ထိုင်းဆိုင်တွေမှာဝယ်စားရင် စျေကြီးလို့ ကိုယ့်ဘာသာအိမ်မှာလုပ်စားနိုင်စေဖို့ ရေးပေးလိုက်တယ်နော် 🙂
ထိုင်းစတိုင် ငါးဆားအုံမီးကင်
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
နှစ်သက်ရာငါးတစ်ကောင်ကိုကြေးခွံ မခွာဘဲ ဗိုက်ခွဲပြီး အထဲကအရာများအားလုံးထုတ် ပါးဟတ်ဖယ်ကာ ရေဆေးထားပါ။ ထုထားသောစပါးလင်နဲ့ရှောက်ရွက်အနည်းငယ်ကို ငါးကင်လျှင် အနံ့မွှေးစေဖို့အတွက် ခွဲထားသောဗိုက်ထဲသို့အစာသွပ်ပေးပါ။ ဆားကြမ်းနဲ့ဂျုံမှုန့်အနည်းငယ် ရေအနည်းငယ် တို့ကိုစေးလာသည်အထိနယ်ပြီး ငါးရဲ့နေရာအနဲ့ကို သုတ်လိမ်းပေးပါ။ ပြီးရင် ၁၅မိနစ်ခန့် လေသလပ်ခံပေးပါ။ပြီးမှ ငါးကိုကင်ပါ။ တူးမသွားစေရန် ဟိုဘက်ဒီဘက်လှန်ပြီး မိနစ်၃၀ခန့်ကင်ပေးရပါမယ်။
အချိန်ပြည့်လို့ကျက်ပြီဆို ငါးရဲ့အပေါ်လွှာကို ဖယ်ပြီးအတွင်းမှ အသားဖြူဖြူလေးကိုစားလို့ရပါပြီ။ အတော်လေးကောင်းမွန်တဲ့ ငါးဆားအုံလေးပါရှင့်
အချဉ်ရည်ဖျာ်နည်းက ငံပြာရည် သံပုရာရည် ကြက်သားမှုန့် သကြား ငရုတ်သီးစိမ်း သို့ ငရုတ်သီးမှုန့်ထည့်မွှေကာ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
*ဆားတွေမကပ်မှာစိုးလို့ ဂျုံမှုန့်အနည်းငယ်ထည့်သုံးထားပါတယ် ထိုင်းဆိုင်တွေမှာက ဂျုံမှုန့်မသုံးပါဖူးရှင့်
Credit : photo
#mamaymoephyu
(Unicode)
ထိုင်းဆိုင်တွေမှာဝယ်စားရင် ဈေကြီးလို့ ကိုယ့်ဘာသာအိမ်မှာလုပ်စားနိုင်စေဖို့ ရေးပေးလိုက်တယ်နော် 🙂
ထိုင်းစတိုင် ငါးဆားအုံမီးကင်
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
နှစ်သက်ရာငါးတစ်ကောင်ကိုကြေးခွံ မခွာဘဲ ဗိုက်ခွဲပြီး အထဲကအရာများအားလုံးထုတ် ပါးဟတ်ဖယ်ကာ ရေဆေးထားပါ။ ထုထားသောစပါးလင်နဲ့ရှောက်ရွက်အနည်းငယ်ကို ငါးကင်လျှင် အနံ့မွှေးစေဖို့အတွက် ခွဲထားသောဗိုက်ထဲသို့အစာသွပ်ပေးပါ။ ဆားကြမ်းနဲ့ဂျုံမှုန့်အနည်းငယ် ရေအနည်းငယ် တို့ကိုစေးလာသည်အထိနယ်ပြီး ငါးရဲ့နေရာအနဲ့ကို သုတ်လိမ်းပေးပါ။ ပြီးရင် ၁၅မိနစ်ခန့် လေသလပ်ခံပေးပါ။ပြီးမှ ငါးကိုကင်ပါ။ တူးမသွားစေရန် ဟိုဘက်ဒီဘက်လှန်ပြီး မိနစ်၃၀ခန့်ကင်ပေးရပါမယ်။
အချိန်ပြည့်လို့ကျက်ပြီဆို ငါးရဲ့အပေါ်လွှာကို ဖယ်ပြီးအတွင်းမှ အသားဖြူဖြူလေးကိုစားလို့ရပါပြီ။ အတော်လေးကောင်းမွန်တဲ့ ငါးဆားအုံလေးပါရှင့်
အချဉ်ရည်ဖျာ်နည်းက ငံပြာရည် သံပုရာရည် ကြက်သားမှုန့် သကြား ငရုတ်သီးစိမ်း သို့ ငရုတ်သီးမှုန့်ထည့်မွှေကာ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
*ဆားတွေမကပ်မှာစိုးလို့ ဂျုံမှုန့်အနည်းငယ်ထည့်သုံးထားပါတယ် ထိုင်းဆိုင်တွေမှာက ဂျုံမှုန့်မသုံးပါဖူးရှင့်
Credit : photo
#mamaymoephyu

image