#အာလူးကြော် ကြွပ်ကြွပ်လေး

ဒီနည်းကတော့ ကြော်ပြီးတော်တော်ကြာတဲ့အထိလဲ မပျော့ပါဘူး။ စားလို့လဲတော်တော်ကောင်းပါတယ်။
ကြော်စားကြည့်နော်။

ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ
၁။ အာလူး အကြီး - ၂လုံး
၂။ ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ
၃။ ကွမ်းယာထဲထည့်တဲ့ စားထုံး - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၈ ပုံတပုံ
၄။ ရေ - ၃ ခွက် ခွဲ
၅။ ကြော်ရန်ဆီ
( ၁ ခွက် = 240 ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ခွက်) (ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon= 15 ml) (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon= 5 ml)

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ထုံးကို ရေ ၃ ခွက်ခွဲထဲထည့်ဖျော်ပြီး ထုံးရည်ကြည်ရအောင် ထုံးအနည်ထိုင်သည်အထိထားပါ။ (အနည်းဆုံး ၄ နာရီလောက်ထားပါ။) ပြီးလျှင် ထုံးရည်ကြည်ကို ယူပါ။ ၃ ခွက်လောက် ရသည်အထိယူပါ။ အောက်ပိုင်း ထုံးအနည်ထိုင်နေသော အရည်များကိုသွန်ပစ်လိုက်ပါ။
၂။ ထုံးရည်ကြည်ထဲကို ဆားထည့်ရ်ျဖျော်ပါ။ ပြီးလျှင် အာလူးမျာကို အခွံခွာ ပြီးပါးပါးလှီးပါ။
၃။ ပါးပါးလှီးထားသော အာလူးများကို ထုံးရည်ကြည်ထဲထည့်ရ်ျ ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ် အအေးခန်းထဲတွင် တညထားပါ။
၄။ မနက်ကျလျှင် အာလူးကြော်ရန် အတွက် ဆီကို အပူပေးပြီး အာလူးများကို ထုံးရည်ထဲမှ ယူရ်ျ ရေစစ်ပြီး ထည့်ကြော်ပါ။
၅။ အာလူးကြော်ရာတွင် ပထမဆီထဲထည့်ထည့်ချင်း အာလူးများကို အထပ်လိုက်မဖြစ်အောင် အနည်းငယ်ဖြန့်ပါ။ ပြီးလျှင် မမွှေပဲ အာလူးများ ရွှေဝါရောင်သန်းလာသည်အထိထားပါ။
၆။ အာလူးများ ရွှေဝါရောင်သန်းလာမှ အနည်းငယ် မွှေကြော်ရ်ျ ဆီအိုးထဲမှဆယ်ရ်ျ ဆီစစ်ထားပါ။
၇။ အာလူးများ ကို ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ထားတုံးပူပူလေးမှာ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ (အချိုမှုန့်၊ ငရုတ်သီးအကြမ်းမှုန်၊ ငရုတ်သီးမှုန့်တို့ဖြင့်သမအောင်လုပ်ပါ။
၈။ အာလူးကြော် ကြွပ်ကြွပ်လေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ နောက်နေ့မှ စားမည်ဆိုလျှင် အာလူးကြော်ကို အေးသွားသည်အထိ ထားပြီးမှ လေလုံသောဗူးထဲထည့်ရ်ျ သိမ်းပါ

image