7 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

မနက်စာ ပဲတီပင်ပေါက်ကြော်နှင့်
မော်လမြိုင်အချဥ်ရည် စပ်နည်း
ပဲတီပင်ပေါက်ကို စျေးမှဝယ်ပြီး သန့်စင်ဆေးကာ ရေစစ်ထားပါ
အိုးသေးတစ်လုံးမှာ.....
ရွှေလိပ်ပြာအကြော်မှုန့်ကိုထည့်၊ စတီးဟင်းခတ်ဇွန်းဖြင့်
ဆန်မှုန့်နှင့် ကောက်ညှင်းမှုန့်ကို တစ်ဇွန်းစီ ထည့်ပါ။
ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ထောင်းထားတာ ထည့်ပါ။
ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ နနွင်းမှုန့်နနည်းထည့်ပြီး
ရေကိုနနည်းချင်း ထည့်ပါ။
ဇွန်းဖြင့်ဖိပြီး မုန့်နှစ်ကိုညက်လာအောင် မွှေပေးပါ။
မုန့်နှစ်ညက်ပြီး မပျစ်မကြဲရရင်
ပဲတီပင်ပေါက်ကို ပန်းကန်ပြားငယ်မှာထည့်ပြီး
အပေါ်ကမုန့်နှစ်ရည်ကို ဇွန်းဖြင့်ခပ်ပြီး လောင်းပါ။
ဒယ်အိုးတစ်လုံးမှာ ဆီများများထည့်ပြီး အလွန်ပူသည့်အခါ
ပဲပင်ပေါက်မုန့်နှစ်ရည်လောင်းထားတာကို
အသာလေးထည့် ကြော်ပါ။
ပဲပင်ပေါက်ကြော် အနီရောင်သန်းလာရင် တဖက်လှန်
ပြီးကြော်ပေးပါ။
အကျက်ညီရင် ဆီစစ်ပြီဆယ်ယူကာ ဆီစစ်ထားပါ။
ဒါဆိုရင် ပဲတီပင်ပေါက်ကြော်ရပြီ....။
မန်ကျည်းမှည့်အချဥ်ရည်လုပ်နည်းကတော့......
မန်ကျည်းမှည့်ကို ရေဆေးပြီး ထန်လျက်လုံးထည့်ကာ
ရေသင့်ရုံထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ပါ။
အအေးခံပြီး စကာဖြင့်အနှစ်တိုက်ပြီး
ပန်းကန်လုံးတခုမှာ ထည့်ပါ။ ငံပြာရည်နနည်းထည့်ပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ ညက်ညက်ထောင်းထားတာထည့်ပါ။
နံနံပင်ပါးပါးလှီးထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။
အရသာမြည်းကြည့်ပါ။
အနေတော်ဆို ဇောက်ပါပန်းကန်ပြား ငယ်တခုမှာခပ်ထည့်ပြီး
ဘေးမှာငရုတ်သီးအကျက်မှုန့်
ပဲမှုန့်အကျက်မှုန့် ထည့်ပေးပါ။ ဒါက မော်လမြိုင်အချဥ်ပါ။
ပဲတီပင်ပေါက်ကြော်နှင့် တွဲစားလို့ရပါပြီ.....😋
စားကောင်းကြပါစေ ကျေးဇူးပါနော်

image