1 ရက် - ဘာသာပြန်ပါ။

🌿 ရုံးပတီသီးကြော် 🌿
**********************
ဟင်းချက်နည်ကောင်းလေးတွေ လေ့လာခြင်းရင်တော့
Like @ share လုပ်ထားလို့ရပါတယ်ရှင့်

❄️ ဆန် အစိမ်းမှုန့် 👉 150 g
❄️ ရေ 👉 200 ml
❄️ အရသာမှုန့် 👉 လဖက်စားဇွန်း တစ်ဝက်
❄️ ဆား 👉 လဖက်စားဇွန်း တစ်ဝက်
❄️ ဆော်ဒါ 👉 မကျီးစေ့ခန့်
❄ဘဲဥ တစ်လုံး
ရုံပတီသီး 20
နဲ့ မုန့်နှစ် ခပ်ပျစ်ပျစ်စပ်ထားပါ။

ရုံးပတီသီးလေးများကို ရေဆေး ရေစစ်ထားပီးရင်
မုန့်နှစ် + ကြက်ဥ ပျစ်ပျစ်ထဲ နှစ်ပီး ဆီများများနဲ့ကြော်ပါလေ။

ရုံးပတီသီး အရသာ ချိုချိုလေးနှင့် အရမ်းစားကောင်းပါသည်။

ပဲခူး ဒေါ်ထွေးရီ
❄❄❄❄❄❄🥇🥇🥇🥇🥇
ကြက်ဥနှင့် ရုံပတီသီးကြော် -
ရိုးရှင်းပေမဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများသော ဟင်းလျာ.....။

ပေါ့ပါးပြီး လုပ်ရလွယ်ကူတဲ့၊ ဗိုက်ကို သက်တောင့်သက်သာဖြစ်စေတဲ့ ဟင်းလျာကို ရှာနေသူတွေအတွက် ဒီ "ကြက်ဥနှင့် ရုံပတီသီးကြော်" ကို စမ်းကြည့်ပါ။ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေ အများကြီး မလိုပေမဲ့ အရသာကတော့ အိမ်လုပ်ဟင်းလို အရမ်းကောင်းပါတယ်။ စားပြီးရင် ဗိုက်နဲ့ အူလမ်းကြောင်း နှစ်ခုလုံးအတွက် သက်တောင့်သက်သာ ခံစားရပြီး ပရိုတင်းဓာတ်လည်း အပြည့်အဝရရှိစေပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ........
* ရုံပတီသီး ၁ ခွက် (သန့်စင်အောင် ဆေးပြီး လှီးထားပါ)
* ကြက်ဥ ၂ လုံး
* ကြက်သွန်ဖြူ နုပ်နုပ်စဉ်း ၁ ဇွန်း (စားပွဲတင်)
* ငါးငံပြာရည် ၁ ဇွန်း (လက်ဖက်ရည်)
* သကြား အနည်းငယ် (ထည့်ချင်မှ ထည့်ပါ)
* ဟင်းချက်ဆီ အနည်းငယ်
* (ကြိုက်နှစ်သက်ပါက) ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်
* အသားမှုန့် အနည်းငယ် (ကြိုက်နှစ်သက်ရာအသားမှုန့်)

ပြုလုပ်နည်း.......
* ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲသို့ ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်ပါ။ ငါး
ငံပြာရည်၊ သကြား၊ အသားမှုန့်တို့ကို ထည့်ပါ။
* ငါးငံပြာရည်နှင့် ပါဝင်ပစ္စည်းများ ကြက်ဥနှင့် သမအောင်
ရောမွှေပေးပါ။
* ဒယ်အိုးကို အပူပေးပြီး ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ဆီပူလာ
လျှင် ကြက်သွန်ဖြူကို မွှေးလာသည်အထိ ဆီသတ်ပါ။
* ရုံပတီသီးကို ထည့်ပြီး အနည်းငယ်နွမ်းသွားတဲ့အထိ ကြော်
ပါ။ ကြာကြာမကြောပါနဲ့။ (ကြာကြာကြော်လျှင် နူးသွား
တတ်သည်)
* မွှေထားတဲ့ ကြက်ဥကို လောင်းထည့်ပြီး ကြက်ဥ
ကျက်သည်အထိ မွှေကြော်ပေးပါ။
* ကြက်ဥများ ဖောင်းလာသည်အထိ ဖြည်းဖြည်းချင်း မွှေ
ကြော်ပေးပါ။ ကြိုက်နှစ်သက်ရင် ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်း
ငယ်ဖြူးပြီး ချက်ချင်း စားသုံးနိုင်ပါပြီ.....။

ဒီဟင်းလျာရဲ့ အကျိုးကျေးဇူးများ........
* ရုံပတီသီးမှာ အမျှင်ဓာတ် မြင့်မားစွာပါဝင်ပြီး အူလမ်းကြောင်းကို ကောင်းမွန်စွာ လည်ပတ်စေပါတယ်။ ချွဲကပ်သော ဓာတ်က အစာအိမ်ကို ကာကွယ်ပေးပြီး ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများလည်း ပါဝင်တဲ့အတွက် သကြားဓာတ် ထိန်းချုပ်သူများအတွက် သင့်တော်ပါတယ်။

* ကြက်ဥ က ပရိုတင်းဓာတ်ကြွယ်ဝပြီး ဦးနှောက်ကို အားဖြည့်ပေးပါတယ်။ ဗီတာမင် B, D နှင့် ကိုလင်းဓာတ်တို့ကိုလည်း ဖြည့်တင်းပေးတာကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အာဟာရဓာတ် အပြည့်အစုံ ပေးစွမ်းပါတယ်။

* ကြက်သွန်ဖြူက အစာကြေလွယ်စေပြီး ဟားလျာကို မွှေးကြိုင်တဲ့ ရနံ့ကို ထပ်ဖြည့်ပေးပါတယ်။ သဘာဝအတိုင်း ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို မြှင့်တင်ပေးနိုင်တဲ့ ဓာတ်တွေလည်း ပါဝင်ပါတယ်။

ဒီဟင်းလျာက ရိုးရှင်းပေမဲ့ အရသာရှိပြီး အာဟာရပြည့်ဝတဲ့ ဟင်းလျာတစ်မျိုးပါ။ စားရလွယ်ကူပြီး မြန်မြန်ဆန်ဆန် ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ အိမ်မှာရှိတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်လေးတွေနဲ့တင် ကျန်းမာရေးအတွက် အကျိုးကျေးဇူးများစွာရရှိနိုင်ပါတယ်။

MON SOUNG

image