Part_2
၂၄.၁.၂၀၂၅ ရက်နေ့ မြန်မာ့အလင်းနှင့် ကြေးမုံသတင်းစာပါ တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ...
#တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ
#crd

image

Part_2
၂၄.၁.၂၀၂၅ ရက်နေ့ မြန်မာ့အလင်းနှင့် ကြေးမုံသတင်းစာပါ တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ...
#တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ
#crd

image

Part_2
၂၄.၁.၂၀၂၅ ရက်နေ့ မြန်မာ့အလင်းနှင့် ကြေးမုံသတင်းစာပါ တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ...
#တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ
#crd

image

Part_2
၂၄.၁.၂၀၂၅ ရက်နေ့ မြန်မာ့အလင်းနှင့် ကြေးမုံသတင်းစာပါ တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ...
#တင်ဒါနှင့်လေလံကြော်ငြာများ
#crd

image
image
image
image
image
34 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

Fire sign မှာဆို Leo
Water Sign မှာဆို Pisces
Earth sign မှာဆို Virgo
Air Sign မှာဆို Aquarius

အရမ်းကောင်းလွန်းလို့ရွေးပေးနေတယ်မထင်နဲ့
ရှောင်ဖို့‌ရွေးပေးနေတာ😑

#lunatarot

34 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပုစွန်ထုပ်ဆီပြန်
°°°°°°°°°°°°°°

ပုစွန်ထုပ်.............၂၅ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ....... ...၁လုံး
ကြက်သွန်ဖြူ..........၅တက်
ခရမ်းချဉ်သီး...........၃လုံး
နံနံပင်..................အနည်းငယ်

ပုစွန်ထုပ်တွေကိုရေဆေးသန့်စင်ပြီးအခွံခွာ၊ခေါင်းချိုးပါ။အရသာအနည်းငယ်နယ်ပြီးနှပ်ထားပါ။

ကြက်သွန်နီ၊ဖြူ ကိုညှက်အောင်ထောင်းပါ။

ခရမ်းချဉ်သီး ကိုပါးပါးလှီးပါ။နံနံပင်ကိုသန့်စင်ထားပါ။

ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာဆီအနည်းငယ်ကိုအပူပေးပြီးထောင်းထားသောကြက်သွန်အရောကိုနနွင်းမှုန့်၊ငရုတ်စိမ်းမှုန့်အနည်းငယ်တို့ဖြင့်ဆီသတ်ပါ။

အနည်းငယ်နွမ်းလာလျှင်ခရမ်းချဉ်သီးတွေထည့်ပါ။

ပုစွန်ငံပြာရည်၊ဟင်းခတ်မှုန့်တို့ဖြင့်အရသာဖြည့်စွက်ပါ။

ခေတ္တအဖုံးအုပ်ထားပါ။ ဆီပြန်ပြီးအနှစ်ကျလာလျှင်အရသာနယ်ထားတဲ့ပုစွန်တွေထည့်ပါ။

ရေခမ်းပြီးဆီပြန်သည်အထိချက်ပါ။နံနံပင်လေးဖြင့်အလှဆင်ပေးပါ။
#crd

image

*မတူကွဲပြားခြင်း
တချို့ကိစ္စရပ်များတွင် အမြင်မတူခြင်း၊ တန်ဖိုးထားမှု မတူခြင်းများအတွက် အငြင်းပွားရတာတွေ ရှိသည့်တိုင် ဒီမိုကရေစီ အစိုးရများ၊ ဒီမိုကရေစီဓလေ့၌ ကျင့်သားရနေသည့် လူထုများအနေနှင့် မိမိတို့နှင့် ‘စိမ်း’နေသည့် အယူအဆများ အလေ့အထများကို ကိုယ်တိုင် မကျင့်သုံးသည့်တိုင် သူတစ်ပါး ကျင့်သုံးသည်ကိုကား သိမှတ်လက်ခံနိုင်ကြသော သဘောရှိပါသည်။
စင်စစ်၊ မတူသော လူစုများအကြား အမြင်မတူမှုများကို ဖြေရှင်းရာ၌ တစ်သမတ်တည်း ကျင့်သုံးနိုင်မည့် နည်းလမ်းမျိုး ရရှိဖို့ မလွယ်ပါ။ သို့သော် ဒီမိုကရေစီ ယဉ်ကျေးမှုများ ဖြစ်သည့် မတူသော အယူအဆများကို သည်းခံနိုင်မှု၊ ဆွေးနွေးငြင်းခုံမှု၊ အပေးအယူ အလျှော့အတင်းပြုရန် ဝန်မလေးမှု စသည်တို့အားဖြင့် အသင့်တော် အကောင်းမွန်ဆုံး အဖြေများ ရရှိကာ အများစုအုပ်စိုးမှုနှင့် လူနည်းစုရပိုင်ခွင့်တို့ ဒွန်တွဲ တည်ရှိသည့် လွတ်လပ်ပွင့်လင်းသော ဒီမိုကရေစီ လူ့အဖွဲ့အစည်းများ ထွန်းကားရှင်သန် နိုင်ကြပေသည်။

34 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဒုက္ခသစ္စာက ခန္ဓာမှာပဲရှိတယ်

image
34 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ခြစ်ခြစ်တောက်ပူနေတဲ့ နေဟာ...
"ကိုယ်" သန်လျင်တံတားအပေါ်ရောက်မှ
မိုးတွေ သဲကြီးမဲကြီးထရွာနေတယ် "မေ"ရယ်။
"မေ"ပြောဖူးတဲ့ တစ်ယောက်ထဲပေါ်
အငြိုးကြီးစွာရွာချတတ်တဲ့ ကွက်ကြားမိုးဆိုတာဒါဖြစ်မယ်။
#as

34 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🌲ရှမ်းတိုဟူးသုပ်🌲
မလုပ်စားဖြစ်တာ အလွန်ကြာနေဘီ.. ခုနေများ တိုဟူးအိတုန်ကို အရည်ချိုစပ်လေး နဲ့ ခပ်ခပ်ပီး စားလိုက်ရရင်...
ပြုလုပ်နည်း
၁. ကြက်သွန်ဖြူထောင်းပြီး ရှာလကာရည်နဲ့ စိမ်ထားပါ၊ (ချဉ်ဆော်ကားသီးခြောက်ကို ရေနွေးစိမ်ပီး သုံးနိုင်ပါသည်)
၂. ငရုတ်သီး အကြမ်းဖတ်ကို ကြော်ထားပါ၊
၃. မြေပဲဆံလေးစိတ်ကွဲထောင်းထားပါ၊
၄. နှမ်းလှော်ထဲကို ဆီပူလေး လောင်းချထားပါ။
၅. ကြက်သွန်ဖြူကြော်ကို မညက်တညက်ထောင်းပြီး ဆီသတ်ထားတဲ့ ဆီပူလေးအုပ်လိုက်ပါ၊
၆. ထန်းလျှက်(သို့) palm sugar ကို မပြစ်မကျဲ ကြိုထားပါ၊
၇. နံနံပင်လေးလှီးထားပါ၊
၈. ပဲငံပြာရည် အကြည် ပဲငံပြာရည် အပျစ်
၉. ဆား တို့ကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ၊
တိုဖူးကို အတုံးကြီးကြီးတုံးလေ့ရှိပါတယ်၊ သုံးဆောင်မည့် ပန်းကန်လုံး ထဲတွင် တိုဖူးတုံးထည့်၊ အထက်ပါ အဆာပလာတွေထည့်ပြီး ဖွဖွလေးနယ်စားရပါတယ်၊ ရှမ်းမြှစ် ခြောက်ကလေးများရနိုင်ပါက ရေနွေး စိမ်ထားပီး ထည့်သုပ်နိုင်ပါသည်။
တိုဟူးကြိုနည်း
ရှမ်းတိုဟူးလို တုန်တုန်လေး ဖြစ်အောင် ကြိုမယ် ဆိုရင် ကုလားပဲမှုန့် အစိမ်း သို့ မဟုတ် တိုဟူးမှုန့်ကို ၄-၆ နာရီ ရေစိမ်ပါ၊ အပေါ်ယံ အရည်ကြည်များကို ဖယ်ထုတ်ပစ်ပီး အောက်တွင် ကျန်နေသော အနှစ်များဖြင့် သာ ကြိုရပါသည်။ အခု လုပ်ထားတဲ့ တိုဟူးကို “ မလှိုင် မြို့က တိုဟူးမှုန့်” နဲ့ လုပ်ထားပါတယ်..မိမိသုံးသော ကုလားပဲအစိမ်းမှုန့် သို့မဟုတ် တိုဟူးမှုန့် အမျိုး အစား အပေါ်မူတည်ပီး ထည့်ရသော ရေ အချိုး အစား အနည်းငယ် ကွာနိုင်ပါတယ်.
1. တိုဟူးမှုန့် ၁၉၀ ဂရမ် ကို ရေ ၁၀၀၀ မီလီလီတာဖြင့် ၆ နာရီ စိမ်ပါသည်၊
2. အပေါ်ရေ ၈၀၀ မီလီလီတာကို ဖယ်ပြစ်ပါသည်။
3. ရိုးရိုးရေ ၁၀၀၀ မီလီလီတာကို ပူလာရုံလေး ကြိုပါသည်၊
4. နနွင်း၊ ဆား အနည်းငယ်နှင့် ထန်းလျှက် တခဲ ထည့်ပါသည်၊ ( တန်းလျှက်သုံးရကောင်းမှန်း ညီမလေး ဆိုဖီယာ ထံမှ သိရပါသည်)
5. ကျန်နေသော တိုဟူး အနှစ်များကို သမအောင်မွှေပေးရင်း တည်ထားတဲ့ ရေပူထဲ ထည့်မွှေပါသည်၊ တိုဟူးခဲလာသည့် အထိ အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေရပါသည်၊ တိုဟူးမှုန့်ရည် စထည့်ချိန်မှ ချ သည့် အထိ ၁၅ မိနစ် ကြိုပါသည်..။
6. အချိန်စေ့ပီး တိုဟူးရည် ပြစ်ခဲလာလျှင် ဗန်းထဲတွင် အအေးခံ ပီး လိုရာပုံလှီးကာ အထက်ဖော်ပြပါ အဆာ များထည့်ပီးတာနဲ့ ချိုချဉ်စပ်မွှေး အရည်ရွှဲရွှဲ ရှမ်းတိုဖူးသုပ်လေး သုံးဆောင်ရန် အသင့်ဖြစ်ပါပီ။
၁၆၀ ဂရမ် = ၁၀ ဆယ်သားခန့်
၁၀၀၀ မီလီလီတာ ရေသန့်ဗူးကိုသုံးပီး ခန့်မှန်းပါ
Credit

image