2 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ငရုပ်ကောင်းရှည်သီး -
(သိထားသင့်တဲ့ အရသာစပ်တဲ့ ဆေးဖက်ဝင်အပင်)

​ငရုပ်ကောင်းရှည်သီးဟာ အရင်က လူကြီးတွေ သုံးခဲ့ကြတဲ့ အသီးလေးတစ်ခုပါ။ ဟင်းချက်တဲ့အခါ အနံ့အရသာကောင်းအောင် ထည့်တာအပြင် ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း အသုံးဝင်ပါတယ်။

၁။ ​လေဖြတ်တာ၊ လေငန်းဖြတ်တာ၊ ကြွက်သားတောင့်တင်းတာနဲ့ အကြောတွေ တင်းတာ
​ရှေးလူကြီးတွေက "ငရုပ်ကောင်းရှည်သီးက လေဖြတ်တာကို သက်သာစေတယ်" လို့ ပြောလေ့ရှိကြပါတယ်။ ဆိုလိုတာကတော့ ဒါက သွေးလေလည်ပတ်မှုကို အားကောင်းစေပြီး တောင့်တင်းနေတဲ့ ကြွက်သားနဲ့ အကြောတွေကို ဖြည်းဖြည်းချင်း ပြေလျော့စေတာကြောင့် လှုပ်ရှားရတာ ပိုအဆင်ပြေစေပါတယ်။ တခြားသော အနှိပ်ခံတာနဲ့ ကျန်းမာရေးစောင့်ရှောက်မှုတွေနဲ့ တွဲဖက်လုပ်ဆောင်ရင် ပိုပြီး သိသာတဲ့ရလဒ်ကို ရရှိနိုင်ပါတယ်။

၂။ ကိုက်ခဲတာတွေကို သက်သာစေပြီး အကြောဖြေပေးနိုင်တယ်
​ငရုပ်ပေါင်းရှည်သီး အသီးခြောက် ၃-၅ လုံးကို ရေ ၂ ခွက်နဲ့ ပြုတ်ပြီး ရေ ၁ ခွက်စာလောက်ပဲ ကျန်တဲ့အထိ တည်ပါ။ ပြီးရင် နွေးနွေးလေးကို တစ်နေ့ ၁-၂ ကြိမ် သောက်ပေးရင် ခန္ဓာကိုယ်ကို ပြေလျော့စေပြီး ပင်ပန်းနွမ်းနယ်တာတွေကို ကောင်းကောင်း သက်သာစေနိုင်ပါတယ်။

၃။ ​ဗိုက်အောင့် ဗိုက်နာတာကို သက်သာစေတယ်
​တစ်ခါတလေ ဗိုက်ကယ်ပြီး မအီမသာဖြစ်ရင် ငရုပ်ကောင်းရှည်သီးအခြောက်ပြုတ်ရည်ကို ထမင်းစားပြီး သောက်ပေးနိုင်ပါတယ်။ ဒါက လေကိုထုတ်ပစ်ပြီး ဗိုက်ကို သက်သောင့်သက်သာဖြစ်စေပါတယ်။

၄။ ​ချောင်းဆိုးပြီး အဆုတ်ထဲမှာ သလိပ်ရှိတာကို သက်သာစေတယ်
​ငရုပ်ကောင်းရှည်သီးကို အမှုန့်ကြိတ်ပြီး ပျားရည်နဲ့ရောကာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတစ်ဇွန်းစာလောက် စားပေးရင် လည်ချောင်းကို ပိုမိုရှင်းလင်းစေပါတယ်။

၅။ ​အစားအသောက်အရသာကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေတယ်
​ဟင်းချက်တဲ့အခါ ငရုပ်ကောင်းရှည်ထည့်ရင် စပ်တဲ့ရနံ့က ပိုမိုပြင်းထန်လာပြီး အရသာလည်း ပိုစပ်လာပါတယ်။

​ငရုပ်ကောင်းရှည်ဟာ လူတွေ သတိမထားမိကြတဲ့ ရိုးရှင်းတဲ့အရာဖြစ်ပေမဲ့ တကယ်သုံးကြည့်တဲ့အခါမှာတော့ သွေးလည်ပတ်မှုနဲ့ ကြွက်သားပြေလျော့တာကို အထောက်အကူပြုပြီး အစားအသောက်ကိုလည်း ပိုမိုအရသာရှိစေတယ်ဆိုတာ သိလာရပါလိမ့်မယ်။

image