ရှမ်းခေါက်ဆွဲချက်နည်း နည်း
ရှမ်းခေါက်ဆွဲအနှစ်ချက်နည်း
================
#ခရမ်းချဉ်သီးမှည့်မှည့်လေးအစိတ်သားကို အခွံကွဲအက်သည့်အထိပြုတ်
ကြက်သွန်နီ အစိတ်သားကို နုပ်နုပ်စင်း(သို့)ကြိတ်
ပြုတ်ထားတဲ့ခရမ်းချဉ်သီးလေးကို အခွံနွှာပြီး နုပ်နပ်စင်း(သို့)ကြိတ်
နှစ်သက်ရာ အသားကို အနေတော်စင်းပါ
(အသားများများကြိုက်ရင် များများထည့်ပါ)
နန်း ကတော့ အသားများများမကြိုက်လို့ (ဆယ်နှစ်ကျပ်ခွဲသား)ပဲသုံးတယ်
အိုးထဲသို့ ဆီဆယ့်ငါးကျပ်သားထည့်ပြီးပူအောင်တည်ပါ..
နနွင်းအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ကြိတ်ထား စင်းထားသောကြက်သွန်နီကို
နီညိုရောင်သန်းလာသည်အထိကြော်ပေးပါ...
နီညျိုရောငျသနျးလာတဲ့ ကြက်သွန်နီအပေါ်ကို ကြိတ်ထားတဲ့ခရမ်းချဉ်သီး
အနစ်လေးကိုလောင်းထည့်ပြီး ဆီတက်အောင်ကြော်ပေးထားပါ..
ပြီးလျှင် စင်းထားတဲ့အသားကို ပြန်ထည့်ပြီး ဆီပြန်အောင်ကြော်ပေးပါ..
ကြော်နေစဉ်မှာ သကြားထမင်းစားဇွန်း(မထည့်လည်းရ)တစ်ဇွန်း
ပဲငန်ပြာရည်အနောက်ထမင်းစားဇွန်းသုံးဇွန်းနှင့် ဆားအချိုမှုန့်ထည့်ပေးပါ
ဟင်းအနှစ်ဆီပြန်လာပါက ရေကို ဟင်းမြှုပ်အောင်ထည့်ပြီး တစ်ရေ
ခန်းအောင်တည်ပြီး ဆီပြန်လာပါက ဟင်းအနှစ်ရပါပြီ...
နန်းချက်ထားတဲ့ ဟင်းအနှစ်မှာ အရောင်တင်မှုန့်ကို လုံးဝမသုံးထားပါဘူး..
ဟင်းအနှစ်ကျက်ပြီဆိုပါက ကြက်သွန်ဖြူလေးကိုစင်းပြီး ဆီသတ်ထားပါ
နှမ်းလှော်ထောင်းထားပါ..
ပါကော ချောင်ကော(နာနတ်ပွင့်)အမှုန့်တိုကို ဆီပူလောင်းပေးထားပါ
ကြာညို့အတွက်တော့ ready made တွေရှိပေမယ့်
ထန်းလျက်စစ်စစ်ကို ကျိုပြီးရလာတဲ့အနံ့လောက်မမွှေးပါဘူး
ဖြစ်နိုင်ရင်ထန်းလျက်ကို ဗျစ်အောင်ကျို ပြန်စစ်ပြီးမှ သုံးစေချင်ပါတယ်..
ပြင်ဆင်နည်း
=======
ရှမ်းခေါက်ဆွဲ (ဆန်စေး)နှင့် ရေစိမ်ခေါက်ဆွဲ တို့ကိုရေနွေးဆူဆူမှာဖျော
တစ်ပွဲချင်းပန်းကန်ထဲထည့်ပြီး ဟင်းအနှစ် အမွှေးအကြိုင် အဆာပလာ
ထည့်ပြီး ငရုပ်ကောင်းလေးဖြူး သံပုရာသီးတစ်စိတ်လေးညှစ်ပြီး
ပြင်ဆင်စားလို့ရပါပြီ
(နန်း ချက်တဲ့နည်းနဲ့ သူများနည်းတွေ တူချင်မှတူမှာပါ)
ခုပြထားတဲ့ ဟင်းအနှစ်က ရှမ်းခေါက်ဆွဲ (ဆန်စေး)တစ်ပိဿာအတွက်
ဟင်းချက်အနှစ်လေးပါ...😊
အိမ်နေရင်း လုပ်စားတဲ့နည်းမို့ ဆိုင်ကြီးတွေရဲ့ လုပ်နည်းနဲ့တော့
ကွဲပြားလိမ့်မယ်ထင်ပါတယ်..
#credit Facebook မူရင်းတင်သူ