အရင်တုန်းက အဒေါ်မှာ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်များတဲ့ပြဿနာရှိခဲ့ဖူးတယ်။ ဆရာဝန်ကလည်း ဆီးချိုသွေးချိုရောဂါကို သတိထားဖို့ အထူးသတိပေးခဲ့တယ်။ ဒါကြောင့် ကိုယ့်ကိုယ်ကိုယ် ဂရုစိုက်ဖို့ သဘာဝနည်းလမ်းတွေကို ရှာဖွေရင်း “ချဥ်ပေါင်သီးနဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီးပြုတ်ရည်” နည်းလမ်းကို ရွာထဲက အဘွားတွေ ပြောကြတာ ကြားလိုက်ရတယ်။ 🌸🍃
​နေ့တိုင်း ကိုယ်တိုင် ပြုတ်သောက်ကြည့်တော့ ခန္ဓာကိုယ် ပိုပြီး ပေါ့ပါးလာတယ်လို့ ခံစားရတယ်။ အရင်လိုလည်း မပင်ပန်းတော့ဘူး။ ကျန်းမာရေးစစ်ဆေးတဲ့အခါမှာလည်း သွေးတွင်းသကြားဓာတ်က အရင်လို အရမ်းမတက်တော့ဘူး 😊
​🌿 ချဥ်ပေါင်သီးနဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီးပြုတ်ရည်ရဲ့ ကျန်းမာရေးကောင်းကျိုးများ........👇
​🍃 သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို လျှော့ချပေးတယ်။ ဆီးချိုသွေးချိုရောဂါဖြစ်နိုင်ခြေရှိသူတွေအတွက် သင့်တော်တယ်။
​🌸 သွေးတွင်းအဆီဓာတ်ကို လျှော့ချပေးပြီး သွေးလည်ပတ်မှု ပိုကောင်းစေတယ်။
​🍃 ဆီးကို ရွှင်စေပြီး ကိုယ်ခန္ဓာ ဖောရောင်ခြင်းကို လျှော့ချပေးတယ်။
​🌸 ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်သတ္တိရှိလို့ ခန္ဓာကိုယ်ကို လန်းဆန်းစေပြီး အသားအရေကို ပိုကောင်းစေတယ်။
​🍃 ခန္ဓာကိုယ်ကို မျှတစေလို့ လန်းဆန်းတက်ကြွစေတယ်။
​🥤 လွယ်ကူတဲ့ ပြုလုပ်နည်း.....
* ​ချဥ်ပေါင်သီးခြောက်ကို လက်တစ်ဆုပ်စာလောက် ယူပါ။
​* ကြက်ဟင်းခါးသီးစိမ်း ၄-၅ လုံးလောက်ကို ပါးပါးလှီးပါ။
* ​ရေ ၁.၅ လီတာကို ဆူအောင်တည်ပြီး ချဥ်ပေါင်သီးနဲ့
ကြက်ဟင်းခါးသီးကို ထည့်ပါ။
* ​မီးအလယ်အလတ်နဲ့ ၁၀-၁၅ မိနစ်လောက် ပြုတ်ပါ။
* ​အရည်ကို စစ်ယူပြီး နွေးနွေးလေး သောက်လို့ရသလို
ရေခဲသေတ္တာထဲ ထည့်ပြီး အအေးခံပြီးလည်း သောက်လို့ရ
ပါတယ်။
​👉 အရသာကို ပိုမိုနူးညံ့ချိုမြိန်စေချင်ရင် ပျားရည်စစ်စစ် အနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါတယ်နော်။
​✨ အဒေါ်အထင်တော့ ဒါက ဆေးမဟုတ်ပါဘူး၊ သဘာဝအတိုင်း ကျန်းမာရေးကို ထိန်းသိမ်းတဲ့ နည်းလမ်းတစ်ခုပါ။ ပုံမှန်လုပ်ဆောင်ရင် ခန္ဓာကိုယ်က တဖြည်းဖြည်း ပိုကောင်းလာပါလိမ့်မယ်။ ဆေးကိုပဲ မမှီခိုချင်တဲ့သူတွေအတွက် လွယ်ကူတဲ့ နည်းလမ်းလေးတစ်ခုကို ရှာနေသူတွေရှိရင် အကျိုးရှိအောင်လို့ အဒေါ်က ပြောပြပေးတာပါ။
​🌸 ကျန်းမာချင်တဲ့သူတွေ စမ်းသောက်ကြည့်ကြပါ။ ဒီလိုမျိုး ကျွန်မတို့ရဲ့ ရိုးရာဆေးဖက်ဝင်အပင်တွေက တကယ်ကောင်းတယ်ဆိုတာ သိလာပါလိမ့်မယ်။ 🌿🍃💚

image