1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

တစ်ရပ်ကွက်လုံးပူနေမယ်ထင်လို့...🙃

image
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ပဲခူးမြို့ ကျိုက်ပွန်ဘုရားကြီး 🙏🙏🙏

Photo - Sann Htun

image
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

လက်ထပ်လက်စွပ်ကို လက်သူကြွယ်မှာ ဝတ်ဆင်ရခြင်းရဲ့ အကြောင်းရင်း

လက်ထပ်လက်စွပ်ကို လက်သူကြွယ်မှာ ဝတ်ဆင်ရတာနဲ့ ပက်သက်ပြီး အလွန်ကောင်းမွန်တဲ့ တရုတ်လူမျိုးတွေရဲ့ ဆိုရိုးတစ်ခုရှိပါတယ်။ အဲဒီဆိုရိုးအရ လူတစ်ယောက်ရဲ့ လက်ချောင်းတွေမှာ အဓိပ္ပာယ်တစ်ခုစီ ရှိနေပါတယ်။

လက်မ မိဘကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်ညိုး မွေးချင်း မောင်နှမတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်ခလယ် မိမိကိုယ်ကိုယ် ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်သူကြွယ် ဘဝ လက်တွဲဖော်ကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။

လက်သန်း မိမိမွေးလာတဲ့ သားသမီးတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်

ဆိုလိုချင်တာကတော့ -(က) ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်း မိမိရဲ့ လက်တွေကို ထိပ်ခြင်းဆိုင်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် လက်ခလယ်ကို ခေါက်ပါ။ လက်ခလယ်ကိုခေါက်ပြီး ကျောချင်းကပ်လိုက်ပါ။ ကျန်တဲ့လက်တွေကိုတော့ မခေါက်ပါနဲ့။ ကပ်ထားတဲ့ လက်မထိပ်တွေကို ခွာကြည့်ပါ။ ခွာလို့ ရပါလိမ့်မယ်။ ဘာလို့လဲဆိုရင် လက်မဆိုတာ မိဘကို ရည်ညွှန်းတာ ဖြစ်ပါတယ်။ တစ်နေ့ကျရင် မိဘဆိုတာ မိမိနဲ့ ခွဲခွာရမှာဖြစ်တာကို လက်မလေးတွေက သက်သေပြနေပါတယ်။

(ခ) လက်ညိုးဟာ မွေးချင်း မောင်နှမတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။ မွေးချင်းတွေဆိုတာ တစ်နေ့ကျရင် သူတို့ဟာ ကိုယ်ပိုင်မိသားစု၊ ကိုယ်ပိုင်ဘဝတွေကို လျှောက်လှမ်းကြရမှာ ဖြစ်တယ်။ ဒါကြောင့် သင့်လက်ညိုးတွေဟာလည်း ခွာကြည့်တဲ့အခါ ကွာသွားခြင်း ဖြစ်ပါတယ်။

(ဂ) လက်သန်းဆိုတာ မိမိရဲ့သားသမီးတွေကို ရည်ညွှန်းပါတယ်။ မိမိရဲ့သားသမီးတွေဆိုတာလည်း နောက်တစ်ချိန် မိမိနဲ့ အတူရှိနေမှာ မဟုတ်ပါဘူး။ ခွဲခွာရမယ့် လူတွေထဲမှာ ပါဝင်ပါတယ်။ လက်သန်းလေးတွေကို ခွာကြည့်လိုက်ပါ။

(ဃ) လက်ချောင်းထိပ်တွေ အားလုံး ခွာလို့ရပေမဲ့လည်း လက်သူကြွယ်ကတော့ ခွာလို့ မရပါဘူး။ လက်သူကြွယ်ဆိုတာ မိမိရဲ့ ဘဝကြင်ဖော်ကို ရည်ညွှန်းတာ ဖြစ်ပါတယ်။ တစ်သက်လုံး ကိုယ်နဲ့ အတူ အေးတူပူမျှ သေသည်ထိ နေရမယ့်သူလည်းဖြစ်ပါတယ်။ ဒါကြောင့် လက်သူကြွယ်မှာသာ လက်ထပ်လက်စွပ်ကို ဝတ်ဆင်ရခြင်း ဖြစ်ပါတယ်။

image
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

On a morning few are aware of...
"Alright. I understand. Let's schedule the interview for today."
A moment is captured of Aventurine with his guard down.

image
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကိုးရီးငါးအသားပြား ကြိုက်လား😁
လုပ်နည်း(၂)နည်းပါတယ်

ကိုရီးယား ငါးအသားပြား FISH CAKE

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ >>>

၁ - ပုဇွန်

၂ - ငါးဖယ်

၃ - ပြည်ကြီးငါး

၄ - ဂျင်း

၅ - ကြက်သွန်ဖြူ

၆ - ကြက်သွန်နီ

၇ - ဆီမွှေး

၈ - ငြုပ်ကောင်းမှုန့်

၉ - အရသာမှုန့်

၁၀ - ဆား

၁၁ - ယိုးဒယားငံပြာရည်အနည်းငယ်

၁၂ - ကွကျဥ

၁၃ - ဂျုံ

၁၄ - ပြောင်းကော်မှုန့်

၁၅ - ရေ

၁၆ - ငါးနီတူ

၁၇ - မုန်လာဥ

၁၈ - ပလပ်စတစ်

၁၉ - ဖက်အနည်းငယ်

၂၀ - တုတ်ချောင်း

ပြင်ဆင်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

ချက်ပြုတ်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

အရင်ဆုံး ပုဇွန်တစ်ဆယ်သား
ကြက်သွန်နီဥ တစ်လုံးနူတ်နူတ်စင်း
ကြက်သွန်ဖြူခြောက်မွှာကိုအရင်ကြိတ်ပါမယ်
ပြည်ကြီးငါး ငါးကျပ်သား ခန့်ပါထည့်ကြိတ်ရပါမယ်
သတိပြုရမှာက ချင်း ထည့်မကြိတ်ပါဘူးနော်

ကြိတ်ပီးရင် လတ်ဆတ်သော ငါးဖယ်ခြစ် ၁၅ကျပ်သား
ကိုဆက်ထည့်ပါ။

အရသာထည့်ပါမယ်
အသားမူန့် သကြား ငရုတ်ကောင်းမူန် teaဇွန်းတစ်ဇွန်း စီ
ဆီမွှေး အနည်းငယ်
ယိုးဒယား ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ် ကြက်ဥအကာ တစ်လုံးထည့်ပါ။

အရသာသမပြီဆိုရင်..ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့်ထည့်ပါမယ်ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့် ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းစီရေအကြမ်းပန်းကန်လုံးတစ်လုံးစာခန့်ထည့်ပါ

ငါးအူချောင်း ပုံသွင်းရန်အတွက် မီးဖိုချောင် သုံးပလတ်စတစ်ကို ပုံပါအတိုင်း. အပြား
ကြီးကြီးဖြန့်ပါ.ပြီးရင်စုတ်တံဖြင့်ဆီလိုက်ဆွတ်ပေးပါ။

အဲဒီ ပလပ်စတစ်ပေါ်ကို ငါးအသားကို ဇွန်လေးဖြင့် ဖြန့်ခင်းပြီး ညီနေအောင်ဖိပြားလိုက်ပါ ။ ငါးအသားပြးပေါ် ပလတ်စတစ်ပန်ထပ်ပြီး ပါးပါးပြားပြားဖြစ်အောင် လှိမ့်ပြီးဖြန့်ပါ ။

ငါးအသားလွှာများရလျင် ပေါင်းအိုးနဲ့ပေါင်းပါ ။ ပေါင်းတဲ့အခါ အောက်က ဖက် သို့မဟုတ် အလူမီနီယမ်ပြားခံပြီး ပေါင်းပါ ။ ပြီးလျင်တော့ တုတ်းထိုးရန် ပုံသွင်းလှီးဖြတ်ပြီး ငါးနီတူနဲ့ အုန်လာဥ ပြုတ် ဟင်းချိုရည်ဖြင့်လည်းကောင်း ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ဆော့ အမျိုးမျိုးဖြင့်လည်းကောင်း တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ ။

#creditsa PHO MHUU
ကိုရီးယား ငါးအသားပြား
နောက်တနည်းက

ဒီတခါ ကိုရီးယား ငါးအသားပြား( fish cake )🐟🐟🐟🍙🍣🍥🍣
လုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်
ခေါက်ဆွဲလေးနဲပဲ တွဲပီးပြုတ်စားစား🍜
ဒီတိုင်း ကိုရီးယား ငြုတ်နှစ်လေးနဲ့ ချက်စားစား🍲

အိမ်မှာနေရင်း ဘေးဥပါတ်ကင်းတဲ့ ငါးအသားပြားလုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်

Ready make အရသာ မဟုတ်ပဲ
ကိုယ်တိုင်လုပ်တဲ့ ငါးအရသာ စစ်စစ်လေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်လားနော်

image
Sofia ဓါတ်ပုံအသစ်များကို ထည့်ပေးခဲ့သည်။ Cooking
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကိုးရီးငါးအသားပြား ကြိုက်လား😁
လုပ်နည်း(၂)နည်းပါတယ်

ကိုရီးယား ငါးအသားပြား FISH CAKE

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ >>>

၁ - ပုဇွန်

၂ - ငါးဖယ်

၃ - ပြည်ကြီးငါး

၄ - ဂျင်း

၅ - ကြက်သွန်ဖြူ

၆ - ကြက်သွန်နီ

၇ - ဆီမွှေး

၈ - ငြုပ်ကောင်းမှုန့်

၉ - အရသာမှုန့်

၁၀ - ဆား

၁၁ - ယိုးဒယားငံပြာရည်အနည်းငယ်

၁၂ - ကွကျဥ

၁၃ - ဂျုံ

၁၄ - ပြောင်းကော်မှုန့်

၁၅ - ရေ

၁၆ - ငါးနီတူ

၁၇ - မုန်လာဥ

၁၈ - ပလပ်စတစ်

၁၉ - ဖက်အနည်းငယ်

၂၀ - တုတ်ချောင်း

ပြင်ဆင်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

ချက်ပြုတ်ချိန် >>> ( ၆၀ ) မိနစ်

အရင်ဆုံး ပုဇွန်တစ်ဆယ်သား
ကြက်သွန်နီဥ တစ်လုံးနူတ်နူတ်စင်း
ကြက်သွန်ဖြူခြောက်မွှာကိုအရင်ကြိတ်ပါမယ်
ပြည်ကြီးငါး ငါးကျပ်သား ခန့်ပါထည့်ကြိတ်ရပါမယ်
သတိပြုရမှာက ချင်း ထည့်မကြိတ်ပါဘူးနော်

ကြိတ်ပီးရင် လတ်ဆတ်သော ငါးဖယ်ခြစ် ၁၅ကျပ်သား
ကိုဆက်ထည့်ပါ။

အရသာထည့်ပါမယ်
အသားမူန့် သကြား ငရုတ်ကောင်းမူန် teaဇွန်းတစ်ဇွန်း စီ
ဆီမွှေး အနည်းငယ်
ယိုးဒယား ငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
ဆားအနည်းငယ် ကြက်ဥအကာ တစ်လုံးထည့်ပါ။

အရသာသမပြီဆိုရင်..ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့်ထည့်ပါမယ်ပြောင်းကော်မူန့် နဲ့ဂျူံမူန့် ထမင်းစားဇွန်း သုံးဇွန်းစီရေအကြမ်းပန်းကန်လုံးတစ်လုံးစာခန့်ထည့်ပါ

ငါးအူချောင်း ပုံသွင်းရန်အတွက် မီးဖိုချောင် သုံးပလတ်စတစ်ကို ပုံပါအတိုင်း. အပြား
ကြီးကြီးဖြန့်ပါ.ပြီးရင်စုတ်တံဖြင့်ဆီလိုက်ဆွတ်ပေးပါ။

အဲဒီ ပလပ်စတစ်ပေါ်ကို ငါးအသားကို ဇွန်လေးဖြင့် ဖြန့်ခင်းပြီး ညီနေအောင်ဖိပြားလိုက်ပါ ။ ငါးအသားပြးပေါ် ပလတ်စတစ်ပန်ထပ်ပြီး ပါးပါးပြားပြားဖြစ်အောင် လှိမ့်ပြီးဖြန့်ပါ ။

ငါးအသားလွှာများရလျင် ပေါင်းအိုးနဲ့ပေါင်းပါ ။ ပေါင်းတဲ့အခါ အောက်က ဖက် သို့မဟုတ် အလူမီနီယမ်ပြားခံပြီး ပေါင်းပါ ။ ပြီးလျင်တော့ တုတ်းထိုးရန် ပုံသွင်းလှီးဖြတ်ပြီး ငါးနီတူနဲ့ အုန်လာဥ ပြုတ် ဟင်းချိုရည်ဖြင့်လည်းကောင်း ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ဆော့ အမျိုးမျိုးဖြင့်လည်းကောင်း တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ ။

#creditsa PHO MHUU
ကိုရီးယား ငါးအသားပြား
နောက်တနည်းက

ဒီတခါ ကိုရီးယား ငါးအသားပြား( fish cake )🐟🐟🐟🍙🍣🍥🍣
လုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်
ခေါက်ဆွဲလေးနဲပဲ တွဲပီးပြုတ်စားစား🍜
ဒီတိုင်း ကိုရီးယား ငြုတ်နှစ်လေးနဲ့ ချက်စားစား🍲

အိမ်မှာနေရင်း ဘေးဥပါတ်ကင်းတဲ့ ငါးအသားပြားလုပ်နည်းလေးပြောပြပေးသွားမယ်နော်

Ready make အရသာ မဟုတ်ပဲ
ကိုယ်တိုင်လုပ်တဲ့ ငါးအရသာ စစ်စစ်လေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်လားနော်

image
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ဧရာဝတီစတင်ရာ ရေခဲမြစ်တို့ရဲ့ မြစ်ဖျားဦးခေါင်းဒေသတွေမှာ တွေ့ရတဲ့ ဒေသအခေါ် ဆူး(ရဝမ်) တောင်ပေါ်ရေကန်။ ဟိုအရင်က ဥယျာဉ်ထဲ ကင်းလှည့်သွားရင် တောထဲ တနေရာမှာ ဆားချီတွေ ရှာနေတဲ့ သားဖနှစ်ယောက်နဲ့ တွေ့တယ်။ စခန်းချညနေရောက်တော့ သားဖနှစ်ယောက်နေတဲ့ တဲထဲသွားပြီး စကားပြောဖြစ်။ တဲမှာ နေတဲ့ ဒေသခံ အဖိုးအိုက ဟိုတောင်ပေါ်မှာ ဆူးအကြီးကြီးရှိတယ်။ ဆရာသွားကြည့်ပါလို့ပြောတယ်။ကျွန်တော်လည်း ဘာလို့ ဆူးကို သွားကြည့်ခိုင်း သာလဲဆိုပြီး နညိးနည်းတော့ ကြောင်သွား၊ ဒါပေမဲ့ အလိုက်သင့် ဟုတ်ကဲ့လို့ပဲ ပြောလိုက်တယ်။ ကိုယ် အိပ်မဲ့ တဲပြန်ရောက်တော့မှ ဆူးဆိုတာ ဘာကိုပြောတာလဲလို့ မေးကြည့်တော့မှ ရေခဲတောင်ပေါ်က ရေကန်တွေကို ဆူးလို့ ခေါ်မှန်းသိခဲ့ရပါတယ်။
Photo by #tasunam Yin Aung

Wildlife by branshaung
#savenature

image
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

https://www.youtube.com/live/0....HIVyZQhUK8?si=7EZXNf

SHORTS STREAM MLBB | GLOBAL HAYABUSA - YouTube
www.youtube.com

SHORTS STREAM MLBB | GLOBAL HAYABUSA - YouTube

Join this channel to get access to perks:https://www.youtube.com/channel/UCY9gd2A3DbwV5SASLdqKrKA/join#mlbblivestream #mlbb #Mobilelegends #topglobalhayabusa...
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

GHOST OF TSUSHIMA DIRECTORS CUT

Graphic နဲ့ game play ကတော့ အဂျွတ်ကြီး
Storage နဲ့ requirements ပဲကြည့်ရမှာ၊ SONY ကတော့လုပ်လိုက်ရင် အဂျွတ်တွေချည်းပဲ

image
1 နှစ် - ဘာသာပြန်ပါ။

GHOST OF TSUSHIMA DIRECTORS CUT

Graphic နဲ့ game play ကတော့ အဂျွတ်ကြီး
Storage နဲ့ requirements ပဲကြည့်ရမှာ၊ SONY ကတော့လုပ်လိုက်ရင် အဂျွတ်တွေချည်းပဲ

image