26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးကြင်းပေါင်း
ငါးကြင်း ၅၀သား
စပါးလင် ၂ပင်
ဂျင်း လက် ၁ဆစ်
ဗီနီကာ ၄ဇွန်း
ကြက်သွန်ဖြူ ၆မွှာ
ကြက်သွန်နီ ၄လုံး
ခရမ်းချဉ်သီး ၆လုံး
နံနံပင် အနည်းငယ်
ငံပြာရည် ။
နနွင်း ။
ငရုတ်ပုထောင်း ။
သကြား(သို့)အချိုမှုန့် ။
ငါးကြင်းကိုရေဆေး ရေစစ်ပြီး ဆား၊နနွင်းနယ်ပြီးနှပ်ထားပါ။ပြီးရင်
pressurecookerထဲသို့စပါးလင်အပေါ်ပိုင်းကိုဖြတ်စည်းပြီးအောက်ကခင်း၍အပေါ်ကငါးတင်ပါ။စပါးလင်၁ချောင်းကိုထုထည့်ပါ။ဂျင်း၂ပြား၊ကြက်သွန်ဖြူ၂မွှာ၊ငံပြာရည်၊ဗီနီကာ၊ရေနို့ဆီဘူး၃ဘူးထည့်၍မီးအနေတော်ဖြင့်၁နာရီခန့်ပြုတ်ပါ။ရလျှင်အရိုးကိုကိုင်ကြည့်ပြီးနူးလျှင်ရပါပြီ။မနူးသေးလျှင်ရေထပ်ထည့်၍တည်ပါ။
ဆီထည့်ပါ။ကြက်သွန်နီ၃လုံး၊ကြက်သွန်ဖြူ၄မွှာ၊ဂျင်း၁ပြား၊စပါးလင်ပါးပါး၂ပြား၊ကိုနနွင်းငရုတ်ပုထောင်းနှင့်ဆီသတ်ပါ။ခရမ်းချဉ်သီး၄လုံးပါးပါးလှီးထည့်ပါ။အနည်းငယ်နွမ်းသွားလျှင်အအေးခံ၍ဆီစစ်ပြီးblenderထဲ၍ကြိတ်ပါ။(သို့)ရေထည့်ပြီးအနှစ်ကျအောင်လုပ်လဲရပါတယ်။အိုးထဲသို့ပြန်ထည့်ပြီးရေအနည်းငယ်ထည့်ပါ။မဆလာ၊ငံပြာရည်၊သကြားအချိုမှုန့်ထည့်ပါ။ဆီပြန်လာလျှင်ငါးထည့်ပြီးအောက်မကပ်ရုံမွှေပါ။ငါးပြုတ်တုန်းကပိုတဲ့ရေထည့်ပါ။အရမ်းမမွှေပဲအောက်မကပ်ရုံ မွှေပါ။ကြက်သွန်နီ၊ခရမ်းချဉ်သီးအကွင်းလှီး၍ထည့်ပါ။ရေခမ်း ဆီပြန်လျှင် နံနံပင်အုပ်၍ရပါပြီ။

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

🔶 ပဲပြားဟင်း ( သက်သတ်လွတ် )
*******************************
ကြက်သွန်ဖြူ/ နီ/ ငရုတ်သီး အစိမ်းမှုန့်/ နနွင်း ဆီသတ်ပါ။
ရွလာရင် ခရမ်းချဉ်သီးထည့်၍ လိတ်နေအောင် ဆီသတ်ပါ။
ကြော်ထားတဲ့ ပဲပြားထည့်ပါ။
ရေနွေး အနည်းငယ် ထည့်ပါ။
ဟင်းချိုမှုန့်, ဆား ( သို့မဟုတ် ) ငံပြာရည် ထည့်ပါ။
အိုးချခါနီး နံနံပင်, ငရုတ်သီးစိမ်းလေး
အုပ်ပါ။

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဆွေဇင်ရဲ့ အကြိုက်ဆုံး

ခရမ်းသီးအစာသွပ်/ခရမ်းသီးနှပ်

ခရမ်းသီးကို လေးခြမ်းခွဲပြီဆားရည်စိမ်နဲ့စိမ်ထားပါ

ကြက်သွန်နီ ..၁ ကြက်သွန်ဖြူ...၅မွှာ

နနွင်းမှုန့်...အနည်းငယ်
ငရုပ်သီးအစိမ်းမှုန့်...အနည်းငယ်
ဆား....အနည်းငယ်
အချိုမှုန့်...အနည်းငယ်
ပုဇွန်ခြောက်...လက်တဆုပ်စာ ရေဆေး
ငါးပိ ..အနည်းငယ် တို့ကို ညက်အောင် ထောင်းထားပါ
ဒယ်အိုးထဲဆီထည့် ဆီပူလာရင်
ထောင်းထားတာထည့်မွှေ
အနံ့မွှေးအောင် ကြော်
ပြီရင် ကြော်ထားတဲ့အစာကို ဇွန်းနဲ့ ခပ် ခရမ်း
သီးမှာ
အစာသိပ်ပြီးဒယ်အိုးထဲ စီထည့်​ထားပါ

ဆုံဆေးရည်ကို လောင်းထည့်ပြီ တည်ထားပါ
ရေခန်းရင် ရေနည်းနည်းထည့် ခရမ်းသီးကို ဇွန်းနဲ့ တဖက်လှန်ပေး ရေခန်းရင် ရေ ထည့်လိုက်
ခရမ်းသီးနူးတဲ့အထိ တည်ထားပါ
အရသာမြည်း လိုအပ်ရင် ငံပြာရည်ထည့်
ခရမ်းသီးနှပ်/ခရမ်းသီးအစာသွပ် ရပါပြီးနော်
ဆွေဇင်ချက်နည်းအတိုင်းဆို မန်ကျီးသီးမှည့်ရည် နည်းနည်းထည့်ပြီ ထပ်တည်လိုက်တယ် အရည်ခန်းရင် ငရုပ်သီးစိမ်း
မဆလာဖြူး ရှမ်းနံနံပင်နဲ့အုပ် 😋😋
အနံ့လေးမွှေးနေရော ရနေပါပြီနော်
အရသာရှယ်ကောင်းတဲ့ ခရမ်းသီးအစာသွပ်/ခရမ်းသီးနှပ်လေးစားလို့ရပါပြီလို့
🌿 ဆွေဇင် 🌿

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကျန်းမာရေးနဲ့ကိုက်ညီပြီး အရသာရှိတဲ့အသီးရွက်
ဟင်းချက်နည်း (

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကျန်းမာရေးနဲ့ကိုက်ညီပြီး အရသာရှိတဲ့အသီးရွက်
ဟင်းချက်နည်း (

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကျန်းမာရေးနဲ့ကိုက်ညီပြီး အရသာရှိတဲ့အသီးရွက်
ဟင်းချက်နည်း (

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကျန်းမာရေးနဲ့ကိုက်ညီပြီး အရသာရှိတဲ့အသီးရွက်
ဟင်းချက်နည်း (

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကျန်းမာရေးနဲ့ကိုက်ညီပြီး အရသာရှိတဲ့အသီးရွက်
ဟင်းချက်နည်း (

image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကျန်းမာရေးနဲ့ကိုက်ညီပြီး အရသာရှိတဲ့အသီးရွက်
ဟင်းချက်နည်း (

image
image
image
image
image
26 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။ - Youtube

အမှတ်မထင်ရိုက်ကူးမိတဲ့ ပရလောကသား‌တွေ့ ခြောက်လှန့်တဲ့ အဖြစ်ဆိုးများ!!! (Real Or Fake ?)