1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

#ငါးခေါင်းမျှစ်ချဉ်ပာင်းရည်ချက်နည်း
****************

ငါးတန်ခေါင်း.............၁ ခု( ပါးပာပ်များထုတ်၊ ရေဆေးသန်.စင်ပြီးရင် ခပ်ကြီးကြီးအတုံးများရအောင်ပိုင်းပါ။

(ငါးခေါင်းပာင်းရည်မှာငါးတန်ခေါင်းကအကောင်းဆုံးဖြစ်ပါတယ် )

မျှစ်ချဉ်.................... ၃၀ ကျပ်သား
ကြက်သွန်နီ..............၂လုံး ( ၈ စိတ်ခွဲပါ)
ခရမ်းချဉ်သီး............. ၃ လုံး( ..... ။.....)
ပဲပြား.......................၂ တုံး ( ၁လက္မအရွယ်ပိုင်းဖြတ်ပါ)
စပါးလင်...................၂ ချောင်း( အဖြူရောင်အပိုင်းသာ. ရိုက်ပြားပြီးထုံးချည်ထားပါ)
ချင်း..........................၁ တက် ( ရိုက်ပြား )
ကြက်သွန်ဖြူ...............၅ တက် ( ....။......)
ပဒဲကော...................အသေး၁တက်( အခွံခွာပြီးပါးပါးလှီးပါ)
ရှမ်းနံနံ..................... ၃ပင် (ပါးပါးလှီး)
နံနံပင်.......................အနည်းငယ်..(အလှဆင်ရန်)
ကောက်ရိုးမှို (သို.)ငွေနှင်းမှို......အနည်းငယ် (သင့်တော်သလောက်ပိုင်းဖြတ်ပါ)
ငုံးဥ............................၂၀ လုံး( ပြုတ်ပြီးအခွံခွာထားပါ )
တုံယမ်းချဉ်စပ်တုံး..........၂ တုံး
ကြက်ပြုတ်ရည်.............၄ လီတာခန်.
ငရုတ်သီးစိမ်း...............နှစ်သက်သလောက်
တောရှောက်ခါး၇ွက်.......၄ ၇ွက်ခန်. (မရှိလည်းရ )

ပထမဆုံးဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာဆီအနည်းငယ်နှင့် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ပဒဲကော ၊စပါးလင် တို.ကို တုံယမ်းချဉ်စပ်တုံး(၂) ခုနဲ.အတူဆီသတ်လိုက်ပါ...။နနွင်းမှုန်.
အနည်းငယ်နှင့်အရောင်တင်မှုန်.အနည်းငယ်ကိ်ုလည်းထည့်ပေါင်းပါ...။

ပာင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်တွေ..မွှေးလာပြီဆိုရင်..ငါးခေါင်းတွေကိုထည့်ပေါင်း
ပြီးဆီဆီသတ်ပေးပါ..တောရှောက်ခါးရွက်၅ရွက်လောက်ကိုလည်း...ဖဲ့ခြွေ
ထည့်ပေးပါ..။

ထို.နောက်မျှစ်ချဉ်တွေကိုရောထည့်ပြီး(၅)မိနစ်ခန်.လောက်လုံးချက်လိုက်ပါ.။

ပာင်းရည်တည်မည့်အိုးထဲသို.ပြောင်းရွှေ.ထည့်လိုက်ပြီး...ပဲပြားတုံး ၊ ငုံးဥ ၊မှို ကြက်ပြုတ်ရည်တို.ပေါင်းထည့်ပြီး.ငါးငံပြာရည်၊ ပာင်းခတ်မှုန်.၊ သကြား ၊ ရှောက်ရည်(သို.) သံပုရာရည်တို.ဖြင့်အရသာသွင်းပါ....။
မိမိနှစ်သက်သလောက်ငရုတ်သီးစိမ်းကိုလည်းဓါးပြားရိုက်ပြီးထည့်ပါ...။

တစ်ပွက်ဆူအောင်မီးပြင်းပြင်းဖြင့်အပူပေးပါ..ထွက်လာသောအညစ်အကြေးများ၊အမြှုပ်များကိုစစ်ထုတ်ပေးပါ..။

တစ်ပွက်ဆူလာလျှင်မီးကိုလျှော့ချပြီး..ကြက်သွန်နီ ၊ခရမ်းချဉ်သီး ၊ ရှမ်းနံနံတို.ကိုဖြည့်စွက်ပါ..။ နောက်ဆုံးငါးခေါင်းတွေနှုးအိပြီး ချိုချဉ်စပ်အရသာလေးရပြီဆိုရင်နံနံပင်လေးအလှဆင်ပြီးသုံးဆောင်နိူင်ပါ
သည်...။

image