🍲 ဝက်သားနဲ့ မုန်လာဥဖြူဟင်းချို ချက်နည်း

လိုအပ်သောအစိတ်အပိုင်းများ
• ဝက်သား (ခြေထောက်ပိုင်း၊ လုံးပေါင်းသား၊ ဆူပါပြီးသားမှ ညှပ်ယူထားသောအသား) – ၃၀၀ ဂရမ်
• မုန်လာဥဖြူ – ၁ လုံး (အလယ်အရွယ်)
• ရေ – ၄ ခွက်ခန့်
• ဆား – အနည်းငယ် (အရသာအတိုင်း)
• ငရုတ်သီးခြောက် – အနည်းငယ် (မလိုလားလျှင် ချန်ထားလို့ရသည်)
• မနက်ဖြန်ရွက် (သို့) မျှင်ရွက် – တစ်ပွင့်လောက်
• ကြက်သွန်မြိတ် – ၃ ပွင့် (အသေးစိတ်စွဲစွဲချမယ်)
• မျှင်နံနံရွက် – တစ်ခွက်ခန့် (အနုပညာအဖြစ်အပေါ်စိုက်)
• ငံပြာရည် (အနည်းငယ် – မသုံးလည်းရ)
• ဆီ – ၁ ဇွန်း (optional)



ချက်ပြုတ်နည်း
1. အသားပြင်ခြင်း – ဝက်သားကို စိတ်ကြိုက်လှီးပြီး ရေနှင့်ပြန်ဆေးပါ။ မီးပူပူရေအေးအေးနဲ့တစ်ကြိမ်ခပ်တတ်ရင် ဆီမပါဘဲသန့်အောင်ရပါတယ်။
2. မုန်လာဥဖြူစွဲခြင်း – မုန်လာဥဖြူကို အရင်မှာအရေးအတင်းဖြတ်ပါ။ (ကျန်ရင် မကြာခဏပေါက်ကွဲတတ်ပါတယ်)
3. ဟင်းချိုပြုတ်ခြင်း –
• ရေ ၄ ခွက်ခန့် တင်ပါ။
• ရေနွေးလာသည်နှင့်အတူ ဝက်သားထည့်ပါ။
• မုန်လာဥဖြူလည်းထည့်ပြီး တတိတတိပြုတ်ပါ။
• ဖုန်အပေါ်ထွက်လာတဲ့အခါ တစ်ခါတလေဖယ်ပါ။ မမှန်သည့်အနံ့ကို ဖယ်ရှားနိုင်ပါတယ်။
• ဆား၊ ငံပြာရည် (အသုံးပြုလျှင်) ထည့်ပြီးအရသာညှိပါ။
• မျှင်နံနံရွက်၊ မနက်ဖြန်ရွက်တွေကိုအနောက်ဆုံးတွင်ထည့်ပြီး မကြာခဏပူပြင်တင်ပါ။



အကြံပြုချက်များ
• စပ်စပ်သုံးချင်လျှင် ငရုပ်သီးခြောက်သေးသေးလေးများဖျော့ဖျော့ချောချောထည့်နိုင်ပါတယ်။
• ဟင်းပြုတ်ရင်း ငွေ့တည်နဲ့အေးအေးလေးစားလို့အရသာကောင်းပါတယ်။



သင်ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ ဟင်းအမျိုးအစားဖြစ်မယ်လို့မျှော်လင့်ပါတယ်။ အသေးစိတ်ပြောင်းလဲချက် (ဥပမာ – ကြက်သားနဲ့ ပြုလုပ်ချင်သည်) ရှိပါက ပြန်လည်ပြောပေးပါ။

image