50 w - Translate

အလက်စကာ မှာရှိတဲ့ နုမ်း မြိုလေးရဲ့ အလွန်ဆိုးရွားတဲ့ ဆောင်းရာသီတစ်ခုမှာ ကလေးငယ်လေးတွေဆီကို ကပ်ရောဂါတစ်ခု ကျရောက်လို လာခဲ့ပါတယ်။

Balt1995)

နုမ်းမြိုငယ်လေးရဲ့ တစ်ခုတည်းသောဆေးရုံမှာ ရောဂါဖြေဆေးတွေလည်း ကုန်တဲ့အထိ ကပ်ရောဂါကဆိုးရွားနေခဲ့ပြီး ကြမ်းတမ်းလှတဲ့ နှင်းမုန်တိုင်းတွေနဲ့ ရာသီဥတုကြောင့် အခြားမြိုကနေ ဆေးတွေပိုဖိုကလည်း မဖြစ်နိုင်တော့ဘဲ ခွေးလိမ္မာလေးတွေဆွဲတဲ့ စွပ်ဖားလှည်းကသာ ဖြေဆေးသယ်ယူဖို တစ်ခုတည်းသော မျှော်လင့်ချက်ဖြစ်နေခဲ့ပါတယ်။ ဒါကြောင့် ပြိုင်ပွဲပြုလုပ်ပြီး မြိုထဲက အပြေးအမြန်ဆုံး ခွေးတွေကိုရွေးချယ်ကာ နီနားနားမြိုမှာ ရောဂါဖြေဆေးတွေ သွားယူစေခဲ့ပါတယ်။ နီနားနားက နေ နုမ်းကို ရောဂါဖြေဆေးတွေကို သယ်ဆောင်လာပေးတဲ့ ပွဲဟာ 1925 Serum Run to Nome ရယ်လို ကျော်ကြားပါတယ်။
ဘော်တို ဟာ ဝံပုလွေသွေးနှောတဲ့ ခွေးလေး ဖြစ်တာကြောင့် အားလုံးက ဝိုင်းပယ်ထားပေမယ့် အဲဒီ ခွေးပြိုင်ပွဲကို မဖြစ်မနေ ဝင်ပြိုင်ခဲ့တဲ့အခါ​ အပယ်ခံ ခွေးလေး ဘော်တိုဟာ ပြိုင်ပွဲမှာ အနိုင်ရပါ့မလားဆိုတာ ကြည့်ရှူကြည့်လိုက်ပါအုံးနော်။
#movie

image
50 w - Translate

နေ့ရက်တိုင်း ဘာလေးပဲဝတ်ဝတ် မိမိကိုယ်ကိုယ် ယုံကြည်မှုအပြည့်နဲ့ လှနေချင်ရင် တင်/ရင် ပိုကိတ်ပြီး ပိုမိမိုက်နေဖို့ Herbal Cream လေးနေ့တိုင်းလိမ်းကြည့်နော် 💗
အမိုက်စားရလဒ်ကို အချိန်တိုအတွင်း ရစေမှာမို့ ကျေနပ်သွားစေရမယ်💁
ပိုပိုပြီး လှစေမဲ့ Herbal Cream လေးက Thai FDA နဲ့ အခြားနိုင်ငံတကာ အသိအမှတ်ပြု Certificate များလည်း ရရှိထားပြီးသားမလို့ ယုံကြည်စိတ်ချစွာ သုံးစွဲနိုင်ပါတယ်။
တင်သား၊ ရင်သားတစ်ဝိုက်ကို နေ့တိုင်းပုံမှန်လိမ်းပေးရုံနဲ့ သွေးလည်ပတ်မှုကောင်းပြီး ကြီးထွားဖွံ့ဖြိုးလာစေမှာ အသေအချာပါ။
🦋 ရင်ခုန်စရာ ဆွဲဆောင်မှုအပြည့်နဲ့ ပိုလှ ပိုကျန်းမာဖို့ အခုပဲ Herbal Cream ကို သုံးလိုက်တော့နော်။
#herbalcream #dailyneed

image

ကိုရီးယားရောက် မြန်မာနိုင်ငံသား ကျောင်းသား/ကျောင်းသူများ ပညာသင်ဆုလျှောက်ထားနိုင်ကြောင်း မြန်မာသံရုံးအသိပေး

ဇန်နဝါရီ ၆

ကိုရီးယားသမ္မတနိုင်ငံရှိ တက္ကသိုလ်တစ်ခုခုတွင် ဘွဲ့ကြို၊ မဟာဘွဲ့နှင့် ဒေါက်တာဘွဲ့ တက်ရောက်ခွင့်ရရှိထားပြီး ကျောင်းလခနှင့် နေထိုင်စရိတ်အခက်အခဲရှိနေသည့် မြန်မာနိုင်ငံသား ကျောင်းသား/ကျောင်းသူများအနေဖြင့် Global Elim Foundation မှပေးအပ်မည့် ပညာသင်ဆုကို လျှောက်ထားနိုင်ကြောင်း ဆိုးလ်မြို့ရှိ မြန်မာသံရုံးက အသိပေးထုတ်ပြန်ထားသည်။

အဆိုပါ ပညာသင်ဆုကိုပေးအပ်ရာတွင် ကိုရီးယားဘာသာစကားသင်တန်းတက်ရောက်နေသူများ ပါဝင်မည်မဟုတ်ဘဲ သတ်မှတ်ထားသည့် အရည်အချင်းနှင့် ကိုက်ညီသော မြန်မာနိုင်ငံသား ကျောင်းသား/ကျောင်းသူ (၂) ဦးကိုသာ Global Elim Foundation Scholarship (GEFS) ပညာသင်ဆုကို စိစစ်ရွေးချယ် ပေးအပ်မည်ဖြစ်ကြောင်း သိရသည်။

လျှောက်ထားလိုသူများအနေဖြင့် လိုအပ်သည့် စာရွက်စာတမ်း/အထောက်အထားများကို ပြည့်စုံစွာ ဖြည့်စွက်၍ ဇန်နဝါရီ ၂၃ ရက်၊ (၁၆:၀၀) နာရီ နောက်ဆုံးထား၍ Myanmar Embassy, Hannam-daero 28-gil 12, Yongsan-gu, Seoul, 04418 3 သို့ လူကိုယ်တိုင်လာရောက်၍သော်လည်းကောင်း၊ စာတိုက်မှတစ်ဆင့် သတ်မှတ်ချိန်အမီ အရောက်ပေးပို့၍သော်လည်းကောင်း၊ mentoringcenter global@gmail.com သို့ ပေးပို့၍သော်လည်းကောင်း လျှောက်ထားနိုင်ကြောင်းနှင့် သတ်မှတ်ရက်ထက်ကျော်လွန်ပြီးမှ ရောက်ရှိလာသည့် လျှောက်လွှာများအား လက်ခံ စဉ်းစားပေးမည် မဟုတ်ကြောင်းလည်း အသိပေးကြေညာထားသည်။

#centralnewsnaypyitaw

50 w - Translate

Daisies 🧡

#flowers

image
50 w - Translate

Daisies 🧡

#flowers

image
50 w - Translate

Daisies 🧡

#flowers

image
50 w - Translate

Daisies 🧡

#flowers

image
image
image

ထိုးမုန့် နှင့် ဟာလဝါ ကြိုက်သူများအတွက် အရမ်းလွယ်တဲ့ ထိုးမုန့်/ဟာလဝါ ပြုလုပ်နည်းလေးပါ 😋
1 ထိုးမုန့် စိမ့်စိမ့်လေး
================
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ကောက်ညှင်းမှုန့် - 200g
သကြားဖြူ - 50g
ဆီ - 50g
ထောပတ် - 200g
ဘိန်းစေ့ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က်
မြေပဲလှော် - အစေ့ ၂၀ခန့်
အုန်းနို့ - 200ml
ရေ - 50ml
အုန်းသီးမှုန့် - လက်ဖက်ရည် အကြမ်းပန်းကန် တလုံး
ဆီ - လက်ဖက်ရည် အကြမ်းပန်းကန် တလုံး (အုန်းသီးမှုန့်ကြော်ရန်)
ပြုလုပ်ပုံ
အရင်ဆုံး ရေနှင့်အုန်းနို့ကို ပူတယ်ဆိုရုံလေး အပူပေးလိုက်ပါ
ပူလာတာနဲ့ကောက်ညှင်းမှုန့်ကိုထည့်ပြီး သမသွားအောင် မွှေပေးပါ
နောက်ထပ်အိုးတလုံးနှင့် ဆီနှင့် ထောပတ်ကို အပူပေးပြီး ထောပတ်ပျော်အောင် မွှေပေးပါ
ထောပတ်ပျော်လာတာနဲ့ ကောက်ညှင်းအိုးထဲထည့်ပြီး မွှေပေးပါ
မွှေနေစဉ် အဆက်မပြတ်မွှေပေးပြီး သကြားကို ထည့်မွှေပေးပါ
လက်အားသန်သန်နှင့် ၁၀မိနစ်လောက်မွှေပေးပြီး မုန့်သားကြည်လာတာနဲ့ ဘိန်းစေ့နှင့် မြေပဲကို ထည့်မွှေပေးပါ
မုန့်သားလဲကြည်ပြီး ဘိန်းစေ့နှင့် မြေပဲလဲ သမသွားတာနဲ့ ထောပတ်ဆီများလဲ ပြန်ထွက်လာပါလိမ့်မယ်
မုန့်ဗန်းတခုထဲပြောင်းထည့်ကာ ဆီများပါထည့်ပြီး အအေးခံထားပါ
နှစ်ရက် သုံးရက် ကြာရင်တော့ ကောက်ညှင်းတို့ ထုံးစံအတိုင်း မာသွားတတ်တဲ့အတွက် မိုက်ခရိုဝေ့ထဲမှာ ၃မိနစ်လောက် အပူပေးပြီးမှ စားသုံးပါ။
အုန်းသီးကြော်ပုံ
ဆီကို အပူပေးလိုက်ပါ ဆီပူလာတာနဲ့ အုန်းသီးဖတ်များကို ထည့်ကြော်ပေးပါ
အုန်းသီးဖတ်များ ရွှေဝါရောင် သန်းလာတာနဲ့ ဆယ်ပြီးဆီစစ်ထားပါ
ဆီစစ်ပြီး အေးသွားတာနဲ့ အအေးခံထားသော ထိုးမုန့်အပေါ်မှာ ဖြူးပြီးစားသုံးနိုင်ပါပြီ။
2 ပုသိမ် ဟာလဝါ (အလွယ်နည်း)
==========================
(လက်ညောင်းတာ တ၀က်ကျော်ကျော်လောက်သက်သာတဲ့နည်း)
ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ (ဗန်း အသေး ၁ ဗန်းစာ)
၁။ ကောက်ညှင်းမှုန့်- ၃ ခွက်
၂။ ရေ - ၄ ခွက်
၃။ အုံးနို့- ၁ ဗူး (400 ml)
၄။ နွားနို့- အုံးနို့နှင့် ဆတူ (အုံးနို့ထည့်ပြီး အဲ့ဒီသံဗူးနဲ့နွားနို့ကို ချိန်ထည့်ပါ။)
၅။ ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ၀က်
၆။ သကြား - ၁ ခွက်
၇။ ညောင်စေးကျအောင် ကျိုထားသော ကြံသကာရည် - ၁ ခွက်
၈။ ဆီ - ခွက် တ ၀က် (သို့) ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း
၉။ အရည်ပျော်နေသော ထောပတ် - ခွက်လေးပုံ သုံးပုံ (သို့) ထမင်းစားဇွန်း ၁၂ ဇွန်း
၁၀။ ဘိန်းစေ့- ခွက် လေးပုံ တ ပုံ (သို့) ထမင်းစားဇွန်း လေးဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ထမင်းပေါင်းအိုးထဲကို ကောက်ညှင်းမှုန့်၊ရေ နှင့် ဆားကို ထည့်ရ်ျ ကောက်ညှင်းမှုန့်ကို အရည်ဖျော်ပါ။ ထို့နောက် ထမင်းချက်သလို ချက်ပါ။
၂။ ကျက်လျှင် ထမင်းပေါင်းအိုးထဲသို့အုံးနို့၊နွားနို့၊ ကြံသကာရည်၊ဆီ၊ ထောပတ်၊သကြားတို့ကို ထည့်ရ်ျ သမအောင်မွှေ ပြီး နောက်တခေါက် ထပ်ချက်ပါ။
၃။ ဒုတိယတခါကျက်လျှင် မကပ်သော ဒယ်အိုးထဲသို့ပြောင်းရ်ျ မီးဖိုပေါ် တင်ပါ။ ဘိန်းစေ့ထည့်ပြီး ဆီပြန်လာသည်အထိ မွှေပါ။ (၁၅ မိနစ်ခန့်မွှေ၇ပါတယ်။)
၄။ ဆီပြန်လာလျှင် အအေးခံပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
( ၁ ခွက် = 240ml = ၇ိုး၇ိုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)
#crd
#မြိန်မြိန်

image

အော် အေးအေးးး

image
50 w - Translate

၁၉၇၂ ခုနှစ်က ဓာတ်ပုံဆရာ နစ်ခ်ဒီဝုဖ် မှတ်တမ်းတင်ရိုက်ကူးခဲ့သော မြန်မာလုံမလေးတို့၏ ပုံရိပ်များ (ရန်ကုန်)
📸 Nick DeWolf
#oldburma
#ရှေးရှေးတုန်းကဗမာပြည်

image