစ်(ခ်)တာ စကေး (၇.၈) အဆင့်ရှိ အင်အားအလွန်ပြင်းထန်သော မြေငလျင်တစ်ခု လှုပ်ရှားသွားကြောင်း တိုင်းထွာရရှိပါသည်။
#ရုံပတီသီးကို နေ့တိုင်းစားပါ
အူလမ်းကြောင်း သန့်ရှင်းစေပြီး
သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကျကာ အဆီကျစေပါတယ်!
သာမန် ဟင်းသီးဟင်းရွက်တစ်မျိုး ဖြစ်ပေမယ့် ဆီးချို၊ အဆီ နဲ့ ဝမ်းချုပ်ခြင်း အတွက် ထင်ထားတာထက် ပိုကောင်းပါတယ်။
ဝမ်းသွားရခက်ခဲသူ၊ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်မြင့်တာ ဒါမှမဟုတ် အဆီများတာတွေဖြစ်နေရင် ဒါကိုအရင်စမ်းကြည့်ပါ။
ဘာလို့လဲဆိုတော့ ရုံပတီသီးက အကောင်းဆုံး သဘာဝဖိုင်ဘာဓာတ်ဖြစ်လို့ပါပဲ။ သူရဲ့ချွဲတဲ့အသားက အူလမ်းကြောင်းကို သန့်စင်ပေးပြီး သကြားဓာတ်ကို ဖယ်ရှားပေးကာ အစာအိမ်ကို အလွှာလိုက်ဖုံးအုပ်ပေးပါတယ်။
✅ ရုံပတီသီးကို အခုပဲ စတင်စားသုံးသင့်တဲ့ အကြောင်းရင်း ၅ ခု!
၁။ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို လျှော့ချပေးတယ်။
ရုံပတီသီးရဲ့ချွဲတဲ့အသားက သကြားဓာတ်စုပ်ယူမှုကို နှေးကွေးစေပါတယ် → ဒါက ဆီးချိုသမားတွေအတွက် ကောင်းပါတယ်။
၂။ အဆီကို ဖယ်ရှားပြီး ကိုလက်စထရောကို လျှော့ချပေးတယ်။
အမျှင်ဓာတ် မြင့်မားစွာပါဝင်လို့ → ခန္ဓာကိုယ်ထဲက ပိုလျှံနေတဲ့အဆီတွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။
၃။ အူလမ်းကြောင်းကို သန့်စင်စေပြီး ဝမ်းချုပ်တာကို သက်သာစေတယ်။
ဝမ်းသွားရခက်ခဲသူတွေ တစ်နေ့ကို ရုံပတီသီး ၂-၃ တောင့်စားတာက အများကြီး အထောက်အကူဖြစ်စေပါတယ်။
၄။ အစာအိမ်ကို အလွှာလိုက် ဖုံးအုပ်ပေးပြီး အစာအိမ်အက်ဆစ်ပြန်တက်တာကို သက်သာစေတယ်။
သဘာဝချွဲသားက အစာအိမ်အတွက် ဂျယ်လ်လိုပဲ တိုက်ရိုက်အာဟာရဖြစ်စေပါတယ်။
၅။ အဆစ်အမြစ်တွေကို အာဟာရဖြည့်တင်းပေးပြီး ရောင်ရမ်းမှုကို လျှော့ချပေးတယ်။
ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းတွေ ပါဝင်လို့ ခန္ဓာကိုယ်တွင်း ရောင်ရမ်းမှုတွေကို လျှော့ချပေးပါတယ်။
>> ဘယ်လိုစားရင် အကျိုးရှိမလဲ <<
* မနက်ပိုင်းမှာ ရေသေချာဆေးပြီး လှီးဖြတ်ကာ ရေထဲမှာ စိမ်ပြီး သောက်ပါ။ (မပြုတ်ဘဲ)
* ဒါမှမဟုတ် ပြုတ်ပြီး ငပိထောင်းနဲ့ တို့စား၊ ထမင်းနဲ့
တွဲစားနိုင်ပါတယ်။
* ဆား ဒါမှမဟုတ် ဆော့စ်တွေ အများကြီး မထည့်သင့်ပါဘူး။ ဘာလို့လဲဆိုတော့ အာဟာရတန်ဖိုးကို လျှော့ချလိုက်သလို ဖြစ်သွားနိုင်လို့ပါ။
ဆီးချို၊ အဆီများသူတွေ၊ အူလမ်းကြောင်းမကောင်းသူတွေ → ဆေးမသောက်ခင် ရုံပတီသီးကို အရင်စားစမ်းကြည့်သင့်ပါတယ်။
ကျန်းမာချမ်းသာလို့ပျော်ရွှင်ကြပါစေခင်ဗျာ🙏
သင့်မိတ်ဆွေတွေလည်းသိစေရန်ပြန်လည်မျှဝေခြင်းဖြင့်ကျန်းမာရေး ကုသိုလ်ယူပေးပါ။