10 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ထန်းသီးမုန့်လုပ်နည်းမေးထားလို့...
ထိုင်းလိုတော့ ခနုံတန်းလို့ခေါ်တယ်။
ထန်းသီးအမှည့်ကို အခွံတွေခွာ အနှစ်တိုက်။

အဲအနှစ်တွေကို သေချာပြန်စစ်ထားတဲ့ ထန်းသီးအနှစ်နဲ့ လုပ်ထားတာ။

ထန်းသီးမှည့်မရှိချိန်ကျ ထန်းသီးမှည့်အနှစ် Readymadeနဲ့လုပ်ကြတယ်။

ဆန်မှုန့် 500 g

ထန်းသီးနှစ် 150 g

သကြား 400 g

အုန်းနို့ 500 ml

Yeast 5

ကြက်ဥ ၂လုံး

ဆား လဖရဇွန်း ၁ဇွန်း

Baking Powder 15 g

ဆန်မှုန့်/ အုန်းနို့ 200ml ကိုမုန့်နှစ်ရအောင်နယ်ပါ။
ထန်းသီးနှစ် ထည့်နယ်ပါ။
ကြက်ဥနှစ်လုံး/ သကြား/ ဆား/ Yeast/

Baking Powder ထည့်မွှေပါ။
ကျန်တဲ့အုန်းနို့ အကုန်ထည့်ပြီး မုန့်နှစ်ရတဲ့အထိမွှေပါ။ မုန့်နှစ်သားချောလာရင် ၁နာရီ အုပ်ထားပြီး မုန့်အပွခံပါ။

ပြီးရင် ဇွန်းနဲ့သေချာပြန်မွှေပြီး ခွက်ထဲထည့် ရေနွေးငွေနဲ့ ပေါင်းပါ။
အုန်းသီးခြစ်ပြီးသား တခါထဲထည့်လို့ရသလို ပေါင်းပြီးမှထည့်လဲရတယ်။

image