4 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငါးကြင်​း.ဒန်​့ဒလွန်​သီးချက်​နည်​း
==================

ငါးရံ့နဲ့ချက်​ရင်​ပိုစား​ကောင်​း​ပေမယ်​့ အိမ်​မှာရှိတာ​လေးနဲ့ချက်​ထားပါတယ်​....

ပါဝင်​ပစ္စည်​းများ
=========
ငါးကြင်​း..၃၀သား
ဒန်​့ဒလွန်​သီး..၅​တောင်​့
ကြက်​သွန်​နီ..၃လုံး
ကြက်​သွန်​ဖြူ.. အမွှာကြီး၅မွှာ
ငရုပျပု.၂ကပျြသားခနျ့.ရစေိမျ အစေ့ဖယျ
ဆား..မထငြးစား..၁ဝကြ
မျှင်​းငါးပိ ...လက်​ဖက်​ဇွန်​း၂ဇွန်​း
နနွင်​းမှုန်​ ့ အနည်​းငယ်​
ဟင်​းခတ်​ ကြက်​သားမှူန်​့ကြိုက်​ပါက လက်​ဖက်​ဇွန်​း၁ဇွန်​့ထည်​့နိုင်​ပါတယ်​ရှင်​။
ရသနြေ့ ..500ml..ရသနြေ့ဗူးဝကြ
ဆီ..၅ကျပ်​သား
ငရုပ်​သီးစိမ်​း..၅​တောင်​့ခန်​့

ချက်​နည်​းအဆင်​့ဆင်​့
=============
ပထမဦးစွာ ငါးကြင်​းကိုအ​နေ​တော်​တုံးပြီး ဆားနနွင်​းဟင်​းခတ်​ အရသာမှူန်​့တို့ဖြင်​့နယ်​ထားပါ။
ဒန်​့ဒလွန်​သီး ကိုအ​နေ​တော်​ပိုင်​းဖြတ်​ထားပါ။
ငရုပ်​ပု ကြက်​သွန်​ဖြူ နီတို့ကိုညှက်​​အောင်​​ရော​ထောင်​းထားပါ။
ချက်​မည်​့ကိုအပူ​ပေး၍ ဆီထည်​့ပါ..ဆီပူလာပါက
​ထောင်​းထားတဲ့ငရုပ်​အနှစ်​နဲ့မျှင်​ငါးပိထည်​့ပါ။မဆလာကြိုက်​ပါကအနည်​းငယ်​ ထည်​့နိုင်​ပါတယ်​။ငရုပ်​အနှစ်​များ​မွှေး​နေ​အောင်​ဆီသတ်​ပြီး
အရသာနယ်​ထားတဲ့ငါး ထည်​့ပါသမ​အောင်​​ကြော်​ပြီး ဒန်​့ဒလွန်​သီး ထည်​့ပါ..​ရေအမြုပ်​ထည်​့ပြီးအဖုံးအုပ်​ထားပါ။
ပွက်​ပွက်​ဆူ ပါကငရုပ်​သီးစိမ်​းခွဲထည်​့.. မန်​ကျည်​းရည်​အုပ်​​ပြီး ၅မီနစ်​ခန်​့ဆက်​တည်​ထားပြီးရင်​​တော့..မီးပိတ်​သုံး​ဆောင်​နိုင်​ပါပြီ.....

image