1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မွှေးကြိုင်တဲ့ ဝက်သားချဉ်ကင်!
ဒီနည်းလမ်းလေးအတိုင်း လုပ်ကြည့်ပါ၊ စိတ်ကြိုက်တွေ့သွားပါလိမ့်မယ်။
ထိုင်းလမ်းဘေးဆိုင်တွေမှာရောင်းတဲ့အရသာအတိုင်း အရသာကလည်း တော်တော်ကောင်းပြီး ဝက်သားလည်း ပေါများပါတယ်။ 😋😋✅✅
​ဝက်သားချဉ်ပြုလုပ်ရန် ပါဝင်ပစ္စည်းများ......
* ​ဝက်သားကြိတ် ၉၀၀ ဂရမ်
* ​ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀၀ ဂရမ် (ညက်နေအောင်ထောင်းပါ)
* ​ပေါင်းပြီးသား ကောက်ညှင်းပေါင်း ၁၂၀ ဂရမ်
* ​ဆားမှုန့် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ​အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ​ဝက်အရေခွံ
(စိတ်ကြိုက်ထည့်နိုင်သည်၊ အခုလုပ်တာက မထည့်ထားပါ)
* ဒီပမာဏက ​အထုပ် ၁၀-၁၁ ထုပ်ခန့် ပြုလုပ်နိုင်ပါသည်။
​ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်......
​၁။ ဝက်သားကြိတ် ညက်အောင်ထောင်းထားသော ကြက်သွန်ဖြူ၊ ပေါင်းပြီးသား ကောက်ညှင်းပေါင်း၊ ဆားမှုန့်၊ အရသာမှုန့်တို့ကို ရောစပ်ပြီး ကောင်းစွာရောမွှေကာ ပျစ်လာသည်အထိ နယ်ပါ။
​၂။ ၄ x ၇ လက်မ အရွယ်အစားရှိ အိတ်ထဲသို့ ဝက်သားချဉ်အရောအနှောကို တစ်ထုပ်လျှင် ၁၀၀ ဂရမ်ခန့် ထည့်ပြီး စိတ်ကြိုက် ငရုတ်သီးစိမ်း ထည့်နိုင်ပါသည်။ အိတ်ထဲမှ လေများကုန်အောင်ဖယ်ထုတ်ပြီး ပုံပါအတိုင်း အလုံးလေးများဖြစ်အောင် လိပ်၍ ပတ်ပါ။ ပုံထဲကအတိုင်း ရော်ဘာကြိုးဖြင့် စည်းပါ။ ပုံမှန် အပူချိန်ဖြင့် ၁-၂ ရက်ထားပါက အသင့်တော်ဆုံး ချဉ်သောအရသာကို ရရှိပါမည်။
​၃။ မီးအေးအေးဖြင့် ကင်ခြင်း သို့မဟုတ် အသင့်အတင့် နူးနပ်သည်အထိ မီးဖို၌ ဖုတ်ပြီး စားသုံးနိုင်ပါတယ်။

image