1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

အန်တီအတွေ့အကြုံလေး ပြောပြမယ်နော်။
​အရင်တုန်းက အန်တီ မနက်စောစော အိပ်ယာထရင် မောပန်းသလို ခံစားရပြီး ကိုယ်ခန္ဓာလည်း မလန်းဆန်းဘူး။ ဗိုက်လည်း မကြာခဏ နာတာနဲ့ လေပွတာ အစာမကြေတာတွေ ခံစားရတယ်။ အဲဒီအချိန်မှာ ရပ်ကွက်ထဲက လူကြီးတွေက “မနက်စောစော ပျားရည်စိမ် သံပုရာရည်သောက်ရင် ကျန်းမာရေးအတွက် အရမ်းကောင်းတယ်” လို့ ပြောတာကြားတော့ အန်တီလည်း နေ့တိုင်း လုပ်သောက်ကြည့်တယ်။ တကယ်ပဲ ကိုယ့်ကိုယ်ကိုယ် ပြောင်းလဲသွားတယ်လို့ ခံစားရတယ်။ အိပ်ယာနိုးရင်လည်း တက်ကြွလာပြီး ကိုယ်ခန္ဓာက လန်းဆန်းလာတယ်။ အစာခြေစနစ်လည်း ပိုကောင်းလာတယ်။
🍋 ​အန်တီကိုယ်တိုင် ခံစားခဲ့ရတဲ့ အကျိုးကျေးဇူးတွေတော့...
* ​ခန္ဓာကိုယ်ထဲက အဆိပ်အတောက်တွေကို ဖယ်ရှားပေးပြီး
အညစ်အကြေးတွေကိုလည်း ဖယ်ရှားပေးတယ်။
* ​လေပွတာနဲ့ ဗိုက်အောင့်တာတွေကို သက်သာစေပြီး အစာ
အိမ်ထဲက လေတွေကို ကောင်းကောင်းဖယ်ရှားပေးတယ်။
* ​ပျားရည်က နှလုံးနဲ့ သွေးကြောတွေကို အားဖြည့်ပေးပြီး
ခန္ဓာကိုယ်ထဲက ရောင်ရမ်းတာတွေကို လျှော့ချပေးတယ်။
* ​သံပရာသီးမှာ ဗီတာမင်စီ ကြွယ်ဝတာကြောင့် ကိုယ်ခံအား
ကို ကောင်းမွန်စေပြီး အလွယ်တကူ မဖျားမနာအောင် ကာ
ကွယ်ပေးတယ်။
​🍃 ပုံမှန်သောက်ပေးရင် အသားအရေကိုလည်း စိုပြေဝင်းပစေတယ်။
​🍯 သံပရာသီး ပျားရည်စိမ် ပြုလုပ်နည်း
​၁။ သံပရာသီးကို ရေသေချာဆေးပြီး အခွံပါးပါးလှီးပါ။ (အခွံပါးတဲ့သံပရာသီးကို ရွေးချယ်သင့်ပါတယ်)
​၂။ ဖန်ပုလင်းသန့်သန့်ထဲကို လှီးထားတဲ့ သံပရာသီးတွေထည့်ပြီး အပေါ်ကနေ ပျားရည်စစ်စစ်ကို သံပရာသီးတွေမြုပ်သည်အထိ လောင်းထည့်ပါ။
​၃။ အဖုံးကို လုံအောင်ပိတ်ပြီး ၇ ရက်လောက်ထားပါ။ ၇ ရက်ကြာရင် သံပရာသီးတွေပျော့လာပြီး ပျားရည်ကလည်း အရည်ကြည်ဖြစ်လာတဲ့အတွက် မွှေးပြီး စားလို့ကောင်းလာပါလိမ့်မယ်။
​🥤 မနက်ခင်းသောက်သုံးနည်း.....
​သံပရာသီး ပျားရည်စိမ်ကို ၁-၂ ဇွန်းယူပြီး ရေနွေးနွေး ၁ ဖန်ခွက်နဲ့ဖျော်ကာ မနက်အိပ်ယာနိုးနိုးချင်း (မနက်စာမစားမီ) ချက်ချင်းသောက်ပေးရပါမယ်။ ဒီလိုသောက်ပေးခြင်းဖြင့် အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေပြီး တစ်နေ့လုံး လန်းဆန်းနေစေပါလိမ့်မယ်။
​🌺 အဒေါ်ကတော့ ဒီလိုပဲ နေ့တိုင်းသောက်နေတာကြောင့် အတွင်းပိုင်းကနေ ကျန်းမာလာတယ်လို့ ခံစားရပါတယ်။ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း ကောင်းပြီး အရသာလည်းရှိတဲ့ ဒီနည်းလမ်းလေးကို တူမတွေထဲက စမ်းလုပ်ကြည့်ချင်တယ်ဆိုရင် လုပ်ကြည့်လို့ရပါတယ်နော်။ မခက်ပါဘူး💛🍋

image