🥚🐖 ဝက်သားနှင့် ဥကြက် ဆီပြန်ဟင်း ချက်နည်း
လိုအပ်သောပစ္စည်းများ (၆–၈ ဦးစာ)
• ဝက်သားပိန်သား (သို့) ဝက်ဝမ်းသား – ၅၀၀ ဂရမ်
• ဥကြက် – ၅ လုံး (တည်ထားပြီးရမည်)
• ဆီ – ၂ ဇွန်း
• ကြက်သွန်ဖြူ – ၅ ဖောက် (ဖြတ်ထား)
• ဆီချောင်း – ၁ ဇွန်း (မရှိလျှင် ချန်ထားလို့ရသည်)
• ငံပြာရည် – ၂ ဇွန်း
• ပုလဲအရသာရဖို့အတွက် ဆီနီ (Dark Soy Sauce) – ၁ ဇွန်း
• ပဲငံပြာရည် – ၁ ဇွန်း (optional)
• ဆား – အနည်းငယ်
• သကြား (သံပုယျသကြားကောင်း) – ၁ ဇွန်းခွဲ
• မုန့်ဖုတ်မှုန့် – ၁/၂ ဇွန်း (optional – ချဉ်ချဉ်သွပ်သွပ်ရအောင်)
• ရေ – ၄ ခွက်ခန့်
• မျှင်နံနံရွက် – အနည်းငယ် (အလှဆင်)
⸻
ချက်ပြုတ်နည်း
1. ဝက်သားပြင်ခြင်း – ဝက်သားကို သန့်သန့်ရှင်းရှင်းလှီးပြီး ရေနွေးတစ်ကြိမ် ခပ်ပြုတ်ပါ။ အညစ်အကြေးများဖယ်ရှားရန်။
2. ဥကြက်ပြင်ခြင်း – ဥကြက်များကို တစ်ဆင့်တည်ပြီး အခြားဘက်အရောင်ဖျော့အောင်ထားပါ။
3. ဆီပြန်ချက်ခြင်း
• ဆီကိုအရင်ဖတ်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူထည့်ကြော်ပါ။ မွှေးလာသောအခါ သကြားထည့်ပြီး ရောင်ပြောင်းအောင်ကြော်ပါ။
• ဝက်သားထည့်ပြီး ပေါင်းပါ။ ဆီနီ၊ ငံပြာရည်၊ ပဲငံပြာရည်တို့ထည့်ပါ။
• ရေထည့်ပြီး ဆားနည်းနည်းနှင့် မုန့်ဖုတ်မှုန့်ထည့်ပါ။ ၄၅ မိနစ်ခန့် (အသားလျှော်ရင်ပိုချိန်တိုသည်) ပြုတ်ပါ။
4. ဥထည့်ခြင်း
• ဥကြက်များကိုထည့်ပြီး ၁၅ မိနစ်ခန့် ထပ်ချက်ပါ။ အရသာစွဲစေဖို့အတွက်။
5. နောက်ဆုံးအဆင့်
• မျှင်နံနံရွက်လေးများဖြင့်အလှဆင်ပြီး ဖုတ်ပြီပင်။
⸻
📝 အကြံပြုချက်
• ချိုချိုအရသာကို တန်အောင် ချဉ်စပ်မဟုတ်အောင် သကြားနှင့် ဆီချောင်းကိုအလျားညှိပါ။
• ထိုင်းစတိုင်မှာ အနည်းငယ်မုန့်ဖုတ်မှုန့် ပါဝင်လေ့ရှိသည်။
⸻