သင့်မိသားစုအတွက် အမှန်တကယ်အကျိုးရှိစေမယ့် သင်္ဘောသီးအဖိုပွင့်နဲ့ ပျားရည် 🍯🌸
သင်္ဘောသီးလို့ ပြောလိုက်တာနဲ့ လူတော်တော်များများက မှည့်နေတဲ့ မှည့်နေတဲ့သင်္ဘောသီး ချိုချိုလေး ဒါမှမဟုတ် အသုပ်လုပ်တဲ့ သင်္ဘောသီးစိမ်းကိုပဲ ပြေးမြင်မိကြမှာပါ။ 🍽
ဒါပေမဲ့ တကယ်တော့ "သင်္ဘောပင်ပန်းပွင့်"၊ အထူးသဖြင့် အဖိုပန်းတွေဟာ အကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီးရှိနေတာကိုတော့ မသိတဲ့သူများပါတယ်။
အရှေ့တောင်အာရှမှာ၊ ရှေးခေတ်ကလူတွေဟာ သင်္ဘောအဖိုပင်ပန်းတွေကို ပျားရည်စစ်စစ်နဲ့ စိမ်ပြီး စားသုံးတက်ကြပါတယ်။ 🍯 ပန်းပွင့်ရဲ့ ခါးသက်သက်အရသာနဲ့ ပျားရည်ရဲ့ချိုမြိန်တဲ့အရသာ ပေါင်းစပ်ပြီး ဓာတုဗေဒပစ္စည်းတွေမပါဘဲ ကိုယ်ခန္ဓာအတွက် ကောင်းမွန်တဲ့ သဘာဝဆေးတစ်လက်ဖြစ်လာပါတယ်။ သင်ကိုယ်တိုင်လည်း အိမ်မှာ အလွယ်တကူ ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။
လူအများစု မသိသေးတဲ့ "သင်္ဘောပန်း ပျားရည်စိမ်" ရဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများ.... 🌿✨
၁။ ချောင်းဆိုးခြင်းနဲ့ လည်ချောင်းနာကျင်ခြင်းတို့ကို သက်
သာစေပြီး အသက်ရှူလမ်းကြောင်းကို ပိုမိုရှင်းလင်းစေပါ
တယ်။
၂။ ဗီတာမင်နဲ့ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများ ကြွယ်ဝစွာ
ပါဝင်တာကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ ကိုယ်ခံစွမ်းအားကို
မြှင့်တင်ပေးပါတယ်။
၃။ အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေပြီး ဝမ်းချုပ်ခြင်းနဲ့
လေပွခြင်းကို လျှော့ချပေးပါတယ်။
၄။ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်ကို ဟန်ချက်ညီစေဖို့ ရှေးလူကြီး
တွေ အသုံးပြုခဲ့ကြပါတယ်။
၅။ နေ့စဉ်ဘဝရဲ့ ပင်ပန်းမှုတွေကြောင့် ဖြစ်ပေါ်တဲ့ သေးငယ်
တဲ့ ရောင်ရမ်းမှုတွေကို လျှော့ချပေးပါတယ်။
၆။ အသည်းအတွက် ကောင်းမွန်ပြီး အဆိပ်အတောက်တွေကို
ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။
၇။ နှလုံးနဲ့ သွေးလည်ပတ်မှုစနစ်ကို ဂရုစိုက်ပေးပါတယ်။
၈။ အမျိုးသမီးများစွာက ရာသီလာစဉ် နာကျင်မှုကို သက်သာ
စေတယ်လို့ ပြောကြပါတယ်။
၉။ ပိုးမွှားတွေကို သေးငယ်တဲ့ပမာဏနဲ့ တိုက်ဖျက်နိုင်တဲ့
ဂုဏ်သတ္တိရှိတာကြောင့် ရောဂါကူးစက်မှုပိုးကို ကာကွယ်
ပေးပါတယ်။
၁၀။ ပန်းရဲ့ အနည်းငယ်ခါးတဲ့ အရသာက အစားအသောက်
အလွန်အကျွံ စားချင်စိတ်ကို လျှော့ချပေးပါတယ်။
၁၁။ အသားအရေကို ကြည်လင်တောက်ပပြီး နုပျိုစေပါတယ်။
၁၂။ ကဖိန်းဓာတ် အများအပြား မသုံးစွဲဘဲ စွမ်းအင်ကို
ပြန်လည်ဖြည့်တင်းပေးပါတယ်။
အိမ်မှာ အလွယ်တကူ ပြုလုပ်နည်း...... 🍯🌼
ကျွန်တော်ကိုယ်တိုင်လည်း ဒီနည်းကို စမ်းလုပ်ကြည့်ပြီးပါပြီ။ တကယ်အလုပ်ဖြစ်ပါတယ်။ စိတ်ဝင်စားရင် စမ်းကြည့်နိုင်ပါတယ်။
၁။ သင်္ဘောအဖိုပန်းလေးတွေကို ခူးပြီး သေသေချာချာ ဆေးပါ။
၂။ ခြောက်သွေ့တဲ့အထိ လှန်းပေးပါ။
၃။ သန့်ရှင်းပြီး ခြောက်သွေ့တဲ့ ဖန်ပုလင်းတစ်လုံးကို ပြင်ဆင်ပါ။
၄။ သင်္ဘောပန်းတွေကို ပုလင်းရဲ့ တစ်ဝက်ခန့်အထိ ထည့်ပါ။
၅။ ပန်းတွေ မြှုပ်တဲ့အထိ ပျားရည်စစ်စစ်ကို လောင်းထည့်ပါ။
၆။ အဖုံးပိတ်ပြီး အေးမြပြီး မှောင်တဲ့နေရာမှာ ၁-၂ ပတ်ခန့်
သိမ်းဆည်းထားပါ။
၇။ အသင့်ဖြစ်ပြီဆိုရင် အစာစားပြီးနောက် ဒါမှမဟုတ်
မအိပ်ခင်မှာ တစ်နေ့ကို လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁-၂ ဇွန်းခန့်
သောက်သုံးနိုင်ပါတယ်။
ဒါဟာ မိသားစုတစ်ခုလုံးရဲ့ ကျန်းမာရေးကို ဂရုစိုက်ပေးနိုင်တဲ့ သေးငယ်တဲ့ လျှို့ဝှက်ချက်လေးတစ်ခု ဖြစ်တယ်လို့ ပြောချင်ပါတယ်။
