မုန်ညှင်းဖြူ ဂင်ချီလုပ်နည်း
ကဲ အိုပါးအတွက် ဂင်ချီလေးလုပ်ပေးချင်တဲ့ အိမ်ရှင်မတွေအတွက် ဂင်ချီလုပ်နည်းကောင်းလေး မျှဝေလိုက်ပီနော်😊
-မုန်ညှင်းဖြူတစ်ထုပ်
-ဂျင်း (ကြက်သွန်ဖြူ တစ်လုံးစာလောက်)
-ကြက်သွန်မိတ် အဖြူ ( ၃-၄ စည်း )
-ကြက်သွန်ဖြူ ( ၅-၆မွှာ )
-ဆား (အထုပ်သေးတစ်၀က်/တူစားထမင်းပန်းကန်လုံး လောက် )
-သကြား ဟင်းခတ်ဇွန်း ၂ဇွန်း
-မုန်လာဥဖြူ,မုန်လာဥနီ,သခွားသီး ( ဒါတွေက သင့်သလိုထည့်ပါ အရမ်းကြီးမများစေနဲ့ပေါ့)
-ငံပြာရည်
-ငြုတ်သီးအရောင်တင်မှုန့် or korean ငြုတ်သီးအနှစ်(city mart လိုနေရာမှာ ၀ယ်ယူနိုင်ပါတယ် )
-ရှာလကာရည်
-ဆန်မှုန့်/ကောက်ညှင်းမှုန့် လေး နည်းနည်း
-ထည့်စရာ ဘူးကြီးကြီး
(ဒါတွေက မုန်ညှင်းဖြူ တစ်ထုပ်စာ ပါ မုန်လာဥနီတွေဘာတွေကြိုက်တတ်ရင် ပိုထည့်လဲရတယ်ကျနော်ကတော့ ကိုယ့်အတိုင်းနဲ့ကိုယ် ကစ်တာပဲ 😛 )
- ပထမဆုံး မုန်ညှင်းဖြူကို ရေသေချာဆေးရမယ်
ဆားနဲ့ပါ ပွတ်ဆေးပါ အရင်းနားမှာ အကျိအချွဲလိုလေးတွေ ရှိတတ်တယ်
- ရေသေချာဆေးပီးဘီဆိုရင် အရွက်တွေကြားထဲကို ဆားတွေသိပ်ပါမယ်(အထုပ်လိုက်လေးပဲထားမယ်နော်) အရွက်တိုင်းကို ဆားနဲသိပ်ပီးရင်ဘူးလေးတစ်ခုနဲ့ ထည့် ၁၀ နာရီလောက်နပ်ထားရပါမယ် 😪😪
( ညအိပ်ခါနီး သိပ်ထားလိုက်ပေါ့)
- ပီးရင်တော့ ရေသေချာပြန်ဆေးရပါမယ်။
- မုန်ညှင်းဖြူကို တစ်လုပ်စာ size လေးတွေလှီးမယ် (အထုပ်လိုက်သိပ်ချင်လဲရတယ်)
- ဂျင်းလေးတွေက သေးသေးလေးတွေလှီး တစ်ပြားရိုက်ထား
-ကြက်သွန်မိတ်လေးတွေ 1cm လောက်လှီးမယ်။
-ကြက်သွန်ဖြူလေးတွေလဲ တစ်ပြားရိုက်
-မုန်လာဥ ဖြူနီ သခွားသီး လေးတွေကို အရှည်လေးတွေ ပါးပါးလှီးပီးတော့ ..........
-ဇလုံကြီးကြီးတစ်ခုထဲမှာ အကုန်လုံးကို ရောပီး အားရပါရနယ်ပါ ။
-ဆား ကို အငံအပေါ့ မြည်းကြည့်ပီးထည့်ပါ
-အရောင်တင်ငြုတ်သီးမှုန့် ကလဲ များများထည့်ရမယ် ချိန်ဆပီးတော့ ထည့်လိုက်မြည်းလိုက်ပေါ့။
-ရှာလကာရည် ၅ဇွန်းလောက်နဲ့ ဆန်မှုန့်နဲ ကောက်ညှင်းမှုန့် ၂ဇွန်းလောက် (ဆန်မှုန့်နဲ့ကောက်ညှင်းမထည့်လဲရ)
ထည့်ရတာက မြန်မြန် အချဉ်ပေါက်စေချင်လို့ပါ
စေးနေ အောင်နယ်ပီးပီ ဆိုရင်တော့ ထည့်စရာဘူးလေးထဲကိုထည့်လုံအောင်ပိတ် ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ၄ရက်ကနေ ၇ရက်ထားပေးလိုက်ပါ။
(၄ရက်လောက်ဆို စစားလို့ရပီ ၇ရက်လောက်ဆို အချဉ်ကောင်းကောင်းပေါက်နေပါပီ) 🤗🤗
Credit
ဟင်းချက်နည်းကောင်းများလေ့လာရန်pageကို like & followလုပ်ထားပါ။

image