Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
မိုးရာသီအတွက် ကြက်သောက်စမ်း ပူပူစပ်စပ်မွှေးမွှေးလေး 😍
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
✅ မြန်မာကြက် တစ်ကောင်
✅ စပါးလင်
✅ ရှမ်းနံနံ (အမြစ်ပါယူမည်)
✅ မြန်မာနံနံ (အမြစ်ပါယူမည်)
✅ ကြက်သွန်ဖြူ အနည်းငယ်
✅ ပတဲကော (လက် ၃ ဆစ်)
✅ ငရုတ်သီးစိမ်း (ထောင်းထားပါ)
✅ မြန်မာပင်စိမ်း
✅ ရှောက်ဘီလူးရွက် (မထည့်လဲရသည်)
✅ ငရုတ်ကောင်း
✅ မန်ကျည်းသီး (ရေနွေးဖြင့်စိမ်ထားပါ)
ပြုလုပ်နည်း
1. ကြက်သွန်ဖြူ၊ ပတဲကော တို့ကိုထောင်း၊ စပါးလင်ကို မထူမပါးလှီး၊ ရှမ်းနံနံနဲ့မြန်မာနံနံအမြစ်တို့ကို ရေစင်အောင်ဆေးထားပါ။
2. ထို့နောက် ဆီအနည်းငယ်ထည့်၊ နနွင်းထည့်ပြီးလျှင် နံပါတ် (၁) မှအားလုံးကိုရောပြီးဆီသတ်ပါ။
3. မွှေးလာလျှင် အရောင်တင်မှုန့်အနည်းငယ်ထည့်၊ အစိမ်းနံ့ပျောက်သွားလျှင် ကြက်သားထည့်ပြီး လုံးချက်ပါ။
4. ထို့နောက် ငံပြာရည်၊ ဆား၊ ရေနွေးထည့်ပြီး ကြက်သားနူးတဲ့အထိတည်ပါ။
5. အရည်သောက်အခြေအနေရပြီး ကြက်သားနူးသွားလျှင် မန်ကျည်းသီးရည်ထည့်ပါ။
6. ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ အငံအချည်အရသာရသွားပြီဆိုလျှင် ထောင်းထားတဲ့ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ အဆင်သင့်ရေဆေးထားတဲ့ ပင်စိမ်း၊ နံနံပင်၊ ရှမ်းနံနံ၊ ရှောက်ဘီလူး တို့ကိုထည့်အုပ်ပြီး မီးပိတ်လိုက်ပါ။
7. ပူပူစပ်စပ်လေးကို နှစ်သက်လျှင် ငရုတ်ကောင်းလေးထည့်လိုက်ပါ။
❗️ကျမကတော့ ဒီကြက်သောက်စမ်းကို ငရုတ်သီးစိမ်းငပိထောင်းကောင်းကောင်းလေးနဲ့ ထမင်းပူပူမှာ အားရပါးရနယ်စားလိုက်တာဘဲ။
ပုဇွန်မာဆလာ (Prawn Masala)
ပုဇွန်ကို အကောင်လိုက် ရေအရင်ဆေးပါ။ ပြီးလျှင် အမြီးဖျားညှပ် ခေါင်းညှပ် သွားထုတ် ပြီးလျှင် အခွံမခွာဘဲ အခွံနှင့်အတူ ကျောခွဲပြီး အညစ်အကြေးထုတ်ကာ ရေဖွဖွဆေးပါ။ ပြီးလျှင် ပုဇွန်ကို ဆား နှင့် အရသာမှုန့် နယ်ကာ ၁၅ မိနစ်ခန့်နှပ်ထားပါ။
ကြက်သွန်နီ+ ကြက်သွန်ဖြူ+ ဂျင်း + ငြုပ်သီးအပွခြောက် ရောထောင်းပါ။ မန်ကျည်းသီမှည့်ကို ရေနွေးစိမ်ထားပါ။ ကြက်ဥတစ်လုံးကို ခေါက်ထားပါ။ ရှမ်းနံနံ နှင့် ဟင်းရွက်မာဆလာ ကို အဆင်သင့်ပြင်ထားပါ။
အိုးထဲတွင် ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ဆီပူလာလျှင် ထောင်းထားသော ငြုပ်သီးကို ထည့်ပါ။ မွှေးလာလျှင် မာဆလာ ထည့်ဆီသတ်ပါ။ ပြီးလျှင် ရေနွေးနည်းနည်းထည့်၍ အနှစ်ဖြစ်အောင်ချက် ပါ။ အနှစ်ထဲ အရသာ တခါတည်း ပြင်ပါ ဆား+အရသာ မှုန့်လိုသလိုထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် ပုဇွန်ထည့်ပါ။ ပုဇွန် မကျက်တကျက်တွင် မန်ကျည်းသီးမှည့်အနှစ်ရည်ကို ထည့်ပါ။ ဆူလာလျှင် ခေါက်ထားသော ကြက်ဥထည့်ပါ။ ကြက်ဥနှစ် မန်ကျည်းနှစ် လိပ်စပြုလျှင် ရှမ်းနံနံအုပ်ပါ။
ပုဇွန်မာဆလာချက်ရပါပြီ!
ဧရာမဘီလူးကြီးတိုနယ်မြေကို လူပိစိလေး ရောက်ရှိသွားသောအခါ..
Jack The Giant Slayer ( 2013 )
အညွှန်း* 🔽🔽🔽
ဒီရုပ်ရှင်ဟာ ၂၀၁၃ ခုနှစ်မှာ မူရင်းအင်္ဂလိပ် ဝတ္ထုဖြစ်တဲ့ Jack the giant Killer နဲ့ Jack and the Beanstalk ဆိုတဲ့စာအုပ်နှစ်အုပ်ကို အခြေခံပြီး ရိုက်ကူးထားတဲ့ရုပ်ရှင်ပါ။
ကောင်းကင်နဲ့ မြေကြီးအကြားက ဂွမ်တူဝါ ဆိုတဲ့ နယ်မြေတစ်ခုမှာ ဧရာမလူသန်ကြီးတွေနေကြပါတယ်။ လူပြည်က ဘုန်းတော်ကြီးတွေဟာ ဘုရားသခင်နဲ့ဆက်သွယ်နိုင်ဖို မှော်ပညာနဲ့ပြုလုပ်ထားတဲ့ ပဲစေ့တွေကိုမြေပြင်မှာစိုက်လိုက်ရာက ပေါက်လာတဲ့အပင်ကြီးတွေဟာ ထိုအကောင်ကြီးတွေ နေထိုင်ရာတိုင်းပြည်ကိုတည့်တည့်ရောက်သွားပါတယ်။
အဲဒီမှာ သူတိုတွေ့လိုက်ရတာက ငြိမ်းချမ်းတဲ့ကာင်းကင်ဘုံမဟုတ်ပဲ သွေးဆာနေတဲ့လူသန်ကြီးတွေဖြစ်လိုနေပါတယ်။ ဒီလိုနဲ့ အပင်ကြီးတွေကနေတဆင့် လူ့ပြည်ကိုဆင်းသက်လာပြီး လူသားတွေကို ရ!က်စ!က်ကြ!မ်းကြု!တ်စွာစားသောက်ကြတဲ့ လူသန်ကြီးတွေကိုတားဆီးဖို သူတိုနှလုံးသားနဲ့လုပ်ထားတဲ့ သရဖူတစ်ခုကို ဘုရင်ကြီးအဲရစ်ကပြုလုပ်ခဲ့ပြီး လူသန်ကြီးတွေကို နေရင်းအရပ်ကိုပြန်ပိုနိုင်ခဲ့ပါတယ်။
ချန်နယ်ကို အရင် join ပါ🔽🔽🔽
https://t.me/+swXuvnS-RhBiZWU1
ဇာတ်ကားကြည့်ရန် 🔽🔽🔽
https://t.me/c/2538243892/85