3 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ကြက်ဥကို ဒီလိုကြော် စားကောင်းတယ် 😋
ကြက်ဥကြော် ငရုတ်သီးဆော့စ်ဆမ်း လုပ်နည်း

​ဘာလို့အခုမှ သိရတာလဲ။ ကြက်ဥကို ဒီလိုလုပ်စားရင် တကယ်ကောင်းတယ်နော်။ ပြုလုပ်နည်းကတော့ 👇

* ​ကြက်ဥ ၇ လုံးကိုပြုတ်ပါ။
* ကြက်ဥပြုတ်ကို အခွံနွှာပြီး ကြော်ပါ။

​ကြက်ဥကြော်နည်း.......
အကြော်မှုန့် ၁ ဇွန်းကို ဆီပူပူထဲ ထည့်ဖျော်ပြီး ကြက်ဥပြုတ်ကို ထည့်ကြော်ပါ။ ဒီလိုကြော်ရင် ကြော်ရလွယ်ပြီး ဆီလည်းမပူပါဘူး။ ရွှေဝါရောင်လှလှလေးလည်း ထွက်လာပါတယ်။
​ကြက်ဥအအေးခံပြီးတာနဲ့ ထက်ခြမ်းခြမ်းကာ ပန်းကန်ထဲ လှလှပပစီပါ။

​ဆော့စ်လုပ်နည်း........

ဒယ်အိုးထဲကို ဆီနည်းနည်းထည့်ပါ။
ဆော့စ်လုပ်မယ့်အိုးထဲကို ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ။
ပြီးရင် ကြက်သွန်ဖြူနုပ်နုပ်စင်း ၁ ဇွန်းထည့်ကာ မွှေးလာအောင် ဆီသတ်ပါ။
အစိမ်းရောင်နှင့် အနီရောင်ငရုတ်သီး ၁၀ တောင့်ကို လှီးထည့်ကာ အတူတူမွှေပါ။
ရေ ၂၀၀ မီလီလီတာထည့်ပါ။
ခရုဆီ ၁ ဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အဖြူ ၁ ဇွန်း
ထန်းလျက် ၂ ဇွန်း
မန်ကျည်းမှည့်အနှစ် ၂ ဇွန်း
ငံပြာရည် ၁/၂ ဇွန်း
ဟင်းခတ်မှုန့် ၁/၂ ဇွန်း
ဆော့စ်ပျစ်လာသည်အထိ မွှေပေးပါ။
နံနံပင် ၂ ပင်ကိုလှီးထည့်ပါ။

ပူပူနွေးနွေး ဆော့စ်ပျစ်ပျစ်လေးရပြီဆိုတာနဲ့ ကြက်ဥထက်ခြမ်းခြမ်းကြော်ထားတာပေါ်ကို ဆမ်းပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

MON SOUNG
#ကြက်ဥကြော်
#ငရုပ်သီးနှစ်ကြက်ဥကြော်
#monsoung
#crd_to_owner_with_respect

image