1 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

အိမ်လုပ် အိန္ဒိယ ချိုလီမာဆလာ လုပ်နည်း (Chole Masala)

ပါဝင်ပစ္စည်းများ.........
* နံနံစေ့ - စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
* ဇီရာစေ့ - စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ငရုတ်သီးခြောက် - ၄-၅ တောင့် (အရသာအလိုက် ချိန်ညှိပါ)
* ငရုတ်ကောင်းစေ့ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* သစ်ဂျပိုးခေါက် - ၁ လက်မ အရှည်တစ်ပိုင်း
* လေးညှင်း - ၄-၅ ပွင့်
* ဖာလာစိမ်း - ၄ တောင့်
* ဖာလာနက် - ၁ တောင့်
* Bay leaf (ဘေလီဖ်) - ၁ ရွက် (ဘရာကြော်ကြော်တဲ့ရွက်)
* စမုန်နက်စေ့ (saunf) - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ချင်းခြောက်မှုန့် (saunth) - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
(သို့မဟုတ် ချင်းခြောက် အတိုလေးတစ်ပိုင်း)
* အမ်ချူးမှုန့် (သရက်သီးခြောက်မှုန့်) -
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁½ ဇွန်း
* သလဲစေ့ (anardana) - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
* ဇာတိပ္ဖိုလ်သီး (jaiphal) - အနည်းငယ် ခြစ်ထားပါ
* ဟင်း (hing) - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ½ ဇွန်း
* နနွင်းမှုန့် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ½ ဇွန်း

ပြုလုပ်နည်း.......
၁။ အလုံးလိုက် ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင်များ (နံနံ၊ ဇီရာ၊ ငရုတ်သီးခြောက်၊ ငရုတ်ကောင်း၊ သစ်ဂျပိုး၊ လေးညှင်း၊ ဖာလာ၊ ကြက်သွန်ဖြူရွက်၊ စမုန်နက်၊ အဂျ်ဝိုင်း၊ သလဲစေ့) တို့ကို မီးအလယ်အလတ်ဖြင့် ၂-၃ မိနစ်ခန့် မွှေးလာသည်အထိ လှော်ပါ။ မတူးစေရန် သတိပြုပါ။
၂။ လှော်ထားသော အမွှေးအကြိုင်များကို လုံးဝအေးသွားသည်အထိ ထားပါ။
၃။ အေးသွားသော အမွှေးအကြိုင်များကို အမွှေးအကြိုင်ကြိတ်စက် သို့မဟုတ် Blender ဖြင့် ညက်နေအောင် ကြိတ်ပါ။
၄။ ကြိတ်ထားသော အမွှေးအကြိုင်မှုန့်ထဲသို့ ချင်းခြောက်မှုန့်၊ အမ်ချူးမှုန့်၊ နနွင်းမှုန့်၊ ဟင်းနှင့် ဇာတိပ္ဖိုလ်သီးတို့ကို ထည့်ပြီး သမအောင် ရောမွှေပါ။
၅။ လေလုံသော ဗူးထဲတွင် ထည့်ပြီး အစိုဓာတ်နှင့် နေရောင်ခြည် တိုက်ရိုက် မထိတွေ့သောနေရာတွင် သိမ်းဆည်းပါ။
၂ လအထိ လတ်ဆတ်စွာ အထားခံပါသည်။

image