ကိုယ့်မှာလည်း ကိုယ့်မာနနဲ့ကို ဆိုတဲ့အတွေးနဲ့မို့သာ
အတက်နိုင်ဆုံး အားတင်းပြီးပြုံးထားခဲ့တာပါ။
တကယ်တော့ မပိုင်တော့မှန်းလည်း သိတယ်
မဆိုင်တော့မှန်းလည်း သိတယ် ။
#နေညိုရောင်ခြည်

Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ကိုယ့်မှာလည်း ကိုယ့်မာနနဲ့ကို ဆိုတဲ့အတွေးနဲ့မို့သာ
အတက်နိုင်ဆုံး အားတင်းပြီးပြုံးထားခဲ့တာပါ။
တကယ်တော့ မပိုင်တော့မှန်းလည်း သိတယ်
မဆိုင်တော့မှန်းလည်း သိတယ် ။
#နေညိုရောင်ခြည်
လူစာရင်း တင်ခါနီး ခွင့်ယူ အမျိုးမျိုးအကြောင်းပြယူ
လိုအပ်လို့စာရွက်စာတမ်းလုပ်ခိုင်းသမျှကို မသိချင်ဆောင်နေ
😁
#kuukuu
ဆုံဖို့ကံပါလာရင် မဆုံချင်လည်း ဆုံရတယ် "
ဝေးဖို့ကံပါလာရင် မဝေးချင်လည်း ဝေးရတယ် "
ကိုယ့်သဘောဆန္ဒမပါလည်း
အရာရာက ဖြစ်ချိန်တန်ရင် ဖြစ်သွားရတာပဲ။
ကျွန်တော်တို့ချစ်တဲ့သူတွေကို အနားမှာနေပါဆိုပြီး အတင်းဆွဲထားလို့မရသလို တစ်ဖက်က အလိုမရှိတော့လို့ ထွက်သွားမယ်ဆိုလည်း တားခွင့်မရှိပါဘူး။
အချိန်တန်ရင် . . .
ကိုယ့်အနားက ထွက်ခွာသွားကြမယ့်သူတွေချည်းပါပဲ။ ဒါကြောင့်လည်း ကျန်နေခဲ့ရမယ်ဆိုတဲ့ အသိစိတ်လေးနဲ့ပဲ လူတွေကို ချစ်ဖြစ်တော့တယ်။
🎬 " 𝙻𝚞𝚌𝚊 // 𝚋𝚢 𝙾ak
အစာအိမ်နာတတ်မှန်းသိလို့ အိတ်ထဲမှာ အစာအိမ်ဆေးတစ်ကတ် အမြဲဆောင်ထားပေးတာဟာ ချစ်ခြင်းမေတ္တာပါ။
ဖိနပ်ပေါက်တတ်လို့ ဖိနပ်အသစ်ဝယ်တိုင်း ပလာစတာတစ်ထုပ်ဝယ်ထားပေးတာဟာလည်း ချစ်ခြင်းမေတ္တာပါပဲ။
အရိုးနုကြိုက်တတ်မှန်းသိလို့ ထမင်းဆိုင်က ချပေးတဲ့ ကြက်ရိုးပြုတ်ဟင်းရည်ထဲက အရိုးနုကို တမင် မစားဘဲ ရှောင်ပေးတာဟာ ချစ်ခြင်းမေတ္တာပါ။
ပြန်လာရင် ရေအေးအေးလေးသောက်ချင်တာသိလို့ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ အမြဲ ရေတစ်ဘူး ထည့်ထားပေးတာဟာလည်း ချစ်ခြင်းမေတ္တာပါပဲ။
လမ်းထိပ်က မုန့်ဆိုင်မှာ မင်းကြိုက်တဲ့မုန့်လေး ပြန်ရပြီလားလို့ အမြဲလိုက်ရှာမိတာဟာ ချစ်ခြင်းမေတ္တာပါ။
ညစျေးတန်းရောက်လို့ အင်္ကျီလှတာလေးတွေ တွေ့ရင်လည်း မင်းနဲ့ဆို လိုက်မယ်လို့ တွေးမိတာဟာ ချစ်ခြင်းမေတ္တာပါပဲ။
💭 || 5.10.2024
ပုဇွန်ပေါင်းလုပ်နည်းနှင့် အချဉ်ရည်ဖျော်နည်း
လုပ်နည်းကလွယ်လွယ်လေးရယ်
စျေးမှဝယ်လာတဲ့ပုဇွန်လေးတွေကို အမွှေးညှပ်
အီးထုတ်ပီး ရေစင်အောင်ဆေးမယ်
ခေါင်းမဖြုတ်ဘူးအခွံတွေမခွါဘူးနော်
ဒီတိုင်းရေစင်အောင်ဆေးပီး
ရေနွေးငွေ့ဖြင့်အချိန် 15min
လောက်ပေါင်းပါမယ် ပေါင်းပီးရင်
အရောင်လေးကပုံပါအတိုင်း
စားချင်စရာလေးပေါ့နော်
ညှီနံ့သက်သာချင်ရင် ပေါင်းတဲ့အခါ
ဆပါလင် ထည့်ပေါင်းလည်းရတယ်
အင်မတန်အရသာရှိပြီးစားလို့ကောင်းတဲ့
အချဉ်ရည်ဖျော်စပ်နည်းလေးပါ
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်သွန်ဖြူ/ငရုတ်သီးစိမ်းနုတ်နုတ်စင်း
Master ပဲငံပြာရည်အပျစ်/ဆား/ဟင်းချိုမှုန့်
သံပုရာသီး ၊ ရေသန့်အနည်းငယ်။
ပြုလုပ်နည်း
ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ငရုတ်သီးစိမ်းကိုနုတ်နုတ်စင်းပြီး
ပဲငံပြာရည်များများနဲ့ဆား/ဟင်းချိုမှုန့်ထည့်ကာ
နှံ့စပ်သွားအောင်မွှေပေးပါ။
ပဲငံပြာရည်မှာအချို/ငံအရသာရှိပြီးထားမို့
ဆားနဲ့ဟင်းချိုမှုန့်ကိုလျှော့ထည့်ပါ။
ရေသန့်အနည်းငယ်/သံပုရာသီးညှစ်ထည့်ကာ
ခပ်ပျစ်ပျစ်ပဲဖျော်ပါ။ကျဲရင်စားမကောင်းပါ။
သံပုရာသီးကိုချဉ်တယ်ဆိုရုံ
အနံ့လောက်ပဲထည့်ပါ။
အရမ်းချဉ်သွားရင်စားမကောင်းပါ။
ကြက်အချင်းတိုင်ချက်နည်း
===================
ကြက်အချင်းတိုင်လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်လေးတွေ ကုန်အသစ်ဝင်တာနဲ့ အချင်းတိုင်ဆီပြန်ဟင်းလေးချက်စားဖြစ်ပါတယ်၊ မဆလာအနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ စားကောင်းနေရောနော်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်အချင်းတိုင် ..၅၀သား
ကြက်သွန်နီ..၅လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ.. အမွှာကြီး ၄မွှာ
ငရုပ်ပု...၂ကျပ်သား..အစေ့ထုတ်ပြီးသား
မြေပဲဆီ..၁၀သား
ဆား ....ထမင်းစားဇွန်းဝက်
နနွင်းမှုန့်.. သင့်ရုံ
မဆလာ...လက်ဖက်ဇွန်း ၂ဇွန်း
ပြုလုပ်ပုံ အဆင့်ဆင့်
ပထမဦးစွာ ကြက်အချင်တိုင် ကို ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး၊ဆား ၊နနွင်း ၊ဟင်းခတ် ၊အရသာမှူန့်တို့ဖြင့်နယ်ထားပါ။
ငရုပ်ပုကိုရေစိမ်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ နီ ချင်း တို့နှင့်ညှက်နေအောင်ရောထောင်းထားပါ။
ချက်မည့်အိုးထဲ ဆီထည့်ကာ အပူပေးပြီး မဆလာ+ငရုပ်အနှစ်များထည့်ပါ။
မွှေးနေအောင်ဆီသတ်ပြီး ကြက်အချင်းတိုင် ထည့်ပါ။သမအောင်ကြော်ပြီး ရေသန့်အမြုပ်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ပြီးဆီရေခမ်း ဆီပြန်သည်ထိထားပါ။
ဆီပြန်လာပါက မီးပိတ်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။